Nasze Pulpity

O tawerniakach, forumowiczach i innych. Ogólnie z kamerą wśród zwierząt.
Sihamaah
Bosman
Bosman
Numer GG: 11803348

Re: Nasze Pulpity

Post autor: Sihamaah »

kajtek - wporzo tapeta.

Perzyn - też brawo, ładnie i czytelnie. Ja tam nie zwijam nic na pasku zadań ani w starcie, a wszystko co trzeba mam na pulpicie. No dobra, troszkę w starcie jest, ale minimum :P Wolę mieć wszystko pod nosem po kliknięciu "Pokaż pulpit".

Tevery - za dobór tapety czapka z głowy. Ale i tak jak dla mnie mojej nic nie przebije, jednakże Twoja jest druga, więc <brawo> :P

Keyhell - moich wyborów na tapetę z tym złomem byś nie wygrał :(

jokemaster - oO Nie ma to jak porządek, co? Zresztą - od razu widać kto jest na forum pedantem a kto niechl... a kto nie jest. No i są jeszcze normalni, ale... nieważne.

Heimdall - co za klimat :) Jakby było głosowanie to masz mój głos...

EDIT - Z tego co zauważyłem - a nie przyglądałem się zbytnio :( - większość z was używa domyślnych ikonek i skórek Windows XP. No, ewentualnie kolor po zmianie, ale w większości 3D. I Hiro musiał sobie zainstalować to, co pozwala dowolnie modyfikować kolory skórki w 3D. A ikony inne od standardowych (tj. chodzi mi o ikony Mój komputer itd.) mam tylko ja :lol: Jestem super wyjątkowy 8)

Musimy za kiedyś jakieś urządzić, co, panowie (i panie :P)? Powiedzmy... Za rok? To jest - w styczniu? :wink:
Mów mi Sih :)
Kanał IRC Tawerny RPG: [url=irc://irc.npircs.pl/tawerna-rpg]KLIK![/url]
Link nie działa? Używaj Opery lub zainstaluj Chatzillę, jeśli używasz Firefoxa. PS.[url=irc://quakenet/tawerna-rpg]STARY KANAŁ TUTAJ[/url]
Delf
Marynarz
Marynarz
Numer GG: 0

Post autor: Delf »

To ja się dopisuję do dedykacji Perzyna :P
Obrazek
Do komentarza o porządku na pulpicie w sumie też, choć jestem trochę mniej minimalistyczny.
Inna sprawa, że jakbym chciał zostawić tylko naprawdę często używane aplikacje, to pewnie by nic nie zostało...
Perzyn
Bosman
Bosman
Numer GG: 6094143
Kontakt:

Post autor: Perzyn »

Vash the Stampade... nieźle, ale chyba bałbym się na codzień oglądać takiego wyłażącego mi z pulpitu. Choć z 2 strony Alucard wcale lepszy nie jest. Ale fajna tapetka ogółem, podoba mi się, że zrobili to w takiej 2 kolorowej kontrastowej formie.

Aha, no i cieszę się, że widzę więcej osób o podobnych poglądach na ikony co ja. Choć może nie tak ostrych.
Delf
Marynarz
Marynarz

No cóż, mam więcej miejsca, bo tapeta nie była tworzona z myślą o ekranach panoramicznych...
Keyhell
Mat
Mat
Numer GG: 9916608

Post autor: Keyhell »

Sihaamah - Wiesz.. Wszyscy dostali pochwały a ja nie. :( . W każdym razie kupiłem niedawno sobie wielki monitor 21 caly z kontrastem 3000:1. I na tym monitorze ten samochód wygląda pięknie. Tak się fajnie odbijają te kolory i tak dalej. Ale stwierdziłem, że:
-nie interesuję się samochodami.
-nie mój styl
Więc zmieniłem.

Po kolejne: Ten konkurs byłby dosyć nierówny. Niektórzy jak ja np. mają ustawioną rozdzielczość 1680x1050. W takiej rozdzielczości znalezienie tapety i to ładnej jest jak mission impossible.

Nowa:
Obrazek
Perzyn
Bosman
Bosman
Kontakt:

Niezła Keyhell. Nie jestem miłośnikiem wojskowości, ale muszę przyznać, że świetne ujęcie.

A co do szukania fajnych tapetek w dużych rozdziałkach to polecam http://www.daeya.org - mają tam co prawda głównie z anime (patrz moja tapeta na początku tematu) ale nawet w 1600x1200 jeśli zechcesz.

