Morrowind

cRPG Corner
ODPOWIEDZ
Ravandil
Tawerniany Leśny Duch
Tawerniany Leśny Duch
Numer GG: 1034954

Re: MORROWIND

Post autor: Ravandil »

Azrael666 pisze:Wow, a ja w tych lochach już trzy dni siedze i zabiłem już z 15 przeciwników : P
Bo cały problem polega na tym, że ta kostka jest na samym początku, na górze. Trzeba zabić tylko bardzo upierdliwego gościa. Jak grałem, to złaziłem pół tych ruin, nasiekałem się jak rzadko kiedy i już miałem dać sobie spokój i poszedłem do wyjścia. Zrezygnowany wszedłem na górę, i co? Kostka się znalazła :P Trochę irytujące, ale cóż :P

PS. Morrowind ma specyficzny klimat, jedni mogą uważać, że jest super, inni że nie jest. Tylko po co się o to kłócić? Nawet jeśli ktoś uważa, że Morrowind nie ma klimatu, to nie powinien na siłę komuś wmawiać, że ma rację, bo i tak tego kogoś nie przekona. Niech zachowa to dla siebie, jeśli ma się z kimś kłócić. Dlatego hasła typu "Ale przecież ta gra nie ma klimatu, co wy mówicie, gdzie wy widzicie ten klimat" uważam za nieco dziecinne ;)
Nordycka Zielona Lewica

Obrazek
http://www.lastfm.pl/user/Ravandil/

Obrazek
Azrael
Bosman
Bosman
Numer GG: 0
Lokalizacja: Nie chcesz wiedzieć... naprawdę nie chcesz wiedzieć...

Post autor: Azrael »

Pisałem to kilka postów temu... ;)
Grupa Nieszanowania Praw Ludzkich oraz Wspierania Bratniej Nienawiści na Tawernie

Azrael (Śmierć Wszechświatów) jest ich władcą. Wszystkie inne Śmierci są zależne od niego.
Venthe
Pomywacz
Numer GG: 9104055
Kontakt:

Post autor: Venthe »

Wow, a ja w tych lochach już trzy dni siedze i zabiłem już z 15 przeciwników : P
To ja się nie dziwie, czemu Ty Morrka nie lubisz. Ja zanim znalazłem kostkę, podchodziłem do gry 12-13 razy. Po zdobyciu, gra była świetna. :)
Ravandil pisze:PS. Morrowind ma specyficzny klimat, jedni mogą uważać, że jest super, inni że nie jest. Tylko po co się o to kłócić? Nawet jeśli ktoś uważa, że Morrowind nie ma klimatu, to nie powinien na siłę komuś wmawiać, że ma rację, bo i tak tego kogoś nie przekona. Niech zachowa to dla siebie, jeśli ma się z kimś kłócić. Dlatego hasła typu "Ale przecież ta gra nie ma klimatu, co wy mówicie, gdzie wy widzicie ten klimat" uważam za nieco dziecinne ;)
Masz rację, ale... Temat zwie się Morrowind, więc MOrrowindowcy tu rządzą ^^
A tak po prawdzie, pyskówka do niczego nie doprowadzi. Kwestia gustu.
Pozdrawiam, Venthe
Morrowind, Gothic, Half Life 2, Fallout, ADoM, Otchlan... ...Fan :)
ASG, RPG player.
Azrael
Bosman
Bosman

Kostka zdobyta, jestem... tym po terminatorze, a przed iluzjonistą.
Grać, będe grał, lecz wciąż uważam, że ta gra nie zasługuje na 10/10. Może dlatego, że od premiery mineło już kilka lat, lecz dziś ja dałbym jej 8/10, może 8+/10

A co myślicie o Oblivionie? Jest gorszy czy lepszy od Morrka?
Z tego co wyczytałem na stronie - The Elders Scrolls Oblivion jest lepszy, jednak co wy myślicie, warto ją kupić?
Grupa Nieszanowania Praw Ludzkich oraz Wspierania Bratniej Nienawiści na Tawernie

Azrael (Śmierć Wszechświatów) jest ich władcą. Wszystkie inne Śmierci są zależne od niego.
LOD
Kok
Kok

Post autor: LOD »

Azrael666 pisze:A co myślicie o Oblivionie? Jest gorszy czy lepszy od Morrka?
Z tego co wyczytałem na stronie - The Elders Scrolls Oblivion jest lepszy, jednak co wy myślicie, warto ją kupić?
Gorszy, poza grafiką i paroma nowinkami (jak możliwość rzucania przedmiotami), to skopana. Najbardziej odrzucił mnie interfejs, zdecydowanie mniej intuicyjny i bardziej klawiszorzerny niż Morrowind. Jeżeli to ci nie przeszkadza, to sobie pograsz i będziesz się dobrze (chyba) nawet bawił.
Obrazek
"Nie wiem na co będzie trzecia wojna światowa, ale czwarta będzie na pewno na maczugi." Albert Einstein
Elfin
Mat
Mat
Numer GG: 9599112

