Dziwny problem

Pytania, sugestie i propozycje zmian na forum.
ODPOWIEDZ
Heimdall
Bosman
Bosman

Post autor: Heimdall »

Falka pisze:więc szacun dla Heimdalla, że mu się chciało czekać ;)
W końcu wyszło na to, że i tak się nie doczekałem, bo moja cierpliwość w momencie wybicia godziny dwunastej skończyła się :wink: . A już wcześniej, około 21 - 22, forum nie chcialo wykonywać moich poleceń :wink: . Usilowałem odpowiedzieć w jakimś temacie, ale ekran odpowiedzi po odczekaniu 10min i tak się nie pojawił :( . Mam nadzieję, że codziennie wieczorem nie będzie takich przeciążeń serwera, bo ta pora jest właściwie jedyną mi dostępną w dni powszednie...
...
Deep
Chorąży
Chorąży

Post autor: Deep »

Falka pisze:Co do nie-logowania przy logowaniu - mi się tak zawsze robi jak loguję się na jakimś innym kompie, w którym nie mam zachowanego hasła i z którego nigdy się wcześniej nie logowałam. Tak więc to wygląda jak problem z ciasteczkami (chociaż oczywiście mogę się mylić, ja się tam nie znam;))
A ja mam ustawione "Zaloguj mnie automatycznie przy kazdej wizycie" i i tak muszę się czasami logować manualnie. No i jak rano dizsiaj wszedłem to mimo iż byłem w tym pasku z zalogowanymi tyo i tak byłem jako niezalogowany. W końcu się jednak wkurzyłem i wyłączyłem kompa :P
.
Heimdall
Bosman
Bosman

Deep pisze:No i jak rano dizsiaj wszedłem to mimo iż byłem w tym pasku z zalogowanymi tyo i tak byłem jako niezalogowany.
To się ciesz, że masz tak tylko czasami. Ja mam tak (prawie) zawsze. Dopiero drugie logowanie przynosi zamierzony skutek. Ale ja jestem wytrwały i nie wyłączam kompa jak mnie Tawerna wścieknie ;) .
...
Deep
Chorąży
Chorąży

Manie generalnie wkurza cały system bo nie mogę sobie słuchać muzy i jednocześnie browsować internet bo się wcina
.
Falka
Tawerniana Wiewiórka
Tawerniana Wiewiórka
Numer GG: 1087314
Kontakt:

Post autor: Falka »

Deep pisze:Manie generalnie wkurza cały system bo nie mogę sobie słuchać muzy i jednocześnie browsować internet bo się wcina
Upgrade kompa zalecany.
Sblam! | "Orły są duże i tupią"
Heimdall
Bosman
Bosman

No i znów coś Tawerna nie chciała zaskoczyć, już tak jest od około 13-14. Czas oczekiwania od momentu wciśnięcia w zakładkach ikonki o nazwie Tawerna RPG Forum ( ;) ) do włączenia się owego forum jest strasznie długi. Dopiero teraz udało mi się wejść, wszystko dzięki mojej cierpliwości, która co jakiś czas się uaktywnia (normalnie dałbym se spokój po 2-3 minutach).

Aha, raz zamiast Tawerny pokazało mi się coś takiego:
==============================================
phpBB : Critical Error

Error creating new session

DEBUG MODE

SQL Error : 1062 Duplicate entry '4a84863935a55a100e242fc250af720d' for key 1

INSERT INTO phpbb_sessions (session_id, session_user_id, session_start, session_time, session_ip, session_page, session_logged_in, session_admin) VALUES ('4a84863935a55a100e242fc250af720d', -1, 1167304966, 1167304966, '5314aa02', 0, 0, 0)

Line : 187
File : sessions.php

==============================================

PS. Coś mi się zdaje, że Forum działa w tak dziwny sposób, bo Falka nie chce dpuścić aby na offtopie odbyla się spamerska libacja o której wspominał Szelmon ;).
...
Falka
Tawerniana Wiewiórka
Tawerniana Wiewiórka
Numer GG: 1087314
Kontakt:

Post autor: Falka »

Taa... co złego to ja ;)
A tak serio mamy badziewny serwer i wszystko będzie działało tak jak działa (czyli beznadziejnie) dopóki BAZ z borgiem zamiast męczyć się z domowym serwerm postawionym na windowsie w końcu przeniosą się na serwer mojego lubego albo pzynajmniej posluchają naszych dobrych rad.
Sblam! | "Orły są duże i tupią"
Szelmon
Buńczuczny Tawerniak
Buńczuczny Tawerniak
Kontakt:

