![Smile :)](./images/smilies/icon_smile.gif)
Classic RPG...
![](./styles/WildWest/theme/images/bg-lastrow-2.jpg)
-
- Majtek
- Numer GG: 9340933
- Kontakt:
-
- Marynarz
- Numer GG: 2956891
- Kontakt:
Pewnie to nie klasyka, bo jakoś nie słyszał o nim nikt prócz mnie...
Ale gra moim zdaniem miała pomysł bardzo ciekawy. Bloodnet. Najkrócej mówiąc, wampiry w świecie cyber. Drużyna, questy, sklepy, tworzenie postaci w oparciu o test, opinia drużyny (w starej grze!), np mogli się Ciebie bać i odejść, albo nie lubić się nawzajem, albo nie chcieć się przyłączyć, w zależności z kim sympatyzowałeś. Walka starożytna, cyberprzestrzeń przedstawiona nieco symbolicznie, w pewnym sensie i w pewnym stopniu ograniczenia czasowe, ale jaki milasty klimat... Tylko nie wiem, z którego to roku, bo nigdy na to uwagi nie zwracam... Ale sądząc po grafice, to dawno musieli napisać.
![Sad :(](./images/smilies/icon_sad.gif)
- Solarius Scorch
- Bosman
- Numer GG: 0
Stawiłabym na okolice roku 1992... A nie, właśnie przeczytałem że 1994. Podobno świetna gra (nic dziwnego - w końcu MicroProse), choć sam nigdy jej nie widziałem. Ale czy to RPG, czy przygodówka?Lea pisze:Tylko nie wiem, z którego to roku, bo nigdy na to uwagi nie zwracam... Ale sądząc po grafice, to dawno musieli napisać.
-
- Marynarz
- Numer GG: 2956891
- Kontakt:
Nie wiem czy to RPG w dosłownym zanaczeniu, ale były cechy i umiejętności dobierane i ustawiane, więc pewne elementy można powiedzieć, że są... W sumie tak jak w Quest for Glory, też coś między jednym a drugim. Nie wiem, może to bardziej przygodówka? Ja zaczynałam gierową "karierę" od przygodówek i takie gry jak Bloodnet i Questy pozwoliły mi płynnie przestawić się na rpgi
Może to tzw. brakujące ogniwo![Razz :P](./images/smilies/icon_razz.gif)
![Wink :wink:](./images/smilies/icon_wink.gif)
Może to tzw. brakujące ogniwo
![Razz :P](./images/smilies/icon_razz.gif)