Czy forum się stacza?
![](./styles/WildWest/theme/images/bg-lastrow-2.jpg)
-
- Mat
- Kontakt:
Czy forum się stacza?
Ostatnio zadko tutaj bywam ale gdy jestem to za kazdym razem widze jak forum Tawerny sie stacza... Użytkownicy robia sobie mini czaty, statsuja, przeklinaja i nie wnosza nic do tematu... Czy wy tesh to zauwazyliście? Mam nadzieje ze nie jestem tutaj jedyna osoba ktora widzi to co sie tutaj dzieje.... Wpisywac sie
-
- Bombardier
No wiesz... Czasem chyba każdemu się zdarza odbiec trochę od tematu. Jednak gdy chce się wygadać zupełnie nie na dany temat, to przecież istnieje Offtopic!
Z przeklinaniem to już inna sprawa. Zupełnie nie rozumiem, po co ktoś przeklina co drugie słowo. Rozumiem, że niektóre dowcipy na FUN ZONE są świńskie, ale czemu ich jest tam tak dużo?! Na sesjach... no cóż... to w dużej mierze od MG zależy, czy wolno przeklinać. Ale to, co się dzieje na jednej sesji, przechodzi ludzkie pojęcie (pominę, o którą chodzi).
Z przeklinaniem to już inna sprawa. Zupełnie nie rozumiem, po co ktoś przeklina co drugie słowo. Rozumiem, że niektóre dowcipy na FUN ZONE są świńskie, ale czemu ich jest tam tak dużo?! Na sesjach... no cóż... to w dużej mierze od MG zależy, czy wolno przeklinać. Ale to, co się dzieje na jednej sesji, przechodzi ludzkie pojęcie (pominę, o którą chodzi).
-
- Tawerniak
- Numer GG: 5450570
- Kontakt:
Szczerze mowiac nie widzialem az tak duzo przeklenstw. Ale jakby nie patrzec jest to (mam nadzieje ze juz niedlugo) dosc male forum wiec wszelkie przejawy uzwania ulicznego slownictwa juz o nas zle swiadcza. Gorzej ze statowanie... tu najprawdopodobniej bedzie trzeba podzialac.
"jestem dzbanem pełnym żywej i martwej wody, starczy, bym się lekko nachylił, a cieką ze mnie same piękne myśli, (...) tak więc właściwie nawet nie wiem, które myśli są moje i ze mnie, a które wyczytałem" B. Hrabal
-
- Arcymod Tawerniany
Tak, macie rację. Wszyscy
![Very Happy :D](./images/smilies/icon_biggrin.gif)
![Wink :wink:](./images/smilies/icon_wink.gif)
-
- Mat
- Kontakt:
Tak, niestety tak już jest. Mini-czaty i przekleństwa zapewne zawsze będą na forum (tak jest na każdym). Ale statsiarstwo trzeba tępić! To m. in. powód, dlaczego niektórzy w ciągu 2 tygodni nabiją sobie tyle postów, że ho ho! Oczywiście są od tego wyjątki (hi, Runiq).
Myślę, że z tymi przekleństwami jest pewne rozwiązanie. Może ktoś zrobić temat w Offtopic, gdzie wszystcy będą mogli bluźnić, ile im dusza zapragnie. To taki temat na odreagowanie po ciężkim dniu. Może to choć trochę zmieni sprawę przeklinania.
PS. Jeśli chodzi o przekleństwa na sesjach, to w Heniu RPG takowe raczej muszą być (w końcu bohaterami tego systemu są żule, drechy i proste chłopy, więc i ich "gwary" trzeba używać).
Myślę, że z tymi przekleństwami jest pewne rozwiązanie. Może ktoś zrobić temat w Offtopic, gdzie wszystcy będą mogli bluźnić, ile im dusza zapragnie. To taki temat na odreagowanie po ciężkim dniu. Może to choć trochę zmieni sprawę przeklinania.
PS. Jeśli chodzi o przekleństwa na sesjach, to w Heniu RPG takowe raczej muszą być (w końcu bohaterami tego systemu są żule, drechy i proste chłopy, więc i ich "gwary" trzeba używać).
-
- Tawerniak
- Kontakt:
...yyy...Khazar pisze:Może ktoś zrobić temat w Offtopic, gdzie wszystcy będą mogli bluźnić, ile im dusza zapragnie. .
Jakby to powiedziec
Raczej kiepski pomysl
Juz widze te posty
Nierealne
"jestem dzbanem pełnym żywej i martwej wody, starczy, bym się lekko nachylił, a cieką ze mnie same piękne myśli, (...) tak więc właściwie nawet nie wiem, które myśli są moje i ze mnie, a które wyczytałem" B. Hrabal
-
- Mat
- Kontakt:
-
- Tawerniak
- Kontakt:
Nie boj sie! tajne sluzby czuwaja
A tak serio
Sprawdzony Standard: Upomnienie -> rozmowa -> ban -> ban dozywotni
Co jeszcze?
Mozna zrobic Czarna Liste - takie publiczne nagany to zwykle dziala.
Ale jeszcze naprawde nie jest az tak zle. Moze wystarczy ten temat.
