Piłka nożna

Forum na tematy związane ze sportem i pokrewne.
ODPOWIEDZ

Euro 2012:

Chcemy dobrze, ale wyjdzie jak zwykle...
4
57%
Przejdziem Ruskich, przejdziem Czechów, będziem zwycięzcami!
2
29%
Reprezentacja Polski jest jak murawa w Gdańsku - można nad nią tylko płakać...
1
14%

Liczba głosów: 7
Azrael
Bosman
Bosman
Numer GG: 0
Lokalizacja: Nie chcesz wiedzieć... naprawdę nie chcesz wiedzieć...

Re: Piłka nożna

Post autor: Azrael »

1. Pierwsza bramka Podolskiego była spalonym.
2. Strzał Smolarka... no cóż nie wiem czy to był spalony.
3. Skoro Podloski "ma biało czerwone serce" dlaczego gra w niemieckiej drużynie? Dla forsy? To jest zdrada, a za zdradę kara się rozstrzelaniem. Zauważyliście jak często był faulowany? Ja osobiście w ostatniej minucie sfaulowałbym go, na czerwoną kartkę. (a po meczu jeszcze powiedział to i owo). Nie przeszkadza mi, że gra w niemieckiej drużynie, przeżyłbym, to że gra w meczu Polska:Niemcy, ale fakt iż po "niby faulu" domaga się od sędziego interwencji, oraz ta gadka z "czerwonym sercem" sprawia iż krew się we mnie gotuje. Rozstrzelać!

EDIT: Widzicie? Ja pesymista i tak za bardzo uwierzyłem w polaków... chyba, że niezaliczony Gol Smolarka się liczy? :D
Grupa Nieszanowania Praw Ludzkich oraz Wspierania Bratniej Nienawiści na Tawernie

Azrael (Śmierć Wszechświatów) jest ich władcą. Wszystkie inne Śmierci są zależne od niego.
Awatar użytkownika
BAZYL
Zły Tawerniak
Zły Tawerniak
Numer GG: 3135921
Kontakt:

Post autor: BAZYL »

Podolski zachowywał się bardzo ładnie, szczególnie po meczu, gdy założył polską koszulkę i dziękował kibicom. Nawet było widać jak któryś z zawodników niemieckich się z niego podśmiewał z powodu tej koszulki, ale facet zachowywał się bardzo fajnie. W sumie uważam, ze mu się należały te gole - pierwszy mniej, bo akurat uważam, że piłka była podawana między dwóch zawodników, z których jeden był na spalonym (właściwie na powtórkach wyglądało to jak podanie do spalonego), ale drugi gol był jak najbardziej zasłużony. No i cieszy fakt, że żaden Niemiec nam nie strzelił :)

A co do Chorwatów... cóż, nie przeceniałbym ich. Ostatnio z nami przegrali, a dzisiaj męczyli się z Austriakami. Pozostałe dwa mecze są do wygrania, i wierzę, że Polska je wygra. My jako naród wierzymy w zabobony, że z Niemcami nie wygraliśmy, że jak przegrywaliśmy pierwszy mecz turnieju, to nie wychodziliśmy z grupy itp. Bzdury. Podolski przed meczem powiedział, że Niemcy wygrają z Polakami dwa razy - raz w grupie, a drugi raz w finale. Nie obraziłbym się za taki wynik.
Azrael pisze:3. Skoro Podloski "ma biało czerwone serce" dlaczego gra w niemieckiej drużynie? Dla forsy? To jest zdrada, a za zdradę kara się rozstrzelaniem. Zauważyliście jak często był faulowany? Ja osobiście w ostatniej minucie sfaulowałbym go, na czerwoną kartkę. (a po meczu jeszcze powiedział to i owo). Nie przeszkadza mi, że gra w niemieckiej drużynie, przeżyłbym, to że gra w meczu Polska:Niemcy, ale fakt iż po "niby faulu" domaga się od sędziego interwencji, oraz ta gadka z "czerwonym sercem" sprawia iż krew się we mnie gotuje. Rozstrzelać!
Gra w niemieckiej drużynie, bo jak się raz zagra w jakiejś reprezentacji, to wg przepisów nie można zagrać już w żadnej innej. Polska federacja piłkarska nigdy się Podolskim nie zainteresowała, mimo tego, że niektórzy polscy piłkarze grający w Bundeslidze sugerowali to.

