Gry komputerowe ogólnie

cRPG Corner
ODPOWIEDZ
kajtek Raulin
Kok
Kok
Numer GG: 0

Post autor: kajtek Raulin »

Co wy tam o grach wiecie!!!Mario rulez 8) :wink: :lol:
Ravandil
Tawerniany Leśny Duch
Tawerniany Leśny Duch
Numer GG: 1034954

Post autor: Ravandil »

kajtek Raulin pisze:Co wy tam o grach wiecie!!!Mario rulez 8) :wink: :lol:
LOL!! :evil: Ale w sumie niczego innego po kajtku się nie spodziewałem :) W Mario grałem chyba, jak miałem lat... 7 może. Już wtedy uważałem, że jest nudne :P Podobnie jak większość gierek z Pegasusa :P Proponuję przestać grać w Mario, poczytać trochę słownik poprawnej polszczyzny (i ortograficzny zresztą też) i przesiąść się na trochę bardziej ambitne gry :wink:
Nordycka Zielona Lewica

Obrazek
http://www.lastfm.pl/user/Ravandil/

Obrazek
Pita
Tawerniany Berserk
Tawerniany Berserk
Numer GG: 9350651

Post autor: Pita »

AC pisze:Colin nie jest konwersją według mnie, z tego co wiem obie wersje pojawiły się pod koniec 1998 roku, były tworzone jednocześnie :P

W Prince of Persia grałem na PC, gdy jeszcze brylowały Pegasus i Amiga :P

GTA najpierw było na PC :P

Rainbow Six też był najpierw na PC :wink:

Z tego co wymieniłeś (w których ja powyżej nie wymieniłem) jedynie Fable mi się podoba, ale tylko w wersji na PC. (i oczywiście Tekken seria tylko na PS1-2-3 :P ).

Wymieniaj dalej, ale nie oszukuj, sprawdzaj swoje wiadomości.
BUHAHAHHA (wybacz) GTA - debiutowało na PC, ale jak sam wiesz mówliśmy o wersji od GTA 3 w zwyz, najnowszy Rainbow Six był wpierw na Xa 360 i jest tam lepszy :) , o POPie mowilem offkoz nowej trylogii i sam o tym wiesz, Colin wyszedl najpwierw na konsolach - sprawdz, I sam nie oszukuj ciensiasku, tylko dawaj dalej, ale wiesz trzeba znac to o czym sie wypowiada...

EDIT: skoro Colin wg, Ciebie nie jest konwersja, to tak samo pierwsze GTA mozna by uznawac za gre ktora nie jest konwersją, masz cos cieniutkie rozumowanie....

BTW Fable jest identyczne, wiec o co kaman? acha no tak - nie grało sie na Xie pewnie. A Tekkeny - poszuakj lepszych bijatyk :P i czekam na te gatunki które mam wymieniac...
Har Har Har
Tevery Best
Tawerniak
Tawerniak
Numer GG: 10455731

Post autor: Tevery Best »

kajtek Raulin pisze:Co wy tam o grach wiecie!!!Mario rulez 8) :wink: :lol:
A propo Mario - filmik zapierający dech w piersiach! Myślałem, że to niemożliwe... ale się myliłem.
Ravandil
Tawerniany Leśny Duch
Tawerniany Leśny Duch

Tevery Best pisze:[
A propo Mario - filmik zapierający dech w piersiach! Myślałem, że to niemożliwe... ale się myliłem.
Widziałem to kiedyś :P Ale lepsze numery są na http://www.speeddemosarchive.com. Najlepsze jest przejście Fallouta 2 w 14 minut (chyba). Trzeba mieć cierpliwość i zacięcie, żeby rozwalić grę w tak krótkim czasie. Mnie by się nie chciało, szczególnie przy Mario :D

EDIT:
PS. Zastanawia mnie w tym filmiku to, że gracz sobie radośnie przenika przez gryzące kwiatki i te ogniste wirujące coś :P Coś tu nie gra :wink:
Ostatnio zmieniony sobota, 31 marca 2007, 19:46 przez Ravandil, łącznie zmieniany 1 raz.
Nordycka Zielona Lewica

Obrazek

Obrazek
AC
Bosman
Bosman
Numer GG: 4159090
Kontakt:

Post autor: AC »

GTA to GTA, grałem we wszystkie pecetowe części, pisz dokładniej.

