Gry komputerowe ogólnie

cRPG Corner
ODPOWIEDZ
dsadfga_atadf_a
Mat
Mat
Kontakt:

Post autor: dsadfga_atadf_a »

hehe otoz to q3 i ta wypas młócka! :D to jest to co lubie w tej grze. Albo rocketjump w jakiejs grupce i 4 fragi naraz:D a jak sie refleks wyrabia i spostrzegawczosc..
Dante
Mat
Mat
Numer GG: 3604434
Kontakt:

Post autor: Dante »

Też powoli przechodze na konsole. Mam dość tego że na moim tytanie, którego żadna gra nie powinna zagiąć nie łażą gry z windows 98 albo przez jakieś sterowniki :(. Jedi Academy przeszedłem ładne pare lat temu i przyznam racje asthnerowi że jedi na najwyższym poziomie są poprostu dziwni:/. Podejdzie taki do ciebie zacznie się na miecz siłować i w sekunde cie przebije.
Asthner
Tawerniany Bard
Tawerniany Bard
Numer GG: 4825300

Post autor: Asthner »

Hę? Przy siłowaniu na miecze raczej mój przeciwnik nie miał najmniejszych szans. ;P W razie zadziałania czynnika losowego zawsze jest ForcePush... :]
Peace was a lie, there was only passion. It gave me power, too much power to comprehend. Thus no victory was possible - only void remained. Yet my chains are broken and through the Force I'm free.
There is something to be learnt about irony here.
Zguba
Pomywacz
Numer GG: 1222286

Post autor: Zguba »

Dante pisze:Też powoli przechodze na konsole. Mam dość tego że na moim tytanie, którego żadna gra nie powinna zagiąć nie łażą gry z windows 98 albo przez jakieś sterowniki :(. Jedi Academy przeszedłem ładne pare lat temu i przyznam racje asthnerowi że jedi na najwyższym poziomie są poprostu dziwni:/. Podejdzie taki do ciebie zacznie się na miecz siłować i w sekunde cie przebije.
Jak masz na tym swoim tytanie winde XP (o ile winde) to nie dziwota, że Ci nie chodzi. Ja osobiscie uzywam ME i nie mialem absolutnie zadnych problemow od ladnych 4 lat. Ojciec chciał podążać za modą na drugim kompie zainstalowal XP... teraz cały czas faka jaki głupi system i wiekszość czasu przesiaduje u mnie, a Win 98 tam nie zainstaluje bo nie chce mu sie bawic ze sterami do wszystkiego. Buehehe
A na konsolki przeszedlbym tylko ze wzgledu na Final Fantasy, dla żadnej innej gry, bo po prostu mnie nie interesują. FPP, RPG (oprocz FF), czy strategie na konsole to porażka (jak Age of Empires, cyz choćby kolejna część Fallouta - która tak naprawdę jest zwyklą zręcznościówką). I nie mowice mi ze mozna kupic myche i klawie... fakt mozna ale to jest dodatkowy koszt, a poza tym konsola z mychą i klawią coraz bardziej bedzie przypominać kompa ;P
Waltos
Mat
Mat
Numer GG: 6635964

Post autor: Waltos »

Zguba pisze:Jak masz na tym swoim tytanie winde XP (o ile winde) to nie dziwota, że Ci nie chodzi. Ja osobiscie uzywam ME i nie mialem absolutnie zadnych problemow od ladnych 4 lat. Ojciec chciał podążać za modą na drugim kompie zainstalowal XP... teraz cały czas faka jaki głupi system i wiekszość czasu przesiaduje u mnie, a Win 98 tam nie zainstaluje bo nie chce mu sie bawic ze sterami do wszystkiego. Buehehe

Nie wiem, czemu fakacie na XP. Ja mam XP Proffesional Edition i mi wszystkie gry na nim chodzą, nawet te starsze. A ze sterownikami nie trzeba się bawić, o ile ma się Norton Ghosta... A już od dłuższego czasu nie mam żadnych problemów z systemem. Trzeba przyznać jedno XP - jest bardziej wrażliwy na wirusy, dlatego jeżeli się jakiegoś złapie, to w 2 dni roz****dala kompa, ale wystarczy mieć dobrego antywirusa (polecam Avast - za darmo, wystarczy się zajerestrować i sam się aktualizuje)
żyję
Asthner
Tawerniany Bard
Tawerniany Bard
Numer GG: 4825300

Post autor: Asthner »

Podatnośc XP na wirusy wynika po prostu z faktu, iż jest on popularny. Na W98 czy ME nie ma sensu już przecież robali pisac.
Zgodzę się z Waltosem, że jest to jeden z najlepszych systemów Małomiętkich... Tylko trzeba go skonfigurowac a nie zainstalowac i narzekac, że nie chodzi.
Peace was a lie, there was only passion. It gave me power, too much power to comprehend. Thus no victory was possible - only void remained. Yet my chains are broken and through the Force I'm free.
There is something to be learnt about irony here.
Dante
Mat
Mat
Numer GG: 3604434
Kontakt:

Post autor: Dante »

