Baldurs Gate Wrota Baldura

-
- Majtek
- Numer GG: 8630524
Re: Baldurs Gate Wrota Baldura
nie, ja nie robie questa na D'Arnise tylko zadania dla promiennego serca. Mam to zadanie na wzgorzach umar z tym baronem, moj problem jest kilka postow wyzej, moze ktos mi pomoze 

Ostatnio zmieniony poniedziałek, 30 lipca 2007, 20:30 przez Inferntallus, łącznie zmieniany 1 raz.
http://teironius.deviantart.com/ <--- mój zakątek 

-
- Tawerniak
- Numer GG: 10455731
Co do barona... oblukaj sobie bg2.cdprojekt.pl, tam powinno być rozwiązanie, o ile nie zamknęli strony. Wystarczy jeden zwój, o ile dobrze pamiętam, ale gdzie go kupić? Hmm... mogę się mylić, ale sprawdź na Targu Przygód.

-
- Tawerniany Che Wiewióra
- Numer GG: 0
Dorwałem w swoje łapki "Sagę Baldurs Gate". Co prawda miałem już wcześniej wszystkie części w domu (orginalne a co), jednak posiadanie wszystkiego na 1 dvd i to razem z dodatkami mnie przekonalo (no i cena bo tylko 25 zl). Pierwsze co powiem to to, że się opłacało.
Dlaczego warto kupić:
- Wszystko na jednym dvd
- ulepszony silnik gry (lepsza grafika, płynniejsze animacje etc etc)
- duuuzo spolszczonych lub polskich modów, w tym takie odpalające pierwsza cześć sagi na silniku dwójki i łączące je w jedną grę. Oprócz tego wiele dodatkowych, świetnych godzin zabawy.
- bezsensowna książeczka będąca solucją do początków gry -_- (jakby ktoś nie znał na pamięć lochów Irenicusa etc)
- orginalna muzyka w formacie mp3
- tapety, grafiki, filmiki i inne pierdoły
Dlaczego warto kupić:
- Wszystko na jednym dvd
- ulepszony silnik gry (lepsza grafika, płynniejsze animacje etc etc)
- duuuzo spolszczonych lub polskich modów, w tym takie odpalające pierwsza cześć sagi na silniku dwójki i łączące je w jedną grę. Oprócz tego wiele dodatkowych, świetnych godzin zabawy.
- bezsensowna książeczka będąca solucją do początków gry -_- (jakby ktoś nie znał na pamięć lochów Irenicusa etc)
- orginalna muzyka w formacie mp3
- tapety, grafiki, filmiki i inne pierdoły

-
- Bosman
- Numer GG: 11803348
A wie ktoś co trzeba zrobić, żeby znaleźć tą kumpele Misca (ten z chomikiem) bez trzymania ze sobą kolesia? Bo już dziesięć dni minęło, ja go wywaliłem z teamu żeby się na mnie nie rzucił, jestem w Twierdzy Gnolli i nie mogę jej znaleźć, chyba dlatego że nie mam go ze sobą. Co teraz???

-
- Bosman
- Numer GG: 5454998
Przylacz Edwina ;]

-
- Bosman
Ok, zainstalowałem konwersję Baldur's Gate Trilogy i jedynka działa mi na silniku dwójki. Tylko jest jeden problem - brak polskich liter w dialogach. Jeśli ktoś miał już to zainstalowane i wie co zrobić, to proszę o pomoc. Bo nie zamierzam grac na silniku jedynki z powodu głupich liter 

-
- Bosman
Niektore elementy w silniku jedyni sa lepsze od tych w dwojce ;P Nie ma gdzies spolonizowanego BG trilogy? Mozesz sprawdzic na Wiezy Ramazitha.

-
- Bosman
To jest polska wersja w plyty DVD bo kupilem Saga BG ale polskie litery sie wala... A może jest coś lepszego na tamtym silniku ale ja wole BG2 bo jest większa rozdzielczość i ładniejsze wszystko 

-
- Bosman
Niestety, ale bida jest taka, ze CDProjekt olewa zgodnosc itp w przypadku modow. Mozliwe, ze Ci sie krzaczy ze wzgledu na posiadana wersje. Tlumaczenie moda jest fanowskie, wiec tez moze byc ciezko.
Zawsze mozesz zainstalowac gry na nowo i sciagnac BG Tutu. Tutu jest o tyle fajne, ze do niego samego powstalo niemalo modow.
Zawsze mozesz zainstalowac gry na nowo i sciagnac BG Tutu. Tutu jest o tyle fajne, ze do niego samego powstalo niemalo modow.

