MG poszukiwany/poszukiwana!

To miejsce gdzie będzie następowała rekrutacja do gry RPG na forum Tawerny RPG.
ODPOWIEDZ
Szasza
Bombardier
Bombardier
Numer GG: 10499479

Re: MG poszukiwany/poszukiwana!

Post autor: Szasza »

A teraz cieszcie się i radujcie, albowiem sesja w któej pokierujecie poczynaniami duchów ruszy najpóźniej w sobotę.
Swoją drogą małe pytanko do ewentualnych chętnych.
Otóż czy chcecie aby w tej sesji występowała jakaś nibymechanika, czy może wolicie czysty storytelling?
Obrazek
Kawairashii
Bombardier
Bombardier
Numer GG: 1074973

Post autor: Kawairashii »

Szasza pisze:A teraz cieszcie się i radujcie, albowiem sesja w któej pokierujecie poczynaniami duchów ruszy najpóźniej w sobotę.
Swoją drogą małe pytanko do ewentualnych chętnych.
Otóż czy chcecie aby w tej sesji występowała jakaś nibymechanika, czy może wolicie czysty storytelling?
Czysty storytelling! Jak najbardziej.
My Anime List
Obrazek
3 weeks to AvP Release.
Grim
Marynarz
Marynarz
Numer GG: 0

Post autor: Grim »

Duchy? Opętania? ZŁO!? Wchodże w to! jest wolne miejsce? I koniecznie chciałbym zagrać upiorem, lubującym się w opętaniach i sianiu zamętu!
For Honor & BIG Money!
Keyhell
Mat
Mat
Numer GG: 9916608

Post autor: Keyhell »

Jestem chętny
Gabriel-The-Cloud
Marynarz
Marynarz
Numer GG: 5181070

Post autor: Gabriel-The-Cloud »

Szasza, jakby to był storytelling, to też bym się z chęcią zgłosiła ;)
Szasza
Bombardier
Bombardier
Numer GG: 10499479

Post autor: Szasza »

Sczerze mówiąc to nie spdziewałem się aż takiego poklasku :D
Postaram się was nie zawieśc.

PS. Grim widzę, że mamy podobne wyobrażenie upiora. Dogadamy się :twisted:
Obrazek
Azrael
Bosman
Bosman
Lokalizacja: Nie chcesz wiedzieć... naprawdę nie chcesz wiedzieć...

Post autor: Azrael »

A ja po ostatnim poszukiwaniu avka dla Szaszy miałem chory (a może genialny, gdyż różnica mała) pomysł na sesje z pogranicza tych poważnych i tych "fan"... oczywiście z zielonymi małymi i wrednymi w roli głównej.

Fabułe wyobrażam sobie jako mniej więcej taką:
Plemie goblinów zostało "okradzione"(czyt. ktoś wziął śmiecia do zabawy i sie go pozbył po 5 minutach) ze swojego najświętszego artefaktu np. czaszki krowy, puszki, metalowej gwiazdki, cholewy od buta i grupka najśmielszych wyrusza na poszukiwania... Moim zdaniem bomba. Pytanie dlaczego idą skoro często są uznawane za tchórzliwe?
Otóż nie! One są tchórzliwe tylko w stosunku do rzeczy nowych i jeśli raz udało im sie zabić mysz będą to robić już zawsze gdy ją znajdą i to coraz "gorszymi" sposobami. Idą bo wiedzą, że pomimo iż ludzie, konie, psy itp.itd są straszne to Szamani są gorsi.

(mam dziwne przeczucie, że po zmianie trzech linijek fabuły[wiem, że z dwóch :P] również Szasza się zgłosi, oraz być może Alucard ze swoim Zwieraczem.)

Hm... jak wyglądają gobliny?
http://www3.telus.net/public/mehwulfe/a ... oblins.jpg - coś podobnego, albo i takiego, ale
"ja uznać je" za bardziej prymitywne. Wcisnąłbym co prawda im jakąś baaaaardzo prostą magię dla szamanów(najważniejszych w plemieniu), ale zamiast metalu jaki dzierżą dałbym im kije kamienie i kości.
Ewentualnie miecze z kamienia.
Jakieś dwa tygodnie temu natrafiłem na świetną fote goblina, ale zgineła z moich obrazów i... no cóż. Szukam.
(właśnie tak sobie wyobrażam gobliny, chodzące z przepaską na biodrach i z widocznymi żebrami)
Zresztą wszystkie niedomówienia typu "Gobliny mają więcej niż 1.20m!!!" pozostawiłbym kwesti rasowej.

Znajdzei sie MG który stworzy z moich rozklejonych myśli jedną całość? (najlepiej psychiatra)

Tu będe dostawiać najciekawsze linki do obrazów z goblinami:
http://lh3.google.com/_QYDtNTQPSak/Rw0x ... oblind.jpg
http://www.rpgwatch.com/files/Images/00 ... etches.jpg - to nie ten o którym mówiłem wyżej, ale baaardzo podobny (chyba ten sam twórca)
http://www.fantasylibrary.com/gallery/goblin.jpg
Grupa Nieszanowania Praw Ludzkich oraz Wspierania Bratniej Nienawiści na Tawernie

Azrael (Śmierć Wszechświatów) jest ich władcą. Wszystkie inne Śmierci są zależne od niego.
denis
Marynarz
Marynarz
Numer GG: 1728710

Post autor: denis »

Ostatnio przeglądałem stare booki do SW D6 i tak sobie pomyslałem , ze może by w koncu znowu poprowadzic jakies klasyczne Gwiezdne . ( mechanika oczywiście nie D6 bo w pbfach kostkowa mechanika mi nie leży )
Poczatek gdzieś przed zniszczeniem Alderanu ... Świetność Imperium i takie tam ...

