Tawerna od kuchni

-
- Bosman
- Numer GG: 6094143
- Kontakt:
Dziwne mieszanki i potrawy? Cóż nie jestem takim hardcorowcem ale swoje chwile miewam. Przede wszystkim jestem specjalistą od jajecznicy. Moje dwa największe osiągnięcia to jajecznica z kotletem mielonym i jajecznica z pasztetem. Do tego coś z dawnych lat - bułka z szynką i jogurtem truskawkowym (znaczy zanużona w nim w całości). I najnowszy wynalazek - jogurt naturalny z solą, pieprzem, mieloną papryką i wyciśnietym czosnkiem.
Spłodził największe potwory - wielkiego wilka Fenrira, węża Midgardsorma i boginię umarłych Hel.
Nordycka Zielona Lewica

Nordycka Zielona Lewica

-
- Kok
- Numer GG: 0
Aaaah... polecam Omlet Cesarski Makłwicza. No kurde pycha. Ja to robiłem z dziewczyną i nie wiem na ile kłamała, ale smakowało jej i mi. Najlepsze jest to, że w przepisie z jego strony przesycą się 2 osoby. Ten Omlet tak zapycha głód, że to masakra.

"Nie wiem na co będzie trzecia wojna światowa, ale czwarta będzie na pewno na maczugi." Albert Einstein

-
- Marynarz
- Kontakt:

-
- Marynarz
- Numer GG: 8009826
Mówcie co chcecie ale ja uważam że to co domowe jest najlepsze (noga z kurczaka zgrillowana w altance za domem)

Opowiadania, wiersze itp. krótko mówiąc biblioteka zapraszamy - http://www.alibrary.webd.pl/index.php?id=glowna
http://world4.knightfight.pl/?ac=vid&vi ... &ref=flink

-
- Tawerniak
- Numer GG: 10455731
Przecież wszyscy wiemy, że jedynym słusznym jedzeniem jest... <werble> kiełbasa! Wszyscy uwielbiają kiełbasę, a reszta to łżeliberałowie i komunistyczni agenci! Pączki twierdzą, że kiełbasa wymiata, i z tego tytułu dopuszczono je na listę słusznego pożywienia, razem z paroma innymi potrawami. Natomiast pamiętajcie zawsze i wszędzie: ryż twój wróg! To narzędzie Chińczyków, za pomocą którego chcą przejąć władzę nad światem! Kiedy wszyscy będą żarli to ohydztwo, wówczas oni (nomen omen tylko udający, że to podstawa ich diety) wystąpią i podbiją wszystek świat. Ryż na stos!

-
- Marynarz
- Numer GG: 8009826
Nie wpominając o demonicznych grzybkach mung i Nażędziu szatana PAŁECZKACH !!!

Opowiadania, wiersze itp. krótko mówiąc biblioteka zapraszamy - http://www.alibrary.webd.pl/index.php?id=glowna

-
- Marynarz

-
- Tawerniak

-
- Chorąży
- Numer GG: 777575

-
- Bombardier
- Numer GG: 4464308
- Kontakt:
Ja jestem polakiem i nie jestem w stanie przełknąć kiełbasy w żadnej postaci, o parówkach nie wspominając ( nie mniej i nie więcej niż 4 % mięsa :/ ). Czy to nie dziwne? Może jestem z tego powodu skazany na emigrację ( albo nie jestem, a dopiero będę; nie skazany, a zmuszony i nie emigrację, a banicję
)?
Co do chińskiego jedzenia, podchodzi mi bardzo ( poza pędami bambusa
), a już od wczesnego dzieciństwa spożywam większość pokarmu przy użyciu pałeczek. Tak więc jestem podwójnym heretykiem. Zanim jednak zrujnowana biurokracją inkwizycja dorwie mnie na tych niecnych działaniach zdążę już zapewne sam sobie usypać stos 

Co do chińskiego jedzenia, podchodzi mi bardzo ( poza pędami bambusa

-
- Buńczuczny Tawerniak
- Kontakt:
Kto wymyslil mit o tym, ze polska kielbasa jest najlepsza na swiecie? Chyba sami Polacy. Owszem jest dobra, a nawet bardzo, lecz wiele hiszpanskich, francuskich czy wloskich specjalow zwanych kielbasa, znacznie polskie wyroby przewyzsza. Jak na moj gust oczywiscie. Choc "znacznie przewyzsza" to moze zbyt mocne slowa. "Najlepsza" to tez zdecydowanie zbyt mocne slowo.
Moje demony nie odchodza, zasypiaja, ale zawsze sa obecne. Ktos potrafi nucic dla nich ciche kolysanki, ja sam potrafie tylko ryczec im wprost do ucha piesni wojenne. Ten ktos, spiewajac, jednoczesnie kladzie delikatnie palec na moich ustach.

