Seria Gothic

cRPG Corner
ODPOWIEDZ

Najlepsza część serii Gothic to:

Gothic
5
50%
Gothic 2
5
50%
Gothic 3
0
Brak głosów
Arcania: Gothic 4
0
Brak głosów

Liczba głosów: 10
kajtek Raulin
Kok
Kok
Numer GG: 0

Post autor: kajtek Raulin »

sory za Offtop:
A jaki jest wasz naj zabity pottwór w Gothicu II?????
Mój jak narazie Ciemny Trol 8)
Ravandil
Tawerniany Leśny Duch
Tawerniany Leśny Duch
Numer GG: 1034954

Post autor: Ravandil »

kajtek Raulin pisze:sory za Offtop:
A jaki jest wasz naj zabity pottwór w Gothicu II?????
Mój jak narazie Ciemny Trol 8)
Jak był ciemny, to pewnie dlatego dał się ubić :) Tak serio to tam jest CZARNY Troll. Trochę zaparcia o odpowiednich czarów robi swoje:D Najmocniejsze w Gothicu są oczywiście Smoki, za lodowym i ożywieńcem na czele. A jeśli chodzi o najmocniejszego obecnie (Paladyn 21lvl) zabitego potwora, to chyba był to Szkielet Cieniostwór albo Ognisty Demon, nie jestem w stanie określić. Lepsze kąski zostawiam na później :)
Nordycka Zielona Lewica

Obrazek
http://www.lastfm.pl/user/Ravandil/

Obrazek
kajtek Raulin
Kok
Kok

Sory z tym ciemnym trolem!!!! :wink: On był faktycznie czarny!!!Ale powiedziałem ciemny żeby nie było że ja rasista jestem!!! :D
Heimdall
Bosman
Bosman

Post autor: Heimdall »

Ravandil pisze:Tak serio to tam jest CZARNY Troll. Trochę zaparcia o odpowiednich czarów robi swoje:D Najmocniejsze w Gothicu są oczywiście Smoki, za lodowym i ożywieńcem na czele.
Ten Troll wcale nie jest taki silny, szczególnie jak się wejdzie na tą skałę koło niego i będize prało po pysku. Teoretycznie można go ubić wtedy nawet lagą, tylko żę trwałoby to wieki :wink: .
kajtek Raulin pisze:On był faktycznie czarny!!!Ale powiedziałem ciemny żeby nie było że ja rasista jestem!!!
Twórcy gry w ramach poprawności poliycznej zrobili tak: Czarny Troll - silniejszy od zwykłego, czarny goblin - silniejszy od zwykłego itd. :P
Ravandil pisze:Tak swoją drogą, jeszcze nigdy nie czułem takiej radości z grania w Gothica 2, jak za obecnym podejściem. Paladyn + Szpon = pure fun
Nie ma to jak wojownik Innosa z brnią Belira w ręku :D .
...
Ravandil
Tawerniany Leśny Duch
Tawerniany Leśny Duch

Heimdall pisze:
kajtek Raulin pisze:On był faktycznie czarny!!!Ale powiedziałem ciemny żeby nie było że ja rasista jestem!!!
Twórcy gry w ramach poprawności poliycznej zrobili tak: Czarny Troll - silniejszy od zwykłego, czarny goblin - silniejszy od zwykłego itd. :P
To w dodatku powinno być nie "Żółta kamienna tablica", tylko "Kamienna tablica w kolorze cytryny" :) Ale swoją drogą ciekawa teoria :) Tylko co z tego, skoro czarny goblin idzie na jeden cios, a na czarnym trollu wypróbuję Zmniejszenia Potwora :)
Heimdall pisze:Nie ma to jak wojownik Innosa z brnią Belira w ręku Very Happy
W końcu każdy sposób, by pokonać wroga jest dobry, nawet jeśli robimy to jego własną bronią :) Ale Szpon wymiata, wreszcie mogę się nim nacieszyć :)
Nordycka Zielona Lewica

Obrazek

Obrazek
Heimdall
Bosman
Bosman

Ravandil pisze:W końcu każdy sposób, by pokonać wroga jest dobry, nawet jeśli robimy to jego własną bronią :) Ale Szpon wymiata, wreszcie mogę się nim nacieszyć :)
A jak grałem magiem, to mi ten cały Szpon zamienili na jakieś biedne runy, na które nie miałem wystarczającej ilości many, bo zamiast w nią pakować, pakowałem w siłę i broń jednoręczną :) . Zresztą w Gothicu 1 przeszedłem grę magiem, a czarów użyłem może z pięć razy :P .
...
kajtek Raulin
Kok
Kok

A mógłbym się dowiedzieć coś więcej o szponie????
:arrow: Czy to najlepsza bron w Gothicu II???
:arrow: Ile ma ataku???
:arrow: Ile wymaga siły czy zrecznosści???

A co do trola to na małej skałce znalazłem biały pierścień,który przed strzałami broni!!!Tam jak sie go zabiło to w ogule duzo nagród było typu:Mikstury,wyżej wymieniony pierścień i chyba zwój jakis!!!