Post autor: Szelmon »

Co fakt to fakt! Jest badziewnie, i to nie na zarty.
Moje demony nie odchodza, zasypiaja, ale zawsze sa obecne. Ktos potrafi nucic dla nich ciche kolysanki, ja sam potrafie tylko ryczec im wprost do ucha piesni wojenne. Ten ktos, spiewajac, jednoczesnie kladzie delikatnie palec na moich ustach.
Awatar użytkownika
BAZYL
Zły Tawerniak
Zły Tawerniak
Numer GG: 3135921
Kontakt:

Post autor: BAZYL »

Spoko - juz jest oki, a będzie jeszcze lepiej...
Pierwszy Admirał Niezwyciężonej Floty Rybackiej Najjaśniejszego Pana, Postrach Mórz i Oceanów, Wody Stojącej i Płynącej...
Heimdall
Bosman
Bosman

Nie dotyczy to bezpośrednio forum, tylko strony, ale dobrze zebyście wiedzieli ze coś takiego jest (o ile jeszcze nie wiecie). Otóż każda próba przeczytania jakiegokolwiek numeru Tawerny kończy sie czymś takim :?

Internal Server Error

The server encountered an internal error or misconfiguration and was unable to complete your request.

Please contact the server administrator, webmaster@localhost and inform them of the time the error occurred, and anything you might have done that may have caused the error.

More information about this error may be available in the server error log.
...
Awatar użytkownika
BAZYL
Zły Tawerniak
Zły Tawerniak
Numer GG: 3135921
Kontakt:

Post autor: BAZYL »

Nie wiem - powiedz konkretnie co robiłeś - u mnie taki błąd nie wyskakuje, ale sprawdzę to jeśli będzie sie powtarzać...
Pierwszy Admirał Niezwyciężonej Floty Rybackiej Najjaśniejszego Pana, Postrach Mórz i Oceanów, Wody Stojącej i Płynącej...
Heimdall
Bosman
Bosman

BAZYL pisze:"U mnie działa" - tak sie nazywa pierwszy podstawowy grzech adminów i autorów stron ;)
:)

Takie coś pojawiło mi się jak usiłowałem otworzyć którykolwiek nr Tawerny przez Archiwum. Teraz znowu spróbowałem, ale odpuściłem sobie po 2-3 minutach -- nic się nie pojawiło... Ale zaraz spróbuję jeszcze raz, może to wina przeglądarki.

EDIT: Internet Explorer stwierdził, że w ogóle nie chce Tawerny otworzyć. Pojawia sie: "Nie można wyświetlić strony". Dziwne, bo forum chodzi normalnie...
...
Heimdall
Bosman
Bosman

Już wszystko działa normalnie, musiało być wtedy jakieś przeciążenie serwera czy coś takiego..
...
Force
Bosman
Bosman
Numer GG: 0

Post autor: Force »

Mam nieodparte wrażenie że Hemidall wymyśla te bugi by móc o tym raportować na łamach Tawerny :wink:
Polska Partia Piwa - Sekcja Paladynów Żubra
Obrazek
Obrazek
Heimdall
Bosman
Bosman

Nie, ja mam po prostu pecha do takich spraw. A tak w ogóle to po co miałbym to wymyślać, co?

I chyba nie wyobrażasz sobie, zę wymyśliłem, jakie komunikaty pojawiają się na stronie zamiast tego co się powinno pojawić.
...
borg
SuperTechTawerniak
SuperTechTawerniak
Numer GG: 115125
Kontakt:

Post autor: borg »

Takie raportowanie bardzo pomaga w dogrywaniu konfiguracji i poprawianiu błędów. Heimdall na pewno błędów se nie wymyśla. Serwer ostatnie dwa tygodnie był w ciągle w fazie rozruchu i co chwile był resetowany i rekonfigurowany.

Myśle, że dziś będzie działać już ok - właściwie myśle, że już od północy ok działa, jakby coś się blokowało dawajcie znać.
Deep
Chorąży
Chorąży

Za wcześnie to powiedzialeś borg... Znowu problemy z logowaniem miałem.
.
ODPOWIEDZ