Podolski był faulowany, bo inaczej nasi obrońcy nie mogli sobie z nim poradzić. Zawsze tak jest, ze jak ktoś jest za dobry, to przeciwnik go fauluje...

Jakbyś w ostatniej minucie kogoś sfaulował "bo tak" na czerwoną kartkę, to jako trener wywaliłbym Cię z reprezentacji, bo nie czujesz ducha sportu i fair play. A gdybym wiedział, ze jesteś do tego zdolny, to nawet bym Cię nie powołał... Rozstrzelać!
Pierwszy Admirał Niezwyciężonej Floty Rybackiej Najjaśniejszego Pana, Postrach Mórz i Oceanów, Wody Stojącej i Płynącej...
Alucard
Bosman
Bosman
Numer GG: 9149904

Post autor: Alucard »

Co do pierwszej bramki- przepisy co do spalonego się zmieniły i teraz gwizdek jest dopiero po odebraniu piłki przez zawodnika,a że Podolski nie był na spalonym, tylko ten drugi to wszystko OK... no, nie OK ale zgodnie z przepisami.

Co do drugiej to trudno. Obronie podziękujmy. Głównie dzięki nie mieliśmy Krzynówka-obrońce a nie napastnika.

Co do Smolarka, to myśle, że spalonego nie było, ale mogę sie mylić.

Co do miejsca, to oglądałem w kinie Kijów w Kraku. Emocje niesamowite.

Co do grupy:
Polska- Austria 2:0
Polska- Chorwacja 1:0... może 1:1, zależy, czy sie załamiemy po przegranej :P

Jestem pełen nadziei. Możemy wyjść z grupy.
BRAAAAVO BAZYYYYYL OPTYYYMISTAAAAAAAA

-Leo... whyyyyy?
-For money

A co do Podolskiego, to olaliśmy go, a jak zaczął zdobywać bramki, to płaczemy. Sami sobie winniśmy. A rozstrzelać to powinno się tych, co takie bzdury wypisują Azrael :mad:

@Edit: Co sie stało z tymi cholernymi emotami. Teraz wyglądają jakby na rynku w Krakowie były za Niemcami dziś i dostały czymś ciężkim od tru-kibiców :/
Mroczna partia zjadaczy sierściuchów
Czerwona Orientalna Prawica
Awatar użytkownika
BAZYL
Zły Tawerniak
Zły Tawerniak
Kontakt:

Alucard pisze:Co do pierwszej bramki- przepisy co do spalonego się zmieniły i teraz gwizdek jest dopiero po odebraniu piłki przez zawodnika,a że Podolski nie był na spalonym, tylko ten drugi to wszystko OK... no, nie OK ale zgodnie z przepisami.
No właśnie nie. Nie liczy się kto odbierze piłkę, tylko do kogo była kierowana. Choć może się mylę... Fakt faktem, że sędzia mógł równie dobrze uznać że to był spalony i nikt nie mógłby nic powiedzieć. Zresztą nie ta jedna bramka przesądziła, więc nawet do sędziego żalu mieć nie można.
Pierwszy Admirał Niezwyciężonej Floty Rybackiej Najjaśniejszego Pana, Postrach Mórz i Oceanów, Wody Stojącej i Płynącej...
krucaFuks
Tawerniany Trickster
Tawerniany Trickster
Kontakt:

Post autor: krucaFuks »

No coż, trafiłem z wynikiem na 50% - Niemcy wypełnili plan, nasi niestety dali ciała.

