Piłka nożna

Forum na tematy związane ze sportem i pokrewne.
ODPOWIEDZ

Euro 2012:

Chcemy dobrze, ale wyjdzie jak zwykle...
4
57%
Przejdziem Ruskich, przejdziem Czechów, będziem zwycięzcami!
2
29%
Reprezentacja Polski jest jak murawa w Gdańsku - można nad nią tylko płakać...
1
14%

Liczba głosów: 7
Epyon
Tawerniak
Tawerniak
Numer GG: 5438992
Kontakt:

Post autor: Epyon »

Dobrze, że Bosacki strzelił, ale zauważcie, że to jest defensywny obrońca, powołany na ostatni gwizdek! Gdzie w tym czasie był Ebi, albo Żuraw?
Cieszę się z wygranej, lecz pozostał niedosyt, że gdybyśmy bardziej się postarali, to może plan minimum zostałby zrealizowany...
Co do Janasa, uważam, że powinien zostać i stworzyć zgrany zespół. Do tego na ME powołałbym Franka, Kłosa i szybkiego Niedzielana.
Obrazek
Misieq
Pomywacz

Post autor: Misieq »

Gra jako gra beznadziejna, ale atmosfera super i tylko dlatego nie żałuję, że pojechałem. W ogóle to był 1 mecz w moim życiu, który ze stadionu oglądałem :P I to jeszcze z 12 rzędu :) A Bosacki będzie teraz najlepszym napastnikiem w polskiej lidze :P
Ave.
Blantus
Tawerniany Teolog
Tawerniany Teolog
Numer GG: 0

Post autor: Blantus »

Ra-V pisze:Dobrze, że Bosacki strzelił, ale zauważcie, że to jest defensywny obrońca, powołany na ostatni gwizdek! Gdzie w tym czasie był Ebi, albo Żuraw?
Cieszę się z wygranej, lecz pozostał niedosyt, że gdybyśmy bardziej się postarali, to może plan minimum zostałby zrealizowany...
Co do Janasa, uważam, że powinien zostać i stworzyć zgrany zespół. Do tego na ME powołałbym Franka, Kłosa i szybkiego Niedzielana.
Też byłem obrońcą Janasa... Nie można zmieniać trenera na 2 miesiące przed meczem eliminacyjnym... Ale społeczeństwo naciskało... A co do Frankowskiego i Dudka, którzy mieli być zbawcami na MŚ i tylko dlatego, że ich nie było Polska odpadła, to się sprawa wyjaśniła... Nieprawdaż?
"-Tylko słaby duch łakoci potrzebuje, by urosnąć w siłe."
Raven
Majtek
Majtek
Numer GG: 2708525

Orange Ekstraklasa

Post autor: Raven »

Dla fanów naszej skromnej ligi piłkarskiej. Już za chwilę rusza runda wiosenna, jak myślicie kto zostanie mistrzem :?: . Ja joko że ze stolicy, kibicuję czarnje e-L-ce. Chociaż ostatnio co raz bardziej podoba mi się gra korony kielce.
A ŻEBYŚCIE ŻYLI W CIEKAWYCH CZASACH... WSZYSCY... TY TEŻ CO SIĘ TAK GAPISZ... WIEM GDZIE MIESZKASZ, WIEM CO JADASZ NA KOLACJĘ, WIEM....
Yacek
Marynarz
Marynarz
Numer GG: 6299855

Post autor: Yacek »

Krakusa się pytasz kto mistrzem ? :D
Ale serio to i tak tylko w końcówce sie bedą liczyć dwa zespoły.
Jest właśnie ta złowroga pora nocy,
gdy poziewają cmentarze i piekło
Zarazę rozpościera. Oto mógłbym
Chłeptać dymiącą krew i spełnić czyny,
Których dzień nie zniósłby...
Ravandil
Tawerniany Leśny Duch
Tawerniany Leśny Duch
Numer GG: 1034954

Post autor: Ravandil »

Jako zdeklarowany fan piłki nożnej, mój faworyt - Wisła. Ale ucieszyłbym się też jakby któryś, z mniejszych klubów (GKS Bełchatów, Korona Kielce) utarł nosa "większym i silnym". Może skończyłaby się taka stagnacja w stylu "gramy byle jak, i tak zagramy za rok w pucharach, zaraz odpadniemy i się jakoś kręci karuzela". A jako, że jestem z Dąbrowy Górniczej, ubolewam nad sytuacją piłkarską na Śląsku i Zagłębiu (w I lidze tylko Górnik i Odra, a i tak ledwo, ledwo), ale mam nadzieję, że to się niedługo zmieni :D
Nordycka Zielona Lewica

Obrazek
http://www.lastfm.pl/user/Ravandil/

Obrazek
Raven
Majtek
Majtek
Numer GG: 2708525

Post autor: Raven »

Jestem za, mam dość dwóch zabórców górnych miejsc....
Niech żyje Korona!!
Mam nadzieje że kumple nieczytają :oops:
A ŻEBYŚCIE ŻYLI W CIEKAWYCH CZASACH... WSZYSCY... TY TEŻ CO SIĘ TAK GAPISZ... WIEM GDZIE MIESZKASZ, WIEM CO JADASZ NA KOLACJĘ, WIEM....
Frater
Pomywacz

Post autor: Frater »

Jako rodowity Radomianin nie godze się na zwycięstwo korony ! NIEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEE!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Radomiak For Ever
Neo-mnich z D&D na 25 poziomie...
Tevery Best
Tawerniak
Tawerniak
Numer GG: 10455731

Post autor: Tevery Best »

A wspaniała Legia nie ma już szans na obronę tytułu... szkoda. W takim razie Cracovia mistrzem! Mam do nich sentyment...
PS. Frater, pokasuj te E i !. Rozwaliłeś szerokość strony.
Tevery Best
Tawerniak
Tawerniak

Pomyślałem, że ten temat będzie najodpowiedniejszy.

