O ile się orientuję, żeby zostać zbieraczem trufli trzeba mieć specjalnie do tego wyszkoloną świnię. Poza tym te grzyby są lekkie, a ta cena (też - o ile dobrze pamiętam) jest za suszone, czyli lżejsze od tych, które zostaną przez świnkę wykopane. Już lepiej porzeczki zbierać
A na dodatek w Polsce jest to zabronione - fds
Mów mi Sih
Kanał IRC Tawerny RPG: [url=irc://irc.npircs.pl/tawerna-rpg]KLIK![/url] Link nie działa? Używaj Opery lub zainstaluj Chatzillę, jeśli używasz Firefoxa. PS.[url=irc://quakenet/tawerna-rpg]STARY KANAŁ TUTAJ[/url]
-> dziennikarz - przyznacie, praca ciekawa. Szukanie informacji między ludźmi i z dala od nich... Mam pewne uzdolnienia w tym kierunku (tak sądziła polonistka, hehe...) ale z drugiej strony: niskie zarobki, duża konkurencja, ciężko się dostać na studia.
Czy tak ciezko - zobaczymy za te kilka lat. A zle strony - dopoki robisz cos, co lubisz, one nie przeszkadzaja ; ). Jestem zbyt napalony na dziennikarstwo, by sie przejmowac takimi drobiazgami ^^.
Nauczyciel polskiego w liceum a w wolnym czasie PISARZ
To tez biore pod uwage, nauczyciel polskiego, a w wolnym czasie muzyk ^^.
Tak czytam i czytam, i widzę że mało osób ma mało sprecyzowane marzenia o zawodzie...
Najprostszy sposob na dobry zawod to zarcie codziennie srodka o nazwie MUTANT MASS i zostanie bramkarzem jakiegos klubu. : D
Tak czytam i czytam, i widzę że mało osób ma mało sprecyzowane marzenia o zawodzie...
Najprostszy sposob na dobry zawod to zarcie codziennie srodka o nazwie MUTANT MASS i zostanie bramkarzem jakiegos klubu. : D
Ta, najlepiej Realu Madryt albo Wisły Kraków Po zjedzeniu baniaka koksu nie zmieścisz się między słupkami bramki, a o wejściu do dyskoteki nie wspomnę. W każdym razie ciężko będzie być bramkarzem w jakikolwiek sposób A tak serio, przy okazji - kiedyś chciałem być piłkarzem. To było dopiero niesprecyzowane marzenie. Lubiłem po prostu grać w piłkę (ciągle lubię) i nawet dobrze mi to idzie. Niestety nigdy nie miałem super kondycji i byłem zbyt leniwy by szlifować umiejętności. Prawdopodobnie więc pozostanie mi nudna, siedząca praca
Gabie się marzy zostanie lekarzem, od roku marzenie zostało sprecyzowane na lekarza ze stopniem wojskowym, bo plotka głosi, że wkrótce reaktywują Wojskową Akademię Medyczną w Łodzi. Gdzieś tam na drugim planie cały czas jest marzenie, żeby wydać ksiązkę i utrzymywać się całe życie z praw autorskich, ale myślę realnie i jednak wolę lekarza
Gabriel-The-Cloud pisze:bo plotka głosi, że wkrótce reaktywują Wojskową Akademię Medyczną w Łodzi
That's right, o ile już jej nie reaktywowali. Na Wojskowo Lekarskim jest ponoć łatwiej niż na normalnym Medyku.
A tak nawiasem mówiąc skoro mieszkasz w Łodzi to może sesja?
Niestety nie mieszkam w Łodzi - z Gliwic jestem
Co do stopnia trudności słyszałam różne opinie, ale większość odradza mi ten kierunek ze względu na poligon. Na razie nic im z tego nie wyszło - chcę być lekarzem wojskowym i kropka ^^ No i ponoć na roku miałyby być tylko dwie dziewczyny - ja i Nazarian xD
Aktualnie nie wiem czym chce zostać ;D Ale w przeszłości przewijał się m.in. informatyk, żołnierz (to akurat w przedszkolu ), fizyk, pisarz, architekt, prawnik, naukowiec, makler, ekonomista, psycholog i wiele innych.
Ha, jak byłem mały to chciałem zostać paleontologiem. Już wtedy kręciły mnie wielkie, złe gady, niekoniecznie różowe. Później zainteresowałem się biologią i chciałem zostać szeroko pojętym biologiem. Obecnie siedzę LO na biol-chemie i zastanawiam się czy to aby był dobry wybór. W sumie to chciałbym być biotechnologiem, ale takie studia to katorga, a po nich to na razie w Polsce pracy nie znajdę (w Polsce jest 5-6 firm biotechnologicznych)
"It is often said that before you die your life passes before your eyes. It is in fact true. It's called living."