Wielkie brawa dla Podolskiego, to może być objawienie tych mistrzostw. I wielka szkoda, że on nie gra dla nas. Za ten wynik możemy podziękować Listkiewiczowi i spółce, bo przypominam, że Podolski przez długi czas dopraszał się o występowanie w naszej reprezentacji, ale został olany... I w ogóle bardzo podobało mi się jego zachowanie, szkoda że nasi niezbyt dorośli do jego poziomu i nie przeszly im chyba przez gardło gratulacje... w końcu to był tylko mecz, a on zrobił co do niego należało :P

A co do naszej reprezentacji: kompletnie zawiódł Ebi, Krzynówkowi i Żurawiowi też nie szło. Lewandowski, Roger świetnie, tak samo Piszczek i Łobodziński. Coraz bardziej podoba mi się duet Roger i Sagan w ataku, świetnie się uzupełniają - Saganowski nie strzela ładnych bramek, ale jest specjalistą od wpychania piłek do bramki, a Rogerski potrafi zaopatrzyć go w podania. No coż, zostały jeszcze dwa mecze, trzeba je po prostu wygrać. A to może być trudne, po tym co pokazali Austriacy w drugiej połowie - szacun dla gospodarzy.

Optymistyczny wariant to taki, że w czwartek Chorwaci wygrywają z Niemcami. A wtedy, znając ich mentalność, trzeci mecz sobie odpuszczą :P
Obrazek Obrazek
Yacek
Marynarz
Marynarz
Numer GG: 6299855

Post autor: Yacek »

Co prawda staram się nie zabierać głosu na temat piłki nożnej na forach do tego nie przeznaczonych, dlatego zwrócę uwagę tylko na jedno.

Wszelkie uwagi na temat Podolskiego - łzy w oczach, Polak strzelił - to po prostu skandal.. O ile można zrozumieć takie stwierdzenia na forach netowych, to jeśli sie słyszy cos podobnego z ust naszych komentatorów to szczyt debilizmu i świadczy tylko o tym że nie tylko nasza druzyna nie dorosła do EURO ale i sporo ludzi zajmujących się tymi zawodami.

Łukasz Podolski to facet jak sie wydaje niegłupi i doskonale wie, ze pozwalając sobie na taki gest w momencie gdy nosi na koszulce niemieckiego orła może spowodować tylko jedno - koniec jego gry w tych zawodach. W czasie meczu jest członkiem drużyny niemieckiej, tak się musi zachowywać, a nie mieć rozterek moralnych.

Dlatego dajcie spokój z wypisywaniem takich bzdur - że się nie cieszył, że założył polską koszulkę, że jest Polakiem z pochodzenia - to po prostu dowód słabości psychicznej piszących. Lepiej zająć się dorastaniem do oglądania imprez sportowych.

Pozdrawiam
Jest właśnie ta złowroga pora nocy,
gdy poziewają cmentarze i piekło
Zarazę rozpościera. Oto mógłbym
Chłeptać dymiącą krew i spełnić czyny,
Których dzień nie zniósłby...
Awatar użytkownika
BAZYL
Zły Tawerniak
Zły Tawerniak
Kontakt:

Tak Yacek, lepiej napisać, że jest zdrajcą i że najlepiej było go sfaulować na czerwoną kartkę... Skoro starasz się nie wypowiadać o piłce na forach nie o piłce, to może lepiej staraj się bardziej... ;-)
Yacek
Marynarz
Marynarz

BAZYL komentowanie tego że jakiś pajac pisze, że ktoś tam jest zdrajcą i trzeba go sfaulować na czerwoną kartkę jest poniżej mojego poziomu. Tobie to nie przeszkadza jak widzę - no cóż, ja Ci rad udzielać nie zamierzam w każdym razie. :smile:

Za rade dziękuję - ale nie wypowiadam się na temat SAMEJ piłki, w sensie taktyki, oceny zawodników, bo wole to robić na innych forach (polecić Ci mogę parę jak chcesz :smile: ) tylko reakcji userów na jeden przegrany mecz. Żałosne w większości. Niestety. ;)

Ale w gruncie rzeczy masz rację - wracam na swoje śmieci. :smile: Proponuję tylko od razu wyszukać nazwiska piłkarzy Austrii z polskimi korzeniami. Będzie jak znalazł do opisywania jak to łkał po strzeleniu nam bramki i świetnie sie zachował podczas udzielenia wywiadu.