Post autor: Elfin »

Tak tylko pragne spostrzec ze dzial na Obliviona istnieje gdzie indziej.. :P ... A tak poza tym to ja tej kostki nie znalazlem, wykonuje misje poboczne bo mi sie nie chce... :D
Ostatnio zmieniony wtorek, 3 lipca 2007, 19:37 przez Elfin, łącznie zmieniany 1 raz.
Azrael
Bosman
Bosman

No i co z tego, że jest inny dział na temat Obliviona? Tam się spytam co jest lepsze Oblivion czy Morrek i odeślą mnie tutaj? lol

A apropo morrka zrobiłby ktoś tu krótki kurs warzenia mikstur? Mam odgroma ziół i nie wiem czy sprzedać, czy się przydadzą...

Obelix
Bombardier
Bombardier
Numer GG: 6330570
Kontakt:

Post autor: Obelix »

ja troche zieliłem swego czasu i to było tak ze najpierw trza miec przyrządy alchemiczne (nie wiem jakie ale mi wystarczał moździerz i retorta, a tam i tak 4 miejsca były) przeciągarz moździerz na postac w oknie ekwipunku, potem dobierasz składniki, nie wiem czemu i czy zawsze tak trzeba ale potrzebowałem dwa składniki o jednakowym działaniu żeby mi zrobiło miksture, jeśli czegoś nie pochrzaniłem to milego bimberku :D
Psychodeliczny Łowca Żelaznych Motyli Z Planety Mars
Yabol
Szczur Lądowy
Numer GG: 5951678

Post autor: Yabol »

Heh.. pamietam morrowinda jak maniaczylem jak jeszcze nie mialem neta.. gierka swietna tylko ma jedna powazna wade.. poprostu jest zalatwa wystarczy wziac cienia za znak zodiaku isc pokrasc najlepsze przedmioty, sprzedac.. za zarobione pieniadze wytrenowac sie na maxa no i jestesmy hero... potem juz potrowy leca na 2-3 uderzenia i gra robi sie nudna, nawet questy robia sie zalatwe
Perzyn
Bosman
Bosman
Numer GG: 6094143
Kontakt:

Post autor: Perzyn »

A ja mam noobskie pytanie. Jak się mody instaluje? Bo mam plik *.esp i ni cholery nie wiem co z nim dalej zrobić.
kajtek Raulin
Kok
Kok

Post autor: kajtek Raulin »

A ja sobie zrobiłem nową postać.Nord,babarzyńca.Nie wiem czemu ale ten typ postaci mi odpowiada.

Co do ekwipunku to:
wszystko początkowe
+nożyk,który był wbity stół w urzędzie papierów
+kupiony w Balmorze Norski hełm z kości trolla

Cechy:
Powiększyła mi się tylko akrobatyka o 1 (czyli mam 16)

Wiem że mało zrobiłem ale grałem 10 minut.
Obelix
Bombardier
Bombardier
Kontakt:

Perzyn pisze:A ja mam noobskie pytanie. Jak się mody instaluje? Bo mam plik *.esp i ni cholery nie wiem co z nim dalej zrobić.
1. wrzucasz plik do folderu Data files tak gdzie masz zainstalowanego morrowinda
2. odpalasz morrowinda
3. jak ci wychodzi ta plansza z orkiem gdzie wybierasz np. "Rozpocznij", "Pliki" itd. klikasz pliki
4. zaznaczasz to co chcesz zeby odpaliło się razem z grą.

jeśli masz w folderze z modem Readme to radze go przeczytac, np. taki jeden mod który daje ci opcje przeteleportowania się do świata z Gothica 2 wymaga odpalenia trzech plików a nie jednego

Happy modding!
Nyano
Mat
Mat
Numer GG: 3030068

Post autor: Nyano »

Azrael666 pisze:A co myślicie o Oblivionie? Jest gorszy czy lepszy od Morrka?
Ani lepszy, ani gorszy, ani nawet taki sam.
Inny.
W jednych rzeczach lepszy jest Oblivion, w innych Morrowind. W wielu na głowę bije je TES II: Daggerfall...

Nie da się jednoznacznie orzec.
Azrael666 pisze:Z tego co wyczytałem na stronie - The Elders Scrolls Oblivion jest lepszy, jednak co wy myślicie, warto ją kupić?
IMO za tę grę warto zapłacić każde pieniądzę.
Boję się jednak, by człowiek który widzi w Morrowindzie grę bez klimatu nie zobaczył w Obku gry bez grafiki.
Yabol pisze:gierka swietna tylko ma jedna powazna wade.. poprostu jest zalatwa wystarczy wziac cienia za znak zodiaku isc pokrasc najlepsze przedmioty, sprzedac.. za zarobione pieniadze wytrenowac sie na maxa no i jestesmy hero... potem juz potrowy leca na 2-3 uderzenia i gra robi sie nudna, nawet questy robia sie zalatwe
Rozumiem, że Cień do ucieczki przed pościgiem? Bo w samej czynności rabowania to jest on raczej bezużyteczny...
Nie lepiej po prostu odwiedzić jakiegoś bogatego kupca (najlepiej bez strażników w domku - jak Ra'Virr), zaszlachtować go jak świnię i zagarnąć dobytek?