-
- Marynarz
- Numer GG: 5211689
Ja w BG2, w Targowie mam klopot, wybaczcie jezeli ktos o tym napisal.Robilem zadanie w Targowie, to z Reijkiem i Tancerzami Skory.Zabilem obu, i Raissa poprosila mnie o to Przywrocenie.No to ustawiam Viconii "Wieksze Przywrocenie", mniejsze tez akurat mialem mozliwe-no i zagaduje do Raissy.Nie ma nic-mysle sobie, ze w takim razie pojde do tej swiatyni i kupie zwoj, moze podziala.Poszedlem, kupilem, powrocilem, ale Raissy juz tam nie bylo: /.Przeszukalem cale miasto-i nic.Jestem otwarty zarowno na rady inne od wczytania, jak i mniej uczciwe metody.

-
- Tawerniany Che Wiewióra
Trzeba było nie zagadywać ale po prostu rzucić
Już nie pamiętam szczegółów, ale jak ktoś o coś Cię prosi to trzeba to w bg robić od razu 

-
- Marynarz
- Numer GG: 5211689
tez probowalem-ale chyba wiem w czym tkwi klopot.Ja rzucalem Przywrocenie z 7 poziomu, a potrzebne bylo to z 4(chyba).
EDIT:Sorry, wyjde pewnie na debila, ale mam jedno pytanie-jak ubic większego łakowilka?pamietam ze kiedys jak gralem, to wszystko dzialalo-ale teraz probowalem wszystkiego, i nie dziala-najpierw tradycyjnie, buffy i tluc ile wlezie.nie podzialalo.probowalem jakich zaklec typu zabijanie zyjacych, krzywdzenie czy palca smierci-nic.na sam koniec zrobilem cos co baardzo rzadko mi sie zdarza-wzialem Viconie i rzucilem to przywolanie biesa z 7 poziomu.i niespodzianka...lakowilk go zabil; p.wiem ze to brzmi troche glupio, jak mam juz palce smierci i takie rozne i sobie z czyms takim nie moge poradzic; p.jezeli to potrzebne, to mam taka bron-Jansen ma krotki miecz ciosow w plecy(nie, sneak attack nie wchodzi:/), tuiganski luk+1(wladca zwierzat z Miedzianego Diademu), Viconia ma cep bojowy wiekow+3, Edwin proce Erevarda, a moja postac kostur kaplana+3(kensai 12, mag 10)
EDIT:Sorry, wyjde pewnie na debila, ale mam jedno pytanie-jak ubic większego łakowilka?pamietam ze kiedys jak gralem, to wszystko dzialalo-ale teraz probowalem wszystkiego, i nie dziala-najpierw tradycyjnie, buffy i tluc ile wlezie.nie podzialalo.probowalem jakich zaklec typu zabijanie zyjacych, krzywdzenie czy palca smierci-nic.na sam koniec zrobilem cos co baardzo rzadko mi sie zdarza-wzialem Viconie i rzucilem to przywolanie biesa z 7 poziomu.i niespodzianka...lakowilk go zabil; p.wiem ze to brzmi troche glupio, jak mam juz palce smierci i takie rozne i sobie z czyms takim nie moge poradzic; p.jezeli to potrzebne, to mam taka bron-Jansen ma krotki miecz ciosow w plecy(nie, sneak attack nie wchodzi:/), tuiganski luk+1(wladca zwierzat z Miedzianego Diademu), Viconia ma cep bojowy wiekow+3, Edwin proce Erevarda, a moja postac kostur kaplana+3(kensai 12, mag 10)

-
- Majtek
A propos Viconii: ( sorki jezeli juz ktos o tym pisal ale nie znalazlem) O co chodzi z tym watkiem jej romansu z glownym bohaterem? Troche o tym slyszalem ale nigdy mi sie nie udalo z tym spotkac w grze.
Septimus Helmheid
Arcymag z Blackhill
Arcymag z Blackhill