Do napisania :D
Awatar użytkownika
BAZYL
Zły Tawerniak
Zły Tawerniak
Kontakt:

E tam, przesada - Polacy pokonają Austriaków, bo kogo innego mieliby pokonać jeśli nie gospodarzy właśnie?

Co do reakcji userów, to jest różna - tak jak różni są kibice, ale Twoja poprzednia wypowiedź sugerowała (takie odniosłem wrażenie), że stoisz po stronie tych, którzy w moim osądzie zachowują się żałośnie - winią Podolskiego za to, że Polska jest słabszym zespołem i przegrała mecz. Dalej nie wiem jaka według Ciebie powinna być reakcja kibiców na wczorajszy mecz, ale z wypowiedzi Twojej znów (być może błędnie) wnoszę, że wieszasz psy na reprezentacji za to, że przegrali z, było nie było, faworytami tego turnieju.

A ja uważam, że przegrali zasłużenie bo byli słabsi i że turniej się jeszcze nie skończył. Polacy zagrają do końca, mimo postawy niektórych kibiców, którzy uważają ten mecz za klęskę narodową i osobisty dyshonor, że to Podolski strzelił nam gole.

A zachowanie Podolskiego? Pokazał, że ma szacunek dla polskich kibiców i dla swoich korzeni, uważam, że zachował się ładnie, bo jako zwycięzca w meczu nie musiał tego robić. Ty najpewniej byś pokazał gest Kozakiewicza w stronę polskich kibiców... to przecież takie polskie...
Yacek
Marynarz
Marynarz

Błąd BAZYL. Chodziło mi tylko o to, że pocieszanie sie tym, że miał łzy w oczach po strzeleniu bramki, czy zachował sie uprzejmie podczas wywiadu (jakby każdy inny kulturalny piłkarz już nie mógł) to żenada. On nie jest Polakiem grającym przeciw Polsce w Niemczech. Jest zawodnikiem drużyny niemieckiej na boisku i tylko nim. Dajmy temu chłopakowi grać w spokoju, nie dorabiając do tego ideologii, która może mu zaszkodzić tylko.

Pokłosie ciągłego powtarzania o Podolskim jako Polaku :
Na blogu pana Orzechowskiego ukazała się wiadomość, że podejmie on kroki celem powstania ustawy (jak sądzę przynajmniej) o ODBIERANIU obywatelstwa polskiego ludziom grającym w innych reprezentacjach (wiadomość zasłyszana w TVN24 więc na ile prawdziwa nie mogę tego powiedzieć). Jeśli to prawda to jest jakiś zupełny obłęd już.

Wybaczcie ale wokół tego meczu i Podolskiego narasta jakaś histeria narodowa. A to sport i jeżeli mamy coś jeszcze zrobić w EURO to przestańmy się ciągle na ten w sumie zły, ale nie tragiczny mecz się oglądać.

EDIT :

"Wezwałem dziś rano Prezydenta RP Lecha Kaczyńskiego
do natychmiastowego wszczęcia procedur pozbawienia obywatelstwa polskiego tych osób, które występują
w narodowych barwach obcych państw.

Polskie prawo nie przewiduje podwójnego obywatelstwa, musi natomiast zostać dokonane rozróżnienie prawne między dramatycznymi okolicznościami emigracji politycznych i zarobkowych w minionych latach
a występowaniem np. w sportowych reprezentacjach obcych państw.

Wzywam zatem Prezydenta RP do działania. Jeśli nie uczyni tego w najbliższym czasie, ogłoszę dalsze kroki polityczne zmierzające do zmiany obecnego porządku prawnego.