Zguba pisze:Jak masz na tym swoim tytanie winde XP (o ile winde) to nie dziwota, że Ci nie chodzi. Ja osobiscie uzywam ME i nie mialem absolutnie zadnych problemow od ladnych 4 lat. Ojciec chciał podążać za modą na drugim kompie zainstalowal XP... teraz cały czas faka jaki głupi system i wiekszość czasu przesiaduje u mnie, a Win 98 tam nie zainstaluje bo nie chce mu sie bawic ze sterami do wszystkiego. Buehehe
A na konsolki przeszedlbym tylko ze wzgledu na Final Fantasy, dla żadnej innej gry, bo po prostu mnie nie interesują. FPP, RPG (oprocz FF), czy strategie na konsole to porażka (jak Age of Empires, cyz choćby kolejna część Fallouta - która tak naprawdę jest zwyklą zręcznościówką). I nie mowice mi ze mozna kupic myche i klawie... fakt mozna ale to jest dodatkowy koszt, a poza tym konsola z mychą i klawią coraz bardziej bedzie przypominać kompa ;P
Windows ME też mi dobrze służył ale poprostu nie był w stanie obsłużyć mojego tytana. Poprostu tylko XP był wstanie go obsługiwać. A na PS2 przechodze by grać w fajne gry na PS2 czyli all bijatyki FF'y i inne a reszte gier będe mieć na kompie.
Zguba
Pomywacz
Numer GG: 1222286

Post autor: Zguba »

Waltos pisze:

Nie wiem, czemu fakacie na XP. Ja mam XP Proffesional Edition i mi wszystkie gry na nim chodzą, nawet te starsze. A ze sterownikami nie trzeba się bawić, o ile ma się Norton Ghosta... A już od dłuższego czasu nie mam żadnych problemów z systemem. Trzeba przyznać jedno XP - jest bardziej wrażliwy na wirusy, dlatego jeżeli się jakiegoś złapie, to w 2 dni roz****dala kompa, ale wystarczy mieć dobrego antywirusa (polecam Avast - za darmo, wystarczy się zajerestrować i sam się aktualizuje)

Zgadzam się pernamentnie. Norton Ghost rządzi ;)
Co do XP, to my niestety na składzie mamy jedynie Home Edition, po ustawiany wedle jakiegoś artykułu, gdzie pisało jak wyłączyć zbędne pierdoły... No ale cóż mne tam to nie interesi zbytnio, póki nie musze z tym zmierzyć.
Trixtian
Pomywacz
Kontakt:

Post autor: Trixtian »

Najlepsze Gry RPG to w 3D tak jak Gothic, Morowind, pozwalają na wczucie się w atmosferę i klimat gry.
Ale i te 2D terz niczego sobie jak:
IWD I-II
BG I-II
Runiq
Bombardier
Bombardier

Post autor: Runiq »

Soldat rządzi! Nie dośc, że darmowy (można się zarejestrować, aby mieć dostęp do dodatkowych opcji, ale i bez tego gra wymiata), to jeszcze jaki grywalny! 7 trybów rozgrywki, 17 broni i kilkadziesiąt map (+kilkaset map fanowskich i kilkadziesiąt modów do ściągnięcia z neta)... MIODEK! Gra, pomimo że fabuła jest identyczna jak w Q3 lub UT (czyli brak fabuły) wciąga IMO bardziej.
Kamil Master
Majtek
Majtek
Kontakt:

Post autor: Kamil Master »

Tak soldat to miota i rzadzi ale tez radze zagrac w Freespace 1 iFresspace 2 mowie wam super giery ;D
Warhammer jest the best
Awatar użytkownika
BLACKs
Tawerniany Cygan
Tawerniany Cygan

Post autor: BLACKs »

Z cRPGów najbardziej lubię Morrowind. Z innych gier kocham F.E.A.R., ET, CS, Q3. Bardzo dobra (jeśli nie najlepsza) gra przez sieć, a F.E.A.R. miał w dodatku mroczną i fajną fabułę.
LOD
Kok
Kok
Numer GG: 0

Post autor: LOD »

Z gier to ja lubię wiele... A że to jest temat o Grach ogólnie to powiem że lubię szachy, chińczyka i taką jedną jeszcze grę strategiczną (planszową) którą ma mój kuzyn (jedna rozgrywka w niej trwa kilka godzin, wciąga i trza myśleć). Jeszcze lubię ten tego w karty grać... np. makao :lol:
Ripper
Majtek
Majtek
Kontakt:

Post autor: Ripper »

OoO! Widze ze moj temat juz dawno zalozony sie rozwinal :) dzieki wam!!
F.E.A.R. tak to dobra mroczna produkcja, co prawda niestety nie mialem okazji zagrac ale czytalem recke no i widzialem wypasiony filmik zanim gra jeszcze powstala. A kto z was grał kiedys w. . . ICY TOWER . . . :D:D:D ja czasem gdty mi sie nudzi pykam poprawia zrecznosc palcy :wink: piszcie!
DESTRACTION TRAUCERS
LOD
Kok
Kok
Numer GG: 0

Post autor: LOD »

Icy Tower jest niczym w porównaniu do Elasto Manii! Ta gra wymiata. Wciąga i dotego jest czasami tak masakrycznie trudna że szkoda gadać 8)
Kloner
Chorąży
Chorąży
Lokalizacja: Tam gdzie konczy się wieś a zaczyna zadupie \,,/ <(^.^)> \,,/

Post autor: Kloner »

Gra ktoś w Prince of Persia sand of time lub warrior within?
"Lepiej Milczeć I Wyglądać Jak Idiota, Niż Się Odezwać I Rozwiać Wszelkie Wątpliwości"
Mafia Radioaktywnych Krów
Awatar użytkownika
BLACKs
Tawerniany Cygan
Tawerniany Cygan

Post autor: BLACKs »

Grałem w Prince of Persia Warrior Within gra jest super. Co do Icy Tower, nie grałem, ale jako najlepszą zręcznościówkę uważam Elastomanię. Chociaż jest stara, nadal wciąga i można przy niej spędzić dużo czasu.
ODPOWIEDZ