Może to powinno być w pomocna dłoń, ale skoro mamy temat o last.fm...
Nie mogę zalogować się przez program last.fm Chodzi w ogóle o pierwsze uruchomienie, konto mam założone, ale program nie chce się połączyć i wyskakuje powyższe okno.
Dowiedziałem się jaki mam host, jakie mam hasło do logowania się... i nic Nie daje rady się zalogować.
Co robić?
BAZYL pisze:Najpewniej firewall albo router blokuje Ci połączenie. Musisz albo wyłaczyć albo zazwolić na przpuszczanie połączeń audioscrobblera.
Odpowiedź na to pytanie od providera.
"Pana połączenie jest realizowane poprzez protokół PPPoE, ten komunikat dotyczy połączenia realizowanego za pomocą protokołu TCP/IP. U nas korzystamy z bezpieczniejszego protokołu stąd pojawia się ten komunikat. Żeby to wyłączyć proszę kliknąć na ikonkę dwóch komputerów (z komunikatem), przycisk 'Właściwości' i na dole okienka będzie opcja dotycząca powiadomienia o braku łączności. Wystarczy tę opcję odznaczyć, nacisnąć OK i problem zniknie."
czyli "Wyłącz sobie zawiadamianie o błędzie".
Ma ktoś inne, sensowne rady? Już i tak męczę usługodawcę.
Mów mi Sih
Kanał IRC Tawerny RPG: [url=irc://irc.npircs.pl/tawerna-rpg]KLIK![/url] Link nie działa? Używaj Opery lub zainstaluj Chatzillę, jeśli używasz Firefoxa. PS.[url=irc://quakenet/tawerna-rpg]STARY KANAŁ TUTAJ[/url]
1. Twój provider ma racje, nie wiem czemu wybrali PPPoE ale to ich ryba, wyłącz to powiadomienie o braku połączenia przez tcp/ip.
2. W ustawieniach playera, w sekcji "połączenie" włącz automatyczne szukanie proxy.
3. Jak to nie pomoże, zobacz jak masz ustawione w fxie, ie czy operze.
4. Na razie tyle, sprawdź firewalla na kompie.
Last.fm mimo tego nie działa Już, już stosuje się do Twoich rad.
Mów mi Sih
Kanał IRC Tawerny RPG: [url=irc://irc.npircs.pl/tawerna-rpg]KLIK![/url] Link nie działa? Używaj Opery lub zainstaluj Chatzillę, jeśli używasz Firefoxa. PS.[url=irc://quakenet/tawerna-rpg]STARY KANAŁ TUTAJ[/url]