"Rainbow Six is the first in a series of first-person shooters computer and video games. It was developed and published by Red Storm Entertainment for the PC in 1998. It was later ported to Mac OS, Nintendo 64, PlayStation, Sega Dreamcast and Game Boy Color. An expansion pack, Tom Clancy's Rainbow Six Mission Pack: Eagle Watch, was released on January 31, 1999."

Jaki znowu najnowszy?

PoP grałem tylko pierwszą część i mi się podobała, te nowe to kaszana.

"Colin McRae Rally, the first title in the series, was released for the PC and PlayStation platforms in late 1998 in the United Kingdom where Codemasters is located and in early 2000 in the United States."

"Official PC CDROM Release date - 09 OCTOBER 1998 "

Tak jak napisałem: Colin był tworzony na PC i PS jednocześnie.

Nie zachowuj się jak... ech, nie wiem ile ty masz lat... nieważne, nie będę odpowiadał na twoje wyjątkowo infantylne obelgi.

ps. Fable: The Lost Chapters było wypuszczone w tym samym czasie na PC i Xbox
Obrazek
kajtek Raulin
Kok
Kok
Numer GG: 0

Post autor: kajtek Raulin »

Ravandil pisze:
Tevery Best pisze:[
Widziałem to kiedyś :P Ale lepsze numery są na http://www.speeddemosarchive.com. Najlepsze jest przejście Fallouta 2 w 14 minut (chyba). Trzeba mieć cierpliwość i zacięcie, żeby rozwalić grę w tak krótkim czasie. Mnie by się nie chciało, szczególnie przy Mario :D
A jesli mówimy o szybkim przechodzeniu gier to ja i mój kolega przeszliśmy Baldures Gates 1 (chyba tak to się pisało)w pół godziny :twisted: .A później to mieliśmy podjare w szkole.
Pita
Tawerniany Berserk
Tawerniany Berserk

Mario rządzi i to jest prawda - każda częśc w momencie w którym wychodziła była conajmniej gra bardzo dobrą. Przecież Super MArio 64 to pierwszy prawdziwy platforemer 3D, Super Mario World i Yoshi Island do dziś pozostają najlepszymi platformerami 2D, Super Mario RPG to jednen z ciekawszych RPGów jakie powstały, a seria Paper Mario jest jedyna w swoim rodzaju. Nadchodzący Super Mario Gaalxy na Nintendo Wii zapowiada się fenomenalnie. Mario, Bowser, Link - te postacie z galerii Nintendo znacza wiele na całym świecie, niestety Polska jest krajem zacofanym jeśli chodzi o gry wideo - tutaj pierniczy się nie poprate niczym głupoty o konsolach, tutaj liczy sie tylko grafika, tutaj często nie baczy się na jakośc różnych wersji, nie sięga się po klasyke. W formie Hobby pisze dla tawerny i swiatN, jako prace posiadam posadke recenzenta na o2, cos tam mojego przewinelo sie przez PSXE i N+ i jakos zle sie czuje, gdy ktos mi wpiera ze najnowszy Rainbow Six byl najpierw na PC i tam jest lepszy, albo ze Colin to gra z PC. Nie czuje sie wielkim znawca, ale "cośtam" się wie. No, ale cóż... zamiast pierniczyc glupoty po prostu pytajcie - co, na czym, jakie gatunki ktora wersja lepsza. Oczywiscie o ile odrzucicie postawe znawców wszytskiego - ale taka postawa to wszak u Polaków norma. Staram sie byc obiektywny i tak ja uwazam, ze Halo na Xie zmiata wersje z PC na snaidanie (chocby przez cooperative, brak bugow etc) to tak Quake III na PS2 jest słabiutki do wersji PC. Poszerzanie swoich horyzontow jesli chodzi o gry wideo nikomu nie zaszkodzi...a Mario to klasyk i nie pozwole na brzydkie mowienie o nim :twisted:

EDIT: I tak jak niektorym nie tlumacze nic bo uwazam ich za zbyt przytepych, tak czytelnikow tawerny mam za ludzi inteligentnych dlatego prowadze te krucjate na rozne sposoby - czasami niemile to fakt
Ostatnio zmieniony sobota, 31 marca 2007, 20:06 przez Pita, łącznie zmieniany 1 raz.
Har Har Har
Tevery Best
Tawerniak
Tawerniak
Numer GG: 10455731

