SW: Knights Of The Old Republik

cRPG Corner
ODPOWIEDZ
Iskendarian
Pomywacz

Post autor: Iskendarian »

Minus "2" to fabuła (ciagle bardzo dobra ale nie tak jak w "1").
Ja "dwójki" będę bronił do upadłego ;] Fabuła jest bardziej mroczna. Fakt, że nie ma w niej takiego efektu zaskoczenia jak w "jedynce", ale tutaj istnieje w końcu coś innego niż jasna albo ciemna strona. Oprócz tego fabuła "2" jest bardziej złożona, zawiła i żeby poznać wszelkie historie, które są w tej grze opowiadane, trzeba się nieźle natrudzić. "1" miała całkowicie inny klimat, dlatego te fabuły bardzo trudno jest porównywać. W tym momencie chodzi już o indywidualne preferencje gracza.
A tak z innej beczki jaki osiągnęliście poziom w "2" ??
Aktualnie moja postać ma poziom 26, a do końca jeszcze trochę rozgrywki mi zostało. Wydaje mi się, że powinienem dojść do 28, ale to się dopiero okaże. :]
"Bez przerwy pić też się nie da, więc się dokształcam"
BearClaw
Marynarz
Marynarz
Numer GG: 9458038
Kontakt:

Post autor: BearClaw »

W moim odczuciu - jedynka była jednak lepsza.. Jakos miała taki klimacik czesci IV, V i VI Star Warsa... A dwojka.. hmm blizej jej bylo do czesci II i III (ktore uznawane sa za bardzo dobre, jednak nie tak dobre jak pierwsza trylogia.. :wink: ). Dlatego ja osobiscie bardziej preferuje jedynczeka KotORa.. Chociaz to kwestia gustu i odczuc.. 8)
Wszystko przemija w milczeniu, a milczenie spowija wszystko...
eRyahXa0S/Darth Wojtex
Marynarz
Marynarz
Lokalizacja: Negative Material Plane, Fortress of Regrets (Bytom)
Kontakt:

Post autor: eRyahXa0S/Darth Wojtex »

Ciezko mi wybrac ciekawsza czesc, bo w sumie kotor 1 i 2 sa dosc podobne. Fabularnie w sumie baridzej mi pasuje 2, bo jest tak abardziej mroczna, oczywiscie nie da sie nie przykmnac oka na niedorobienie gry.
Huran
Szczur Lądowy
Kontakt:

Post autor: Huran »

Na podstawie okładki tej gry pomyslalem, ze to jakas cienka gra turowa... jakże się myliłem :!: Jedna z najlepszych gier cRPG, w jakie grałem. Szkoda tylko, ze na polach Dantooine tak koszmarnie się zacina :/
Obrazek
trittion
Pomywacz

Post autor: trittion »

A ja tu się muszę niezgodzić. Gra jak dla mnie, była :

1) liniowa - bo cóż, że można sobie latać na dowolne planetki, skoro i tak niczego to nie zmienia. Także zmiana strony niewiele zmienia, poza zakończeniem.

2)krótka, że nie wspomne o wielkości poszczególnych map. Cóż, grę, którą jestem w stanie przejść w dwa dni, wypełniając wszytskie możliwe quest'y, trudno nazwać długą :P . A mimo to gra ma cztery płyty i zajmuje pare gigabajtów twardego dysku.

3) a na dodatek, udało mi się przez pierwszą połowę gry, stać się prawie całkowicie złym (pasek na samym dole) a następnie stać się prawie dobrym, kończąc grę jako charakter pozytywny (mimo, że na poczatku zamordowałem mnóstwo niewinnych ludzi i zrobiłem pare naprawdę złych rzeczy).

Podsumowując - jak dla mnie gra była ładna, lecz liniowa i przede wszytskim zbyt krótka, zupełnie, jakby twórcy nie mieli czasu na jej rozwinięcie, szkoda bo silnik i fabuła całkiem pożądne.
BearClaw
Marynarz
Marynarz
Numer GG: 9458038
Kontakt:

Post autor: BearClaw »

Liniowa? Gra ma trzy rozne zakonczenia... TO nie jest bynajmniej liniowosc gry... I cala mase roznych roziwazan...
SW KotOR, byc moze i najdluzszy nie jest, ale jak grasz pierwszy raz, to cos baaardzo watpie, iz zdolasz przjesc w dwa dni (chyba ze grasz non stop, wtedy te 48 godzin byc moze Ci wystarcza, ale ponownie watpie, iz bedziesz gral non stop... :roll: ).
Jesli chodzi o trzecia wymieniona przez Ciebie wade, to przeciez nigdzie nie jest napisane, iz postac zla dopiero musi byc na koncu, wiec jaka to jest wada?? :?
Wszystko przemija w milczeniu, a milczenie spowija wszystko...
Awatar użytkownika
BLACKs
Tawerniany Cygan
Tawerniany Cygan

Post autor: BLACKs »

Przeszedłem dwa razy. Pierwszy raz Sith Lordem, a drugi raz Sith Guardianem czy czymś takim (Sith Avatar chyba, klasa prestiżowa od machania mieczem).