-
- Tawerniak
To bardzo dobrze. Ten dobry uczynek nie zostanie ci zapomniany. Kopsnąć zapałkę?Zaknafein pisze:Tak więc jestem podwójnym heretykiem. Zanim jednak zrujnowana biurokracją inkwizycja dorwie mnie na tych niecnych działaniach zdążę już zapewne sam sobie usypać stos
@Szelmon: Taki mój patriotyzm, że jaka by ta zagraniczna kiełbasa nie była, ja wierzę w naszą. Odchył, sam rozumiesz. A zresztą to i tak już osiągnięcie, że pod jakimś względem jesteśmy lepsi od uznawanych za dużo bardziej rozwinięte krajów (USA, UK).

-
- Buńczuczny Tawerniak
- Kontakt:
Bo nie znasz innej. Oprocz krajow ktore wymienilem wczesniej, godne polecenia sa rownierz kilbasiane smakolyki z krajow balkanskich. Na przyklad, z serbskimi kielbasami wolowymi malo co na swiecie moze sie rownac.Tevery Best pisze:@Szelmon: Taki mój patriotyzm, że jaka by ta zagraniczna kiełbasa nie była, ja wierzę w naszą.
Odchylem bym raczej tego nie nazwal. To raczej kwestia gustu. Ja sam przechodze nieopisane wrecz blogostany spozywajac np. taka "Surowa polka dlugo dojrzewajaca". Mysliwska, Krakowska Sucha, Jalowcowka, to wszystko sa wyroby najwyzszej klasy, jednak nazywanie ich najepszymi na swiecie to lekka przesada. Ale co mi tam, SUROWA POLSKA DLUGO DOJRZEWAJACA TO NAJLEPSZA KIELBASA NA SWIECIE!!! Ulzylo mi...Tevery Best pisze:Odchył, sam rozumiesz. A zresztą to i tak już osiągnięcie, że pod jakimś względem jesteśmy lepsi od uznawanych za dużo bardziej rozwinięte krajów (USA, UK).
Moje demony nie odchodza, zasypiaja, ale zawsze sa obecne. Ktos potrafi nucic dla nich ciche kolysanki, ja sam potrafie tylko ryczec im wprost do ucha piesni wojenne. Ten ktos, spiewajac, jednoczesnie kladzie delikatnie palec na moich ustach.

-
- Pomywacz

-
- Marynarz
- Kontakt:
Re: Tawerna od kuchni
Ten nowy wystrój forum jakoś mnie niepodnieca
...
Najlepsze jedzenie na świecie to śląska smażona na pateli popijana kwaśnym mlekiem

Najlepsze jedzenie na świecie to śląska smażona na pateli popijana kwaśnym mlekiem

Zjedz kota! Zjedz kota! Kot ma wiele witamin i mikroelementów! RAORGHHH ! 

-
- Kok
- Numer GG: 0
Mi też się nie podoba.Pan_Feanor pisze:Ten nowy wystrój forum jakoś mnie niepodnieca...

Nie prawda! Najlepsze są nocne wyżerki... Takie o późnych godzinach w towarzystwie. Ja od czasu do czasu skradam się o późnych porach z siostrą do lodówki. Wszyscy śpią... a my jedząc sobie o wszystkim gadamy, poprostu klimat jakich mało.

"Nie wiem na co będzie trzecia wojna światowa, ale czwarta będzie na pewno na maczugi." Albert Einstein

-
- Chorąży
- Numer GG: 777575
Wrocilem sobei z biwakowania majowego i znow odkrylem uroki kuchni polowo-namiotowej. Bogowie niesadzilem ze zwykla kanapka z okropnym paprykarzem szczecinskim mzoe tak smakowac 
mowia ze czlowiek w ekstremalnych warunkach to i szczura zje
ale najlepsza wyzerka byla gdy napadla nas burza
wiatr ulewa namiot az przecieka a w malym ciasnym namiociku az sie trzeslo od zajaania sie turystyczna 

mowia ze czlowiek w ekstremalnych warunkach to i szczura zje
ale najlepsza wyzerka byla gdy napadla nas burza