Post autor: Tevery Best »

kajtek Raulin pisze:Baldures Gates 1
:evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil:
HEEEEREEEETYYYYYYYYYK! Uff, już mi przeszło.
A tak na poważnie -
AC pisze:Fable: The Lost Chapters było wypuszczone w tym samym czasie na PC i Xbox
No chyba żartujesz? Fable wyszło na Plugawą Konsolę MałoMiękkich ponad rok (albo i więcej) przed wersją na PC i przez długi czas pozostawało exclusivem tejże platformy.
Pita
Tawerniany Berserk
Tawerniany Berserk

Rainbow Six Vegas ptysiu :oops: co do Colina - są dni i miesiace - Colin na konsole wyszedl 07/1998 :oops: kolejne czesci tez zazwyczaj pozniej pojawialy sie na PC :oops: :oops: :oops: :oops: Fable wyszło napierw na Xa, ale Lost Chapters ronowlegle - tu masz racje, co nie zmienia faktu ze to gra z konsoli :oops: :oops: :oops: lat mam cos koło 19, czyżby moj ulubiony argument - "nie wiem, nie mam racji, ale i tak mam racje, lecz on sie rzuca bo jes młody!"?? :oops: :oops: :oops: :oops: :oops: :oops: GTA wszytskie grales na PC? GTA Liberty City Stories, Vice City Storeis i GTA Advance tez?, oj chyba nie, wiec wlasnie grales w PCtowe - wiec Twym rozumowaniem ja bym mogl stwierdzic ze GTA w ogole nie ma na PC :oops: czekam na te gry/gatunki, które mam wymieniac :oops: :oops: :oops:
Ostatnio zmieniony sobota, 31 marca 2007, 20:27 przez Pita, łącznie zmieniany 2 razy.
Har Har Har
Ravandil
Tawerniany Leśny Duch
Tawerniany Leśny Duch

kajtek Raulin pisze:Baldures Gates 1 (chyba tak to się pisało)w pół godziny :twisted: .A później to mieliśmy podjare w szkole.
Jeśli to prawda, to zbliżyliście się do rekordu :evil: Ale zmartwiło mnie traktowanie BG1 jako czegoś do popisywania się w szkole...
Pita pisze:a Mario to kalsyk i nie pozwole na brzydkie mowienie o nim Twisted Evil
Racja Mario to klasyk, ale trochę mdłe były te wszystkie wersje na różne drobne gry telewizyjne (nie mówię "konsole" bo w tym przypadku to nadużycie). Ale za to miło wspominam bodaj Mario World (nie pamiętam dokładnie tytułu) na NES-a, zagrywałem się w to z kumplem. Te nowsze wersje też nawet, nawet.
Nordycka Zielona Lewica

Obrazek

Obrazek
Pita
Tawerniany Berserk
Tawerniany Berserk

zapewne któraś z części Super Mario Bros. Na NESa wyszły trzy części Super Mario Bros., oryginalny Mario Bros. i Mario Is Missing. Inne tytuły to spin-offy (jak Dr.Mario). Coś z tego, albo pomyliles konsole ze SNESem
Har Har Har
Ravandil
Tawerniany Leśny Duch
Tawerniany Leśny Duch

Pita pisze:Coś z tego, albo pomyliles konsole ze SNESem
To jest całkiem możliwe, bo w owych czasach nie miałem zbytniego pojęcia o konsolach, a sam miałem tylko Commodore64 i którąś Atarynkę (tak swoją drogą to to, że to było Atari dowiedziałem się po 6 latach, jak sie tematem zainteresowałem :P ). W każdym razie to było Mario, w których była nawet mapka świata i przemieszczaliśmy się między poszczególnymi planszami. Ale jak juz mówiłem, byłem wtedy kompletnym ignorantem i dopiero po latach się dowiedziałem, w jak ważne tytuły grałem :) Ale tego niestety nie pamiętam.
Nordycka Zielona Lewica

Obrazek

Obrazek
AC
Bosman
Bosman
Kontakt:

"GTA to GTA, grałem we wszystkie pecetowe części, pisz dokładniej. " << czego w tym zdaniu nie rozumiesz?

