Arcanum
-
- Marynarz
- Kontakt:
-
- Szczur Lądowy
- Kontakt:
Arcanum to gra znakomita. Ma jedną tylko wadę. Momentami robią się spore dłużyzny i gracz odchodzi od gry. Tak było w przypadku mnie i paru znajomych. Jednak mam zamiar wrócić do tej gry i ukończyć ją. To w zasadzie jedyny prawdziwie steam-punkowy cRPG, chociaż od jakiegoś czasu nie jestem na czasie, więc byćmoże coś wyskoczyło nowego i równie, lub nawet bardziej interesującego.
Btw. Arcanum teraz kosztuje jakieś śmieszne pieniądze w ramach Extra Gry, czy czegoś takiego.
Btw. Arcanum teraz kosztuje jakieś śmieszne pieniądze w ramach Extra Gry, czy czegoś takiego.
-
- Marynarz
-
- Marynarz
- Numer GG: 0
- Kontakt:
Lubie grac w cRPG ale przy moim komputerku (celeron 600) niewiele działa. Kupiłem Arcanum z jakimś pisemkiem i pozytywnie mnie zaskoczyło! Na początku wybrałem krasnoluda i zrobiłem sobie strzelbe na słonie(buchachacha!!!) tylko szkoda że tak amunicję żre. Jeszcze w nią gram! fabuła jest bardzo ciekawa, ale Arcanum nie jest hitem na miarę Baldur's Gate, ale pogrrac można
-
- Kok
- BLACKs
- Tawerniany Cygan
-
- Marynarz
- Numer GG: 9458038
- Kontakt:
Mi również bardzo się spodobał pomysł połączenia magii oraz techniki! W żadnym wcześniejszym cRPGu tego nie zastosowano, dlatego gra była wtedy bardzo innowacyjna oraz ciekawa! Również spodobał mi się bardzo pomysł, iż postacie które wybrały ścieżkę magii nie miały wstepu do zgrupowań, które zajmowały się techniką. Coś takiego według mnie bardzo podkreślało klimat
Wszystko przemija w milczeniu, a milczenie spowija wszystko...
-
- Marynarz
Osobiście uważam grę za wyjątkowo udaną. Świat - po prostu cudo, chociaż na początku ten XIX wiek bardziej mnie odstraszał niż bawił.. ale okazało się, że nawet do polubienia jest ten stylowy garniturek ;].
Wadą niewątpliwie jest to, że gra tak szybko się kończy ;] (albo to czas przy niej leci tak szybko?). Uderzyło mnie również to, ze dość łatwo zdobywało się tam poziomy (był moment bodajże z wrotami do innego wymiaru - doswiadczenie można było nabijać do woli), a odgórne ograniczenie (50 jak się nie mylę) kończyło pracę nad postacią. Nie przeszkadzało to jednak skończyć gry, która pozbawiona tego "dodatku" wciąż była tak samo ciekawa.
Wadą niewątpliwie jest to, że gra tak szybko się kończy ;] (albo to czas przy niej leci tak szybko?). Uderzyło mnie również to, ze dość łatwo zdobywało się tam poziomy (był moment bodajże z wrotami do innego wymiaru - doswiadczenie można było nabijać do woli), a odgórne ograniczenie (50 jak się nie mylę) kończyło pracę nad postacią. Nie przeszkadzało to jednak skończyć gry, która pozbawiona tego "dodatku" wciąż była tak samo ciekawa.
If the ocean was vodka
And I were a duck
I would swim to the bottom
And never come up
But since it ain't vodka
And I'm not a duck
Pass me the bottle
And shut the fuck up
And I were a duck
And never come up
But since it ain't vodka
And I'm not a duck
Pass me the bottle
And shut the fuck up
-
- Marynarz
- Kontakt:
-
- Szczur Lądowy
- Kontakt:
-
- Marynarz
Jest to gra cRPG, w której gracz może wcielić się w postać pochodzenia fantastycznego i funkcjonować nią w świecie. Czas akcji datowany jest na XIX wiek, tłem zaś napięcia między magią a techniką.
Tyle tytułem odpowiedzi.
Teraz parę praktycznych rad:
1. Istnieje coś takiego jak google.pl - bardzo skuteczna strona pomagająca rozeznać się w temacie
2. Jeżeli nie chcesz szukać, czytaj forum to z łatwością wywnioskujesz
3. Staraj się nie wypowiadać bez powodu
4. Pisanie postów w ten sposób jest powszechnie nazywane statsiarstwem.
5. A jak już to robisz to piszże poprawnie :/
Tyle tytułem odpowiedzi.
Teraz parę praktycznych rad:
1. Istnieje coś takiego jak google.pl - bardzo skuteczna strona pomagająca rozeznać się w temacie
2. Jeżeli nie chcesz szukać, czytaj forum to z łatwością wywnioskujesz
3. Staraj się nie wypowiadać bez powodu
4. Pisanie postów w ten sposób jest powszechnie nazywane statsiarstwem.
5. A jak już to robisz to piszże poprawnie :/
If the ocean was vodka
And I were a duck
And never come up
But since it ain't vodka
And I'm not a duck
Pass me the bottle
And shut the fuck up
And I were a duck
And never come up