W moim liceum już bardzo niedługo organizowana jest impreza kulturalna. Tradycja mówi, że każda klasa pierwsza wystawia swoje przedstawienie teatralne. Tak się składa, że jestem w klasie pierwszej Więc bardzo prosiłbym Was o pomoc - mam na myśli pomysły, jakie macie na ten temat.
ZASADY:
Przedstawienie trwa pięć minut, za przekroczenie czasu - kara
Im więcej osób z klasy weźmie udział, tym więcej punktów
Trzymamy się zasad teatru (?)
Styl: parodia, humor
Nasz temat: Teleturniej "Najsłabsze ogniwo"
Macie jakieś pomysły? Co byłoby w stanie rozbawić publiczność w tak krótkim czasie?
Sami wpadliśmy na pomysł, że teleturniej będzie w wydaniu świątecznym i wystąpią różne gwiazdy (a'la "Rozmowy W Tłoku" Szymona Majewskiego"). Co z samymi postaciami? Kogo proponujecie? Jakie cechy w nich wyszczególnić? Co powiedzieć, by zarobić kolejne punkty? Kogo ma grać cała klasa, skoro osób w teleturnieju nie ma wiele Czekam na wszystkie pomysły. I z góry dziękuję za pomoc.
Przedstawienie - pomoc
-
- Bosman
- Numer GG: 11803348
-
- Kok
- Numer GG: 0
Re: Przedstawienie - pomoc
Hmmm...Najsłabsze Ogniwo? Musicie wyszczególnic Kazię Szczukę(ale mhroczne imię nazwisko,grrr) i jej charakterystyczne "zaghrajmy w najszłabsze ogniowo..." .No wiecie..."wadę" w wymowie.
Chcecie również przedstawić tam VIP'ów...jednye co mi przychodzi na myśl to Doda .Świetniew by odpowiadała na pytania i niech powie kilka wulgaryzmów.Skoro cała klasa musi wystapić no to proponował bym dać kilka osób z tyłu,były z kartonami z napisami "Aplaus" "Krzyk!" itd.Mają ano jest podnosić z niewątpliwym uśmiechem i zadowoleniem.
Co do innych VIP'ów to Szymon Majewski w kolorowym farku,Kuba Wojewódzki w koszulce "Porsze",Andrzej Lepper w stroju rodowitego chłopa,wokalista Behemota;Nergal(biały makijaż,koszulka z napisaem "Ave Lucyfer!" oraz kot w ręku),Andrzej Sapkowski(koszulka Wiedźmina oraz jakaś jego kniga w dłoni),Pairs Hilton(różowa koszulka,sztuczny pies np. z waty),Mariusz Pudzianowski(nie musze chyba mówić).
Nie wiem czy się wyrobicie z czasem ale to moje pomysły...
PS Nergal może nucić w kólko "PAPO! PROTOS! KAKA! DEKOMASSS!"
PS 2 Taki żart...
Chcecie również przedstawić tam VIP'ów...jednye co mi przychodzi na myśl to Doda .Świetniew by odpowiadała na pytania i niech powie kilka wulgaryzmów.Skoro cała klasa musi wystapić no to proponował bym dać kilka osób z tyłu,były z kartonami z napisami "Aplaus" "Krzyk!" itd.Mają ano jest podnosić z niewątpliwym uśmiechem i zadowoleniem.
Co do innych VIP'ów to Szymon Majewski w kolorowym farku,Kuba Wojewódzki w koszulce "Porsze",Andrzej Lepper w stroju rodowitego chłopa,wokalista Behemota;Nergal(biały makijaż,koszulka z napisaem "Ave Lucyfer!" oraz kot w ręku),Andrzej Sapkowski(koszulka Wiedźmina oraz jakaś jego kniga w dłoni),Pairs Hilton(różowa koszulka,sztuczny pies np. z waty),Mariusz Pudzianowski(nie musze chyba mówić).
Nie wiem czy się wyrobicie z czasem ale to moje pomysły...
PS Nergal może nucić w kólko "PAPO! PROTOS! KAKA! DEKOMASSS!"
PS 2 Taki żart...
- BLACKs
- Tawerniany Cygan
Parodiowanie teleturniejów i programów jest oklepane. Nawet klasa IB z Gdańska na to wpadła ^^.
Nie ciekawiej byłoby przerysować zainteresowania i charaktery poszczególnych osób z klasy, robiąc przedstawienie pokazujące, jak kłócicie się o to, co zrobić na przedstawieniu?
Nie ciekawiej byłoby przerysować zainteresowania i charaktery poszczególnych osób z klasy, robiąc przedstawienie pokazujące, jak kłócicie się o to, co zrobić na przedstawieniu?
-
- Bosman
- Numer GG: 11803348
Hahahaha, Blacks co ja słyszę Wy też? No cóż... Twój pomysł jest ciekawy, ale niestety - temat mamy narzucony z góry Są też inne teleturnieje, jest serial "Moda na sukces", mieli być nawet Power Ranger - ale my akurat trafiliśmy na program Kazi Szczuki...
kajtek, dzięki za pomoc. Ten pomysł z billboardami jest nawet nawet... Rozważymy A kumpla który gra Kazię trzeba będzie nauczyć mówić tak jak ona.
Aha - trzeba jeszcze wziąć pod uwagę, że w klasie jest nas pięciu na 25 dziewczyn, z czego jednego tego dnia nie będzie (sportowiec...). A szkoda - miał być Czesiem, bo naśladuje jego głos po mistrzowsku... I całkiem podobny jest Joke, oczywiście, jak to jakimś cudem przeczytasz, to się nie gniewaj, drogi kolego
Jakieś inne pomysły, hm? To dla mnie ważne, pomóżcie...
kajtek, dzięki za pomoc. Ten pomysł z billboardami jest nawet nawet... Rozważymy A kumpla który gra Kazię trzeba będzie nauczyć mówić tak jak ona.
Aha - trzeba jeszcze wziąć pod uwagę, że w klasie jest nas pięciu na 25 dziewczyn, z czego jednego tego dnia nie będzie (sportowiec...). A szkoda - miał być Czesiem, bo naśladuje jego głos po mistrzowsku... I całkiem podobny jest Joke, oczywiście, jak to jakimś cudem przeczytasz, to się nie gniewaj, drogi kolego
Jakieś inne pomysły, hm? To dla mnie ważne, pomóżcie...