Seria Heroes of Might and Magic

cRPG Corner
ODPOWIEDZ

jaka czesc (+ dodatki) byla najlepsza ?

heroes 1
0
Brak głosów
heroes 2
5
3%
heroes 3
155
88%
heroes 4
13
7%
heroes 5
4
2%

Liczba głosów: 177
Craw
Bosman
Bosman
Numer GG: 5454998

Post autor: Craw »

Wlasnie wpadl mi do glowy szatanski pomysl. Zagrac w herosa na necie :twisted:
Masa czekania, ale moze byc zabawnie :) Tyle ze h3 ciezko skonfigurowac by dzialal na multi :/ h2 chodzi fajnie (sprawdzone ;))
laRy
Kok
Kok

Post autor: laRy »

tylko poszukam plytki z shadow of death i mozemy grac, nawet dzisiaj :D
Craw
Bosman
Bosman

Z checia bym pogral, ale mam jutro kolokwium :/ Pojutrze zreszta tez :P

No i niech najpierw ktos odkryje jak zagrac w heroska3 na necie :/ Bo mi to ustawic sie nigdy nie udalo.

I tak jakby co: ja gram necromancerem :P
LOD
Kok
Kok
Numer GG: 0

Post autor: LOD »

Craw pisze:No i niech najpierw ktos odkryje jak zagrac w heroska3 na necie :/ Bo mi to ustawic sie nigdy nie udalo.
Mnie tyż. A standardowe serwery wchodząc przez "Multiplayer" w grze nie działają... :?
Obrazek
"Nie wiem na co będzie trzecia wojna światowa, ale czwarta będzie na pewno na maczugi." Albert Einstein
Artos
Kok
Kok
Numer GG: 1692393
Kontakt:

Post autor: Artos »

no właśnie, z multi zawsze był problem, a szkoda, bp też chętnie bym siepisał na rozgrywkę taka :D
Obrazek
Obrazek
War, war never changes...
Belath_Nunescu
Marynarz
Marynarz
Kontakt:

Post autor: Belath_Nunescu »

Ja zawsze preferowałem III wszyscy cieszyli się że mają IV ja wolałem w starą dobrą trójke pograć, trójka ma ten klimat którego IV raczej ma szczyptę...może nawet nie

Zmieniając lekko tok tego postu...Heroes V będzie inna nie tylko ze względu na 3d, ale też przez to że NWC, nie będzie jej producentem, ale jesli byłaby to III w 3d to byłoby super (tak zapewniają twórcy)
Pavciooo
Kok
Kok
Kontakt:

Post autor: Pavciooo »

Belath_Nunescu pisze: Zmieniając lekko tok tego postu...Heroes V będzie inna nie tylko ze względu na 3d, ale też przez to że NWC, nie będzie jej producentem, ale jesli byłaby to III w 3d to byłoby super (tak zapewniają twórcy)
Myślę, że Heroes V będzie czymś więcej niż H3 w 3D!
Czytam cały czas wszystkie newsy o H5 i jestem przekonany, że to będzie świetna gra! Tymbardziej że cały czas trwają beta testy, więc gra będzie zapewne bardzo zrównoważona i nie będzie miała bugów...
Mam nadzieje tylko że nie zrobią takiej cieniutkiej kampanii jak w H4 bo to tragedia by była :?

A tak w ogóle, coś mi się zdaje, że piraci to w Heroesów V sobie nie pograją :wink: Ale mi to wcale nie przeszkadza bo co jak co, ale tę grę muszę kupić i po necie później grać :wink:
I tak nikt tego nie czyta...
krucaFuks
Tawerniany Trickster
Tawerniany Trickster
Kontakt:

Post autor: krucaFuks »

Ja sie bardzo chetnie zglaszam do pogrywek w H3 przez necik... chwilowo dwa miesiace luzu mam w pracy, wiec i tak wlasnie armagg. blade przechodze :D 9-17 ew. ciut pozniej, nie ma problemu

problem jest tylko taki, ze moge tylko na macu odpalic ;/
a z tego co wiem, nie jest wersja macowa kompatybilna z pcetowa
no i ktos inny musialby sesje odpalac, bo ja dosc mocno zafirewallowany jestem, zarouterowany i nawet nie bede probowal juz tego wszystkiego forwardowac.
Obrazek Obrazek
Falka
Tawerniana Wiewiórka
Tawerniana Wiewiórka
Numer GG: 1087314
Kontakt:

Post autor: Falka »

Masz H3 na Maca? I jak działa?
Mi się zawiesza dosyś szybko. Ściągnęłam nawet emulator Windowsa i windowsowych Herosków, ale też się krzaczy :(
Sblam! | "Orły są duże i tupią"
krucaFuks
Tawerniany Trickster
Tawerniany Trickster
Kontakt:

Post autor: krucaFuks »

a ja nie mam zadnych problemow. dziala mi na takiem slabiutkim iMacu ze 128 ramu, tyle ze nie z plyty odpalam, tylko normalnie obraz mam na dysk zrzucony. no i oczywiscie w dziewiatce sie odpala. Ja mam complete edition, bodajze z jakiegos torrenta albo limonki sciagnieta, dwuplytowa, jeden cd do intalacji, drugi do gry. I normalnie mountuje obraz playdiscu i odpalam gierke. i nie przypominam sobie, zeby mi sie wykrzaczyla choc raz, a czasem przez 3 dni mi chodzi na okraglo, bo nie wylaczam zwykle kompow wychodzac
Obrazek Obrazek
LOD
Kok
Kok

Post autor: LOD »

Co do piątki to zabrakło mi tam zamku Orkopodobnych humanoidów z Behemotami jako flagowym potworze... Niby nic, niby nie mój najulubieńszy zamek ale jednak... Czasami pograć nimi było fajnie...

