SW: Knights Of The Old Republik
-
- Pomywacz
I nadeszła chwila, aby sie pokajać. Tak, tydzień temu mój niepowstrzymany głód klimatu gwizdnych wojen został zaspokojony. Kupiłem sobie KOtOR'a II. I moja opinia, o tej grze odmieniła się, rzeczy, które tak raziły w jedynce tutaj dają sie przełykać, gra nie jest juz tak przewidywalna, zawiera miły element niespodzianki. Motyw amnezji, wykorzystano lepiej niz w jedynce, bo wciąż jeszcze nic nie sugeruje co postac robiła w przeszłóści (poza tym, że z Revanem pojachała na wojne, ale co tam robiła - oto jest pytanie). Plansze sa wieksze, i gra jak na razie rozwija się w odpowiednim tempie. Gra pewnie nie była by taka piękna, gdyby nie jedna rzecz - klimat. Dzisiaj moge wybaczyc tej grze wszystkie wady, bo dzięki niej znów moge choc na chwilę znaleźć się w genialnym uniwersum wykreowanym przez Georga Lucasa.
-
- Marynarz
- Numer GG: 9458038
- Kontakt:
Ja miałem nieprzyjemne bugi na pustyni Dantooine , albo gra mi sie zawieszała, albo też piasek nagle znikał...U mojego przyjaciela również podobny błąd się powtarzał, a patche mieliśmy najnowsze, a gry rzecz jasna orginalne... Jednak jakiś bug tam się znajdował i być może po dziś dzień tam siedzi.shammali pisze:"..."BTW Czy macie czasem problem z zacinaniem się gierki na polach Dantooine?
Jeśli chodzi o przechodzenia w tak krótkim czasie, to szczerze mówiąc jakoś przejście gry po to tylko aby ją zaliczyć, jakoś mi się osobiście nie podoba.. Ja preferuje delektowanie się czymś dobrym i rozwiązywanie w przypadku KotORa wszystkich pobocznych questów oraz zadań ,bo w końcu na tym gra polega - aby się bawić.
Wszystko przemija w milczeniu, a milczenie spowija wszystko...
-
- Pomywacz
Elo.
Wg mnie 2 ma lepsza fabule,bardziej zakrecona,mniekj przewidywalna i postacie z druzyny sa o niebo lepsze niz te z 1...Visas,Handmaiden,Mandalore....Wypas.
Pozdro.
Wg mnie 2 ma lepsza fabule,bardziej zakrecona,mniekj przewidywalna i postacie z druzyny sa o niebo lepsze niz te z 1...Visas,Handmaiden,Mandalore....Wypas.
Pozdro.
...............Tonight I hear you whisper
Deep inside within my head
Tonight I see familiar faces
Voices of the dead calling me...............
-
- Majtek
- Kontakt:
-
- Pomywacz
Elo.
Zgadzam sie.
Kotory to jedne z najlepszych Rpg dostepnych na PC.
Klimat,fabula,akcja,bohaterowie,postacie,walki.Slowem jest tu wszystko.
CZesc 2 jest lepsza od czesc 1 wg mine tak ze 100X
Pozdro.
Zgadzam sie.
Kotory to jedne z najlepszych Rpg dostepnych na PC.
Klimat,fabula,akcja,bohaterowie,postacie,walki.Slowem jest tu wszystko.
CZesc 2 jest lepsza od czesc 1 wg mine tak ze 100X
Pozdro.
-
- Majtek
- Kontakt:
-
- Marynarz
- Kontakt:
Oczywiście, że tak! W KotORze walki prowadzone są w czasie rzeczywistym, porzedzone pierwszym atakiem pauzą, jednak podczas której można wybrać opcje ataku i przydzielić jakie ataki mają zostać użyte. Cała walka odbywa się, jak już powiedziałem w czasie rzeczywistem, chociaż MOŻE być również prowadzona w turach (poprzez pauzowanie i wydawanie kolejnych poleceń). Bardzo podobny system walki ma Baldurs Gate. Działa to mniej więcej na podobnych zasadach. Jednak to walki w KotORze, nie będą takie jak w Jedi Academy, ponieważ tutaj wybierasz tylko rodzaj ataku jaki ma zastosować Twoja postać... Sam nie kierujesz nią tak jak w TPP...mi3dzi4k pisze:Mam pytanie co do KotOR'a 1. Czy można w nim toczyć walkę w czasie rzeczywistym tak jak w Jedi Academy na przykład? Bo już ją zakupiłem i czekam aż przyjdzie pocztą, a na internecie czytałem pare receznji i piszą tam o jakimś systemie planowania walk i o autopauzie. Proszę o wyjaśnienia
Wszystko przemija w milczeniu, a milczenie spowija wszystko...
