Heh . Chodziło mi o to, że nie zawsze mam ochotę głowić się nad przekomplikowanymi zagadkami i szukać wyjścia w tylko jeden sposób. Raczej szukanie innych ścieżek i sposobów w tym tych niekonwencjonalnych. Coś trochę jak MacGiver (*tak to się pisze?*), ale w granicach rozsądku . A skoro w tej sesji chodzi głównie o MHROK przez duże, kosmate, ociekające ciemnością "M", to mój dark czarnoksiężnik już się szykuje ;D.
No cóż... Jeśli chodzi o ten MHROK to mimo, iż sesja będzie (a przynajmniej taki mam zamiar) utrzymana w klimatach horroru rozgrywającego się w realiach młotka to główny nacisk będzie położony na rozwiązywanie problemów (jakby się dłużej zastanowić to każde RPG można sprowadzić do zabawy w rozwiązywanie problemów) metodami wymagającymi użycia szarych komórek. Tu mała uwaga: jak już wcześniej wspomniałem, od swoich graczy wymagam przede wszystkim zdolności logicznego myślenia i czytania ze zrozumieniem. Swoją drogą tą drugą umiejętność można chyba uznać za zanikającą w polskim społeczeństwie. Z kolei do odgrywania postaci przywiązuję znacznie mniejszą wagę. Krótko mówiąc w trakcie sesji będzie premiowany głównie wysiłek intelektualny.
Jeśli idzie o twojego dark czarnoksiężnika to od razu mówię, że bohaterami tego typu nie będziecie mogli grać. Jeżeli sami będziecie tworzyć bohaterów będą obowiązywać następujące obostrzenia:
1. gramy tylko ludźmi
2. wasze postacie nie mogą wykonywać żadnych profesji związanych z magią
Ponadto zastrzegam sobie prawo do ograniczenia profesji możliwych do wyboru przy tworzeniu bohatera.
Ostatnio zmieniony poniedziałek, 14 lipca 2008, 13:28 przez ulger, łącznie zmieniany 1 raz.
Chciałbym stworzyć nową sesje i spróbować czegoś innego niż zwykle jako MG na forum, dlatego sesja miałaby polegać na pisaniu krótkich, dwu-trzy zdaniowych postów (takie RPG akcji). Wzorem takiej sesji mogłaby być chociażby matrixowska sesja autorstwa M_M. W związku z przerwą, czy też padnięciem sesji Pokemon z chęcią poprowadziłbym rozgrywkę właśnie w tych realiach (w game-boyowym stylu). Czekam na odpowiedź odnośnie chętnych (zrobię rekrutacje jeżeli znajdzie się chociaż dwójka chętnych).
PS. Jeżeli nie byłoby chętnych na porzucanie PokeBallami to byłbym w stanie poprowadzić także sesje w świecie Dragon Balla.
Sądze że dzisiaj lub jutro rano napisze wstęp do Diablo III. Odrazu informuje że nie będzie nawiązywała do poprzednich części gier. Będzie nawiązanie że Diablo był kiedyś na wolności ale ją utracił, więcej nie zdradzę.
Pytanie do osób które mają zamiar grać: czy chcecie żeby były inne rasy grywalne niż ludzie??? Jeśli tak to wprowadzę poprawę ale chwilowo wychodze z założenia, że będzie tylko taka rasa. Dobra wiecej już nie mówię resztę dowiedzie się we wstępniaku.
@ up - Hm.... nie chcę zapisywać się do dwóch sesji, tymbardziej iż (w co jednak wątpie) może sesje w których aktualnie uczestnicze jednak zmartwychwstaną, więc na 100% możesz liczyć na moją kartę w "Wiedźminie".
Chciałbym stworzyć nową sesje i spróbować czegoś innego niż zwykle jako MG na forum, dlatego sesja miałaby polegać na pisaniu krótkich, dwu-trzy zdaniowych postów (takie RPG akcji). Wzorem takiej sesji mogłaby być chociażby matrixowska sesja autorstwa M_M. W związku z przerwą, czy też padnięciem sesji Pokemon z chęcią poprowadziłbym rozgrywkę właśnie w tych realiach (w game-boyowym stylu). Czekam na odpowiedź odnośnie chętnych (zrobię rekrutacje jeżeli znajdzie się chociaż dwójka chętnych).
PS. Jeżeli nie byłoby chętnych na porzucanie PokeBallami to byłbym w stanie poprowadzić także sesje w świecie Dragon Balla.
A co z Tolerancją?
Chętnie zagram w Dragon Ball'a tym razem może jednak hm... pół sayanem?
Grupa Nieszanowania Praw Ludzkich oraz Wspierania Bratniej Nienawiści na Tawernie
Azrael (Śmierć Wszechświatów) jest ich władcą. Wszystkie inne Śmierci są zależne od niego.
Dobra to jak wiedźmin to zagadki, może nie sam świat sapka, ale lubię kryminały, obojętnie, jakiego okresu w dziejach. Uwielbiam intrygę, coś w stylu Death Note albo Parica (mój avi jest właśnie z tego filmu :)), gdzie dopiero pod sam koniec dowiadujesz się prawdy, i to nie zawsze.
EDIT: Paprica, a nie parica :D
Ostatnio zmieniony sobota, 19 lipca 2008, 22:37 przez Kawairashii, łącznie zmieniany 1 raz.
Tylko fajnie by było gdyby postacie nie musiały być sztampowe... jednak w grach opierających się na jakimś systemie oryginalność jest mniej mile widziana niż w storytellingu.
Grupa Nieszanowania Praw Ludzkich oraz Wspierania Bratniej Nienawiści na Tawernie
Azrael (Śmierć Wszechświatów) jest ich władcą. Wszystkie inne Śmierci są zależne od niego.
W Wiedźmina i w Faerunie chętnie pogram. Zwłaszcza w tym drugim, bo może wreszcie udało by mi się nagrać swoją dość ulubioną postacią ...
Jam jest Łaskawą Boginią, która daje Dar Radości sercom ludzkim; na Ziemi daję Wiedzę Wiecznego Ducha, a po śmierci daję pokój i wolność . Ani nie żądam ofiary, gdyż oto ja jestem Matką Życia, i Moja Miłość spływa na Ziemię.
Może ktoś chciałby zorganizować sesję detektywistyczną w stylu Max'a Payne'a?
To ja się zgłaszam jako chętny gracz, chociaż nie wiem, czy znajdę odpowiednio dużo czasu...
Mów mi Sih
Kanał IRC Tawerny RPG: [url=irc://irc.npircs.pl/tawerna-rpg]KLIK![/url] Link nie działa? Używaj Opery lub zainstaluj Chatzillę, jeśli używasz Firefoxa. PS.[url=irc://quakenet/tawerna-rpg]STARY KANAŁ TUTAJ[/url]