Płyta główna: Asus p5k.
Procesor: E8200
Pamięć RAM: 2GB 800mhz cl4
HDD: Matrox 80 GB + seagate 500 GB (seagate od niedawna, wiec narazie miejsca ful

)
Grafika: Geforce Gigabyte 8800 GTS 512MB
Karta dźwiękowa: zintegrowana + glosniki logitech z-2300
Monitor: CRT dell p1110 21"
Klawiatura i mysz: Jakis bezprzewodowy zestaw labteca, z czego uzywam tylko myszy i klawiatury za 25 zl

.
Zestaw nie jest stary wiec jezeli chodzi o gry to nie mialem okazji do nazekan (no dobra, gothic 3 przycinal). Windows Xp, chodzi tak jak powinien, programy otwieraja sie szybko i nawet mam zmieniona skorke

(zawsze uzywalem tej znanej z 9x). Glosniki mam juz ze 2 lata i nie zmienilbym ich za zadne skarby. Muzyki idzie posluchac, a efekty w filmach i grach sa wrecz przepiekne. Szczegolnie w crysisie pokazaly swoja moc. Monitorek mam z rok (stara 15" odmowila posluszenstwa

). Duzy, ladny obraz ale przy przenoszeniu juz gozej (30 KG sic!). Przymierzam sie jeszcze do lepszej klawiatury, bo ta z zestawu lubi pyskowac. Za to mysz dobra (moze nie do jakiegos zawodowego grania w fpp ale dla zwylych uzytkownikow). 2 paluszki AA alkaiczne starczyly na 5 miesiecy przy uzywaniu po 4 godziny dziennie. Na poczatku chcialem kupic akumulatorki i ladowarke ale zauwazylem ze nie ma potrzeby. Komp ma sluzyc przez najblizszych kilka lat bez zmiany hardware i mysle ze dam rade. Wczesniej uzywalem pentium 866 mhz + 256 mb ram i dawalem rade. Do tego uzywam (aktualnie) jeszcze laptopa (p4 3ghz + 1 gb ram + radeon 9600 mobile). Czasem do kuzyna wpasc pograc, poogladac film na kanapie, wyjazd czy cos. Nadaje sie do tego swietnie. I najwazniejsze ze na oba kompy zarobilem sobie sam

.
@WinterWolf
Nie wiem czemu nazywasz swoja karte graficzna kundlowata. Ona naprawde az tak malo wyciaga? Bo do zestawu pasuje jak ulal. Jest na pewno lepsza niz cos w rodzaju geforce 8600 gts. Pozatym kundle sa fajne

.
I tak do ludzi ktorzy uzywaja czegos naprawde przedpotopowego w stylu 500 mhz. Dlaczego sobie tego nie wymienicie? Rozumiem ze nie kazdy ma kase na nowy sprzet, ale stacjonarny pentium 3ghz + 1 gb ram mozna dostac juz za 400 zl. Do gier sie moze nie bedzie nadawal (pewnie karta zintegrowana), ale przynajmniej nie stracicie tyle nerwow przy otwieraniu kilku programow naraz.
@edit
Ach, jeszcze jestem w posiadaniu routera D-link DSL-G624T ktory bije 300 razy ten ktory daja razem z neostrada. Od wymiany firmware zero problemow.