W teraz zadam kolejne pytanie "ideowe" jak podchodzicie do zmieniania tapet? Ja odkryłem niedawno, że robię to niechętnie. Owszem, gdy już dojrzeję do zmiany to przez 1-2 tygodnie mam mnóstwo tapet a potem znów trafiam na jakąś fajną i trzyma się przez rok. A jak jest z tym u was?
Delf
Marynarz
Marynarz

Ja tapetę zmieniam strasznie rzadko, z reguły na zasadzie: "O! Jaka fajna tapeta! W sumie, to może bym sobie zmienił..."
Nie jest to jednak raczej kwestia przywiązania do tapety. Wręcz przeciwnie, jest to kwestia braku przywiązania większej wagi do tego, jaka jest tapeta. I tak przez 99% czasu coś ją zasłania...
Keyhell
Mat
Mat

U mnie na pulpicie tapeta potrafi wytrzymać średnio 2 tygodnie czasami do 2 miesięcy. Dłużej raczej nie, chociaż nigdy nic nie wiadomo. Np taką tapetę z F.E.A.R to trzymałem kiedyś pół roku. :D
Awatar użytkownika
BAZYL
Zły Tawerniak
Zły Tawerniak
Numer GG: 3135921
Kontakt:

Post autor: BAZYL »

Generalnie ja rzadko zmieniam tapetę i zwykle robię to pod wpływem impulsu. W tej chwili mam trochę przeterminowaną, wiec pewnie w najbliższym czasie ją zmienię: http://members.lycos.co.uk/bejdak/tapeta.jpg
Pierwszy Admirał Niezwyciężonej Floty Rybackiej Najjaśniejszego Pana, Postrach Mórz i Oceanów, Wody Stojącej i Płynącej...
Alucard
Bosman
Bosman
Numer GG: 9149904

Post autor: Alucard »

http://www.daeya.org/wallpapers/anime/h ... 0x1024.php

Moje tło. Zmasakrowałem młoda i zmusiłem do przejrzenia całej serii.
Ona chyba naprawdę wyrosnie na coś złego. Mając 12 lat skończyła sagę wiedźmina, tolkiena (teraz męczy dzieci Hurina), Wieszać każdy może Pilipiuka i Achaje.

Pomijam Kinga :/

Pozostaje krzyczeć
LUDZIE... STWORZYŁEM POTWORA !

A najgorsze, że nie jest brzydka. Czyta bo lubi, a nie "nie ma co zrobic z czasem"

Koniec spamu

EDIT- A pulpit zmieniam jakos raz na rok. Chociaz Różowa Louise utrzymala się tylko 2 miesiące (uff)
Mroczna partia zjadaczy sierściuchów
Czerwona Orientalna Prawica
Perzyn
Bosman
Bosman
Kontakt:

Wiesz co Al, 12 lat to nieco mało, ale jak jej 16-17 stuknie to mnie musisz zapoznać :P

A bardziej na temat to 2 rzeczy:
1) Fajnie, że ministrantowi się przydała zapodana przeze mnie stronka.
2) Popieram wybór bo "Delusive" to naprawdę świetna tapetka, choć ja osobiście wolę albo moją albo "Black White Red". Ale to dlatego, że młody Walter to druga po Alucardzie (tym z mangi!) moja ulubiona postać.
Alucard
Bosman
Bosman

Perzyn pisze:Wiesz co Al, 12 lat to nieco mało, ale jak jej 16-17 stuknie to mnie musisz zapoznać :P.
O_o
Oszalałeś. Ja miałbym moją siostrę z toba zeswatać... ? Juz teraz ma lekko poryte, co do piero jak pozna Ciebie.
Powiedz szczerze. Czy poznałbyś mnie ze swoja młodsza siostrą... ech... no własnie :D
Perzyn pisze:A bardziej na temat to 2 rzeczy:
1) Fajnie, że ministrantowi się przydała zapodana przeze mnie stronka.
Ano. Fajnie.
Perzyn pisze:2) Popieram wybór bo "Delusive" to naprawdę świetna tapetka, choć ja osobiście wolę albo moją albo "Black White Red". Ale to dlatego, że młody Walter to druga po Alucardzie (tym z mangi!) moja ulubiona postać.
Nie. Młody Walter wymiata, ale zdecydowanie tuz za Alucardem znajduje sie nasz Anderson Priest ;)
Ma chyba jeszcze bardziej poryte niz nasz wampir.

Perzyn... czemu każda nasza ropzmowa kończy się wymianą opinii na temat Hellsinga? (Vide nasze avy, wybór ava roku, tutaj. Kiedyś nasz admin zlapie :D)

A teraz na temat:
@Keyhell- co 2 tygodnie?? Toz nie zdażysz pokochac swego pulpitu nawet.
@ Tori- Zarzuc linka. Bedzie na kiedyś.
@Perzyn- vide wyzej :D

A tapeta Bazyla wymiata :D. Usmiałem sie jak glupi kiedy zobaczyłem wielka trojkę
Keyhell
Mat
Mat

Zauważyliście, że na pulpicie BAZYL'a cały ekran jest usłany w czerwonych misiach (pewnie pluszowych). Mroczny Strikes Back!
Alucard pisze:@Keyhell- co 2 tygodnie?? Toz nie zdażysz pokochac swego pulpitu nawet.
Ja jestem hetero. Nie kocham się z tapetami. :lol:
Apropo - 2 tygodnie na miłość. Filmu nie oglądałem ale ciągle reklamy w tv ostatnio leciały. Więc chyba się jednak zdąże. :D
Perzyn
Bosman
Bosman
Kontakt:

Alucard, sprecyzuj o jaki link ci chodzi, bo moja tapetka jest na Daeya.

