Postacie forumowiczów

-
- Tawerniany Bard
- Numer GG: 4825300
Zaczniemy prawdopodobnie w weekend. Lista wprawdzie już jest, ale w tygodniu i tak nie będę miał czasu tego nadzorować. Muszę jeszcze też zastanowić się nad kolejnością omawianych punktów... 

Peace was a lie, there was only passion. It gave me power, too much power to comprehend. Thus no victory was possible - only void remained. Yet my chains are broken and through the Force I'm free.
There is something to be learnt about irony here.

-
- Mat
- Kontakt:

-
- Marynarz

-
- Mat
- Kontakt:

-
- Tawerniany Bard
To się zaczyna robić ciekawe... Nie wiem tylko, czy mój skromny system da radę udźwignąć wszystkie aspekty Twojej osobowości, Falka. 

Peace was a lie, there was only passion. It gave me power, too much power to comprehend. Thus no victory was possible - only void remained. Yet my chains are broken and through the Force I'm free.

-
- Mat
- Kontakt:

-
- Tawerniany Bard
Sposób tworzenia karty, czyli regulamin wątku.
1. Karta tworzona jest przez forumowiczów dla forumowiczów (a w szczególności dla aktualnie opisywanego forumowicza).
2. Opisywany forumowicz nie może brać udziału w dyskusji, chyba, że zostanie o to poproszony pytaniem dotyczącym opracowywanego właśnie elementu karty. W takiej systuacji może tylko udzielić odpowiedzi na zadane pytanie.
3. Kartę tworzymy w następujący spossób.
- Moderator wątku podsumowuje dyskusję na temat ostatniej cechy/cech podając jej ostateczną wersję, rozpoczyna nową i określa czas dyskusji.
- Forumowicze proponują swoje wersje aktualnie omawianej cechy i argumentują ich taką, a nie inną postać.
- Po upłynięciu czasu dyskusji moderator ogłasza rozpoczęcie głosowania. Forumowicze oddają swoje głosy wysyłając Prywatne Wiadomości do moderatora wątku lub jego zastępcy, jeśli zostanie to przy rozpoczynaniu glosowania zaznaczone.
- Moderator podsumowuje głosowanie i rozpoczyna dyskusję nad następną cechą lub cechami, jeśli omawiane ma być więcej równocześnie.
- Po zakończeniu prac nad kartą, automatycznie rozpoczyna się tworzenie kolejnej, dla kolejnej osoby zlisty.
4. Moderator ma prawo arbitralnego wyboru wartości dowolnej cechy.
5. Forumowicze poza omawianiem aktualnie określanej cechy mogą również oceniać dotychczasowe postępy prac, sugerować modyfikacje i proponować własne rozwiązania dotyczące prac nad kartą. Te jednak musi zaakceptować moderator.
Aktualna lista zgłoszonych, w kolejności postów w tym wątku. W miarę tworzenia kart i zmian zgłoszeń, będą tu wprowadzana odpowienie modyfikacje.
Dane ogólne
Imię:
[Nazwisko:]
[Przydomek:]
Rasa:
[Profesja:]
Charakter:
Atrybuty
Siła: /8
Zręczność: /8
Zwinność /8
Wytrzymałość: /8
Percepcja: /9
Inteligencja: /9
Wiedza: /10
Charyzma: /10
Magia: /9
Wytrzymałość mentalna: /6
Cechy i umiejętności
Zwykłe
Języki:
(...)
Magiczne
(...)
[Władanie Magią]
Powietrze:
Ziemia:
Ogień:
Woda:
Życie:
Śmierć:
Umysł:
Ekwipunek
Przy sobie:
(...)
Plecak:
(...)
Juki:
(...)
Inne:
(...)
Przedmioty mnogie:
(...)
Historia
(...)
======================
Na razie jeszcze nie zaczynamy robić kart. Wyraźcie swoje opinie o regulaminie, potem przejdziemy do ciekawszych rzeczy.
1. Karta tworzona jest przez forumowiczów dla forumowiczów (a w szczególności dla aktualnie opisywanego forumowicza).
2. Opisywany forumowicz nie może brać udziału w dyskusji, chyba, że zostanie o to poproszony pytaniem dotyczącym opracowywanego właśnie elementu karty. W takiej systuacji może tylko udzielić odpowiedzi na zadane pytanie.
3. Kartę tworzymy w następujący spossób.
- Moderator wątku podsumowuje dyskusję na temat ostatniej cechy/cech podając jej ostateczną wersję, rozpoczyna nową i określa czas dyskusji.
- Forumowicze proponują swoje wersje aktualnie omawianej cechy i argumentują ich taką, a nie inną postać.
- Po upłynięciu czasu dyskusji moderator ogłasza rozpoczęcie głosowania. Forumowicze oddają swoje głosy wysyłając Prywatne Wiadomości do moderatora wątku lub jego zastępcy, jeśli zostanie to przy rozpoczynaniu glosowania zaznaczone.
- Moderator podsumowuje głosowanie i rozpoczyna dyskusję nad następną cechą lub cechami, jeśli omawiane ma być więcej równocześnie.
- Po zakończeniu prac nad kartą, automatycznie rozpoczyna się tworzenie kolejnej, dla kolejnej osoby zlisty.
4. Moderator ma prawo arbitralnego wyboru wartości dowolnej cechy.
5. Forumowicze poza omawianiem aktualnie określanej cechy mogą również oceniać dotychczasowe postępy prac, sugerować modyfikacje i proponować własne rozwiązania dotyczące prac nad kartą. Te jednak musi zaakceptować moderator.
Aktualna lista zgłoszonych, w kolejności postów w tym wątku. W miarę tworzenia kart i zmian zgłoszeń, będą tu wprowadzana odpowienie modyfikacje.
- Waltos
Khazar
laRy
Dante
Runiq
Darkelfft
Kamil Master
dsadfga_atadf_a
Haer'dalis
Falka
Dane ogólne
Imię:
[Nazwisko:]
[Przydomek:]
Rasa:
[Profesja:]
Charakter:
Atrybuty
Siła: /8
Zręczność: /8
Zwinność /8
Wytrzymałość: /8
Percepcja: /9
Inteligencja: /9
Wiedza: /10
Charyzma: /10
Magia: /9
Wytrzymałość mentalna: /6
Cechy i umiejętności
Zwykłe
Języki:
(...)
Magiczne
(...)
[Władanie Magią]
Powietrze:
Ziemia:
Ogień:
Woda:
Życie:
Śmierć:
Umysł:
Ekwipunek
Przy sobie:
(...)
Plecak:
(...)
Juki:
(...)
Inne:
(...)
Przedmioty mnogie:
(...)
Historia
(...)
======================
Na razie jeszcze nie zaczynamy robić kart. Wyraźcie swoje opinie o regulaminie, potem przejdziemy do ciekawszych rzeczy.