A tak serio
Sprawdzony Standard: Upomnienie -> rozmowa -> ban -> ban dozywotni
Co jeszcze?
Mozna zrobic Czarna Liste - takie publiczne nagany to zwykle dziala.
Ale jeszcze naprawde nie jest az tak zle. Moze wystarczy ten temat.
-
- Arcymod Tawerniany
Tak - można sie np. hamować, czyli po prostu nie przeklinać - bo o ile podczas mówienia może sie coś wymsknąć, to przecież przy pisaniu posta, raczej niczego "przypadkiem" się nie napisze (zresztą przejżyjcie np. moje posty - zero przekleństw
A jeśli chodzi o Henio RPG - skoro już musicie tak grać (żeby wczuć się w postacie) to może poproście któregoś Admina np. o utajnienie tej gry (albo dodanie komunikatu w stylu: "UWAGA! Obfita ilość wulgaryzmów! Wchodzisz na własne ry(d)zyko"
-
- Mat
- Kontakt:
Wedlug mnie pomysl z tematem w ktorym mozna bedzie bluzgac i wyzyc sie po ciezkim dniu to beznadziejny pomysl.. Myslicie za napisanie 100 slow zaczynajacych sie na k... w... s... pomoze wam? A nawet jesli to czy nie lepiej napisac to sobie na kartce? po co wszyscy maja to czytac? Bluzgi bluzgami ale mnei bardziej martwi uciekanie od tematow.. moze tak wszyscy sie zmobilizujemy ?? i nie bedzie jush takich numerow? a jak ktos chce sobie poklikac to niech sie umuwi na jakims czacie np. tawerny jesli taki istnieje ![Wink :wink:](./images/smilies/icon_wink.gif)
-
- Bombardier
Nie jestem statsiarzem, choć może się tak wydawać. Sprawa jest prosta: Mam szlaban (do odwołania) przez którego nie mogę używać kompa w dni "pracujące". Dlatego gdy w piątek po szkole mogę włączyć komputer, muszę nadrobić zaległosci z dni od poniedziałku do piątku. Tak to działa.Khazar pisze:Ale statsiarstwo trzeba tępić! To m. in. powód, dlaczego niektórzy w ciągu 2 tygodni nabiją sobie tyle postów, że ho ho! Oczywiście są od tego wyjątki (hi, Runiq).
-
- Mat
- Kontakt:
-
- Mat
- Kontakt:
-
- Mat
- Kontakt:
-
- Marynarz
- Numer GG: 2207328
nie chca sie tu [ w tym topicu ] sie udzielac poniewaz jest beznadziejny
...
czesc wlasciwa :]
1. pomysl stworzenia osobnego dzialu na bluzgi
... moim zdaniem dobry. Na forum na ktorym jestem moderatorem, mamy taki topic. Jak kogos cos wnerwia ( ale tu uzylbym slowa ******* [autocenzura] ), to moze sie wyplakac uzywajac czegokolwiek, piszac cokolwiek... oczywiscie za uzywanie bluzgow w temacie innym niz "ten" sa przerozne kary :] ... SZCZEGOLNIE NA MOICH DZIALACH
...
2. co do statsiarstwa Runiqa ;] ... zebyscie widzieli co robilem na moim forum jak tam doszedlem :] ... srednia moja to jakies 25 postow na dzien
3. ja bym sie zastanowil dlaczego to forum takie niemrawe :/
4. Przeklenstwa w sesjach: przeklenstwa w sesjach traktujmy wylacznie jako odgrywanie postaci, nie jako brak kultury
Ludzie troszku luzu. :]
PS. oczywiscie naduzywanie przywilejow "tego" topicu konczy sie ostrzezeniami i cala procedura
PPS. PPS'a brak
![Rolling Eyes :roll:](./images/smilies/icon_rolleyes.gif)
czesc wlasciwa :]
1. pomysl stworzenia osobnego dzialu na bluzgi
![Smile :)](./images/smilies/icon_smile.gif)
![Twisted Evil :twisted:](./images/smilies/icon_twisted.gif)
2. co do statsiarstwa Runiqa ;] ... zebyscie widzieli co robilem na moim forum jak tam doszedlem :] ... srednia moja to jakies 25 postow na dzien
3. ja bym sie zastanowil dlaczego to forum takie niemrawe :/
4. Przeklenstwa w sesjach: przeklenstwa w sesjach traktujmy wylacznie jako odgrywanie postaci, nie jako brak kultury
PS. oczywiscie naduzywanie przywilejow "tego" topicu konczy sie ostrzezeniami i cala procedura
PPS. PPS'a brak
![Obrazek](http://img111.imageshack.us/img111/114/savt425ab3a12bcec2as.gif)
-
- Marynarz
- Kontakt:
-
- Mat
- Kontakt:
Po przeczytaniu wszystkich postów uznałem (głównie dzięki postowi Vircunga), że topic na bluzgi to jednak jest niezbyt dobry pomysł. Moja wina, pomysł zły. A co do statsiarstwa Runiqa: NO PRZECIEŻ PISZĘ, ŻE ON ŻADNYM STATSIARZEM NIE JEST, DO JASNEJ CIASNEJ! Runiq nie statsiarz, ok? No, to chyba zamknęliśmy ten temat.