Gra ma trzy zakończenia, ale się rozczarowałem. Są takie głupie, że chciałem wywalić płyty z grą przez okno.
MisticDrone
Pomywacz
Kontakt:

Post autor: MisticDrone »

hmm KOTOR 2 miodzio więcej mocy i innych bajerów, ale

1) zakończenia ( w 1 to samo) po prostu niedopowiedziane imo jest, w NWN było takie miłe zakończenie mówiące co stało się z bohaterami, a tu yhh średnio na jeża to wyszło ;)
2) nie trzyma się raz obranego kierunku, gram gościem naprawdę very ivil, psychopata zabijający wszystko itd... a co mam na końcu ( w jedynce ;) ) opcje dialogową dla złego i dobrego nie no mogę mieć dobre zakończenie grając złym, to jest nie tak

poza tymi ale gierka wspaniała i pod względem opowiadania ( kilka nowych wiadomości moich koffanych Sithah ) i grafy i systemu
Obrazek
shammali
Szczur Lądowy

Post autor: shammali »

BearClaw pisze:SW KotOR, byc moze i najdluzszy nie jest, ale jak grasz pierwszy raz, to cos baaardzo watpie, iz zdolasz przjesc w dwa dni (chyba ze grasz non stop, wtedy te 48 godzin byc moze Ci wystarcza, ale ponownie watpie, iz bedziesz gral non stop... :roll: ).
A tu się akurat muszę wtrącić. za pierwszym podejściem mój czas wynosił 30h (jak się potem okazało miałem zaliczone jakieś 85% sidequestów), łącznie ze "straconą" godzinką na ostatni wyścig na Tatooine. Jak widac da sie "zaliczyć" gierkę przez dwa dzionki

BTW Czy macie czasem problem z zacinaniem się gierki na polach Dantooine?
Awatar użytkownika
BLACKs
Tawerniany Cygan
Tawerniany Cygan

Shammali, ja zaliczyłem tą grę w 12 godzin za pierwszym podejściem. Naprawdę. Gra jest bardzo krótka.
shammali
Szczur Lądowy

Post autor: shammali »

To że jest krótka to wiem. A co do tych 12h - to chyba tylko główną oś zaliczyłeś. Czyż nie?
Awatar użytkownika
BLACKs
Tawerniany Cygan
Tawerniany Cygan

Główna i parę questów pobocznych. Ale i tak moja postać na końcu była na 26 poziomie.
BochN
Majtek
Majtek
Numer GG: 12017892

Post autor: BochN »

Obie części są jak na dla mnie świetnymi cRPG, ale fabuła jest jednak ciekawsza w "2" za to jedynka ma przyjemniejszy klimat (te plaże na planecie budowniczych) jedyną rzeczą której nie lubię to krótki czas gry podczas kolejnego podejścia(kiedy wiedziałeś co, gdzie i jak). A co do lev. i zadań to miałem zazwyczaj 28-29 a wykonywałem wszystkie zadania jakie tylko znalazłem.
De gustibus non est disputandum, no nie?
Pita
Tawerniany Berserk
Tawerniany Berserk
Numer GG: 9350651

Post autor: Pita »

Pozostaje czekać na KOTOR III. Możliwe jest też, że wyjdzie RPG dziejący się PO VI epizodzie! (KOTNR)
Har Har Har
Awatar użytkownika
BLACKs
Tawerniany Cygan
Tawerniany Cygan

Pita pisze:Pozostaje czekać na KOTOR III. Możliwe jest też, że wyjdzie RPG dziejący się PO VI epizodzie! (KOTNR)
Jak w KOTOR III znów bohater główny będzie miał utratę pamięci na początku, to płyty z grą lecą przez okno od razu. Co za wiocha robić dwa razy (a może już trzeci raz) utratę pamięci głównego bohatera. Zero pomysłowości.
SW Fan

Post autor: SW Fan »

Blacksoul jesli przeszedles gre w 12 godzin i miales 26 level, to chyba moowisz o 2 a nie o 1? :? Wczesniej, chyba byl temat o jedynce, a tutaj sie zrobila jakas dziwna sytuacja, gdzie jest niby mowa o 1, jednak 26 level mozna miec tylko w 2.. W jedynce max to 20lv..Albo ja tutaj czegos nie zrozumialem... :? :roll:
Awatar użytkownika
BLACKs
Tawerniany Cygan
Tawerniany Cygan

SW Fan pisze:Blacksoul jesli przeszedles gre w 12 godzin i miales 26 level, to chyba moowisz o 2 a nie o 1? :? Wczesniej, chyba byl temat o jedynce, a tutaj sie zrobila jakas dziwna sytuacja, gdzie jest niby mowa o 1, jednak 26 level mozna miec tylko w 2.. W jedynce max to 20lv..Albo ja tutaj czegos nie zrozumialem... :? :roll:
Wydaje mi się że gadamy o dwóch częściach. Pierwszą ukończyłem w jeszcze krótszym czasie :wink:.
ODPOWIEDZ