Mirosław Orzechowski
Przewodniczący Kongresu

Ligi Polskich Rodzin"

Oto dokładny tekst - pozostawiam bez komentarza
Ostatnio zmieniony poniedziałek, 9 czerwca 2008, 14:39 przez Yacek, łącznie zmieniany 2 razy.
Azrael
Bosman
Bosman

Na blogu pana Orzechowskiego ukazała się wiadomość, że podejmie on kroki celem powstania ustawy (jak sądzę przynajmniej) o ODBIERANIU obywatelstwa polskiego ludziom grającym w innych reprezentacjach (wiadomość zasłyszana w TVN24 więc na ile prawdziwa nie mogę tego powiedzieć). Jeśli to prawda to jest jakiś zupełny obłęd już.
O boże... szczerze to pisząc poprzedniego posta byłem zdenerwowany (tym, że gole strzelał Polak, ale głównie tym spalonym z pierwszej połowy), a ten gościu z LPR'u powinien się walnąć w główkę. Na miejscu Podolskiego pewnie też poszedłbym do innej drużyny (skoro w Polskiej go nie chcieli), ale (o ile miałbym taką możliwość) odmówiłbym grania przeciw ojczyźnie... po części zgadzam się z Yackiem więc kończę.
Grupa Nieszanowania Praw Ludzkich oraz Wspierania Bratniej Nienawiści na Tawernie

Azrael (Śmierć Wszechświatów) jest ich władcą. Wszystkie inne Śmierci są zależne od niego.
Yacek
Marynarz
Marynarz

http://miroslaw-orzechowski.blog.onet.p ... index.html

żeby nie było, ze przekręciłem coś :D
Eriol Velcrow
Marynarz
Marynarz
Kontakt:

Post autor: Eriol Velcrow »

Wczorajsze wyniki:

Polska-Niemcy 0-2
Chorwacja-Austria 1-0

Punktacja:
Phoven - 3p.
BAZYL - 2p.
jokemaster - 2p.
Azrael - 1p.
krucaFuks - 1p.
Eriol Velcrow - 1p.
There is no emotion; there is peace.
There is no ignorance; there is knowledge.
There is no passion; there is serenity.
There is no chaos; there is harmony.
There is no death; there is the Force.

Zdjęcia
Azrael
Bosman
Bosman

A za co ten jeden punkt?

Polska : Austria - 2:1
Polska-Chorwacja - 2:2

No i nie wierzę w przegraną Niemców z Chorwacją... Niemcy: Chorwacja 2:1

Awatar użytkownika
BAZYL
Zły Tawerniak
Zły Tawerniak
Kontakt:

Bo widzę, że kibice nie dostrzegają jednego - Podolski jest Polakiem, owszem, ale jest także Niemcem. I jako taki ma prawo grać w reprezentacji Niemiec.

A co do odbierania obywatelstwa sportowcom... paranoja. Ja proponuję odbierać obywatelstwa politykom, którzy działają na szkodę wizerunku Polski. Na czele listy Orzechowski.
Eriol Velcrow
Marynarz
Marynarz
Kontakt:

Post autor: Eriol Velcrow »

A za co ten jeden punkt?
To ja zagłosuję tylko na Polska - Niemcy... będzie 1:2
No trafiłeś, że przegramy
There is no emotion; there is peace.
There is no ignorance; there is knowledge.
There is no passion; there is serenity.
There is no chaos; there is harmony.
There is no death; there is the Force.

Zdjęcia
Avitto
Majtek
Majtek

Post autor: Avitto »

Trochę późno, ale się wtrącę... jak sie chcecie zakładać, to możemy zrobić Małego Bukmachera :)

A tak w ogóle, to byłem pewny naszej przegranej wczoraj, więc poszedłem spać koło 10minuty... Rano obejrzałem skrót w TV(walka ponoć ambitna...) i sądzę, ze nie prezentowaliśmy się źle. Tylko do zespołu o klasę wyższego jeszcze brakuje. Na następne mecze... Dziś wygrywa Francja i Włochy :D

Polska - Austria 1
Polska - Chorwacja 10

Choć kursy w FOR**NIE i S*Sie świadczą przeciw nam... Na chwilę wczorajszą.
Ostatnio zmieniony wtorek, 10 czerwca 2008, 16:01 przez Avitto, łącznie zmieniany 1 raz.
ODPOWIEDZ