Baldurs Gate Wrota Baldura

cRPG Corner
ODPOWIEDZ
Twardziel

Post autor: Twardziel »

Nie prawda najlepszą postacią jest Cernd :!: :!:
Raven
Majtek
Majtek
Numer GG: 2708525

Post autor: Raven »

Twardziel pisze:Nie prawda najlepszą postacią jest Cernd :!: :!:
Człowieku Cernd jest do d###. Ze względu na to, że likantropia w BG jest potraktowana nieco po macoszemu. Cernd może zamieniać się w Wilkołaka, jednak pod ta postacią nie może rzucać czarów, a w postaci "ludzkiej" nie jest w stanie nosić zbroi... Już lepiej mieć w drużynie prostego wieśniaka, niż jego. Daltego jeśli chcecie druida w drużynie wybierzcie Jaheire. Przynajmniej jest się do kogo przytulić w chłodne noce gdy pozabijałeś złodzieji cienia czy inne gnidy :D
Sabrae Xoraim
Bombardier
Bombardier
Numer GG: 9383879
Kontakt:

Post autor: Sabrae Xoraim »

E tam, cernd to cienias, Jaheira też. W baldurze nie opłaca się mieć druida, bo są strasznie cieniarscy. A najlepszym wymiataczem, to jest moja postać z BG2 :-D 2 katany (magiczne) w rękach i coś z 9 ataków na 2 rundy. :D Najlepszym złodziejem, (moim zdaniem) jest Jan Jansen, tej jego hasła....
Co do magów, to grałem dróżyną, w której tylko 2 osoby nie potrafiły rzucać zaklęć. Grało się całkiem przyjemnie. A tron Bhaala przechodziłem (po raz pierwszy) Dzikim magiem. Nie ma to jak skosić wszystkich czarem "smoczy oddech) 20k10 czy coś w ten deseń :twisted: Nie przeszedłem do końca tronu, bo o ile z melisaną sobie spokojnie dawałem radę, to 2 żywiołaki mnie masakrycznie skosiły. Dałbym radę, jeżeli mógłbym odpocząć, ale cóż....
W BG1 też miałem fajne postacie :D Krasnoludka wojwnik/kapłan i człowieczka wojownik lvl2 / mag lvl 6 (dwuklasowość) do tego jakiś wojownik i złodziej, ktośtam jeszcze i w 5 osub sobie przechodziłem. Niestety po zainstalowaniu jakiś bajerów przestał mi baldur działać :(
Obrazek
(\ /)
( . .)
c('')('')
This is Bunny. Copy and paste bunny into your signature to help him gain world domination.
Craw
Bosman
Bosman
Numer GG: 5454998

Post autor: Craw »

Nie lubie w BG2 walki 2 katanami (bo jest niehistoryczna ;) ).

Co do Cernda, to po zainstalowaniu bodajz Ease-of-use Weimera nabiera nieco sil. Po pierwsze, moze rzucac czary w kazdej forime. Po drugie, zamiatst przemieniac sie, tworzy specjalny przedmiot (pazury wilkolaka), ktorym sie zmienia. Daje nam to nieograniczona ilosc przemian+chamska regeneracje (bo wystarczy przemieniac go ciagle w wilkolaka i czlowieka az calkowicie sie wyleczy).
Raven
Majtek
Majtek

Zamierzem bronić honoru Jaheiry. Osiboście uważam, że to jedna z lepszych postaci w BGII, może nie tak rewelacyjna jak Yoshimo, Sarevok czy Viconia. Ale zna podstawy leczenia, a w walce nie ustępuje innym. Jest na pewno cennym nabytkiem dla drużyny :!: :!: :!: A moja postać w Tronie Bhaala, przeżynała się przez swoje rodzeńswto tak że nic znich nie zostawało :!:
Jelcyn
Bombardier
Bombardier
Numer GG: 9025892
Kontakt:

Post autor: Jelcyn »

Potwierdzam, Jaheira uzbrojona w dobry Sejmitar/maczuga, ze zbroją z łusek czerwonego smoka, poprostyu wymiata. Dodajmy jej tarcze zaginionych, chełm chwały, kilka dobrych pierścieni i płaszczyk i powstaje nam dobry wojownik, który zna się na leczeniu, wskrzeszaniu, przywołuje istoty, a także booofuje nasze postaci. IMO jest to jedna z fajniejszych postaci, biąrąc także pod uwagę możliwość romansu i sentyment jaki żywię do niej z BGI.
"It is often said that before you die your life passes before your eyes. It is in fact true. It's called living."
-- Terry Pratchett
"Z głupotą się nie walczy, głupotę się omija"
Ice

