The Witcher

cRPG Corner
ODPOWIEDZ

Czy interesuje cię gra Wiedźmin?

Czas głosowania minął środa, 23 maja 2007, 18:46

Tak, nawet bardzo
22
67%
Nom :)
4
12%
Trochę
5
15%
Nie, nie interesuje mnie to
2
6%

Liczba głosów: 33
Azrael
Bosman
Bosman
Numer GG: 0
Lokalizacja: Nie chcesz wiedzieć... naprawdę nie chcesz wiedzieć...

Re: The Witcher

Post autor: Azrael »

Mam wspaniałą wiadomość! Ekipa CDP wyznaczyła specjalną grupę programistów, którzy rozbudują grę "The Witcher" o: nowe modele postaci (urozmaicone zostaną stare), mimikę, animacje ruchu(wszystkich postaci) w trakcie rozmowy i poza nią, i.... uwaga! NAJLEPSZE!.... czas ładowania lokacji może skrócić się nawet o 80%.
Patch (ogromny, ale patch) będzie dostępny w internecie!

Teraz cieszę się, że przez ostatnie formaty straciłem save do "Wiedźmina" i postanowiłem go dokończyć kiedy indziej... z lepszym sprzętem, lepszą grą i być może razem z dodatkiem.

P.S @Do ludzi z CDP - No i nie można było tak odrazu??? :roll: Przecież to największe wady gry... z patchem gra powinna dostać 10/10.
Grupa Nieszanowania Praw Ludzkich oraz Wspierania Bratniej Nienawiści na Tawernie

Azrael (Śmierć Wszechświatów) jest ich władcą. Wszystkie inne Śmierci są zależne od niego.
Asthner
Tawerniany Bard
Tawerniany Bard
Numer GG: 4825300

Post autor: Asthner »

Stare newsy sprzedajesz...

http://www.tawerna.rpg.pl/index.php?id_nowosc=3571

A co do narzekania - nie, nie można było tak od razu. No chyba, że chciałbyś czekać na premierę do grudnia/stycznia. ;)
Peace was a lie, there was only passion. It gave me power, too much power to comprehend. Thus no victory was possible - only void remained. Yet my chains are broken and through the Force I'm free.
There is something to be learnt about irony here.
Stanly
Szczur Lądowy

Post autor: Stanly »

Poza tym, nie mogło tak być od początku bo duży udział tego dodatku jak i patchy mają sami gracze i zespół QA CDP. Przecież gdyby nie zrzędzenie i marudzenie fanów na np mimikę, to nie brali by się za jej poprawę. Gracze dodali im weny twórczej :]

Sam już się nie mogę doczekać, szczególnie edytora questów. Poza tym jestem ciekaw jak swoje nowe questy zrobi ekipa z kanady (swoją drogą ta sama co robiła dodatki do Neverwinter Nights 2 ;])
Azrael
Bosman
Bosman

Hehe, a więc moje marzenia się spełnią:
Mam nadzieje, że w dodatku do gry zajmiemy sie przeszłością Wiedźmina... ach, to by było cudowne wyjechać z Kaer Morhen pełnego wiedźminów i dostać tylko miecz*, oraz konia.
Co_prawda twórcy nie mówią nic o wyjeździe z Kaer Morhen, ale mówią o "młodym Geralcie" (tak, wiem, że biorąc pod uwage jego wiek, być może chodzi tu o szczęśliwą trzydsiestkę.)

Myślę, że to jest największy błąd CDP (zaraz za nim dekolt u Triss [chodzi tu również o blizny, których nie ma] :lol: ).
Przynajmniej mi dużo milej byłoby zaczynać od początku, zamiast bawić się w przeżutą już utratę pamięci.
Grupa Nieszanowania Praw Ludzkich oraz Wspierania Bratniej Nienawiści na Tawernie

Azrael (Śmierć Wszechświatów) jest ich władcą. Wszystkie inne Śmierci są zależne od niego.
Pita
Tawerniany Berserk
Tawerniany Berserk
Numer GG: 9350651

Post autor: Pita »

Witcher będzie na konsole.
Har Har Har
Stanly
Szczur Lądowy

Post autor: Stanly »

Niestety jak na razie dla ludzi co już mają swoje pudełka z grą, przykra wiadomość. Ktoś psuje zabawe CDP i wchodzą w grę kruczki prawne ... thewitcher.com/community/pl/news/467.html
Azrael
Bosman
Bosman

Chyba jestem głupi bo z tego linka zrozumiałem tylko tyle, że mod do gry wyjdzie troszkę później.