Gatunki? Ja ogółem nie gram w gry, a jak gram to w większości takie nie-na-konsolę.

Nie ma lepszej bijatyki niż Tekken seria.
Ech, ale jak chcesz wymieniać to wymień: RPG, RTS, Turówki, no i może FPS.

Z toku twojej poprzedniej wypowiedzi wiele rzeczy budzi wątpliwości, ten cytat o wieku to twoje myśli czy sugestia że ja tak myślę czy co? Zresztą myślałem że masz 14 z twoich poprzednich wypowiedzi, bo kto inny przejmuję się że cośtam było na PS a cośtam na PC?

Fable: TLC za drugim razem jak przechodziłem był łatwiejszy, ale jakoś nie wyobrażam sobie, żeby grać bez myszki i klawiatury w to lub cokolwiek innego szczerze mówiąc. Pady są kurewsko nieporęcznymi rzeczami albo jestem za stary na to albo za biały. :lol:

Tekken3 jakoś lepiej mi szedł na klawiaturze.

Co jeszcze? A tak: Mortal Kombat Tetris czy jak to się tam nazywało też był spoko. :lol:
Obrazek
Pita
Tawerniany Berserk
Tawerniany Berserk

czego Ty nie rozumiesz w moim zdaniu o GTA?

bijatyki niż Tekken? cóż jest wiele obozów, które sie spierają między Tekkenem, Virtua Fighterem, Soul Caliburem a Dead or Alivem. Ja wole bijatyki 2 D- dokładniej serię King of Fighters, ale o faktem jest, mozna Tekkena uwielbiac

cytat o wieku - zabrakło Ci argumentów? Wiesz, że mam racje i nie masz jak się bronic?

Fable - coz na padzie gra sie lajtowo, w bijatyki jak Ci idzie lepiej na klawierce tos HC, ale wynikow mistrzowskich nie osiągniesz... od razu zaznaczam 2 rzeczy - prosy do bijatyk zazwyczaj sobie kupują Arcade Sticky, a na padzie gra się bez problemu w FPPy - mistrz swiata w Halo wersje PC wygral turniej na padzie.

A Mortale były dobre, niestety ostatnie czesci sa juz :(

RPG - i znow mamy sie bawic co jest lepsze ? cRPG, jRPG, tRPG? wymienic moge setki, ael te tytuly i tak Ci nic nie powiedza. Digital Devil Saga, Star OCean, Tactics Ogre, .hack, Onmusha Tactics, Mass Effect, Dungeon & Dragons Heroes - mowi Ci to coś? sprecyzuj. Bo jak chcesz cRPGi - to przeciez Elder Scroolsy, Kotory, Fable, Jade Empire, Mass Effect, Might&Magicki, Eye of Beholder, Arx Fatalis ittd... - tak wiem, dzuo z nich jest z PC i przyznaje to otwarcie

jRPGi - Grandia, Star Ocean, FFy, Dragon Questy, seria Chrono, fenomenalna seria Xeno itd

tRPGi - cała Ogre Battle Saga, Rebel Star, Onimusha Tactcis, seria Front Mission, Dynasty Tactics, La Pucele, seria Fire Emblem, Disagea itd

breadery - Pokeomony, Dragon Quest Monsters, Dragon Breed
, itd

MMORPGi - FFXI, Everquest, Nobunaga Wild Ambitions, itd

hack&slashe - Record of Loddos War, Diablo, Baldus Gate Dark Alliance, Dungeon & Dragons : Shadow of Mystia itd....

hybrydy - fenomenalny Vagrant Story

RTS - co tu ukrywac - rządzi PC na tym poletku - ale konsole mają swoje excluziwy i konwersje Kessen, Pikmin, StarCraft, WarCraft, seria C&C, Bitwa o Śródziemie 2, Army Men RTS, itd

Turówki i FPSy - liczylem ze na te 2 gatunki sie zlapiesz bo to dowodzi Twej niewiedzy :)

turówki - juz pomijam masy Tycoonow, konwersje jak Cywilizacja i lece ciekawszymi tytulami : 10 czesci Romance of Three Kingdoms, Phantom Brave, Culdcept, Millitary MAdness, Shining Forrce, X-comy (sa inne niz wersje na PC), VB itd...