A na maxa za żadne pieniądze się nie wytrenujesz. Chyba, że masz na myśli zaopatrzenie się w miksy leczenia i beztroskie hasanie po ruinach...

2-3 uderzenia zwykłym orężem na potężniejsze Daedry raczej nie wystarczy... Przy czym ubicie sporej ilości Daedr magią / zaklętą bronią można sobie wybić z głowy.
Bóg na Krzyżu był tylko kolejną religią, która uczyła że miłość i morderstwo są nierozłącznie związane - że w końcu Bóg zawsze pije krew
Perzyn
Bosman
Bosman
Numer GG: 6094143
Kontakt:

Post autor: Perzyn »

@up

Idziesz do upiornej bramy. Tam na półkach leży szklany sprzęt. Rzucasz cień, skradanie i zbierasz z półki. Powtarzać do skutku. Ubrać albo pójść sprzedać. Za hełm, buty i dwa naramienniki zarobiłem 30K Złota. Szkolenie umiejętności dodatkowych pochłonęło z 12 i dało mi 6 poziomów. Ot, ciekawoskta, nie?
Lea
Marynarz
Marynarz
Numer GG: 2956891
Kontakt:

Post autor: Lea »

Ze swojej strony polecam skarbce rodów w Vivek, są chyba ciekawsze - i wyzwanie większe. Ale co to jest "cień" to nie wiedziałam. Widać jest niepotrzebny :) . Nie wyniosłam z nich za bardzo sprzętu, bo za słaba byłam. Zresztą nie po to tam poszłam. Nie napada się na banki, żeby ukraść meble czy porwać ludzi. Największa zdobycz ze skarbców, jaką wyniosłam, to ogromny wór satysfakcji sprawdzonej złodziejki. No i diengi i świecidełka. W ogóle to moja postać miała fioła na punckie kradzieży kluczy i dokumentów. Każdy "mógł się przydać" do późniejszego niecnego wykorzystania i zyskania odrobinki władzy. Rejestry, spisy, listy itp. Zbyt wymagająca wyobraźnia :) Ale postać miała chociaż cel w życiu.
A zabijanie sprzedawców? Ależ Nyano... do czego Ty ich namawiasz? A gdzie złodzieje będą upłynniać towar? :)
telitha i lú...
Obelix
Bombardier
Bombardier
Kontakt:

ja nie zabijałem Ra Virra, poszedłem do tego lombardu naprzeciwko i tam zabiłem kobitke która tam rządziła, ale należało się jej, kantowała ceny! dopiero to co tam znalazłem spieniężałem u Ra Virra a to co mi się przydawało to zatrzymywałem, niedługo Balmore obiegnie plaga słabych miksturek XD
Nyano
Mat
Mat
Numer GG: 3030068

Post autor: Nyano »

Perzyn pisze:Idziesz do upiornej bramy. Tam na półkach leży szklany sprzęt. Rzucasz cień, skradanie i zbierasz z półki. Powtarzać do skutku. Ubrać albo pójść sprzedać. Za hełm, buty i dwa naramienniki zarobiłem 30K Złota. Szkolenie umiejętności dodatkowych pochłonęło z 12 i dało mi 6 poziomów. Ot, ciekawoskta, nie?
Idziesz do najbliższych daedrycznych ruin. Wyrzynasz w pień wszystkie Demony. Z samego ekwipunku, który niektóre wyrzucą uzbiera się dwukrotnie tyle.
Do tego dochodzi zysk ze złapanych dusz (jeśli nie znasz się na mistycyzmie też łapiesz, tylko że przy pomocy, chociażby, zaklętego pierścienia). Dla przykładu - 60 000 kosztuje dusza Skrzydlatego Mroka w Grand Soul Gemie, a nie jest to najpotężniejsza dusza jaką można złapać...
Ot, ciekawostka.

Perzynie mój drogi, mam rozumieć, że grasz w trybie FPP?
W takim razie radziłbym przełączyć na TPP i zobaczyć co się dzieje po podniesieniu dowolnego przedmiotu podczas gdy masz rzuconą niewidzialność. Efekt może Cię nieco zadziwić.
Na tym właśnie polega różnica pomiędzy niewidzialnością a kameleonem na 100%.
Lea pisze:A zabijanie sprzedawców? Ależ Nyano... do czego Ty ich namawiasz? A gdzie złodzieje będą upłynniać towar? :)
Hm... U kraba? :D
Kupców Ci u nas dostatek, ubicie kilku nikomu nie przeszkodzi.
Bóg na Krzyżu był tylko kolejną religią, która uczyła że miłość i morderstwo są nierozłącznie związane - że w końcu Bóg zawsze pije krew
ODPOWIEDZ