Post autor: Ice »

Z kim można romansować w Baldurze :?: :?:
Raven
Majtek
Majtek

Jeśłi grasz facetem to z:
:arrow: Aerie
:arrow: Jeheirą
:arrow: Viconią
A jako kobieta z:
:arrow: Anomenem( tej wersji nigdy nie testowałem)
Ice

Post autor: Ice »

A z Imoen nie można :?:
Raven
Majtek
Majtek

Chłopie to kazirodctwo......
Craw
Bosman
Bosman

Chyba ktos zrobil moda z taka mozliwoscia ;) A jak nie, to pewnie kiedys zrobia.

Ja napisze to co zwykle: chcesz wiecej romansow - poszukaj odpowiednich modow. A mozliwosci jest masa.
Miechu
Marynarz
Marynarz

Post autor: Miechu »

Romanse w BG maja szczeglony charakter, fajna zabawa :D , ale najlepszy motyw to chyba z Viconia, taki roans z mrocznym elfem to ma klase, a modyfikacje do romansu z Imoen kiedys kupel mowil, ze widzial i ze strasznie niedopracowana była...
Come with me my little ones
Let's revel for the free
Raise your glass and praise the fact
How easy life can be..!
Smok
Pomywacz

Post autor: Smok »

Tak. Mości Khelbenie, romanse w BG2 to rzeczywiście dobre urozmajcenie i rozluźnienie po tych wszystkich heroicznych walkach i boskich sprawkach... Ja zawsze lubiłem Aerie: słodka i taka niewinna, nieskazona złem świata( do czasu). U mnie zawsze nosiła Crom Feyera(najlepszy młot w grze) oraz młot runiczny (delikatnie odstające od jej osobowości :) ).
"Jam jest Troksar barbarzyńca, szaman Temposa-Boga Wojny, z Doliny Lodowego Wichru, posiadający najwięcej żelaza na Północy, przyjaciel Wielkich Magów i Kowali, pogromca nieumarłych i demonów, podróżnik ku południu, szerzący wiare w swego Boga"
Destynka
Pomywacz
Numer GG: 1672556
Kontakt:

Post autor: Destynka »

OOOOO Baldurki :) To jest gra! Hmmm co do romansów. Zawsze grałam kobietą (bo nią jestem:)) i jakoś zawsze wychodziło że jestem zimną suką. Chociaż Aerie cośtam próbowała zagadywać. Ale to by już było lekko zboczone :P
Craw
Bosman
Bosman

Tak swoja droga, to jeden koles na jednym forum narzekal, ze grajac Barbarzynca Anomen sie do niego podwala ^_^

Tak to jest, jak sie instaluje mody "jak leci" (zainstalowal sobie komponent znoszacy limit rasy, klasy, plci i statystyk oraz ograniczenia spowodowane romansowaniem z kims innym).

Ja chyba nast, razem zrobie modem druzyne lezbijek ^_^ Ale bedzie masakra ;) A najfajniej bedzie, jak Aerie zajdzie w ciaze ;P
Chris
Pomywacz

Post autor: Chris »

Aerie rownież i mi przypadła do gustu. Jak powiedział Smok była słodka i niewinna, ale też niedoświadczona (rzadko opuszczała cyrk) i może trochę nieśmiała. Z czasem i wyższym poziomem staje się silnym sprzymierzeńcem. ToB mając w drużynie "wesoły trójkońcik" czyli Anomena (wojownik/kapłan/ wymiatacz), Aerie(kaplan/mag) i Edwin(mag) można przejść grę bez problemów. Wezwanie Devy i Smoczy oddech (Aerie), Pocisk chwały (Anomen), wezwanie Platera, i kolejny Smoczy oddech (Edwin) rozwiążą każdy problem bez narażenia drużyny.
Raven
Majtek
Majtek

Ja też lubię Aerie. Ale wkurza mnie to, że ten wypierdek Haer'dalis podwala się do niej, wtedy kiedy ja też to robię :!:
A ŻEBYŚCIE ŻYLI W CIEKAWYCH CZASACH... WSZYSCY... TY TEŻ CO SIĘ TAK GAPISZ... WIEM GDZIE MIESZKASZ, WIEM CO JADASZ NA KOLACJĘ, WIEM....
ODPOWIEDZ