Seria Heroes of Might and Magic

cRPG Corner
ODPOWIEDZ

jaka czesc (+ dodatki) byla najlepsza ?

heroes 1
0
Brak głosów
heroes 2
5
3%
heroes 3
155
88%
heroes 4
13
7%
heroes 5
4
2%

Liczba głosów: 177
Beton

Post autor: Beton »

w cherosów 5 tez gralem tylko ze demko sciaglem nie moge znalesc linka do pelnej wersji, 5 bedzie super, walki fajnie sie prowadzi oczywisciee wszystko 3 D, wyjdzie pelna to zajmiemy sie z qmplami nia, pozdro
Beton

Post autor: Beton »

siemanko ja gralem w jedynke z qmplami pózniej wyszla 2 gralismy caly czas po kilka godzin, wreszcie byly skiny 3 musielismy ta gre miec czekalismy az wyjdzie, za***ista sprawa, aktualnie to gramy w wog na kase kto przegra placi, trzeba sie starac aby nie przegrac,moze mi ktos powiedziec jak mozna pograc przez neta bo mnie to interesuje, pozdro[/quote]
Rodic
Mat
Mat
Kontakt:

Post autor: Rodic »

Mi najbardziej się spodobała IV część Herosa. Grałem kiedyś także w III część ale nie była lepsza od IV. W 4 jest lepsza grafa, dźwięk (muzyka), a co mi się najbardziej spodobało to, to że można chodzić pojedyńczymi jednostkami, i można walczyć bohaterem, czego nie było w poprzedniej części.
Obrazek
Forum w pełni o komputerach...
Jelcyn
Bombardier
Bombardier
Numer GG: 9025892
Kontakt:

Post autor: Jelcyn »

Grałem w I, Grałem w II, w III się zakochałem. Czy trzeba mówić coś więcej.
Klasyka i tyle.
"It is often said that before you die your life passes before your eyes. It is in fact true. It's called living."
-- Terry Pratchett
"Z głupotą się nie walczy, głupotę się omija"
Sabrae Xoraim
Bombardier
Bombardier
Numer GG: 9383879
Kontakt:

Post autor: Sabrae Xoraim »

Sabrae Xoraim pisze:w Clicku pojawiły się przykłady nagrań z polskiej lokalizacji HoMaM V. Bardzo interesujące zważywszy na to, kto i jak je odgrywa. :D
Są też chyba na http://www.gram.pl
Obrazek
(\ /)
( . .)
c('')('')
This is Bunny. Copy and paste bunny into your signature to help him gain world domination.
Rodic
Mat
Mat
Kontakt:

W Herosa III grałem kiedyś też długo. Bardzo mi się podobał, graliśmy w niego z kolegami, codziennie. Ale jak zobaczyłem IV to się na nią przeniosłem. Temu że mi się jeszcze bardziej spodobała od III.
Obrazek
Awatar użytkownika
BLACKs
Tawerniany Cygan
Tawerniany Cygan

Post autor: BLACKs »

Rodic pisze:W Herosa III grałem kiedyś też długo. Bardzo mi się podobał, graliśmy w niego z kolegami, codziennie. Ale jak zobaczyłem IV to się na nią przeniosłem. Temu że mi się jeszcze bardziej spodobała od III.
Jak ja zobaczyłem IV to zostałem przy trójce. Za bardzo się przyzwyczaiłem do III, by zmieniać na kolejną część, a zmiany w czwórce mnie się zbytnio nie podobały. Kwestia gustu i przyzwyczajenia :wink:.
LOD
Kok
Kok
Numer GG: 0

Post autor: LOD »

Swoją drogą IV miała mniej plansz. :wink: To mnie też zniechęciło. A najbardziej wkurzał mnie fakt, że mając cały napakowany zamek i dokupisz tylko ostatnie, najsilniejsze jesdnostki, to nie jesteś wstanie utrzymać się finansowo nie mając dodatkowej kopalni. Dopiero jak masz naprawdę duży zapas złota, ale to wcześniej zdążę rozwalić wszystkich niż wybudować ostatnie jednostki. 8)
Obrazek
"Nie wiem na co będzie trzecia wojna światowa, ale czwarta będzie na pewno na maczugi." Albert Einstein
Craw
Bosman
Bosman
Numer GG: 5454998

Post autor: Craw »

W sumie to dobrze, bo wplywa na zwiekszenie poziomu trudnosci. W trojce byles burzujem, bo czesto w ciagu tygodnia mialo sie juz capitol. Dopiero jak sie chcialo wyposazyc jeszcze jeden zamek to pojawialy sie klopoty, choc mimo wszystko nieduze.

