Nie szukaj go na powierzchni VvardenfellMała podpowiedź?

Wiesz, z tego co spojrzałem, prawdopodobnie jako pierwsze grałeś w RPG new-age, jak WoW i NWN2... ja zaczynałem od tekstówek, potem zwykłych fabularek, rogalików... Grafika i ogólne przedstawienie świata nie jest dla mnie takie ważne. Dla mnie świetna była fabuła, świetnie oddany był klimat Popielnych. Raczej nie to, co osiągneli, a to, co zamierzali.Azrael666 pisze:Ja mam Morrka na kompie lecz jest... nudny! Gram w niego jeszcze teraz, aby wmuśić w siebie "klasykę" jednak, gra RPG bez klimatu... jest jak film bez dźwięku. Włącz sobie kiedyś film, napisy, ale wyłącz głośniki. Właśnie tak się czuję gdy gram w Morrka.
Generalnie tak patrząc, to żaden RPG nie jest dość dobry. Cukierkowe kolory WoWa, beztwarzowe postacie NwN, kanciaty i brązowy świat Gothica... Jednak każda z tych gier ma coś co przyciąga graczy, dlatego każdy w nich znajdzie coś dla siebie. Decydując po walorach jakie ty najbardziej cenisz, wybierasz najlepszą dla siebie grę i takie kłócenie się, nie ma poprostu sensu. Znam ludzi dla, których liczy się grafika, dlatego lubią Obliviona, dla niektórych ważne jest przestrzeń z walorami fabuły, więc dla nich Morrowind, dla niektórych tylko fabuła dlatego biorą sobie Tormenta, a jeszcze inni cenią sobie multiplayer, odgrywanie postaci i to co za sobą to niesie, jak np. nie możność po popełnionym błędzie wczytania save'a, tylko zniesienie konsekwencji swych decyzji... Dla każdego coś innego. My cenimy sobie tutaj otwartość i możliwość wyboru, ty co innego. Koniec dyskusji, o gustach się nie dyskutuje, tylko się przedstawia co danej osobie pasuje.... Coś jak kiedyś kłóciłem się bodaj z fdsem na temat WFRP, czy D&D... Doszliśmy, że tego nie da się rozstrzygnąć, dokładnie to samo jest tutaj.Azrael666 pisze:Człowieku jaki klimat? Gdzie ten klimat? Przecież ta gra jest pustą teksturą o mdławych kolorach...
Azrael666 pisze:I nie chce mi się już o tym gadać bo, ani ja cię nie przekonam do mojego gustu, ani ty mnie do swojego, więc nie musisz odpisywać.
Mapki ci nie dam ale mogę opowiedzieć, po wejścu zejdz na dół a następnie po skałach na 2 poziom podestu po lewej, po lewej stronie powinny być drzwi a za nimi jeden przeciwnik, kostka jest na szafce po lewej na dolnej półce (rozjaśnij ekran jeśli nie możesz jej dojrzeć).Azrael666 pisze:A ma ktoś być może mape pierwszych daedrycznych ruin z zaznaczonym położeniem dwemerowej kostki?
Łaże potych lochach, mam już pełny plecak i nie moge gu*** znaleźć.