Gracze poszukiwani!
-
- Pomywacz
Re: Gracze poszukiwani!
Witam wszystkich. Już kilka dni temu założyłem rekrutacje do sesji w świecie Pokemon (http://www.tawerna.rpg.pl/forum/viewtop ... =14&t=7112) i niestety mam zerowy odzew, dlatego postanowiłem napisać tutaj w poszukiwaniu graczy. Czy naprawdę nikt nie odczuwa już potrzeby łapania, trenowania i walczenia tymi sympatycznymi stworkami? Wszyscy wyrośli, czy jak?
"Nie wiadomo, dlaczego wszyscy mówią do kotów "ty", choć jako żywo żaden kot nigdy z nikim nie pił bruderszaftu."
-
- Pomywacz
- Numer GG: 5303286
- Kontakt:
Hehe, zwykle nie wybrzydzam, jeśli chodzi o sesje, ale pokemony jakoś nigdy mnie nie pociągały. Wolę pomachać różdżką mogłabym zagrać w sesji o Harrym Potterze nawet.
Palmira Nache
http://jezykoznawstwo.blogspot.com/
http://jezykoznawstwo.blogspot.com/
-
- Kok
- Numer GG: 28552833
Tu nie chodzi o wyrośnięcie. Zainteresowanie sesjami jest zerowe.Behemot pisze:Witam wszystkich. Już kilka dni temu założyłem rekrutacje do sesji w świecie Pokemon (http://www.tawerna.rpg.pl/forum/viewtop ... =14&t=7112) i niestety mam zerowy odzew, dlatego postanowiłem napisać tutaj w poszukiwaniu graczy. Czy naprawdę nikt nie odczuwa już potrzeby łapania, trenowania i walczenia tymi sympatycznymi stworkami? Wszyscy wyrośli, czy jak?
00088888000
-
- Bombardier
- Numer GG: 0
Co ty nie powiesz Alien? -_-
Ciągle szukamy graczy do TES: Wiek cudów.
Ciągle szukamy graczy do TES: Wiek cudów.
"Mistrz gry nie ma duszy! Sprzedał ją diabłu za tabelę trafień krytycznych!"
May the Phone be with you!
May the Phone be with you!
-
- Marynarz
- Numer GG: 10499479
Słyszałem, że ktoś tu nie ma dostępu do forum. A sio!Alien pisze:Tu nie chodzi o wyrośnięcie. Zainteresowanie sesjami jest zerowe.Behemot pisze:Witam wszystkich. Już kilka dni temu założyłem rekrutacje do sesji w świecie Pokemon (http://www.tawerna.rpg.pl/forum/viewtop ... =14&t=7112) i niestety mam zerowy odzew, dlatego postanowiłem napisać tutaj w poszukiwaniu graczy. Czy naprawdę nikt nie odczuwa już potrzeby łapania, trenowania i walczenia tymi sympatycznymi stworkami? Wszyscy wyrośli, czy jak?
A wracając do sesji, to pomysł jest piękny i owszem. I może to mój brak asertywności, ale w Pokemona to bym sobie pograł, ale stosunek MG do graczy wynosi na chwilę obecną 1:1. I trochę mi przykro, gdy widzę, że fajny pomysł pada w zarodku, a ja gram w prawie każdej sesji na tym forum.
Tak, czy inaczej nabór do sesji TES'a trwa
"I have whirled with the earth at the dawning,
When the sky was a vaporous flame;
I have seen the dark universe yawning
Where the black planets roll without aim"
H.P.Lovecraft - Nemesis
H.P.Lovecraft - Nemesis
-
- Kok
-
- Szczur Lądowy
Czy byliby chętni na sesję w klimatach superbohaterskich?
Luźne założenia byłyby takie:
- Storytelling
- Brak konkretnego uniwersum komiksowego, aczkolwiek z możliwością użycia oficjalnych postaci jako NPCów (ale nie nadużywanie tego i nie tych najbardziej rozpoznawalnych)
- Konwencja raczej nastawiona na zabawę niż realizm (ale bez przesady). Ogólnie rzecz biorąc realizm i superbohaterowie niejako się wykluczają, no ale wiadomo że są różne poziomy. W tym wypadku chodzi mi chodzi mi o takie rzeczy jak to, że peleryny i kaptury nie będą utrudniać walki, nieuzbrojony człowiek nadal ma spore szanse pokonać uzbrojonego przeciwnika, wszechobecne kamery i aparaty nie będą specjalnie utrudniały ukrycia prawdziwej tożsamości, radioaktywność i promieniowanie ma szansę dać ci supermoce zamiast raka itd.