Jakoś się nie przejołem :P

Za to w cda piszą o modzie który urozmaica grę tylko o drobiazgi, ale urozmaica (np. o nagą Triss[z jej piersiami to może i gorzej])
Patch (niby oczywiste, ale jednak napiszę) jak sama gra od 18 roku życia.
http://www.thewitcher.com/forum/index.php?board=91.0

Lea
Marynarz
Marynarz
Numer GG: 2956891
Kontakt:

Post autor: Lea »

We Wiedźminie się trochę zacięłam. Nie sądzę, by była to rzecz niezbędna do postępu fabuły, ale chciałam zrobić questa z Aliną.
Tak najogólniej, żeby nie spojlerować. Mam znaleźć po polach części pewnej rzeczy. I tak sie złożyło, że mam prawie wszystkie, śledziłam questa na mapie, oglądałam wskazówki w internecie, i tam, gdzie powinien być ostatni, nie ma nic. Na bank. Nie dzieje się też to, co towarzyszyło odnajdywaniu pozostałych. Patrzyłam sto razy. Mam na myśli ten koło młyna. Pora dnia jest dobra.
Czy to jakiś znany bug? Mam aktualizacje bieżące i do tej pory go nie rozwiązały.
Podobno ten quest jest ważny dla... rozwoju pewnej postaci. Dlatego zależało mi na wykonaniu.
telitha i lú...
Awatar użytkownika
BAZYL
Zły Tawerniak
Zły Tawerniak
Numer GG: 3135921
Kontakt:

Post autor: BAZYL »

Rzecz, której szukasz jest zdaje się na dachu młyna. Musisz wejśc po niezbyt stabilnej konstrukcji na samą górę i tam czeka Cię niespodzianka podobna do tych jakie czekały przy innych szczątkach.
Pierwszy Admirał Niezwyciężonej Floty Rybackiej Najjaśniejszego Pana, Postrach Mórz i Oceanów, Wody Stojącej i Płynącej...
Lea
Marynarz
Marynarz
Numer GG: 2956891
Kontakt:

Post autor: Lea »

Działa. Ale numer. Stałam tam godzinę i nie zauważyłam, że da się wejść na dalszą część :oops: No ale to co się działo potem w tym rozdziale to cudactwa trochę nie na moje nerwy :P Chyba przedobrzyli. Czar prysnął ostatecznie, ale nadal ciekawi mnie co dalej. No nic, następny na pewno będzie lepszy...
Dziękuję za pomoc :smile:
telitha i lú...
Azrael
Bosman
Bosman

Nie wiedziałem czy nie napisać o tym w "gry przez przeglądarki", ale padło na ten temat.

W wyśmienitej (jak na "przeglądarkowca") grze Duel Mail, ludzie z CDP powtórzyli ten sam błąd co w "Wiedźminie"... Triss znowu ma dekolt! Argh....

Craw
Bosman
Bosman
Numer GG: 5454998

Post autor: Craw »

Duel Mail jest sredniawy. Jak dla mnie za malo mozliwosci, wszystko idzie zrobic na jedno kopyto.
No a do tego, jako ze to beta, ciagle cos zmieniaja i w ten sposob wymiatajaca postac moga latwo zmienic w cieniasa :P Coz, jak ktos gra w bete, to tak ma ;]
Azrael
Bosman
Bosman

No a do tego, jako ze to beta, ciagle cos zmieniaja i w ten sposob wymiatajaca postac moga latwo zmienic w cieniasa Coz, jak ktos gra w bete, to tak ma ;]
To i dobrze, ja teraz tylko zbieram informację, a potem będę grał "na serio"
Duel Mail jest sredniawy. Jak dla mnie za malo mozliwosci, wszystko idzie zrobic na jedno kopyto.
No nie wiem, to co na 6 lvl było świetnym rozwiązaniem na 7 jest już do kitu... moim zdaniem największym minusem jest nieznajomość umiejętności wroga, przez co dużo zależy od szczęścia. Dlatego wielokrotnie gram z tymi samymi osobami. Może gdy ukończą produkcję, wprowadzą więcej taktyki.

