Morrowind

cRPG Corner
ODPOWIEDZ
Remik
Marynarz
Marynarz

Post autor: Remik »

Mi nigdy się nie chciało robić samemu artefaktów dlatego korzystałem z tych od Bethasedy :)
Obrazek
Heimdall
Bosman
Bosman

Post autor: Heimdall »

BochN pisze:zresztą nie wiem jak inni ale większość mojego ekwipunku stanowiły artefakty stworzone (i nieco zbyt przepakowane) przez bethesde, maję one znacznie większa moc niż cokolwiek co moglibyśmy stworzyć samemu.
No bo tak chyba powinno być, że artefakt wykuty przez/dla bogów powinien być potężniejszy niż cokolwiek, co może stworzyć śmiertelnik (z drugiej strony, bohater główny jest w sumie półbogiem).
Remik pisze:Mi nigdy się nie chciało robić samemu artefaktów
No bo samemu nie można tworzyć artefaktów, tylko zaklęte przedmioty :wink: .
...
Szysiek
Szczur Lądowy

Post autor: Szysiek »

A zrobił ktoś questy od Daedr? Bo ja tak i jestem trochę rozczarowany :? . Za każde zadanie otrzymuje się oczywiście nagrodę i tu leży właśnie przyczyna mojego rozczarowania. Mianowicie artefakty są zwyczajnie słabe i, poza dwoma(?) przypadkami, bezużyteczne. Liczyłem na coś więcej szczególnie po robocie dla Mehrunesa Dagona. Obiecuje on swoją broń Mehrunes Razor, czy jakoś tak. Mój Nocny Łowca bardzo by się z nowej zabawki ucieszył a tu co? a no :!:
Nyano
Mat
Mat
Numer GG: 3030068

Post autor: Nyano »

Heimdall pisze:A mi się zawsze wydawało, że daedryczna broń ma największą pojemność i jest w stanie przyjmować najpotężniejsze czary. Tak samo zbroje i tarcze.
BochN pisze:I dobrze ci się wydawało, daedryczny ekwipunek ma największą pojemność
Hah! Amatorzy!
Zobaczą tacy daedryczne świecidełko i już myślą, że najlepsze.

Żeby nikt nikomu więcej nie wciskał ciemnoty, że daedryki są bardziej pojemne wykonałem rejestr wszystkich tworów z ebonu i tych wykonanych przez Daedry. (Naramienniki / karwasze / rękawice liczyłem podwójnie, co poszło na korzyść sprzętowi daedrycznemu)

Przedmiotów daedrycznych jest 31 o średniej pojemności 34,8064516129
Przedmiotów ebonowych jest 21 o średniej pojemności 36,1428571429

Liczby nie kłamią, moi drodzy.
Następnym razem, gdy postanowicie zawyrokować w jakiejś sprawie, dowiedzcie się jak jest rzeczywiście...
Bóg na Krzyżu był tylko kolejną religią, która uczyła że miłość i morderstwo są nierozłącznie związane - że w końcu Bóg zawsze pije krew
BochN
Majtek
Majtek
Numer GG: 12017892

Post autor: BochN »

Fajnie, ale nie mam pojęcia jak ci to wyszło, wiesz po przeczytaniu twojego posta tak się jakoś zawachałem i wolałem sie upewnić, i tak jak pamiętałem JEDYNYM przedmiotem ebonowym o większej pojemności od daedrycznego jest ebonowa laska (pojemność na 90 daedryczna zaledwie 12), jeśli mi nie wierzysz looknij sobie na admantytową wieżę albo do edytora, bo liczby nie kłamią jak sam raczyłeś wspomnieć.
De gustibus non est disputandum, no nie?
Nyano
Mat
Mat

Zdaje się, że właśnie po tym da się rozpoznać głupca. Podetknij mu pod nos dowody a i tak nadal będzie się upierał przy swoim...
Tak ciężko przyznać się do błędu?

Zabawne, że udaje Pan takiego specjalistę, a mimo że podał Pan jedynie dwie liczby, jedna z nich nie jest zgodna z prawdą...