W moich ulubionych H2 bylo zgola inaczej. Tam zawsze byles bidakiem (chyba ze miales duzo zamkow i kopalni), kase zas sie ciagle ciulalo.
LOD
Kok
Kok

Właśnie bezproblemowe zdobywanie pieniędzy nie jest ujmą. W tym momęcie nie liczy się liczebność i jakość armii (chodź wiadomo że też, ale mówię o najsilniejszych jednostkach ;)), a dobra strategia. To mi się właśnie podoba. A na najwyższych poziomach trudności wcale się lekko nie ma. Co do pieniędzy w III to jest to najmniejszy problem, tylko surowce są problemem. W IV zaś pieniądze.
Obrazek
"Nie wiem na co będzie trzecia wojna światowa, ale czwarta będzie na pewno na maczugi." Albert Einstein
Sabrae Xoraim
Bombardier
Bombardier
Kontakt:

W IV najbardziej spodobał mi się BOHATER! Tak, to, że mógł walczyć i zginąć na polu bitwy też, ale przedewszystkim ilość umiejętności i ich znaczenie w rozgrywce bardzo wzrosło, przezco sam bohater stał się ważniejszy. Podział magii na zamki jest bardzo logiczny. Spodobało mi się, że jasno została przedstawiona sprawa z morale armii, kiedy jest mieszana. Ale i tak IV nie ma tego klimatu co II czy III. Dla mnie Heroes III jest najlepszą grą strategiczną wszechczasów, jeżeli chodzi o klasyfikacje ogólną, to znalazłby się na 2 albo 3 miejscu, może nawet na 1 egzequo (pewnie nie tak to się pisze) z Sagą Baldur's Gate, musiałbym się zastanowić. To właśnie było piękne w II i III: klimat, nie tylko samej gry, ale spotkań z qmplami by zagrać, wypraw do wujka, zeby popatrzec jak on gra, podziw patrząc na jego wielgachne królestwo i bohatera będącego połączeniem choinki z mikołajem (ta niezliczona ilość artefaktów), wiele porażek, później pierwszy sukces. Ahh te czasy młodości, kiedy się wracało ze szkoły o 12, a i do zrobienia dużo nie było, i pomyśleć że to było tak niedawno.... raptem kilka lat...
Obrazek
(\ /)
( . .)
c('')('')
This is Bunny. Copy and paste bunny into your signature to help him gain world domination.
Rodic
Mat
Mat
Kontakt:

LOD pisze:Swoją drogą IV miała mniej plansz. :wink: To mnie też zniechęciło. A najbardziej wkurzał mnie fakt, że mając cały napakowany zamek i dokupisz tylko ostatnie, najsilniejsze jesdnostki, to nie jesteś wstanie utrzymać się finansowo nie mając dodatkowej kopalni. Dopiero jak masz naprawdę duży zapas złota, ale to wcześniej zdążę rozwalić wszystkich niż wybudować ostatnie jednostki. 8)
A według mnie to jest wielka zaleta tej gry. Poziom trudności, zawsze bardzo lubiałem trudne gry, i do tej pory lubię, Heroes III to było kiszka w poruwnaniu do trudności IV. I Craw ma tu wielką rację co do Heroesa...
Obrazek
delur
Marynarz
Marynarz

Post autor: delur »

A ja dzisiaj usunąłem Heroes3 z dodatkiem i juz z nimi zrywam i nie bede gral
Obrazek
Obrazek
Delur słucha:
Obrazek
Obrazek
Jelcyn
Bombardier
Bombardier
Numer GG: 9025892
Kontakt:

Post autor: Jelcyn »

A ja się zastanawiam co takiego rewolucyjnego dadzą w V? Już sobię kaskę odkładam, żeby ją kupić, z zasady i szacunku dla całej serii.
"It is often said that before you die your life passes before your eyes. It is in fact true. It's called living."
-- Terry Pratchett
"Z głupotą się nie walczy, głupotę się omija"
LOD
Kok
Kok

Rodic pisze:A według mnie to jest wielka zaleta tej gry. Poziom trudności, zawsze bardzo lubiałem trudne gry, i do tej pory lubię, Heroes III to było kiszka w poruwnaniu do trudności IV. I Craw ma tu wielką rację co do Heroesa...
Ja nie mówię, że gra jest trudna, tylko że jest zły podział finansowy... Dla mnie gra trudna nie jest, bo wkońcu jakimś cudem ją przeszedłem. 8) Ba! I jak już pisałem wcale nie były mi potrzebne najwyższe jednostki. 8)
Obrazek
Rodic
Mat
Mat
Kontakt:

O V jeszcze nie słyszałem, nie czytałem żadnej napowiedzi, i ogólnie nic o niej nie wiem. Tylko jestem ciekaw jaka będzie V... :D
Obrazek
Sabrae Xoraim
Bombardier
Bombardier
Kontakt:

Zciągnąłem sobie betę heroesa V z http://www.fileplanet.com/promotions/hmmv/ :D Wymiata :D
Obrazek
(\ /)
( . .)
c('')('')
ODPOWIEDZ