Le Parkour

Forum na tematy związane ze sportem i pokrewne.
delur
Marynarz
Marynarz

Post autor: delur »

A mi nie pokazujcie teraz filmików bo wyjde na dwor i sie zabije na tym sliskim lodzie/sniegu jak bede chcial cos przeskoczyc... Ja jak jezdzilem na desce to wystarczylo zebym jakis filmik obejrzal na ktorym skacza robia slide'y grind'y itp. od razu lecialem na dwor i katowalem moje biedne drewienko, jak ogladam jakis filmik parkourowy to jest to samo, wiec w tym sezonie mi ich nie pokazujcie (no chyba ze chcecie zebym sie zabil). A żeby nie było OT to moj najlepszy trick to Thief 360. A fajne filmiki są na http://www.maxior.pl najlepszy tam jest Rosjanin ktory robi salto do tylu z wysokosci 1 pietra :)
Obrazek
Obrazek
Delur słucha:
Obrazek
Obrazek
Ripper
Majtek
Majtek
Kontakt:

Post autor: Ripper »

Hmm. . . Thief vault 306? Jak to wygląda mogłbys przeslac fotki z tym triczkiem lub filmik bylbym ci wdzieczny. Wiem, że Thief vault jest podobny Do Lazy Vault'a (Lazy Vaulta Umiem), lecz nie jestem do konca pewien jak wyglada Thief Vault.
ostatnio z kumplami bawilismy sie na trzepaku. nauczylem sie nowego trku ktory jest niewiarygodnie prosty (zrobilem go bodajze za 2 razem poprawnie). Jest to Trzepax 360. Latwy trik. . . fotki tego triku wysle wam w nastepnym poscie, poniewaz teraz net mi szwankuje. Pozdrawiam Traucerow! :]
DESTRACTION TRAUCERS
delur
Marynarz
Marynarz

Jakby co to ja mam filmik na ktorym sa wszystkie mozliwe fikołki jakie są do wykonania :) (robił mój kolega)
Obrazek
Obrazek
Delur słucha:
Obrazek
Obrazek
Ripper
Majtek
Majtek
Kontakt:

8) mam dla was tutorial tego banalnego aczkolwiek dobrze wygladajacego triku http://www.free-running.webpark.pl/360trzepax.html. Stronka rowiesnika z forum leparkour, (adres podawalem na poczatku tematu). Osobiscie umiem ten trik, jak juz pisalem bodajze wyszedl mi za drugim razem. Sprobojcie moze sie wydawac trudny, lecz taki nie jest :].
Pamietajcie jesli macie jeszcze jakies zapytania - pytajcie smialo sproboje odpowiedziec jesli bede wiedzial. Stanie jest proste trzeba tylko:
1. Znalezc dobre plaskie podloze.
2.Polozyc sie na plasko (najlepiej to robic w domu) na brzuchu.
3.Prawą reke trzymac pod prawym zebrem niedaleko nerki.
4. Lewą miec obok ciala po lewej stronie :P
5. Rece ulozyc: Lewą dlon - ulozyc ku przedzie Prawa reke - ku prawej stronie.
6.I wsytarczy teraz tylko odepchnac sie delikatnie nogami od podloza i trzymac sie na rekach.
7. Pamietajcie tez o napieciu miesni brzucha.

Nie Gwarantuje iz wyjdzie wam to za pierwszym razem, ale w koncu cwiczenie czyni mistrza. Jezeli niektorym nie wytlumaczylem, lub nie zrozumieli to postaram sie niedlugo przeslac fotke tego zdjecia, ale tym razem z moja osoba, bo inaczej nie wykombinuje :P pozdro !
DESTRACTION TRAUCERS
delur
Marynarz
Marynarz

Łatwe to jest udało mi sie za 1 razem robilem to kiedys :)
Obrazek
Obrazek
Delur słucha:
Obrazek
Obrazek
Ripper
Majtek
Majtek
Kontakt:

Delur podaj linka do tego filmiku twojego kumpla, lub chociaz pokaz tego tutoriala do Thier 360 bo glowkuje od 3 dni jak to zrobic! :]
Łatwy triczek trzepax 360 nieprawdaż? i jaki efektowny gdy szybko i plynnie wykonany :)
DESTRACTION TRAUCERS
delur
Marynarz
Marynarz

http://www.megaupload.com/?d=D6ET9W1Wr czego sie nie robi dla innych :P skleilem 2 w jednym i wrzucilem na megaU..
Obrazek
Obrazek
Delur słucha:
Obrazek
Obrazek
Ripper
Majtek
Majtek
Kontakt:

Niestety nie dzial link podany przez Ciebie. Co jest z wami? piszcie!? piszcie o prblemach zdrowotnych o trikach ktore wykonujecie, ktorych nie mozecie lub nie umiecie wykonac. . . dalej pamietajcie zawsze do uslug jesli bede potrafil zawsze wam pomoge! PoZdRo
DESTRACTION TRAUCERS
cwany-lis
Majtek
Majtek
Numer GG: 0

Post autor: cwany-lis »

Przeglądam topik wzdłuż i wszerz i brakuje mi tu jednego linka, obok http://www.leparkour.pl które podał Ripper forum http://www.le-parkour.pl jest największym źródłem informacjo o sztuce przemieszczania się .

