Seria Gothic

cRPG Corner
ODPOWIEDZ

Najlepsza część serii Gothic to:

Gothic
5
50%
Gothic 2
5
50%
Gothic 3
0
Brak głosów
Arcania: Gothic 4
0
Brak głosów

Liczba głosów: 10
Heimdall
Bosman
Bosman

Post autor: Heimdall »

Alucard pisze:A co do trolla, to też trudu mi nie sprawił :D (sposób, sposób). Aha... no i kamienny troll. Początkowo nie wiedziałem jak go zaciupać
Chodzi Ci o tego magicznego golema? Ja też nie wiedziałem i za pierwszym razem jak do niego podszedłem, uzbroiłem się w młotek (pamiętając z jedynki, że tylko bronią obuchową można zarżnąć golema) i usiłowałem go zabić. Oczywiście nie udało mi się, bo był to młotek kowalski zadający 5 obrażeń :D . Stwierdziłem, że potrzebuję czegoś mocniejszego i dopiero wtedy przypomniałem sobie o tym magicznym młocie :) .
...
kajtek Raulin
Kok
Kok
Numer GG: 0

Post autor: kajtek Raulin »

Co to Gothica II i jego poprzednika i nastepcy to kultowa,naprawde klimatyczna gra,która przyciagnie cie nie na godzinę ale na długie miesiące
Alucard
Bosman
Bosman
Numer GG: 9149904

Post autor: Alucard »

kajtek Raulin pisze:Co to Gothica II i jego poprzednika i nastepcy to kultowa,naprawde klimatyczna gra,która przyciagnie cie nie na godzinę ale na długie miesiące
Stary :D żebyś mnie widział w wakacje... Rano-Gothic II, po południu-Gothic II, Wieczorem-Sapkowski i Gothic II...

A po 3 tyg dodatek... a po kolejnych 3 tyg. trauma
"TO JUŻ KONIEC... BUUUU... JA NIE CHCĘĘĘĘĘĘĘĘ :D:D"
Mroczna partia zjadaczy sierściuchów
Czerwona Orientalna Prawica
kajtek Raulin
Kok
Kok

Alucard 666 pisze:
kajtek Raulin pisze:Co to Gothica II i jego poprzednika i nastepcy to kultowa,naprawde klimatyczna gra,która przyciagnie cie nie na godzinę ale na długie miesiące
Stary :D żebyś mnie widział w wakacje... Rano-Gothic II, po południu-Gothic II, Wieczorem-Sapkowski i Gothic II...

A po 3 tyg dodatek... a po kolejnych 3 tyg. trauma
"TO JUŻ KONIEC... BUUUU... JA NIE CHCĘĘĘĘĘĘĘĘ :D:D"
Tak bo Bóg dał nam 5 dni na prace i tylko 2 dnia Gothica :( :P :twisted:
Ravandil
Tawerniany Leśny Duch
Tawerniany Leśny Duch
Numer GG: 1034954

Post autor: Ravandil »

Tylko że przez te długie miesiące to chyba to kilka razy przejdziesz :) Ja grając tyle, co zwykle (po 2-3 h) przeszedłem dodatek w tydzień (jakieś 20h). Jak znam życie, to zmieszczę się z resztą gry w 30-35h. I tak przyzwoity wynik, ale z tymi miesiącami nie przesadzajmy:P
Nordycka Zielona Lewica

Obrazek
http://www.lastfm.pl/user/Ravandil/

Obrazek
Heimdall
Bosman
Bosman

Ravandil pisze:Ja grając tyle, co zwykle (po 2-3 h) przeszedłem dodatek w tydzień (jakieś 20h). Jak znam życie, to zmieszczę się z resztą gry w 30-35h. I tak przyzwoity wynik, ale z tymi miesiącami nie przesadzajmy:P
No coż, Gothic nie jest znowu jakąś straszliwie długą grą. Ja przeszedłem dwójkę bez dodatku w 30h przedłużając jak tylko się dało, więc normalna gra w NK powinna zająć w sumie maksymalnie 40h. No ale jak na dzisiejsze standardy to nie jest aż tak źle :) .
...
kaziu
Mat
Mat
Numer GG: 7230085

Post autor: kaziu »

gothic > reszta :D

Ten klimat...ucieczki przed orkami i jaszurexami, walki z miare realistyczną
rzeczą... DOBIJANIE Muhahahhbhahhhabhahba aaapsik...
Chodziłem z kilofem i w nocy zabijałem ludzi przybiegają straznicy a ja po dachach uciekam :D to było coś :) albo bawiłem się w skocz z wysoka ,ale się nie zabij(nigdy nie wychodziło)

Zostałem utopiny w starym obozie w tej sadzawce...

btw gothic 2 jest tak o 1/3 gorszy od 1
Heimdall
Bosman
Bosman

kaziu pisze:btw gothic 2 jest tak o 1/3 gorszy od 1
Ze względu na klimat i fabułę na pewno. Fabuła G2 w porównaniu z jedynką jest strasznie przewidywalna i już na początku wiadomo praktycznie wszystko, co może się wydarzyć dalej. A w jedynce praktycznie do końca nic nie było jasne, no i jakoś ciekawiej się skończyła :D .
...
kajtek Raulin
Kok
Kok

