W końcu wyszło na to, że i tak się nie doczekałem, bo moja cierpliwość w momencie wybicia godziny dwunastej skończyła sięFalka pisze:więc szacun dla Heimdalla, że mu się chciało czekać
Dziwny problem

-
Heimdall
- Bosman

...

-
Deep
- Chorąży

A ja mam ustawione "Zaloguj mnie automatycznie przy kazdej wizycie" i i tak muszę się czasami logować manualnie. No i jak rano dizsiaj wszedłem to mimo iż byłem w tym pasku z zalogowanymi tyo i tak byłem jako niezalogowany. W końcu się jednak wkurzyłem i wyłączyłem kompaFalka pisze:Co do nie-logowania przy logowaniu - mi się tak zawsze robi jak loguję się na jakimś innym kompie, w którym nie mam zachowanego hasła i z którego nigdy się wcześniej nie logowałam. Tak więc to wygląda jak problem z ciasteczkami (chociaż oczywiście mogę się mylić, ja się tam nie znam;))
.

-
Heimdall
- Bosman

To się ciesz, że masz tak tylko czasami. Ja mam tak (prawie) zawsze. Dopiero drugie logowanie przynosi zamierzony skutek. Ale ja jestem wytrwały i nie wyłączam kompa jak mnie Tawerna wścieknieDeep pisze:No i jak rano dizsiaj wszedłem to mimo iż byłem w tym pasku z zalogowanymi tyo i tak byłem jako niezalogowany.
...

-
Falka
- Tawerniana Wiewiórka

- Numer GG: 1087314
- Kontakt:
Upgrade kompa zalecany.Deep pisze:Manie generalnie wkurza cały system bo nie mogę sobie słuchać muzy i jednocześnie browsować internet bo się wcina
Sblam! | "Orły są duże i tupią"

-
Heimdall
- Bosman

No i znów coś Tawerna nie chciała zaskoczyć, już tak jest od około 13-14. Czas oczekiwania od momentu wciśnięcia w zakładkach ikonki o nazwie Tawerna RPG Forum (
) do włączenia się owego forum jest strasznie długi. Dopiero teraz udało mi się wejść, wszystko dzięki mojej cierpliwości, która co jakiś czas się uaktywnia (normalnie dałbym se spokój po 2-3 minutach).
Aha, raz zamiast Tawerny pokazało mi się coś takiego:
==============================================
phpBB : Critical Error
Error creating new session
DEBUG MODE
SQL Error : 1062 Duplicate entry '4a84863935a55a100e242fc250af720d' for key 1
INSERT INTO phpbb_sessions (session_id, session_user_id, session_start, session_time, session_ip, session_page, session_logged_in, session_admin) VALUES ('4a84863935a55a100e242fc250af720d', -1, 1167304966, 1167304966, '5314aa02', 0, 0, 0)
Line : 187
File : sessions.php
PS. Coś mi się zdaje, że Forum działa w tak dziwny sposób, bo Falka nie chce dpuścić aby na offtopie odbyla się spamerska libacja o której wspominał Szelmon
.
Aha, raz zamiast Tawerny pokazało mi się coś takiego:
phpBB : Critical Error
Error creating new session
DEBUG MODE
SQL Error : 1062 Duplicate entry '4a84863935a55a100e242fc250af720d' for key 1
INSERT INTO phpbb_sessions (session_id, session_user_id, session_start, session_time, session_ip, session_page, session_logged_in, session_admin) VALUES ('4a84863935a55a100e242fc250af720d', -1, 1167304966, 1167304966, '5314aa02', 0, 0, 0)
Line : 187
File : sessions.php
PS. Coś mi się zdaje, że Forum działa w tak dziwny sposób, bo Falka nie chce dpuścić aby na offtopie odbyla się spamerska libacja o której wspominał Szelmon
...

-
Falka
- Tawerniana Wiewiórka

- Numer GG: 1087314
- Kontakt:
Taa... co złego to ja ;)
A tak serio mamy badziewny serwer i wszystko będzie działało tak jak działa (czyli beznadziejnie) dopóki BAZ z borgiem zamiast męczyć się z domowym serwerm postawionym na windowsie w końcu przeniosą się na serwer mojego lubego albo pzynajmniej posluchają naszych dobrych rad.
A tak serio mamy badziewny serwer i wszystko będzie działało tak jak działa (czyli beznadziejnie) dopóki BAZ z borgiem zamiast męczyć się z domowym serwerm postawionym na windowsie w końcu przeniosą się na serwer mojego lubego albo pzynajmniej posluchają naszych dobrych rad.
Sblam! | "Orły są duże i tupią"

-
Szelmon
- Buńczuczny Tawerniak

- Kontakt:

- BAZYL
- Zły Tawerniak

- Numer GG: 3135921
- Kontakt:

-
Heimdall
- Bosman

Nie dotyczy to bezpośrednio forum, tylko strony, ale dobrze zebyście wiedzieli ze coś takiego jest (o ile jeszcze nie wiecie). Otóż każda próba przeczytania jakiegokolwiek numeru Tawerny kończy sie czymś takim 
Internal Server Error
The server encountered an internal error or misconfiguration and was unable to complete your request.
Please contact the server administrator, webmaster@localhost and inform them of the time the error occurred, and anything you might have done that may have caused the error.
More information about this error may be available in the server error log.
Internal Server Error
The server encountered an internal error or misconfiguration and was unable to complete your request.
Please contact the server administrator, webmaster@localhost and inform them of the time the error occurred, and anything you might have done that may have caused the error.
More information about this error may be available in the server error log.
...

- BAZYL
- Zły Tawerniak

- Numer GG: 3135921
- Kontakt:

-
Heimdall
- Bosman

BAZYL pisze:"U mnie działa" - tak sie nazywa pierwszy podstawowy grzech adminów i autorów stron
Takie coś pojawiło mi się jak usiłowałem otworzyć którykolwiek nr Tawerny przez Archiwum. Teraz znowu spróbowałem, ale odpuściłem sobie po 2-3 minutach -- nic się nie pojawiło... Ale zaraz spróbuję jeszcze raz, może to wina przeglądarki.
EDIT: Internet Explorer stwierdził, że w ogóle nie chce Tawerny otworzyć. Pojawia sie: "Nie można wyświetlić strony". Dziwne, bo forum chodzi normalnie...
...

-
Heimdall
- Bosman

-
borg
- SuperTechTawerniak

- Numer GG: 115125
- Kontakt:
Takie raportowanie bardzo pomaga w dogrywaniu konfiguracji i poprawianiu błędów. Heimdall na pewno błędów se nie wymyśla. Serwer ostatnie dwa tygodnie był w ciągle w fazie rozruchu i co chwile był resetowany i rekonfigurowany.
Myśle, że dziś będzie działać już ok - właściwie myśle, że już od północy ok działa, jakby coś się blokowało dawajcie znać.
Myśle, że dziś będzie działać już ok - właściwie myśle, że już od północy ok działa, jakby coś się blokowało dawajcie znać.