Seria Heroes of Might and Magic

cRPG Corner
ODPOWIEDZ

jaka czesc (+ dodatki) byla najlepsza ?

heroes 1
0
Brak głosów
heroes 2
5
3%
heroes 3
155
88%
heroes 4
13
7%
heroes 5
4
2%

Liczba głosów: 177
Kloner
Chorąży
Chorąży
Lokalizacja: Tam gdzie konczy się wieś a zaczyna zadupie \,,/ <(^.^)> \,,/

Post autor: Kloner »

a jak w porównaniu do 3?
"Lepiej Milczeć I Wyglądać Jak Idiota, Niż Się Odezwać I Rozwiać Wszelkie Wątpliwości"
Mafia Radioaktywnych Krów
Sabrae Xoraim
Bombardier
Bombardier
Numer GG: 9383879
Kontakt:

Post autor: Sabrae Xoraim »

Trudno teraz powiedzieć, gdyż grałem dosłownie chwilkę. Napiszę niebawem, ale też nie widzę problemu, abyście sobie też ściągnęli :D
Obrazek
(\ /)
( . .)
c('')('')
This is Bunny. Copy and paste bunny into your signature to help him gain world domination.
Max Smirnov
Marynarz
Marynarz
Numer GG: 0
Kontakt:

Post autor: Max Smirnov »

Rodic: Herosi 4 byli trudniejsi od 3? Nie żartuj. W czwórce nawet kasa nie była ci do niczego potrzebna, można było zbudować "armię" złożoną z 5 herosów i rozkurzyć wszystkich komputerowych wrogów nim zdążyli coś zrobić. A co do budowy samych bohaterów, niby miałeś wiele opcji, ale tak naprawdę byłeś ograniczony do niewielu z nich, jeśli chciałeś przetrwać.
Czwórka była fajna, ale na oko zabrakło jej jakieś pół roku produkcji, gdzie H3 byli wypieszczeni, H4 byli zrobieni na odpał. A szkoda, bo RPG-owe podejście do herosów w czwórce miało potencjał.

Inna sprawa że H3 faktycznie byli łatwi poniżej Very Hard... Ale przecież za to wszyscy żeśmi tę grę kochali, bo można pograć z każdym: z kumplem po (lub w) szkole, z rodakiem na "emigracji zarobkowej", z koleżanką w jej mieszkaniu...
Chris
Pomywacz

Post autor: Chris »

Zgadzam się z teorią Maxa Smirnova choć czasem wystarczył tylko jeden bohater do przejścia scenariusza. H4 jest grą bardzo fajną lecz szybko się nudzi. Jedyna rzecz, która mi się w niej podobala to kampania opowiadająca o Elwinie i Dworze Elfów. W H3 zdecydowanie bardziej podobały mi się miasta i potwory. Szczegółnie smoki wyglądały lepiej niż te w 3D.
Silk
Szczur Lądowy
Numer GG: 10404899

Post autor: Silk »

Ja najczesciej gram w trojeczke+dodatki
Preferuje bastion i lochy, a z magii Ogien :D
laRy
Kok
Kok

Post autor: laRy »

z magi to ziemia wymiata w 3 :D (implozja na najwyzszym lvl + mistrzostwo w magi ziemi i mamy ponad 1200dmg za jakies 20 many :D)

z zamkow wymiatam nekropolia (niekazdy ma 8000 koscieji :D)

ogolnie wszystko w h3 bylo ok, ale wywazenie zamkow... inferno i zamek wymiataja, a reszta jest taka sobie... a zamek zywiolow... no, tam jednostki kosztuja tyle zlota, ze trzeba by miec z 6 kopalni zlota + kapitol...
Sabrae Xoraim
Bombardier
Bombardier
Kontakt:

e tam, ja grałem bastionem i się cieszyłem :D Wieżami też grłem, bo miały 3 strzelające jednostki, więc zanim jakaśtam hołota (aka kościeje) do mnie doszła to nieźle przetrzebiłem :D
Obrazek
(\ /)
( . .)
c('')('')
This is Bunny. Copy and paste bunny into your signature to help him gain world domination.
LOD
Kok
Kok

Post autor: LOD »

laRy pisze:z magi to ziemia wymiata w 3 :D (implozja na najwyzszym lvl + mistrzostwo w magi ziemi i mamy ponad 1200dmg za jakies 20 many :D)
Jeszcze taki czar należy do ziemi, co teleportuje do każdego miasta do którego chcesz. 8)
Obrazek
"Nie wiem na co będzie trzecia wojna światowa, ale czwarta będzie na pewno na maczugi." Albert Einstein
laRy
Kok
Kok

nie do ktorego chcesz, tylko do najblizszego :lol:
Nyano
Mat
Mat
Numer GG: 3030068