A jeśli chodzi o moje zmiany to na ogół moje tapety trzymają się długo ze względu na wypadkową trzech czynników:
- Lenistwa
- Faktu, że i tak ich na ogół nie widzę
- Faktu, że jak znajdę jakąś fajną to nie widzę potrzeby jej zmieniać

Na przykład ta tapeta: http://daeya.org/wallpapers/anime/hells ... 24x768.php

z okazyjnymi przerwami trzymała się bodaj od lutego 2007 do listopada 2007. Przyczyną dla której "Black White and Red" zmieniłem na "Bloodlust" był formatC, po którym wszedłem swoim zwyczajem na Daeya i stwierdziłem, że może jednak zmienię.

A co do ciebie Alucard - jeszcze się policzymy, ja tu cię jak brata a ty mi w twarz, że siostrę bym ci skrzywił? Nooo wybacz, ale jeśli ty jesteś jej bratem to skrzywić się już bardziej nie da, co najwyżej złamać. A siostry choćbym chciał to własnej ci nie przedstawię bo nie mam. Ale za 4 lata się do ciebie zgłoszę po twoją, póki co niech wyrośnie poza przedział ofiar BLACKsa. :P
Alucard
Bosman
Bosman

Alucard pokazał siostrze kilka postw.
-Patrz młoda... to twoj przyszły facet.-Westchnąl
-Eeee... ten od hellsinga? Ma tez tak poryte jak ty?
-Troche mniej... To naprawde równy ko...
-I mówisz, ze jest w towim wieku. Troche stary
-E tam stary. W sam raz
-I gra cały czas odludków, piromanów bądź paranoików.
-No tak, ale to jest RPG a nie zycie

-Kacper
-Hmmm...
-Nienawidze Cię...

Wróże wam piekny dlugi i burzliwy związek... :D

A własnie. Ma ktos może jakas naprawde boska tapete w Vampire Hunter? Googlowaem i nie ma nic coekawego. Jakby ktos przypadkiem kiedys... to na PW.
Awatar użytkownika
BLACKs
Tawerniany Cygan
Tawerniany Cygan

Post autor: BLACKs »

Ale za 4 lata się do ciebie zgłoszę po twoją, póki co niech wyrośnie poza przedział ofiar BLACKsa.
Za cztery lata?
Za cztery lata to dopiero skończy terapię po moim ataku. ^^
Gratuluję siostry, tylko niech jeszcze w Młotka zacznie grać i będzie ideałem. ;)

A mój pulpit to zbiór ikonek-śmieci leżących na ładnej tapecie ze Slash'em. Wszystkiego dopełnia Opera i Word na pasku zadań - bez tego ani rusz :P.
Nigdy nie mogę znaleźć czasu ani chęci na uporządkowanie pulpitu. Ponadto bracia nie są zwolennikami dwuikonowego pulpitu, wrzucając na niego wszystko co się da.
Sihamaah
Bosman
Bosman
Numer GG: 11803348

Post autor: Sihamaah »

@Perzyn - gratuluję mimo wszystko. Ja w jej wieku miałem przeczytane wszystkie Conany. I Tolkiena. Bo Wiedźmina nie znałem, nikt mi książek nie pokazywał, sam poleciałem czytać. A co robić miałem :D Moja siostra, cóż, na szczęście nie idzie w stronę różu czyli nie zostanie wcielona do armii BAZYLA co mnie bardzo pociesza. Lepiej być neutralnym niż dać się zasiekać za te Wasze bzdurne ideały :P

@Keyhell - teraz zasłużyłeś i Ty na pochwałę... ;)

Co do zmieniania mojego pulpitu - ja zmieniam co jakieś pół roku. Obecna trzyma się 4 miesiące, wcześniej była wielka burza ze zmianami tapet, z której się właśnie obecna wyłoniła. A wcześniej też jakieś były... Ale one teraz dla mnie nic nie znaczą... Jest jedna... :P
Alucard pisze:Moje tło. Zmasakrowałem młoda
Zanim doczytałem stanął mi przed oczami obraz zmasakrowanej panny młodej z Kill Billa... Poszukam sobie takiej tapety.
Mów mi Sih :)
Kanał IRC Tawerny RPG: [url=irc://irc.npircs.pl/tawerna-rpg]KLIK![/url]
Link nie działa? Używaj Opery lub zainstaluj Chatzillę, jeśli używasz Firefoxa. PS.[url=irc://quakenet/tawerna-rpg]STARY KANAŁ TUTAJ[/url]
ODPOWIEDZ