- Poziom mocy: ponadprzeciętny, momentami wysoki, ale nie kosmiczny
Luźne założenia byłyby takie:
- Storytelling
- Brak konkretnego uniwersum komiksowego, aczkolwiek z możliwością użycia oficjalnych postaci jako NPCów (ale nie nadużywanie tego i nie tych najbardziej rozpoznawalnych)
- Konwencja raczej nastawiona na zabawę niż realizm (ale bez przesady). Ogólnie rzecz biorąc realizm i superbohaterowie niejako się wykluczają, no ale wiadomo że są różne poziomy. W tym wypadku chodzi mi chodzi mi o takie rzeczy jak to, że peleryny i kaptury nie będą utrudniać walki, nieuzbrojony człowiek nadal ma spore szanse pokonać uzbrojonego przeciwnika, wszechobecne kamery i aparaty nie będą specjalnie utrudniały ukrycia prawdziwej tożsamości, radioaktywność i promieniowanie ma szansę dać ci supermoce zamiast raka itd.
- Poziom mocy: ponadprzeciętny, momentami wysoki, ale nie kosmiczny
-
- Pomywacz
Brzmi ciekawie.
-
- Marynarz
- Numer GG: 10499479
Przekonałeś mnie.
"I have whirled with the earth at the dawning,
H.P.Lovecraft - Nemesis
H.P.Lovecraft - Nemesis
-
- Kok
W sumie to kiedy miałaby się zacząć? Jeśli po wakacjach jakoś tak w październiku to chętnie.
00088888000
-
- Szczur Lądowy
Myślałem o końcówce września, bo w sierpniu i większości września nie będę miał dostępu do internetu, ale rekrutację bym dał jakoś w tym miesiącu jeszcze.
-
- Kok
-
- Marynarz
- Numer GG: 19534484
- Kontakt:
-
- Pomywacz
- Numer GG: 1061020
Witam wszystkich!
Mam zamiar zorganizować sesję w autorskim systemie i settingu, którą poprowadzę za pomocą programu typu Virtual Tabletop.
Przykład: https://www.fantasygrounds.com/images/s ... hot-03.jpg
Potrzebuję od 3 do 5 graczy, którzy będą mieli czas na jedną sesję tygodniowo.
Większość informacji o settingu i mechanice znajdziecie w linku na samej dole.
Tworząc postacie wystarczy jak podacie mi krótką historię postaci i charakterystykę. Po prostu najważniejsze rzeczy, które będę mógł jakoś wykorzystać na sesji. Mechaniczne aspekty omówimy przez GG.
More Info:
-Mam zamiar zrobić z tego dość długą kampanię, więc szukam ludzi, którzy na 100% będą mieli czas na jedno zebranie na tydzień.
-Na pewno nie przyjmę postacie, które są stworzone z myślą o sabotowaniu lub dzieleniu drużyny. Potrzebuję stabilny team, który dąży do wspólnego celu.
-Mam dość duże doświadczenie w RPG na żywo oraz przeprowadziłem kilka sesji forumowych i za pomocą Fantasy Grounds / OpenRPG.
-Znajomość obsługi programów typu Virtual Tabletop nie jest wymagana. Przed sesją wytłumaczę wszystkie potrzebne dla gracza funkcje w razie potrzeby.
-Nim rozpocznę pierwszą sesję muszę sprawdzić, czy u każdego program będzie działał bez problemu.
-Poza Fantasy Grounds będzie potrzebny program Hamachi.
-Jeśli mechanika autorska okaże się totalną klapą, to wybierzemy inną. Lubię mechaniki D&D 3.5 oraz Dark Heresy / WFRP2.
-Trzeba sobie zasłużyć na możliwość grania Elfem, Krasnoludem lub innymi rasami (mogę je wytłumaczyć przez GG). Zazwyczaj jest dobry powód dlaczego inne rasy są niegrywalne.
-Będę prowadził sesyjną Wiki, na której będę od czasu do czasu umieszczał informacje na temat settingu.
-Będę własnoręcznie robił mapki świata, miast, ważniejszych miejsc oraz te do walki (posiadam odpowiednie programy).