Post autor: Nyano »

Zależy od poziomu wyszkolenia magii ziemi
Bóg na Krzyżu był tylko kolejną religią, która uczyła że miłość i morderstwo są nierozłącznie związane - że w końcu Bóg zawsze pije krew
laRy
Kok
Kok

ja zawsze mialem do najblizszego miasta, ale jak mowisz... zagram, zobacze (to moze potrwac :D)
LOD
Kok
Kok

Post autor: LOD »

laRy pisze:nie do ktorego chcesz, tylko do najblizszego :lol:
Jeżeli masz Magię Ziemi na poziomie mistrzowskim to możesz się przeteleportować do każdego twojego miasta do jakiego chcesz (to ten czar z wrotami w ikonie). A i jak masz na mistrza magię ziemi to chyba wskrzeszenie na stałe wzraca ci dość dużą ilość ze straconych jednostek. Wsumie to najbardziej moim zdaniem opłaca się rozwijać (jeśli chodzi o rodzaje magii):
1) Magię Ziemi
2) Magię Powietrza
3) Magię Ognia
4) Magię Wody

Powietrza, ze względu na błyskawicę i przyspieszenie, a magia ognia ze względu na czary ofensywne (ledwie jedynie przewyższają moim zdaniem Magię Wody, do której o ile się nie mylę, należy Błogosławieństwo - bardzo przydatne)
Obrazek
"Nie wiem na co będzie trzecia wojna światowa, ale czwarta będzie na pewno na maczugi." Albert Einstein
Nyano
Mat
Mat
Numer GG: 3030068

Post autor: Nyano »

Taak, a oprócz tego bardzo przydatną umiejętnością była Logistyka
Bóg na Krzyżu był tylko kolejną religią, która uczyła że miłość i morderstwo są nierozłącznie związane - że w końcu Bóg zawsze pije krew
Sabrae Xoraim
Bombardier
Bombardier
Kontakt:

a najmniej przydatnymi (wg. mnie) by6łySokoli wzrok i odkrywanie. Taktyka raczej też (85% przypadków) balistyka wartościowa przy oblężeniu, ale tylko niektóre zamki, te nie mające latających/strzelających za bardzo (więc przydatno sć jakieś 20%) Z navigacji też raczej rzadko korzystałem, bo wole się trzymać stałego lądu. Jakieś cuda typu nauka czy nauka czarów niby przydatne, ale nie opłacało się ich wybierać najczęściej. Altyleria też niespecjal;nie się sprawdza.

Jeżeli chodzi o umiejętności bezwzględnie potrzebne, to oczywiście mądrość! (wyjątek stanowią zamki, gdzie mamy tylko 3 poziomy gildii, osobiście nie lubię ich) Mądrość jest w tej grze bardzo ważna :P Szczególnie jeżeli grasz wieżami (tam gdzie tytani)
Obrazek
(\ /)
( . .)
c('')('')
Joneleth
Szczur Lądowy
Kontakt:

Post autor: Joneleth »

Dla mnie zdecydowanie króluje trzecia część. Świetna grafika, muzyka i ten klimat... Ta kosmiczna grywalność... Coś niesamowitego. Do dzisiaj lubię sobie raz na jakiś czas rozegrać partyjkę czy dwie. Szczególnie wartość gry wzrasta po zainstalowaniu dodatków.
Achhh, cały czas żałuję usunięcia zamku The Forge z Armageddon's Blade. To byłoby coś niespotykanego, coś wspaniałego... Ale niestety został usunięty... A szkoda. :(
Dyplomata klanu Children of Bhaal

Zapraszamy!
Pita
Tawerniany Berserk
Tawerniany Berserk
Numer GG: 9350651

Post autor: Pita »

BTW wie kto cos o Disciples III? Bo seria mnie jara o wiel bardziej niż Heroes. Ale i tak Fire Emblem rządzi :P :wink:
Har Har Har
Sabrae Xoraim
Bombardier
Bombardier
Kontakt:

Herpoes i discriples :| poprostu brak porównania. Niebo a ziemia. Emblem, hmmm, co to ??
Obrazek
(\ /)
( . .)
c('')('')
ODPOWIEDZ