Sam poświęcam wiekszość wolnego czasu na kickboxing ale kilka razy zdarzyło mi się z kumplami harcować po poręczach i garażach :lol: , myślę że jak zaczne studia w Gdańsku to przyłącze sie do tamtejszej grupy i zacznę na poważnie uprawiać ten "sport" .
Obrazek
Ripper
Majtek
Majtek
Kontakt:

Le Parkour to świetna rzecz, jest zima a my nadal skaczemy, uczymy sie nowych pozycji i trickow. nasz skład nazywa sie Destraction Traucers. Niedlugo (bo na wiosne) powstanie stronka o naszym składzie. Zamieszcze tutaj linka. Pozdrawiam! Piszcie!
DESTRACTION TRAUCERS
Kloner
Chorąży
Chorąży
Lokalizacja: Tam gdzie konczy się wieś a zaczyna zadupie \,,/ <(^.^)> \,,/

Post autor: Kloner »

A ile już ludzi w waszym squadzie się połamało? (wybacz, czysta ciekawość :P)
"Lepiej Milczeć I Wyglądać Jak Idiota, Niż Się Odezwać I Rozwiać Wszelkie Wątpliwości"
Mafia Radioaktywnych Krów
delur
Marynarz
Marynarz

/kosz /kosz /kosz /kosz /kosz /kosz /kosz
Ostatnio zmieniony sobota, 29 marca 2014, 23:25 przez delur, łącznie zmieniany 1 raz.
Obrazek
Obrazek
Delur słucha:
Obrazek
Obrazek
AC
Bosman
Bosman
Numer GG: 4159090
Kontakt:

Post autor: AC »

Przyszła moda i odeszła moda... wszystko przemija, ale wracając do tematu:

raz kolega mnie namówił (oczywiście po kilku piwach) żebym spróbował wskoczyć na daszek nad drzwiami przygodni a potem wejść na dach, odbiłem się od murku przy ścianie i rzeczywiście złapałem się daszka; już zacząłem podciągać nogę gdy ześlizgnąłem się

trochę zabolał mnie tyłek i miałem spuchnięte nadgarski przez tydzień (lewą dłoń zakręconą w bandażu i mało ruchliwą; w sumie nie wiem co się stało po w przychodni nie przyjęto mnie, a na pogotowiu powiedzieli że i tak minął dzień więc to nie jest pilna sprawa i nie zamierzają mnie badać)

dość jak dla mnie z le parkour, kolega wtedy się odwrócił bo ktoś go wołał i sobie pluł w brodę że nie widział (ja wybuchłem odrazu śmiechem choć nadgarstki już wtedy mnie bardzo bolały)

le parkour był dziwny, ale pewnie dzieciaki za 20 lat dziwniejsze rzeczy wymyślą :p
Obrazek
Eglarest
Chorąży
Chorąży
Numer GG: 777575

Post autor: Eglarest »

no jak ja biegam po lesie to skacze po drzewach ;) a w miescie czasem tez dziwne rzeczy robię biegnac gdzies do celu kiedys mi kolega zarzucil ze proboje lepark robic ale ja tylko staram sie skracac sobie droge ;)

w sumie racja to co AC mowi przyszla moda i odeszla a mnie ta moda minęła ;) bez echa wiekszego obylo sie w mym zyciu ale juz przynajmniej wiem co to znaczy ;)
Heimdall
Bosman
Bosman

Post autor: Heimdall »

U mnie w szkole kiedyś ludzie cały czas gadali o tym parkourze, ale mnie to jakos nigdy nie wciągnęło, może dlatego żem chłopak ze wsi i nie mam możliwości skakania po murach :wink: . Ale teraz jak już AC i Egl zauważyli, o parkourze prawie się nie mówi. Widocznie sie ludziom znudziły różne dziwne akrobacje :P .
...
AC
Bosman
Bosman
Numer GG: 4159090
Kontakt:

Post autor: AC »

ale mówiąc o różnych modach i zabawach to mam nadzieję że niedługo jojo znów stanie się "cool i spoko" bo bym się pobawił a jakoś nigdzie nie widzę tego sprzętu :(

do leparkour wystarczy trochę przestrzeni, nikt nawet nie zauważa że moda przeszła, a do takiego jojo trzeba mieć jojo :( jak mam robić sztuczki skoro jedyne joja jakie są w sklepie to gówno z gównianymi stoperami?
Obrazek
Eglarest
Chorąży
Chorąży
Numer GG: 777575

Post autor: Eglarest »

AC - spoko powroci moda na lepark z yoyem w ręku i dopiero się zaczną akrobacje

niestety, a moze właśnie dzieki Bogu ! TE MODY MIJAJĄ szkoda że wchodzą nowe i coraz to głupsze jak kiedys tomagaczi czy jak sie to tam pisze....
ODPOWIEDZ