Offtop
Falka pisze:Co ma piernik do wiatraka?
Wiatrak się może rozpierniczyc :P !!!!
koniec offtopu

A czy w Gothicu II jest jakiś środek transportu typu:szczur :P ,koń,gryf,smok?????
Alucard
Bosman
Bosman

No Ravandil... Może to wynikało z mojej dociekliwości i miłości do nabijania leveli, ale ja cisnąłem w Gothica 60 godzin (Na kocu pisze Ci ile grałeś)

@Kaziu: Ja zaczynałem od Gothica II więc za przywiązanie, po trochu grafę i wrażenie jakie na mnie zrobił oraz muzykę wolę go od I... Ale fakt:Fabuła w I była mocniejsza...
Heimdall
Bosman
Bosman

kajtek Raulin pisze: A czy w Gothicu II jest jakiś środek transportu typu:szczur, koń, gryf, smok??
Tak, są zaklęcia teleportacji oraz w Nocy Kruka portale, które jednak najpierw trzeba aktywować.
...
kajtek Raulin
Kok
Kok

A czy w Gothicu II są tarcze????

Mój kolega (taki klasowy głupek) chwalił się że na 4 poziome wyruszył na orka i że ona ma taki dobry topór!!!!
Ja i mój qumpel siedzimy i z zainteresowanie i podnieceniem słuchamy(no co wtedu jeszcze Gothic II nie miałem)!!!
A teraz to na tego koleszke to bym nakichał ze śmiechu!!!
Jednego dnia chyba cały bestiariusz Gothia II na mnie wyskoczył :P ,były tam 4 orki wojownicy,2 wargi,2 polne bestie,2 krwiopijcy,3 zębacze i 1 scierwojad!!!!!!! Co ja zrobiłem:
uciekłem na wysoki głaz z którego żaden potwór nie mógł mnie zabic i wezwałem szkielet goblina ze zwoju!Długo to on sobie nie pożył :P .Sięgnęłem po inne zwoje typu lodowa strzała czy ognisty pocisk.Załatwiłem wszystkich 8)

PS
A co do tego całego bestiariusza to zabrakło tam tylko CZARNEGO TROLA znanego na forum wszystkim :P !!!!!
Ravandil
Tawerniany Leśny Duch
Tawerniany Leśny Duch
Numer GG: 1034954

Post autor: Ravandil »

kajtek Raulin pisze: Mój kolega (taki klasowy głupek) chwalił się że na 4 poziome wyruszył na orka i że ona ma taki dobry topór!!!!
Kto, jaka ona? Orka? :P
Jednego dnia chyba cały bestiariusz Gothia II na mnie wyskoczył Razz ,były tam 4 orki wojownicy,2 wargi,2 polne bestie,2 krwiopijcy,3 zębacze i 1 scierwojad!!!!!!! Co ja zrobiłem: uciekłem na wysoki głaz z którego żaden potwór nie mógł mnie zabic i wezwałem szkielet goblina ze zwoju!Długo to on sobie nie pożył Razz .Sięgnęłem po inne zwoje typu lodowa strzała czy ognisty pocisk.Załatwiłem wszystkich
Gdzie to było? Bo jeśli w Khorinis, to nie bardzo wierzę, bo tam za dużo orków nie ma, a żeby 4 naraz złapać to trzeba trochę zwiedzić. A jeśli to było w Górniczej Dolinie, to to żadna sztuka, bo tak ich jest od groma. Aha - na 4 levelu w bezpośrednim starciu nie ma ŻADNYCH szans. Po prostu, chyba ogromnym fuksem. W NK udało mi się fartem zabić orka gdzieś na 17 poziomie. Więc powodzenia w walce z orkiem w pierwszym rozdziale :P

PS. W Gothicu 1&2 nie ma tarcz, w trójce nie wiem, bo nie grałem.
Nordycka Zielona Lewica

Obrazek
http://www.lastfm.pl/user/Ravandil/

Obrazek
Alucard
Bosman
Bosman

W trójce są... można też tłuc dwoma mieczami, ale gry z tarczą nie polecam. Przydatna jest, ale rozgrywka traci na dynamice ;)
Heimdall
Bosman
Bosman

Ravandil pisze:A jeśli to było w Górniczej Dolinie, to to żadna sztuka, bo tak ich jest od groma. Aha - na 4 levelu w bezpośrednim starciu nie ma ŻADNYCH szans.
Metodą blok-blok-blok-atak wszystko jest możliwe, wystarczy mieć trochę szczęścia, niezacinający się komp i... cierpliwość :wink: . Orkowie są na tyle głupi, że tuż po ataku odsłaniają jeden bok i nawet gdyby bardzo chcieli, to nie będą w stanie sparować ciosu :P .
...
kajtek Raulin
Kok
Kok

Ale ja pokonałem te potwory na 10 poziomie!!!! A gdzie to nie wiem!!!! :P
Młotek
Szczur Lądowy

Post autor: Młotek »

Mam pytanko co do Gothica II.Jak można stać się strażnikiem czy inną profesją aby dotrzec przed oblicze Lorda Hagena?
ODPOWIEDZ