-
- Bosman
Podobnie jak Jaheira, Aerie i Anomen, Viconia nalezy do postaci typu "romancable." Oznacza to nie mniej, nie wiecej, jak mozliwosc poprowadzenia romansu pomiedzy glownym NPC i tymi postaciami. Trzeba tylko spelniac pewne kryteria (najczesciej jest to plec rasa, charakter i charyzma, niestety nie pamietam wymagan w przypadku Viconii). Jesli ktos spelnia te wymagania i ma Viconie w druzynie to ma szanse na romans. Po prostu wystarczy odpowiadac w odpowiedni sposob drowce, splawianie jej na pewno do tych sposobow nie nalezy. Po jakims czasie stosunki pomiedzy postaciami sie zaciesniaja i dzieja sie rozne dziwne rzeczy. Jesli romans jest dobrze rozwiniety, to jest bardzo duza szansa, ze nasza ukochana zostanie porwana przez Bodhi. W ogole, romans z Viconia jest chyba najbardziej udanym ze wszystkich podstawowych jakie wystepuja w grze.
Jesli BN nie romansuje z Viconia, to wtedy jest olbrzymia szansa, ze zacznie ona romansowac z Janem Jansenem, sprzedawca rzepy
Ponoc jest bardzo wesolo ;]
Oczywiscie istnieje masa modow mieszajaca w romansach. Poza nowymi NPC do romansowania (chocby Tashia) pojawiaja sie modyfikacje dajace mozliwosc zwiazania sie z istniejacymi juz postaciami (m in Nalia, Imoen, Edwin). Sa takze mody dodajace starych znajomych w wersji romancable, chocby Kivan. No a poza tym mod ease-of-use potrafi usunac z gry wszelakie ograniczenia dotyczace romansow (lacznie z plcia i iloscia kochankow), tak wiec ktos moze wtedy romansowac powiedzmy z Aerie, Viconia i Anomenem na raz
Oczywiscie usuwa to tez wszelakie sprzeczki w druzyniez tym zwiazane.
A tak w ogole to Crawley zaczal grac w Baldur's Gate Trilogy z paroma dodatkowymi modami (chocby genialne BG1 NPC Project, ktory baaaaaaardzo rozwija RPGowosc w pierwszym baldurku) i ogolnie wrazenia sa mocno pozytywne. Ino szkoda, ze do tak wysokiej rozdzielczosci jaka mam ustawiona nie dziala mod z GUI z BG1 (ktory jest o wiele ladniejszy niz ten w dwojeczce).
Jesli BN nie romansuje z Viconia, to wtedy jest olbrzymia szansa, ze zacznie ona romansowac z Janem Jansenem, sprzedawca rzepy

Oczywiscie istnieje masa modow mieszajaca w romansach. Poza nowymi NPC do romansowania (chocby Tashia) pojawiaja sie modyfikacje dajace mozliwosc zwiazania sie z istniejacymi juz postaciami (m in Nalia, Imoen, Edwin). Sa takze mody dodajace starych znajomych w wersji romancable, chocby Kivan. No a poza tym mod ease-of-use potrafi usunac z gry wszelakie ograniczenia dotyczace romansow (lacznie z plcia i iloscia kochankow), tak wiec ktos moze wtedy romansowac powiedzmy z Aerie, Viconia i Anomenem na raz

A tak w ogole to Crawley zaczal grac w Baldur's Gate Trilogy z paroma dodatkowymi modami (chocby genialne BG1 NPC Project, ktory baaaaaaardzo rozwija RPGowosc w pierwszym baldurku) i ogolnie wrazenia sa mocno pozytywne. Ino szkoda, ze do tak wysokiej rozdzielczosci jaka mam ustawiona nie dziala mod z GUI z BG1 (ktory jest o wiele ladniejszy niz ten w dwojeczce).

-
- Bosman
Skąd wziąć ten mod żeby GUI było jak w BG1 w modzie BG Trilogy?

-
- Bosman
http://www.pocketplane.net/mambo/index. ... &Itemid=94
Pierwszy mod od gory.
Pierwszy mod od gory.

-
- Bosman
- Lokalizacja: Nie chcesz wiedzieć... naprawdę nie chcesz wiedzieć...
No... tylko, że ja dostałem za darmo do Dawn of WarDorwałem w swoje łapki "Sagę Baldurs Gate". Co prawda miałem już wcześniej wszystkie części w domu (orginalne a co), jednak posiadanie wszystkiego na 1 dvd i to razem z dodatkami mnie przekonalo (no i cena bo tylko 25 zl). Pierwsze co powiem to to, że się opłacało.

Pytanie brzmi - Xzar nachalnie ciągnie mnie do "miasta na "N"... jak wiele potworków jest w tej kopalni? Poradzę sobie z pierwszo lvl'owymi postaciami? Bo wolałbym pobuszować po lasach, ale jak trza iść to mogę się wrócić...
Grupa Nieszanowania Praw Ludzkich oraz Wspierania Bratniej Nienawiści na Tawernie
Azrael (Śmierć Wszechświatów) jest ich władcą. Wszystkie inne Śmierci są zależne od niego.
Azrael (Śmierć Wszechświatów) jest ich władcą. Wszystkie inne Śmierci są zależne od niego.