Sorry. Ponioslo mnie.
No, AC z całą pewnością znalazłby jakiś sposób na usprawiedliwienie USA. Ich żołnierzom trzeba było zwiększyć morale, dostarczyć jakiejś rozrywki, ileż można łazić po dżungli z karabinem w ręku, trzeba się (coś) rozerwać. Oczywiście wszystko w imię dobra.Szelmon pisze:Przeciez w wiosce nie bylo prawdziwych cywili, byl tam jedynie Vietcong! Ch*j ze to w wiekszosci byly kobiety i dzieci! ONI SZERZYLI KOMUNISTYCZNA ZARAZE!!! USA! USA!
W tym momencie puściły mi nerwy. Podsumujmy: AC, opierasz swoje argumenty na komiksach, teoriach spiskowych (które manipulowany rząd specjalnie wydał do druku, żebyśmy nie myśleli że coś ukrywają! *), filmie z egzekucji ‘’Rzeźnika z Bagdadu’’, papce którą karmią nas media, oraz wszystkimi argumentami jakie wpycha nam pan Bush.AC pisze:Yacek nie musisz siebie publicznie obrażać. I ciągle gadacie nie na temat.
To już nie ma więcej głosów za i przeciw karze śmierci?
Chrześcijaństwo polega na tym, aby wybaczać i nadstawiać drugi policzek. I nie wiem zupełnie co masz do islamu - że to jest inna religia, to nie znaczy że gorsza, bo wyznaje z reguły podobne wartości (i nawet nie mów mi, że nie - terroryści to fanatycy i tłumaczą sobie koran według siebie, tak samo jak Świadkowie Jehowy).AC pisze:Chrześcijaństwo nie polega na przepraszaniu wszystkich i nie polega na popełnianiu zbiorowego samobójstwa zapraszając wszędzie islam i traktując ich jako religię równą.
Więc idąc tą logiką niepotrzebnie Alianci walczyli z Hitlerem, bo tylko więcej ludzi zginęło...Falka pisze:Zabijanie jest złe, bez względu na to, z jakich powodów się zabija.
Boże... i jak tu wypowiadać sie normalnie... AC ty bredzisz, bredzisz cały czas.AC pisze:Historia jest ważna, zawsze.
Bardzo nieładnie zresztą napisałaś, zupełnie jak: http://en.wikipedia.org/wiki/East-West_Schism
I tak, masz rację wiele osób odeszło od Kościoła Rzymskiego przez kodeks wywodzący się z Soboru Watykańskiego II, przyklepanego zdaję się w 1983 roku. Chrześcijaństwo nie polega na przepraszaniu wszystkich i nie polega na popełnianiu zbiorowego samobójstwa zapraszając wszędzie islam i traktując ich jako religię równą.
Przeczytaj jeszcze raz zdanie Falki a potem napisz jeszcze raz prosze swego posta...Więc idąc tą logiką niepotrzebnie Alianci walczyli z Hitlerem, bo tylko więcej ludzi zginęło...Falka pisze: Zabijanie jest złe, bez względu na to, z jakich powodów się zabija.
Nie, nie dobrze. Zmienił kontekst. Ja się wyraziłam na temat zabijania i kary śmierci (bo tu jest mowa o karze śmierci, nieprawdaż?).AC pisze:Server być może odbierasz rzeczywistość inaczej, ale Pavciooo dobrze odpowiedział na to co Falka napisała.