-
- Mat
- Kontakt:

-
- Tawerniany Bard
Po to jest właśnie ten niepozorny podpunkt o arbitralnym podejmowaniu decyzji.
Wbrew pozorom, zamierzam dość często z niego korzystać. 

-
- Majtek
- Numer GG: 3206842
- Kontakt:
Sekunda czegoś tutaj nie rozumiem...czyli osoba która się zgłasza niema wpływu na swój wizeruek (tyle jeszcze rozumiem) ale skąd będziecie wiedziec jaką ma profsję itp. itd. ?? Czyli...jesli sie zapiszę to może się okazać że potem będę wojownikiem (których ja szczeże nie lubię) będę mieć fioletowe włosy albo coś w tym stylu ?? Niezła zabawa tylko mnie by to niezbyt odpowiadało...ale o ggustach się nie dyskutuje 

-
- Tawerniany Bard
W zasadzie o to chodzi- karta pokazuje jak Cię widzą inni i jakie wrażenie pozostawiasz po sobie na forum. Jeszcze pomyślę nad jakimiś modyfikacjami regulaminu, ale wolałbym, żeby tak zostało...

-
- Mat
- Kontakt:

-
- Majtek
- Kontakt:

-
- Arcymod Tawerniany
Ok, ustaliliśmy z Asthnerem na GG (taaaaak... i tu załapałem się na "organizatora" ;-P) jak będzie przebiegać tworzenie karty:
- wrzucamy osobę X na warsztat
- osoba X się wypowiada - pisze o sobie, zastrzega coś etc.
- każdy (do okrelonej Lini Śmierci (terminu)) podaje propozycję (i uzasadnienie) całej lub jak największej części karty
- dyskutujemy bardziej kontrowersyjne punkty
- jeśli dyskusja nie pomoże - głosowanko na moje PW
- jeśli i ono zawiedzie - decyzja arbitralna (Astha lub moja)
- Osoba na warsztacie (dla własnego dobra

-
- Majtek
- Kontakt:

-
- Marynarz
- Lokalizacja: z miejsca, gdzie mnie nogi zaniosły ( ostatnio trakt między Mantarem a Skulldust)
- Kontakt:
( Zdejmuje pajeczyny ze swojego konta na forum) Oooo, dawno mnie tu nie było, tak więc czy to sie już zaczęło czy nie, bo mieliście/my zaczynać w " łikend", a ja kompa nie uruchamiałem na kilka dni przed i po?
Pałętam się tam i tu, zabijając rzezimieszków, cwaniaków, złodziei, oczyszczam arenę, pałętam się po lesie w nocy, bo jestem niezniszczalny Skrytobójca 10 poziomu
...
Otchłań

Otchłań