Potrzebuje 3-4 graczy (od razu mówię ze to D6 więc żadnych ciemnych Jedi , Sitchów i innych brudasów ) Max jeden Jedi ( nie lubie Jedi ) ... Jeżeli sie uda to dociągnał bym nawet do " Projektu Shantipol " .
Errer_Avares
Mat
Mat
Numer GG: 11764336

Post autor: Errer_Avares »

Na sesje Star Wars jestem bardzo najarany :D Zgłaszam się na ochotnika (mogę być tym jednym Jedi?- zawsze chciałem być :P).
Mój miecz to moja siła
Hose15
Bombardier
Bombardier

Post autor: Hose15 »

Ja też mógłbym zagrać w sesję SW :)
Czerwona Orientalna Prawica
denis
Marynarz
Marynarz

Super ... jeszcze jedna osoba i robie rekrutacje .

Co do Jedi to zasady D6 mówia że po otrzymaniu 6 punktu ciemnej strony posyac zosaje "skonsumowana " przez ciemna strone = przejeta przez MG .
Podnoszenie force umiejetnosci jest bardzo "kosztowne " co w efekcie powoduje ze Jedi w zasadzie zna sie tylko na uzywaniu mocy i machaniu latarką ( o ile ja ma ) Osoba kora zdecyduje sie na napisanie KP Jedi musi sie tez liczyc z tym ze :
1/nie koniecznie druzyna bedzie w rebelii ( biorac pod uwage potęgę Imperium i sciganie Jedi ma przerabane )
2/ Jedi zbiera punkty ciemnej strony ( przynajmiej czesciowo ) za resztę druzyny .
(Więc wyzwanie dyplomatyczne może byc naprawdę ogromne )

Co do innych ras : żeby dopóscił postacie z innych ras KP musi byc naprawdę przekonujac mnie o tym ze gracz zna i rozumie daną rasę ( nie na zazasdzie " chce grac Koinita bo maja fajne miecze " albo " defel jest super bo swietnie sie zkrada i wogole )
Nekonushi
Bombardier
Bombardier
Numer GG: 10332376
Kontakt:

Post autor: Nekonushi »

Dobra, otwieraj rekrutację :D Mam tylko nadzieję, że fabuła w miarę dobra :P
Obrazek
Obrazek
denis
Marynarz
Marynarz

Jezeli nikt nie zna klasycznych questów SW D6 to bedzie klasyka ( np projekt shantipole , albo Far Orbit Project " .. jak ktos bedzie znał to tez pomysłow mi nie brak ;)

Otwieram rekrutacje :d
Perzyn
Bosman
Bosman
Numer GG: 6094143
Kontakt:

Post autor: Perzyn »

A ja wysuwam dezyderat aby ktoś podjął się misji poprowadzenie sesji w świecie "Claymore" jako, że niejaki Alucard postanowił nas w tej kwestii zawieść (w zamian podejmując psychodeliczny jak diabli projekt Widzący, który ma tak oniryczny klimat, że Brunon Schultz zaklaskałby uszami z radości a gracz ma zgryz co odpisać...).

Dziękuję dobranoc.
Azrael
Bosman
Bosman
Lokalizacja: Nie chcesz wiedzieć... naprawdę nie chcesz wiedzieć...

Post autor: Azrael »

Eh... :roll: nikt mi nawet nie napisał, że pomysł na goblinową sesje jest beznadziejny. Po prostu mnie olaliście :cry:

Na sesje w SW to i ja napiszę kartę...
Grupa Nieszanowania Praw Ludzkich oraz Wspierania Bratniej Nienawiści na Tawernie

Azrael (Śmierć Wszechświatów) jest ich władcą. Wszystkie inne Śmierci są zależne od niego.
Alucard
Bosman
Bosman
Numer GG: 9149904

Post autor: Alucard »

Perzyn pisze:A ja wysuwam dezyderat aby ktoś podjął się misji poprowadzenie sesji w świecie "Claymore" jako, że niejaki Alucard postanowił nas w tej kwestii zawieść .
Mówiłem- brak czasu... i przepraszałem już :D

Perzyn pisze:(w zamian podejmując psychodeliczny jak diabli projekt Widzący, który ma tak oniryczny klimat, że Brunon Schultz zaklaskałby uszami z radości a gracz ma zgryz co odpisać...).

Dziękuję dobranoc.
Dzięki. Swoją droga proszę o odpis...
I postuluje sesje w SW, ale jako storytelling... ;p
Mroczna partia zjadaczy sierściuchów
Keyhell
Mat
Mat
Numer GG: 9916608

Post autor: Keyhell »

@Azreal
Nie załamuj się. Jak coś to ja jestem chętny. ;)
ODPOWIEDZ