Niech mi ktoś da jakąś poradę, jak się przywiązać do swojej postaci.
A tak co do niedopatrzeń, to AFAIR Czasy Niepokojów kończą się jakieś 9 lat przed wydarzeniami z BG

Hmmm... To jest poważny problem, bo uniemożliwia granie w większość cRPGWinthrop pisze: Niech mi ktoś da jakąś poradę, jak się przywiązać do swojej postaci.
Chłopcze skądeś takich głupot nabrał? Jak może być przed jak jest ewidentnie po. No ale jak się nie przechodzi gier tylko bawi w pierwszym akcie to tak bywa. Pozwolę sobie zatem wyjaśnić - pan, który na początku zabija Goriona ginie pod koniec 1 a w dodatku do 2 można go wskrzesić. Zresztą jak może być, że najpierw lochy, przygoda etc. a potem dzieciństwo w Candlekeep? No i jak to się stało, że postaci najpierw były bardziej doświadczone a potem mniej? Jak widzisz, nawet nie zagłębiając się w to zbytnio 2 zaczyna się po 1.Winthrop pisze:(...)BG2 zaczyna się... przed BG1.
Szczerze mówiąc, nie wpadłabym na coś takiego.eRyahXa0S/Darth Wojtex pisze:mozna potraktowac esencje bhaala w sobie jako powod szybszego dorastania w przypadku elfa, krasnoluda, niziolka czy gnoma.
To jest ciekawe, przyznaję. Pewnie wpław. Ja odkąd gram z modem Solaufeina, rozstaję się z Imoen w momencie przyłączenia go, a to jest jeszcze podmrok. I cóż, idę sobie do diademu, zobaczyć czy mała dała radę, patrzę, a tu w karczmie drowkaGreg pisze:jak uwlonilem imoen to kazalem jej splywac, a ona powiedziala ze w razie czego bedzie w miedzianym diademie...jak sie tam dostanie z brynnlaw
I dlatego nie lubię modów. W najlepszym razie skopią ci grę, w najgorszym... patrz Horse Armor Pack do Obliviona. Generalnie - precz z modami!Lea pisze: Ja odkąd gram z modem Solaufeina, rozstaję się z Imoen w momencie przyłączenia go, a to jest jeszcze podmrok. I cóż, idę sobie do diademu, zobaczyć czy mała dała radę, patrzę, a tu w karczmie drowkaJak nazwała mnie do tego siostrzyczką, udawałam że jej nie znam
Nie no, mogłaby jednak pomyśleć i smoczycę odwiedzić, skoro już i tak tamtędy przechodziła... (chyba, że zrobiła alternatywny tunel łyżeczką do zupy).