-Jeśli chcecie więcej informacji o settingu i mechanice to szukajcie tutaj (Uwaga: ściana tekstu):
http://forum.polter.pl/autorka-straznik ... 64252.html
lub bezpośrednio ode mnie:
GG: 1061020
Mam zamiar zorganizować sesję w autorskim systemie i settingu, którą poprowadzę za pomocą programu typu Virtual Tabletop.
Przykład: https://www.fantasygrounds.com/images/s ... hot-03.jpg
Potrzebuję od 3 do 5 graczy, którzy będą mieli czas na jedną sesję tygodniowo.
Większość informacji o settingu i mechanice znajdziecie w linku na samej dole.
Tworząc postacie wystarczy jak podacie mi krótką historię postaci i charakterystykę. Po prostu najważniejsze rzeczy, które będę mógł jakoś wykorzystać na sesji. Mechaniczne aspekty omówimy przez GG.
More Info:
-Mam zamiar zrobić z tego dość długą kampanię, więc szukam ludzi, którzy na 100% będą mieli czas na jedno zebranie na tydzień.
-Na pewno nie przyjmę postacie, które są stworzone z myślą o sabotowaniu lub dzieleniu drużyny. Potrzebuję stabilny team, który dąży do wspólnego celu.
-Mam dość duże doświadczenie w RPG na żywo oraz przeprowadziłem kilka sesji forumowych i za pomocą Fantasy Grounds / OpenRPG.
-Znajomość obsługi programów typu Virtual Tabletop nie jest wymagana. Przed sesją wytłumaczę wszystkie potrzebne dla gracza funkcje w razie potrzeby.
-Nim rozpocznę pierwszą sesję muszę sprawdzić, czy u każdego program będzie działał bez problemu.
-Poza Fantasy Grounds będzie potrzebny program Hamachi.
-Jeśli mechanika autorska okaże się totalną klapą, to wybierzemy inną. Lubię mechaniki D&D 3.5 oraz Dark Heresy / WFRP2.
-Trzeba sobie zasłużyć na możliwość grania Elfem, Krasnoludem lub innymi rasami (mogę je wytłumaczyć przez GG). Zazwyczaj jest dobry powód dlaczego inne rasy są niegrywalne.
-Będę prowadził sesyjną Wiki, na której będę od czasu do czasu umieszczał informacje na temat settingu.
-Będę własnoręcznie robił mapki świata, miast, ważniejszych miejsc oraz te do walki (posiadam odpowiednie programy).
-Jeśli chcecie więcej informacji o settingu i mechanice to szukajcie tutaj (Uwaga: ściana tekstu):
http://forum.polter.pl/autorka-straznik ... 64252.html
lub bezpośrednio ode mnie:
GG: 1061020
"But I don't want to go among mad people," said Alice. "Oh, you can't help that," said the cat. "We're all mad here."
-
- Kok
- Numer GG: 3327785
Brzmi ciekawie... Tylko - raz w tygodniu tzn kiedy? W sobotnie wieczory/noce może i miałbym czas, w tygodniu średnio, chyba że też późno wieczorem. Ile czasu przewidujesz na jedną "posiadówkę"? Zależnie od tego jestem w stanie określić dokładniej czy i kiedy miałbym tyle czasu...
Czasami mam uczucie, że przede mną rozpościera się wielki ocean prawdy, a ja siedzę na plaży i bawię się kamykami. Ale pewnego dnia nauczę się po nim żeglować.
Don't take your organs to heaven... heaven knows we need them here.
Don't take your organs to heaven... heaven knows we need them here.
-
- Pomywacz
- Numer GG: 1061020
Sesja odbywałaby się raczej tak w weekendy wieczorem, ale to może ulec zmianie jeśli gracze będą tak chcieli. Jedno zebranie trwałoby około 4 godziny.
Jeśli masz więcej pytań, to zapraszam na GG.
Jeśli masz więcej pytań, to zapraszam na GG.
"But I don't want to go among mad people," said Alice. "Oh, you can't help that," said the cat. "We're all mad here."
-
- Marynarz
- Kontakt:
Może znaleźliby się jacyś chętni na sesje heroic fantasy np. 4. edycja D&D ?
There is no emotion; there is peace.
There is no ignorance; there is knowledge.
There is no passion; there is serenity.
There is no chaos; there is harmony.
There is no death; there is the Force.
Zdjęcia
There is no ignorance; there is knowledge.
There is no passion; there is serenity.
There is no chaos; there is harmony.
There is no death; there is the Force.
Zdjęcia