Radzę zauważyć, że jeśli weźmiemy pod uwagę te same przedmioty wykonane z dwóch materiałów, nie ma daedrycznego przedmiotu, który by posiadał pojemność większą niż 160% ebonówki.
A 160% to nie 429%, nieprawdaż?

Skoro raz większą pojemność ma daedryk, raz ebon nie można jednoznacznie stwierdzić, jeśli nie zrobi się rozpiski takiej jak moja.
Jeśli uważa Pan, że jest inaczej niech sam Pan zrobi taką samą (chociaż widząc Pana dokładność nie jestem wcale pewien czy wyszłoby Panu tak samo)

EDIT:

Wypatrzyłem jeszcze jeden cytat, który aż prosi się o komentarz
Heimdall pisze:z drugiej strony, bohater główny jest w sumie półbogiem
Widzę, że niektóre gry przyzwyczaiły ludzi, że zawsze muszą grać jakimiś superwypakowanymi półbogami...

Możemy "spotkać" tylko czterech półbogów - Almsivi i Lorda Voryna Dagotha
Niestety, nikt z nich nie jest bohaterem głównym (granie Sothą mogłoby być niezmiernie ciekawym doświadczeniem :D)

Lord Nerevar Indoril był przywódcą Chimerów, czyli ludu, który później za sprawą klątwy zmienił kolor skóry na szary, a oczu na krwistą czerwień stając się Dunmerami.
Półbogami zaś dopiero po zamordowaniu Nerevara zostali jego doradcy, czyli nie kto inny jak Almsivi.
A skoro Lord Nerevar Indoril nie był półbogiem, jak może być nim Nerevaryjczyk?
Bóg na Krzyżu był tylko kolejną religią, która uczyła że miłość i morderstwo są nierozłącznie związane - że w końcu Bóg zawsze pije krew
BochN
Majtek
Majtek

Zrobiłem tak jak pisałeś, wszedłem na Admantytową wieżę (bo nie mam tu dostępu do edytora), przeliczyłem pojemności ebonowych i daedrycznych przedmiotów a następnie policzyłem średnią z wyniku, wyszło mi 29,428 dla ebonowych i 35,866 lub 33, 071 w zalezności od tego czy liczyć wszystkie trzy daedryczne hełmy czy tylko jeden, (tak na marginesie daedrycznych przedmiotów jest tylko 30, no chyba, że liczyłeś też rzutki potepienia), zresztą średnia nie jest jak dla mnie najlepszym dowodem wystarczy zwykłe porównanie, to ma tyle a to tyle, po co kombinować? Ale jak wolisz, ostatecznie można nawet wypisać całą listę daedrycznych i ebonowych przedmiotów.
Nyano
Mat
Mat

BochN pisze:tak na marginesie daedrycznych przedmiotów jest tylko 30
Tak, zgadza się, na dodatek ebonowych jest tylko 10, a jakby tego było mało dwemerowych nie ma wcale, bo tak naprawdę Dwemerowie nie zniknęli. Ich nigdy nie było, to wszystko żydo-masoński spisek...
Swoją drogą ciekawe ile wyszło Panu ebonów... Są dwa dość pojemne, które mógł Pan pominąć, ale nawet bez nich średnia wychodzi większa...
Zapewniam, że daedryków jest 31 i to bez rzutki potępienia.
BochN pisze:Zrobiłem tak jak pisałeś, wszedłem na Admantytową wieżę (bo nie mam tu dostępu do edytora), przeliczyłem pojemności ebonowych i daedrycznych przedmiotów
Może na tym polega Pana problem. Opiera się Pan na wiedzy innych, bo własnej Pan nie posiada...
Cytując Pitę:
Pita pisze:ludziom, którzy swoje "mondroścji" popierają na elofachowej literaturze mogę tylko pogratulować.

PS:
Jest tylko jeden przedmiot, który wykasowany z mojej listy daje dla daedryków średnią 35,8(6) i ja wiem który.
Szukaj Pan, szukaj... Choć może tym razem na Vvardenfell, a nie w internecie...
Pita
Tawerniany Berserk
Tawerniany Berserk
Numer GG: 9350651

Post autor: Pita »

zgadzam się z Nyano - swoją wiedze należy przede wszystkim opierać na doświadczeniu, nie zaś wiedzy wyczytanej w necie/gazecie/czasopiśmie. Jak już szukać czegoś na gwałt to na gamefaqs.com - ilość solucji i niejednokrotnie ich głębokość może pomóc. Ale własnego doświadczenia/wiedzy niczym nie zastąpisz. Szczególnie, że w tytule tak rozbudowanym jak Morrowind jest czym się zajmować.