FPPy - Halo1,2, nadchodzace 3, trylogia Time Spliters, Perfect Dark 1 i 0, seria Medal of Honour, seria Call of Duty, Red Steel, Red Faction, Metroid Prime 1,2, Black, Killzone itd...- same exluzivy (czesci Call of Duty sa zarono konwerchy jak i excluzify) + konwersje Half-Lify, Counter-Strike, Quake, Doom, F.E.A.R itd a i mysz + kalwiera mozna podlaczac konsolom :)

wystarczy?
Har Har Har
AC
Bosman
Bosman
Kontakt:

Hahahaha, ok, nie mam teraz pojęcia o czym ty piszesz. Pewnie jak napiszę gry, w które ja grałem i były na tyle fajne żeby tu zapisać to ty będziesz wiedzieć o czym mówię :P

A to z wiekiem to mi chodziło o twoje śmieszne teksty "cieniasku" i te rzeczy. Śmieszne :P

RPG: Fallouty sztuk 2, Diablo 1, Fable: TLC, Morrowind
Taktyczne: Fallout: BoS
Strategie: Age of Empires 1 i 2, Empire Earth2: AoS, Starcraft lajtowo, Warcraft2, DRvsAK

Turowe: Civilization 2 i 3C, Heroes 2 i 3SoD

Strzelanki: Wolfenstein3d, Operation: Flashpoint Resistance, Unreal Tournament 1 i 2005, HalfLife2, FEAR, CoC:DCoE, Sniper Elite, Duke Nuke 3d (i Forever jak byłem na wycieczce na Marsie)

Arcade/Przygodówki: Prehistorik2, Dizzy seria, Teenagent, Bureau 13, Super Mario Bros.

Inne: GTA seria, Need4Speed [oryginał], FlatOut 1 i 2, Re-Volt, Micro Machines, Saper, Pasjans, Hearts, Theme Hospital, Rollercoaster Tycoon seria, SimCity 1, 2000, 3, SimFarm, Tekken seria, Street Fighter 2

Pita pisze:Fable - coz na padzie gra sie lajtowo, w bijatyki jak Ci idzie lepiej na klawierce tos HC, ale wynikow mistrzowskich nie osiągniesz... od razu zaznaczam 2 rzeczy - prosy do bijatyk zazwyczaj sobie kupują Arcade Sticky, a na padzie gra się bez problemu w FPPy - mistrz swiata w Halo wersje PC wygral turniej na padzie.
Wyniki? Jakie wyniki? Gram dla przyjemności :wink: Po prostu na klawiaturze mi wychodzi więcej ciosów niż na padach, jakiś kretyn wymyślił że cztery klawisze obsługuje się kciukiem, z drugiej strony jak używam innych palców to właściciel PS się piłuje żebym "grał normalnie" no i nie mogę używać R1 i R2 a to boli.

Na klawiaturze wszystko można ładnie ustawić.

Mortal to chała :P mógł być fajny zanim był Tekken, Soul i DorA

Ech... ja i tak wolę swój komp. Powodów jest nieskończona ilość.
Obrazek
Pita
Tawerniany Berserk
Tawerniany Berserk

zapewne bym wiedział o jakie Ci chodzi, o to sie nie bój :wink: co do cieniaska - zapomniałem wstawic ikonki :wink: nie było złosliwie, serio. Do pada trzeba byc przyzwyaczjonym i tyle :) bo gra się na nim naprawde dobrze . BTw wiesz, że pierwszy N4S powstał na konsole 3Do i posiadał licencje jakiegostam magazynu motoryzacyjnego? MK2 było swietne - offkoz na swoje czasy. A Micro Machines zyja sobie dobrze od dawna na konsolach 8) I BTW która czesc Tekkena i jaka postac :> ??

BTW 2 - jak sie uda za ajkis czas sprawdze Sim City 3000 w wersji na Nintendo DS - i rzkene to przy swiadakch (XD) jesli bedzie tak dobre jak oryginal na PC, to chyba dla tej samej gry moglbym kupic DSa

EDIT: ten Mario to zapewne ktorys Super Mario World ze SNESa
Har Har Har
ODPOWIEDZ