Jak sami świetnie wiecie, Polska i Ukraina będą organizować EURO 2012. Co o tym sądzicie? Ja uważam, że to szansa na promocję naszego kraju i olbrzymi kop na rozpęd dla gospodarki. Ruszy budowlanka - ktoś musi to całe tałatajstwo postawić - turystyka, drobna i większa gastronomia, ogólnie niemal całość rynku usługowego. Powstaną nowe miejsca pracy, obiekty sportowe, autostrady, druga linia warszawskiego metra... I co najważniejsze, wreszcie zakwalifikujemy się na ME!
jokemaster
Marynarz
Marynarz
Numer GG: 4340922
Kontakt:

Post autor: jokemaster »

Ludzie pomyslmy sobie realnie.
1. Nie mamy stadionów - ktoś powie ze wybudujemy. Ok za co wybudujemy ? Ktoś powie kasa jest. Kasa na drogi też jest ale jakoś nie zauważyłem żeby ich stan sie poprawił.
2. Wspominałem już o drogach. Wyobraxcie sobie minę takich aglików gdy będą jechac np. 3 godziny do miejscowości oddalonej 100 km od wawy ponieważ utkną w korku.
3. Wszyscy mówili ze Italia ma problemy z chuliganami. A u nas ich nie ma ? Ciągle słyszeć o pobiciach czy napadach na kibiców przeciwnej drużyny. A impreza taka jak ME to dla nich doskonała okazja bo pokazać ze nie są gorsi od włochów czy angoli.

Ciesze się że Polska bedzie wspólnie z Ukrainą organizowac ME2012 lecz przy naszym doświadczeniu z imprezami takiej rangi podejrzewam że bedzie to klapa. Obym sie jednak milił.
This is it, here I stand
I’m the light of the world, I feel grand
Got this love I can feel
And I know yes for sure it is real
Alucard
Bosman
Bosman
Numer GG: 9149904

Post autor: Alucard »

Nie ma tak źle. Mniej sceptycyzmu. Po pierwsze pieniądze na stadiony, drogi i hotele dostaliśmy niemałe. Po drugie drogi (patrz wyżej) między miastami gdzie mają być stadiony zostaną zbudowane, ponieważ już na ręce odpowiedzialnych za to nie patrzą "Ci durni podatnicy" tylko cała Europa. Co do kiboli to bym nie demonizował, bo taka Anglia na przykład ma gorzej (no i co, ze EURO tam nie ma) pod tym względem.

Faktycznie nie spodziewam się cudów i stwierdzam, że mogą się z nas potem śmiać, ale co zarobimy na tym i co pobudujemy (a wierzę, że pobudujemy) to nasze ;)
Mroczna partia zjadaczy sierściuchów
Czerwona Orientalna Prawica
Trankvilus
Marynarz
Marynarz

Post autor: Trankvilus »

Jakoś tak się dużo mówi o potężnych dotacjach unijnych... Jest szansa, by to wszystko ładnie zorganizować. Tym nie mniej szansa jest mizerna. Jak do tej pory obecna władza zaskakuje wyłącznie umiejętnością kompromitacji samej siebie i Polski.
Odnośnie pseudo-kibuców - Pomimo rygorystycznych cięć budżetowych w Warszawie nadal stacjonuje sporo funkcjonariuszy. A i od tego, by ściągać ludzi z całego Mazowieckiego i hodować "policyjne pola namiotowe" też nie jest :wink:
Jednym słowem - Dałoby się, nawet przy tak "ograniczonych" środkach. Ale ktoś musiałby się ostro postarać i w tym widzę największy problem.
Koyaanisqatsi!
Tevery Best
Tawerniak
Tawerniak

He he, jeszcze zobaczysz, jak się będą sprężać! Prawda jest taka, że Polska ma potencjał, ma mandat na wielkość (w pewnym stopniu, Stanami nie będziemy, przynajmniej na razie), jesteśmy w stanie zorganizować sporą międzynarodową imprezę - tylko musimy mieć topór nad głową.
Ravandil
Tawerniany Leśny Duch
Tawerniany Leśny Duch
Numer GG: 1034954

Post autor: Ravandil »

Ja się cieszę, że Polska i Ukraina dostały ME, bo bardzo w to wierzyłem. Daje nam to przynajmniej SZANSĘ, że coś da się zmienić. Ponadto UEFA sprawuje też w jakimś stopniu nadzór nad przygotowaniami, więc może się sprężymy i damy radę. Mam tylko nadzieję, że nasz "kochany" rząd niczego nie zepsuje. I chciałbym jednak, żeby w Chorzowie odbywały się mecze, bo to dobra okazja do rozwoju Śląska i w jakimś stopniu Zagłębia. Taki lokalny patriotyzm dąbrowianina :) Trzymajmy kciuki.
Nordycka Zielona Lewica

Obrazek
http://www.lastfm.pl/user/Ravandil/

Obrazek
Deep
Chorąży
Chorąży

Post autor: Deep »

Hehe. Zgadnijcie kto w 2012 zaśpiewa nasz hymn? TAK JEST! Zgadliście! To Ewa Sonnet!

Do czego ten świat zmierza -.-
.
Heimdall
Bosman
Bosman

Post autor: Heimdall »

Nie bój się. Za pięć lat nikt nie będzie o niej pamiętał. To dobra wiadomość. Zła jest taka, że przez te pięć lat Polska spłodzi jeszcze lepsze "gwiazdy" :? .
...
ODPOWIEDZ