I co jak, co ale akurat z nim bym się nie sprzeczał - pan N. to forumowy specjalista od TESów (no może z pominięciem wersji na komórki :P)
Har Har Har
BochN
Majtek
Majtek

Ebonowe

1 Buty-17
2 Nagolenniki-5
3 Hełm-50
4 L. karwasz-30 poprawione na 40
5 P.karwasz-30 poprawione na 40
6 L. naramiennik-4
7 P. naramiennik-4
8 Kirys-40
9 Tarcza-100
10 Pawęż-150
11 Laska-90
12 Rzutka-3
13 Strzała-3
14 Włucznia-10
15 Buzdygan-10
16 Dł. miecz-12
17 Kr. miecz-8 17
18 Miecz obbosieczny-10
19 Shuriken-3
20 Top. wojenny-10
21 Top. bojowy-16

razem= 589 22 poprawione na 609
średnia= 29,45 23 poprawione na 30,45

Daedryczne

1 Buty-26
2 Nagolenniki-7
3 Hełm oblicze boga-75
4 Hełm oblicze nathnienia-75
5 Hełm oblicze strachu-75
6 L. rękawica-40 poprawione na 60
7 P. rękawica-40 poprawione na 60
8 L. naramiennik-6
9 P. naramiennik-6
10 Kirys-60
11 Tarcza-150
12 Pawęż-225
13 Laska-21
14 Rzutka-4
15 Strzała-4
16 Włucznia-15
17 Buzdygan-15
18 Dł. miecz-18
19 Kr. miecz-12
20 Top. wojenny-15
21 Top. bojowy-16
22 Dł. łuk-10
23 Sztylet-6
24 Claymore-21
25 Wakizashi-13
26 Tanto-6
27 Maczuga-12
28 Katana-18
29 Dai-katana-21
30 Młot bojowy-16

razem=1028 poprawione na 1068
średnia=34, 26 poprawione na 35,6

Ech.. ja jednak jestem uparty, i mam zamiar dowieść swego, skoro więc nie wierzycie ani w moją (zawodną w końcu) pamięć, ani w informacje z serwisów internetowych, to te tutaj pochodzą z samego źródła czyli Morka i edytora do niego, wypisałem tu wszystkie itemy jakie znalazłem, ich pojemność oraz jej łączną wartość i średnią, choć oczywiście, mogłem coś przegapić, jeśli tak się stało napiszcie co takiego przegapiłem. Ach jeszcze jedno, jeśli mógłbyś Nyano, skończ z tym "Panem", nie wiem czemu ale zawsze działa mi to na nerwy.
Ostatnio zmieniony piątek, 23 lutego 2007, 11:39 przez BochN, łącznie zmieniany 1 raz.
Nyano
Mat
Mat

BochN pisze:Ech.. ja jednak jestem uparty, i mam zamiar dowieść swego
Bez wątpienia.
Nie ma nieupartego osła.
BochN pisze:35,866 lub 33, 071 w zalezności od tego czy liczyć wszystkie trzy daedryczne hełmy czy tylko jeden
BochN pisze:razem=1028
średnia=34, 26
Czy to wystarczy, by podważyć wiarygodność tego gościa?
Być może tak, być może nie, ale kropkę nad i trza postawić.

Nie zgadzało mi się wiele przedmiotów, ale w Morrku pierwszy pod rękę wpadł mi ebonowy karwasz
BochN pisze:4 L. karwasz-30
No cóż... Dokonałem reinstalacji Morrowinda, tym razem bez dodatków i modów, by zyskać pewność i co się okazuje...

Obrazek

Jak na ironię, na stronie z której BochN brał informacje również jest tyle...