A jak sie do trola idzie to przy ognisku siedzi łowca.On uczy zdobywania trofeów(jestem uczony juz) co jest bardzo przydatne poniewaz jesli zdobedziemy juz szpony,skórę,kły to mozna je sprzedać jakaś kasiorka z tego jest!! :P
Ravandil
Tawerniany Leśny Duch
Tawerniany Leśny Duch

kajtek Raulin pisze:A mógłbym się dowiedzieć coś więcej o szponie????
:arrow: Czy to najlepsza bron w Gothicu II???
:arrow: Ile ma ataku???
:arrow: Ile wymaga siły czy zrecznosści???
Szpon to jedna z najlepszych broni w G2. W zależności, czego masz więcej jest jednoręczna lub dwuręczna, używasz jej niezależnie ile masz siły i można ją ulepszać w kaplicach Beliara. Dodatkowo może zadawać obrażenia od pioruna. Przy aktywacji na 19 lvl jako b. dwuręczna miała 104 obrażeń:D
Nordycka Zielona Lewica

Obrazek

Obrazek
Heimdall
Bosman
Bosman

Szpon nie ma konkretnych współczynników, tylko dostosowuje się do umiejętności Bezimiennego. Jest jakiś przelicznik, że za 20 poziom jest np. 100 obrażeń +20 magicznych czy jakoś tak i za każdy nast. poziom Szpon jest coraz potężniejszy.
...
kajtek Raulin
Kok
Kok

Moja reakcja może byc tylko taka:
:shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock:
:P
A moze mi ktoś powiedziec jak zdobyc błogosaławieństwo od kapłana który przemawia!!!Bo od tego maga ognia to juz mam!!!
Ravandil
Tawerniany Leśny Duch
Tawerniany Leśny Duch

kajtek Raulin pisze:Moja reakcja może byc tylko taka:
:P
A moze mi ktoś powiedziec jak zdobyc błogosaławieństwo od kapłana który przemawia!!!Bo od tego maga ognia to juz mam!!!
Wystarczy pogadać i odpowiedzieć zgodnie z prawda na jego pytania. Bo jak bedziesz kantował, to Cię nie pobłogosławi. Czasem szczerość popłaca :)
Nordycka Zielona Lewica

Obrazek

Obrazek
kajtek Raulin
Kok
Kok

A jakie sa dobre czyli prawdziwe odpowiedzi bo ja mu prawde mówię a on mie nie pobłogosławił!!!! :?
Heimdall
Bosman
Bosman

Wiesz, w Nocy Kruka te liczby nie są imponujące, szczególnie jeżeli najsilniejsza broń - Topór berserkera zadaje 200 obrażeń :D

kajtek Raulin pisze:A moze mi ktoś powiedziec jak zdobyc błogosaławieństwo od kapłana który przemawia!!!Bo od tego maga ognia to juz mam!!!
Musisz z nim pogadać, a on zada ci kilka pytań, na które musisz odpowiedzieć, tylko że musisz mówić prawdę, bo jeśli skłamiesz to on to wyczuje i będziesz miał jeszcze jedną szansę. Potem, jeśli znowu skłamiesz, chyba cię nie pobłogosławi w ogóle, ale głowy nie dam, bo nigdy nie próbowałem :D .

Dobre odpowiedzi to:
-przysyła mnie Xardas
-Jestem skazańcem z Kolonii
-Prybyły smoki...

Niekoniecznie w takiej kolejności :P .
...
kajtek Raulin
Kok
Kok

Dzieki Heimdall :wink:
Może jeszcze raz zadam te pytanie,jaki jest wasz naj zabity potwór w Gothicu II????
Mój naj to wyżej wspopminany Czarny troll!!!!!!
Heimdall
Bosman
Bosman

A po co ci to wiedzieć?
Chyba najsilniejszym zabitym potworem każdego kto przeszedł grę jest Smok-ożywieniec. Natomiast najwięcej problemów zawsze miałem z tymi poprzednimi smokami, szczególnie w NK, bo bez dodatku jak się zabija smoki na 30 poziomie, jest to dość proste.
...
Alucard
Bosman
Bosman
Numer GG: 9149904

Post autor: Alucard »

No oczywiście smok czerwony ogniomiotający :D
Nie wiem dlaczego, ale z nim mi sue najciężej walczyło. Inne po prostu były banalne. Na odpowiednią odległość. Smoka się już tobą nie interesował, a ty do łukiem/czarem. Z czerwonym było za mało miejsca by się oddalić.
A co do trolla, to też trudu mi nie sprawił :D (sposób, sposób). Aha... no i kamienny troll. Początkowo nie wiedziałem jak go zaciupać :D
Mroczna partia zjadaczy sierściuchów
Czerwona Orientalna Prawica
kajtek Raulin
Kok
Kok

Heimdall
przeprowadzam ankiete,wywiad w terenie do Gazety Wyborczej :P

(tak tylko z ciekawości pytam)
ODPOWIEDZ