Awatar użytkownika
BAZYL
Zły Tawerniak
Zły Tawerniak
Numer GG: 3135921
Kontakt:

Post autor: BAZYL »

Zauważyliście, że Wiedźmin dostał zadyszki? Po premierze było głośno o planach pojawiały się plotki przecieki, zapowiedzi... A w tej chwili wszystko jest w zawieszeniu - przesunięta premiera DuelMaila, przesunięta nowa wersja gry na PC, edytor, który miał robić szał i zapewnić grze długą żywotność został wydany, ale jakoś mimo upływu czasu żadne mody się nie ukazują... Czy to koniec pierwszej części Wiedźmina? Bo myślę, że raczej już wielkiego szału nie będzie - twórcy gry stopniowo zaczynają przegapiać czas w którym mogli jeszcze coś zdziałać...
Pierwszy Admirał Niezwyciężonej Floty Rybackiej Najjaśniejszego Pana, Postrach Mórz i Oceanów, Wody Stojącej i Płynącej...
Azrael
Bosman
Bosman

@up - Szczerze mówiąc to nigdy nie wierzyłem w długą żywotność tej gry... co najwyżej długą agonie.
Ten tytuł choć zdecydowanie jest bardzo dobry... brakuje mu "tego czegoś", tego drobnego szczegółu, który wyróżnia grę bardzo dobrą od wyśmienitej. Co to? Sam nie wiem. Może po patch'u który ukazuje się już dobre kilka miesięcy jakoś zmieniłby mój pogląd, ale... no nie będę ukrywał, RPG bez luźnego zwiedzania jaskini, lasów, lochów to nie to samo.*
To chyba największa wada gry... pomijając fakt iż wiele potworów zostało zdetronizowanych ze szczebla "super rzadkich i potężnych" do "Pięć najwyżej... potem trzeba wypić jaskółkę".

Zupełnie inaczej wyobrażałem sobie tą grę, jeszcze przed jej ukazaniem... wolałbym:
- więcej zagadek i dialogów
- mniej potworów, które trzeba by tropić, wyszukiwać o nich info. w bestrariuszach nie tylko po to, aby wiedzieć czym je zatłuc, ale również by wiedzieć gdzie mogą się chować
- walka bardziej zręcznościowa, troszkę bardziej rozwinięta niż "klikaj myszką kiedy trzeba"
- Wolny świat... uszła by i sama Wyzima, ale bez tego sztucznego zapychania przestrzeni...

Dużo by pisać... teraz idę robić zdjęcia, ale jak wrócę i nikt nic nie napiszę to opiszę w szczegółach o co mi chodzi.

starcu
Majtek
Majtek
Numer GG: 323029

Post autor: starcu »

Co do wypowiedzi Bazyla obawiam się, że masz całkowitą rację :| No, ale co począć Wiedźmin jest dopiero pierwszą tak wielką produkcją CD-Projekt Red, może po tym jak słuchy o Wiedźminie ustaną kompletnie, to studio się przebudzi i zrobi coś co postawi Witcher'a na nogi. A na razie musimy cieszyć sie tym co mamy i trzymać kciuki za naszych mistrzów RPG, aby nic nie odebrało im woli walki oraz zapału do produkcji w jak najszybszym czasie dodatku do wspaniałych przygód Geralta z Rivii.
Hi I'm Starcu, I like you, I like RPG.

Obrazek <--- RPG we wszelakim słowa znaczeniu.
(NIE JESTEM TERRORYSTĄ!!!)
Craw
Bosman
Bosman
Numer GG: 5454998

Post autor: Craw »

Moim zdaniem Wiedzmin nie jest gra, ktora moglaby wytworzyc spolecznosc trzymajaca ja przy zyciu. Z jednej strony gra jest singleplayer, tak wiec nie ma szans na zjednoczenie sie graczy w jakiejs grupie online na ksztalt np Neverwintera.
Z drugiej zas, nie ma ona jakiejs spolecznosci moderskiej podobnej do tych z Infinity Engine i Morrowinda/Obliviona. Czemu tak sie stalo? Ciezko powiedziec. Sila edytora w Morrowindzie (poza oczywiscie tym, ze byl od razu dostepny) nie byla wcale mozliwosc tworzenia questow, ale okazja do kreowania roznych smaczkow, rozwiniec, zabawek itp. No bo komu w grze RPG potrzebny jest dom do mieszkania? A jednak jest to jeden z popularniejszych rodzajow modow do Morka. Spolecznosc Infinity Engine jest troche inna, bo raczej skupia sie na przedluzeniu zywotnosci gry i dodawaniu watkow. Wprawdzie nie ma ona jakichs oficjalnych mod creator kits, to jednak pewna grupka zapalencow dalej cos tworzy. Czemu, trudno okreslic ;] Na pewno jest w tym tez cos z tego dodawania roznego rodzaju smaczkow - stad popularnosc wszelkiego rodzaju NPC modow i flirtpackow.

No i jest jeszcze jeden czynnik - obecnie coraz bardziej powszechne jest bierne odbieranie gier. Co za tym idzie, coraz mniej ludzi bierze sie za tworzenie stron, spolecznosci, modow, trainerow itp. Po prostu jest gra, ktora sie konczy a potem odklada spowrotem na polke.
ODPOWIEDZ