A teraz idź i nawracaj się. I nie bądź uparty, lecz mądry.
Ostatnio zmieniony piątek, 16 lutego 2007, 14:53 przez Nyano, łącznie zmieniany 2 razy.
BochN
Majtek
Majtek

Co do tych pierwszych średnich to żeczywiście mogłem się pomylić, zważ tylko na to, że o ile pierwszą średnią robiłem będąc z deczka zdenerwowany i biorąc informacje rozrzucone po stronie, to następna była brana z edytora i gry, zresztą nie licząc tej pomyłki z karwaszem (bo jak sądzę innych nie znalazłeś bo, jak śdze od razu bys o tym napisał) to niemal wszystkie pozostałe itemy daedryczne mają większą pojemność. A właśnie, poprzednio twierdziłeś,że jest 21 ebonowych i 31 daedrycznych przedmiotów ale ja znalazłem o jeden mniej z obu kategorii, jeśli byś mógł powiedz co pominełem, bo jakoś mnie gryzie ta niewiedza.
Ostatnio zmieniony poniedziałek, 19 lutego 2007, 08:46 przez BochN, łącznie zmieniany 1 raz.
Nyano
Mat
Mat

BochN pisze:bo jak sądzę innych nie znalazłeś bo, jak śdze od razu bys o tym napisał
Więc uważasz, że blefowałem?
Na całe szczęście nie jestem aż tak przewidywalny.
Niewrzucanie reszty przedmiotów spowodowane było moim wrodzonym lenistwem. Uznałem, że poprzedni screenshot już sam dowodzi, że twoje źródło informacji nie jest godne zaufania, więc jakoś specjalnie nie miałem celu wyprowadzać Cię z błędu, skoro sam zaniżyłeś średnią daedryków.
BochN pisze:7 P. rękawica-40
Obrazek
I nie proś o więcej, bo nie chciałbym całkiem zapchać sobie konta screenami.
BochN
Majtek
Majtek

No nareszcie znalazłem chwilę żeby odpisać, a więc poprawiłem błędy które znalazłeś a i sam poszukałem innych, na szczęście nie znalazłem, a tak właściwie co miałeś na myśli pisząc, że moje źródło nie jest godne zaufania? Znaczy edytor kłamie? Te dwa błędy były spowodowane moją nieówagą a nie złym źródłem. A i jeszcze jedno, kiedy napiszesz co to za itemy które twoim zdaniem przegapiłem tworząc moją listę.
bulkazchlebem
Szczur Lądowy

Post autor: bulkazchlebem »

Morrowind zawsze będzie mi sie kojarzyl z klimatyczna muzyka w tle i spędzonymi wieczorami przed monitorem.Niestety utknęlem i skończylem grac.Jeden koleś miał mnie wyleczyć ze spaczenia, ale ja mu wcześniej z nudów zabiłem żonę i z antidotum nici.Długo próbowałem wyjść z sytuacji, lecz zablokowałem sie w grze na dobre.Wg mnie Gothic sie do Morrowinda nie umywa.W Morrowindzie do głębi zachwycił mnie rozmach świata gry i niezależność bohatera, co jest dla mnie ważnym wyznacznikiem podczas oceniania gier.
Aby być wielkim, trzeba być kiedyś małym.
Cahir aep Calleach
Szczur Lądowy
Kontakt:

Post autor: Cahir aep Calleach »

gra jest zajebista ,grałem w nia 1.5 roku i mi sie nie znudziła i całej do końca nie przeszedłem! teraz jest Oblivion ale klimatem nie dorasta morkowi do piet, w morku miałem 3 postaćie 2 wojów i 1 mieszańca a teraz gram VI złodziejem!

a co do informacji na temat światu TES to polecam strone http://www.oblivion.pl
Zamroczony mrrrok
Majtek
Majtek
Numer GG: 7260540

Post autor: Zamroczony mrrrok »

No to tak nasampierw morka przeszedlem nordem magiem zbrojnym z włocznią(niezłe jaja co? :D ).Pozniej łucznikiem/magiem/złodziejem/hassasinem/Szermierzem(nie wiem jak to nazwac ale miałem 100 krótkie ostrze)
Trzeci raz sprobowałem czysciutkim magiem all w int miodzio glanc ale zaniechałem tego bo gothica I i II dostałem :D
Obrazek
Obrazek
ODPOWIEDZ