Ale ogólnie to jedynym moim zmartwieniem co do piątki to wymagania sprzętowe :P
Obrazek
"Nie wiem na co będzie trzecia wojna światowa, ale czwarta będzie na pewno na maczugi." Albert Einstein
laRy
Kok
Kok

Post autor: laRy »

wymagania sa nietylko twoim problemem... niestety, beda wysokie...
Pavciooo
Kok
Kok
Kontakt:

Post autor: Pavciooo »

LOD pisze:Co do piątki to zabrakło mi tam zamku Orkopodobnych humanoidów z Behemotami jako flagowym potworze... Niby nic, niby nie mój najulubieńszy zamek ale jednak... Czasami pograć nimi było fajnie...

Ale ogólnie to jedynym moim zmartwieniem co do piątki to wymagania sprzętowe :P
Co do zamku orków/barbów to będzie on na 75% w dodatku, ponieważ orków będzie pełno w Dark Messiah of M&M (Jakoś tak się to pisze :P ), a to jest gra powiązana z HoMMV i dzieje się po wydarzeniach z H5... Zresztą chyba nawet sami twórcy o tym mówili, nie pamiętam...

Co do wymagań- myślę, że nie będą takie wygórowane- coprawda napewno nie będą tak niskie jak w H4, ale nie będą jakieś przesadne i komp nie będzie musiał być jakiś super mocny...
I tak nikt tego nie czyta...
CoB
Tawerniak
Tawerniak
Numer GG: 5879500
Kontakt:

Post autor: CoB »

Ja tam czekam na tę V o której wspominacie, aktywnie, przy III. W klasie pozarażałem kumpli i gramy po sieci ;)
A mój ulubiony zameczek to: (dadam!) Inferno. Nie pogardzę też Nekropolis, ew. Lochami.
I myślę o zainwestowaniu w sprzęt - specjalnie dla Heroesów V. Jeśli będą takie, jak zapowiadają twórcy, myślę, że będzie warto... (no i oczywiście nowe M&M też trza będzie przejść)
http://niwia.myforum.pl/ - forum Opolskiego klubu RPG i fantastyki
http://my.opera.com/gimnazjon/blog/ - sport, ruch, zdrowie, itepe
fds
Tawerniany Che Wiewióra
Tawerniany Che Wiewióra

Post autor: fds »

GameStar pisze:... gra ma mieć zadziwiająco małe wymagania sprzętowe. Podobno da się w nią grać już na komputerze z procesorem 500 Mhz i 128 MB RAM. ...
To właśnie mowa o HommV :D Będę mógł odpalić na obu swoich kompach i pograć przez LAN. :twisted: Jeśli tylko to będzie prawda ...
Obrazek
Podręczniki za darmo:
Shadowrun 2ed
DnD v3.5
Awatar użytkownika
BLACKs
Tawerniany Cygan
Tawerniany Cygan

Post autor: BLACKs »

fds pisze:
GameStar pisze:... gra ma mieć zadziwiająco małe wymagania sprzętowe. Podobno da się w nią grać już na komputerze z procesorem 500 Mhz i 128 MB RAM. ...
To właśnie mowa o HommV :D Będę mógł odpalić na obu swoich kompach i pograć przez LAN. :twisted: Jeśli tylko to będzie prawda ...
Nie dziwię się wymaganiom - gra będzie przypominała Etherlords. A może bazuje na jego ulepszonym silniku?
Craw
Bosman
Bosman

Wlasnie wyczytalem na gram.pl :P
gram.pl pisze:Z kolei dla największych fanów Heroes of Might and Magic mamy jeszcze bardziej niesamowity zestaw - Limitowaną Edycję Kolekcjonerską! W jej skład wejdą wszystkie elementy standardowego wydania Heroes of Might and Magic V:
Pełna polska wersja językowa gry Heroes of Might and Magic V na płycie DVD,
Prezent w postaci pełnej polskiej wersji językowej gry Heroes of Might and Magic III,
Ścieżka dźwiękowa z gry,
Drukowany poradnik,
Karta pomocy podręcznej,
Dodatkowe mapy do gry,

Dodatkowo wyłącznie w Limitowanej Edycji Kolekcjonerskiej Heroes of Might and Magic V znajdziecie:
Wykonaną z drewna skrzynię ze skarbami, w którą zapakowane będą wszystkie elementy pakietu!
Mapę świata formatu A2,
Rozszerzoną instrukcję do gry,
Album z artami,
Film dokumentalny o powstawaniu polskiej wersji gry.
Powiem tyle: JA CHCE WERSJE LIMITOWANA! Wydana bedzie super i az grzech jej nie miec. Jedyny problem to to, ze kosztowac bedzie 159 zl.
ODPOWIEDZ