Borg proszę Cię, nie marudź. Skórka jest teraz średnia bo męczy oczy. Ja przynajmniej to odczuwam i parę jeszcze osób które np, mają jakieś wady wzroku. Dobrze że przynajmniej tło się zmieniło, już jakoś lepiej. Ale po pewnym czasie (pół godziny, godzina) sie wszystko zlewa. Mnie już po tym czasie oczy bolą i mnie w ogóle od kompa odrzuca.
borg pisze:- Aaa! Jesteśmy zaszokowani, że zmieniliscie je na te, na które mówiliście od pół roku, że zmienicie?
borg pisze:Epyon pisze:Kolejna sprawa - forum. Phpbb3 z tego co widziałem (perspektywa usera) nie daje nic, czego nie oferuje odpowiednio rozbudowane modami phpbb2. No, może standardowy styl wygląda bardziej estetycznie. ;P
Powtarzam po raz trzeci: Prosze o podanie alternatywy - chętnie się zapoznamy!
Podałem alternatywę i się z nią nie zapoznaliście. Po co się zapoznawać skoro jest super mega wypas phpbb3! Co prawda jeszcze nie w wersji stabilnej, ale to w niczym nie przeszkadza bo i tak każdy wie ze phpbb ruuuulez! -_-
borg pisze:- O nieeeee! Ono ma wszystkie opcje, co mają inne nowoczesne fora!
Nie ma, dopiero je goni.
znów borg pisze:- Jak to!? Czemu zmieniliscie na to, co je kwartał testowaliście po cichu i ma wszytsko co chcieliśmy, żeby miało?
No właśnie, kwartał testowaliście po cichu. Nikt o niczym nie wiedział. Czy to wkurzało niektórych tawerniaków? Tak, wkurzało. Przykład:
Epyon pisze:Nawet nie mogę powiedzieć że strona szykuje się do przebudowy, bo to by było kłamstwo w żywe oczy.
Tutaj się nie zgodzę, bo prace nad tym faktycznie trwają (co w przypływie jaszczurzej łaski zostało mi objawione po dłuższej rozmowie). Tylko nie podoba mi się, że ich efekty są widoczne zazwyczaj dla raptem 3-4 osób (BAZ, Falka, Borg, Jarl - pominąłem kogoś?).
Czyżby ktoś zapomniał, że TRPG to społeczność? Ja też np jestem członkiem tej społeczności i chciałbym wiedzieć co się dzieje. Ale najlepiej działać po cichu i tylko marudzić, że nikt nie pomaga. BAZYL w innym temacie napisał, że nie będzie przecież pisać o porażkach i o tym np, że nie może się dogadać z paniusią w ISA. A dlaczego nie? Może ta pani z którą tak nie można sie porozumieć to ciocia albo sąsiadka jakiegoś użytkownika tawerny? W ten sposób można by się kontaktować przecież. Ale to przecież byłaby pomoc, a lepiej jest marudzić tylko.
Nie czepiaj się, że ludzie wyrażają swoje opinie na temat skórki bo chyba po to został założony ten temat? A nie sądzisz, że ciężko by było, żeby wszyscy userzy mieli to samo zdanie? W temacie "propozycja" padały argumenty przeciwko phpbb3 i ani jeden za. Jednak i tak phpbb3 bez żadnego "ale" zagospodarowało się na tawernie. Teraz jak już, forum na nim działa i tak pewnie jest po rybach, bo znając życia tak nasyfiło, że na razie nie da się łatwo przenieść bazy danych z phpbb3 na inny silnik. Z dwójki nie było problemów, ale z trójki nie mam pojęcia.
Jesteście obaj jak dwa zgryźliwe tetryki (borg tylko czasami, ale BAZYL to po całości) siedzą, kombinują, ale ciągle tylko po swojemu. Przekonać, takiego do czegoś to jak przekonać 100-letniego zgrzybiałego dziadygę, że rachunki wcale nie trzeba płacić na poczcie.
PS: Jeszcze mniej bym się czepiał, jakby wyszła ostateczna wersja phpbb3, ale RC1 ... _-_
PPS: To, że pokazuje mi "-1" nieprzeczytanych wiadomości (czyli że już przeczytałem wiadomość, którą dopiero dostanę) to pewnie, błąd obecnej wersji. Ciekawe ile baboli będzie co chwila wychodzić.
Acyd Burn pisze:We encourage only those running the release candidate wanting to test out the new version, it is still recommended to wait for the full release; after all this is a release candidate.
...
For all those not needing support and want to take the risks... the database update file is present,...
Oczywiście, też jest, że to może być wydanie ostatnie przed wersją finalną. Jednak jednocześnie jest zaznaczone, ze wersja finalna będzie utworzona na bazie ostatniej wersji rc. Nie ma że to będzie ostateczna wersja (nawet w najbardziej optymistycznej wersji).