Chciałbym przedstawić tu swoją amatorską grę freeware cRPG którą ukończyłem tydzień temu po 2 latach produkcji
Gra nosi nazwę "Pogromcy Potworów" jest to w pełni darmowa gra 2D typu RPG całkowicie po polsku napisana w Delphi pod DirectX 8.1
W grze wcielamy się w obrońce ludzi który należy do klanu o pospolitej nazwie "Pogromcy Potworów", jego zadaniem jest chronić ludzi przed mrocznymi istotami żyjącymi w tym świecie, jednak fabuła samej gry odbiega tylko od tego wątku. Głównym celem w grze jest zgładzenie pana demonów i pomszczenie śmierci króla który założył klan pogromców w dalekiej przeszłości.
W grze znajdziemy:
-> 4 klasy postaci do wyboru: Wojownik, Czarodziej, Łowca oraz Druid.
-> 34 zadania do wykonania.
-> 30 różnorodnych istot do zwalczania.
-> Duży świat gry podzielony na wyspy.
-> Krypty pełne nieumarłych.
-> Możliwość gry na 2 osoby w sieci lokalnej lub przez internet.
Kilka screenów z gry:
Więcej informacji na stronie głównej gry: Kliknij Tu!
Pogromcy Potworów
-
- Szczur Lądowy
- Kontakt:
Pogromcy Potworów
Ostatnio zmieniony niedziela, 12 listopada 2023, 18:12 przez Mr.Protek, łącznie zmieniany 2 razy.
-
- Mat
Re: Pogromcy Potworów
wygląda trochę jak próba przeniesienia roflpg do cRPG.
-
- Kok
- Numer GG: 28552833
-
- Marynarz
- Numer GG: 0
- Kontakt:
Współczuję. Nie dość że Delphi to jeszcze DX 8.1, w którym pisanie czegokolwiek to dramat.napisana w Delphi pod DirectX 8.1
Pisałeś sam, czy miałeś jakąś pomoc? W każdym bądź razie jak na 2 lata to kawał dobrej roboty (patrząc po samych screenach). Z chęcią zobaczę grę w działaniu w wolnej chwili.
-
- Szczur Lądowy
- Kontakt:
Nie ma czego współczuć, Delphi to mój ulubiony język a do obsługi DX używałem sympatycznego mini silnika 2D "Omega"bOdziO Wolf pisze:Współczuję. Nie dość że Delphi to jeszcze DX 8.1napisana w Delphi pod DirectX 8.1