-- Terry Pratchett
"Z głupotą się nie walczy, głupotę się omija"
Tak Jelcyn Ja miałem w domu kilka książek o dinozaurach, niezliczona masę kolorowanek z gadami i wynudzone od starszych "wędrówki z dinozaurami" i "Jurassic park 1 i 2" na video. W każdym numerze "zwierzaków" (gazetka taka była) gdzie było cos o pradawnych musiała widnieć dziura po nozyczkach.
w dodatku w wieku 12 lat napisalem w zeszycie 128 kartkowym książkę o dinozaaurach okraszona niezwyklą ilościa obrazkow i zdjęć.
Wychodziła tez taka gazeta dawno temu... "dinozaury" się zwała. Pamięta ktoś.
Mroczna partia zjadaczy sierściuchów Czerwona Orientalna Prawica
Alucard pisze:Wychodziła tez taka gazeta dawno temu... "dinozaury" się zwała. Pamięta ktoś.
Człowieku z wczesnego dzieciństwa pamiętam właśnie jedną rzecz! "Dinozaury"! Mam cały fosforyzujący szkielet w swoim domu, ale z tego zainteresowania rozwinęła się nie paleontologia ale właśnie biologia.
Jelcyn pisze:a po nich to na razie w Polsce pracy nie znajdę (w Polsce jest 5-6 firm biotechnologicznych)
Wydaje mi się że jestem dość blisko tego tematu i dziwi mnie ze piszesz tylko o "firmach" Możesz prowadzić badania państwowe i w przypadku kiedy jesteś naprawdę dobry dostajesz dużego Granta ( nie te żałosne pieniądze które dostaje Polska nauka )Na biotechnologią u nas było 8.45 osoby na miejsce wiec sadze że jednak jest przyszłość po tych studiach w Polsce jak i za granica.
Hmm... Ja "Dinozaurów" nie kojarzę (może za młody jestem? Który to rocznik?), ale "Zwierzaki" jak najbardziej! Mój ojciec zasuwał swego czasu w drukarni, gdzie to się czasopisma Egmontu drukowały, więc przynosił do domu "Kaczora Donalda", "Zwierzaki" i czasami coś jeszcze.
A ja kojarzę Dinozaury. Miałem ciotkę, która mi to przywoziła Były tam bodajże plakaty 3D (po założeniu okularków, ale takowych nie miałem) i ciekawe pytania od czytelników na ostatniej stronie... Fajne to było nawet
Jak sobie przypomnę, ile się czytało w latach dzieciństwa... Więcej niż teraz. Ale to przez tę głupią szkołę
Mów mi Sih
Kanał IRC Tawerny RPG: [url=irc://irc.npircs.pl/tawerna-rpg]KLIK![/url] Link nie działa? Używaj Opery lub zainstaluj Chatzillę, jeśli używasz Firefoxa. PS.[url=irc://quakenet/tawerna-rpg]STARY KANAŁ TUTAJ[/url]
Podaję po kolei kim chciałe być od najwcześniejszych lat:
1. Rycerzem(od najmłodszych lat i to marzenie się spełniło podczas sesji RPG;))
2.Podróżnikiem(filmować,lub opisywać różne piękne miejsca)
3.Geolog(również fascynowałem się dinozaurami)
4.Raper
5.Piłkarz(mój ulubiony sport)
6.Tester gier komputerowych
7.Archeolog
8.Przewodnik wycieczek(pechowo na egzaminie zabrakło 6 pkt.)
9. Kreator reklam(i w chwili obecnej w tym kierunku dązę)
Hmmm....gdzieś w tym temacie wypisywałem już kim chciałbym zostać,ale do tej listy dochodzi kika nowych zawodów:
-socjolog
-teolog
-religioznawca
-poeta
-prozaik
A ja od lat ponad dziesięciu mam jasno sprecyzowany cel, co prawda w jego obrębie są opcje, które kusiły mnie w pewnych okresach mniej lub bardziej, ale jednak to jedna grupa zawodów. Mianowicie marzy mi się bycie prawnikiem. Na chwilę obecnę mierzę wysoko bo optymalnie to planuję być notariuszem - co z tego wyjdzie dowiemy się najwcześniej za lat 6. No, bądźmy optymistami, za lat 5,5.