-
- Pomywacz
Elo.
Btw...wie ktos jak z lowczyni zrobic w czesc 2 jedi???Nie udalo mi sie dokonac tego.moimi jedi byla Visas i Handmaiden.Jewslio ktos wie to czekam....bo zagralbym w to drugi raz.
Thx
Pozdro.
Btw...wie ktos jak z lowczyni zrobic w czesc 2 jedi???Nie udalo mi sie dokonac tego.moimi jedi byla Visas i Handmaiden.Jewslio ktos wie to czekam....bo zagralbym w to drugi raz.
Thx
Pozdro.
-
- Chorąży
- Numer GG: 777575
Podzielam opinie przedmowcow gra godna polecenia i bardzo bardzo fajna fabula moze nieco schematyczna ale zato duzo sprawia radosci
ja ubolewam tylkoz e walka w grze jest troszke zautomatyzowna jednak wolal bym kazde ciecie mieczem wykonac sam anie liczyc czy algorytm załapie tak jak my chcemy. no ale nie mniej jednak jest to wiele godzin ciekawej gry tylko jak dlamnie to jednorazowej ...
ja ubolewam tylkoz e walka w grze jest troszke zautomatyzowna jednak wolal bym kazde ciecie mieczem wykonac sam anie liczyc czy algorytm załapie tak jak my chcemy. no ale nie mniej jednak jest to wiele godzin ciekawej gry tylko jak dlamnie to jednorazowej ...
-
- Majtek
- Kontakt:
-
- Marynarz
- Kontakt:
-
- Majtek
- Kontakt:
Moim skromnym zdaniem oby dwie części zasługują na głośne fanfary i krzyki podziwu. Genialna fabuła (w drugiej części trochę bardziej zawiła jak na mój gust, bo już ci się wydaje, że wiesz kim był bohater i co się dzieje, a tu guzik i to nieprawda, że on stracił pamięć, jedynie kontakt z Mocą, pamięć tylko sprzed paru ostatnich dni nim przejmiemy nad nim kontrolę), ciekawi bohaterowie, walka na miecze świetlne, klimat Star Wars, manipulacja losami naszego hero i długo by jeszcze wymieniać...
Jeszcze, co do jednego z wcześniejszych postów. Mnie udało się mieć, niech za ucznia Visas, Handmaiden, łowczynię nagród(trzeba z nią porozmawiać i pokazać miejsce na Nar'Shadaa, które naszemu bohaterowi pokazała Kreia), Bao Dura. W zasadzie ważne było, żeby ze wszystkimi dużo rozmawiać, to trochę mniejszy niedosyt pozostawiało na zakończenie, bo wszystko dokładnie o naszych kompanach wiedzieliśmy. A może odwrotnie?...
Jeszcze, co do jednego z wcześniejszych postów. Mnie udało się mieć, niech za ucznia Visas, Handmaiden, łowczynię nagród(trzeba z nią porozmawiać i pokazać miejsce na Nar'Shadaa, które naszemu bohaterowi pokazała Kreia), Bao Dura. W zasadzie ważne było, żeby ze wszystkimi dużo rozmawiać, to trochę mniejszy niedosyt pozostawiało na zakończenie, bo wszystko dokładnie o naszych kompanach wiedzieliśmy. A może odwrotnie?...
per aspera ad astra... *Seneca*
-
- Marynarz
- Kontakt:
Tak czytam o tym Knights Of Old Republic...i chyba pójdę do kumpla ( co tam że -22 stopnie ) i wezmę od nie go KOtOR'a. Jedyną grą którą przeszedłem w klimatach SW, był chyba Jedi Knight's: Ambush at Altyr 5 czy coś takiego ...Podsumowująć: po przysłuchaniu się opinii Waszych z chęcią zmarźnę aby trochę rozgrzać umysł
"One day the sun will shine on you
Turn all your tears to laughter
One day you dreams may all come true
One day the sun will shine on you..."
Turn all your tears to laughter
One day you dreams may all come true
One day the sun will shine on you..."
-
- Majtek
- Kontakt:
Gra naprawdę warta przejścia się Sam pamiętam jak byłem u kumpla mojego najlepszego homie i niby sceptycznie - wyszedłem później od niego i byłem zdecydowanie bardziej pozytywnie nastawiony do tego tytułu.
Tak więc, jak widać, KOToR rozgrzewa. Hmm, może to za sprawą Bastilii i Miry
Tak więc, jak widać, KOToR rozgrzewa. Hmm, może to za sprawą Bastilii i Miry
per aspera ad astra... *Seneca*
-
- Majtek
- Kontakt:
-
- Chorąży
- Lokalizacja: Tam gdzie konczy się wieś a zaczyna zadupie \,,/ <(^.^)> \,,/