WinterWolf pisze:Zmniejszenie fonta znacząco zmniejszyło czytelność. Nic nie widzę... Poprzedni rozmiar był na granicy mojej czytelności, ale nic czego mogłabym się czepiać (dotyczy nie tylko postów, ale wszystkiego - w menu użytkownika w profilu jest to samo).
Czcionka jest mniejsza tylko w stylu najmniejszym. Klikając na
^A^ w prawym górnym rogu belki nawigacyjnej można powiększyć do rozmiaru takiego jak w starym stylu oraz jeszcze większego. Wydaje mi się, że to rozwiązuje sprawę, ale jeśli się mylę to powiedz - zwiększę i najmniejszą.
Awatar po prawej stronie sprawia, że dostaję zeza. Po prawej powinna być nawigacja, po lewej informacje - teraz wszystko jest po prawej, na kupie. W końcu czytamy od lewej do prawej, a nie na odwrót...
Sprawę awatarów już opisywałem - zajmę się nią później, bo wymaga więcej pracy. Ale aż prosi się napisać ze nawigacji na forum nie ma po prawej, a na górze i na dole, zaś czytając posta (od lewej do prawej), nie czyta się awatara tak cz siak. Poza tym czyta się także z góry na dół, a w nagłówku każdego posta jest napisany i autor
Nowy styl poszedł na skrajny minimalizm - przyciski do PW, maila, gg etc. są w tej węższej kolumnie po prawej i są tak małe, że ciężko trafić. Poza tym te symbole na nich są dla mnie nieczytelne. Muszę wycelować i poczekać by pokazał się opis części z nich by wyłapać do czego służą.
Kwestia przyzwyczajenia jak sądzę. Ale i je można podpisać pod grafikę ogólną przycisków, którą muszę po prostu zrobić.
Kolorystyka zrobiła się bledsza (brak jaskrawszych elementów na belkach etc.). Linki kolorystycznie nie odróżniają się od reszty tekstu (być może winny jest rozmiar fonta).
Kolorystyka jest taka sama - poza elementem żółtym w tle np. cytatu (który notabene zastąpił biel, która była bledsza). Myślę, ze jak zrobię brązowe przyciski, podobne do tych starych, to wszystko wróci do normy.
Chociaż ten element mi się podoba:
Re: Pytanie o ogólne dzialanie forum
przez BAZYL » So lut 12, 2011 12:36 pm
(mam na myśli nagłówek posta) to jednak kreskowane podkreślenie wygląda jakby zostało zrobione na szybko, na odwal się (wady minimalizmu).
Nie widzę żadnego w tym podkreślenia. Poproszę o screena - być może to jakaś niedoróbka, którą przegapiłem.
Po przejściu do profilu zauważyłam też brak ramek w tabelach. Przy zmniejszonym stopniu pisma obniżyło to czytelność.
Masz rację, to ewidentnie trzeba poprawić.
Drugi rzut okiem. Żeby nie było, że tylko narzekam - w panelu użytkownika spodobały mi się zakładki. Wcześniej były gorzej zorganizowane. Teraz jest lepiej. Podobają mi się też te pola z cytatami.
To już zasługa ogólna motywu, który jest lepszy jeśli chodzi o funkcje.
Pierwszy Admirał Niezwyciężonej Floty Rybackiej Najjaśniejszego Pana, Postrach Mórz i Oceanów, Wody Stojącej i Płynącej...