Muzyka

Wszystkie wątki związane z szeroko rozumianą muzyką.
ODPOWIEDZ

Jakiej muzyki słuchasz?

heavy metal (death metal, gothic, thrash etc.)
114
18%
rock (british, classic, experimental, hard, instrumental, punk etc.)
146
23%
jazz/blues/reggae/soul/rnb/...
68
11%
hip-hop (freestyle, alternative, gangsta, old school etc.)
39
6%
regional popular music (country, regional disco, folk etc.)
28
4%
pop (disco, pop rock, synth etc.)
31
5%
ambient/downtempo/jungle/...
25
4%
electro/breakbeat/house/techno/...
22
3%
trance/hardcore/psychedelic/...
21
3%
klasyczna
74
11%
inne
76
12%

Liczba głosów: 644
Heimdall
Bosman
Bosman

Post autor: Heimdall »

Na Epicu Borknagara jest parę fajnych kawałków, ale to tak z lżejszych, może na innych płytach ciężej grają... Nie wiem, poza Epiciem słuchałem tylko The Olden Domain i też grają dość spokojnie, a to jedna z ich pierwszych płyt :).

PS. A ja sobie na noc zapuszczę Summoninga.
...
AC
Bosman
Bosman
Numer GG: 4159090
Kontakt:

Post autor: AC »

to może: http://youtube.com/watch?v=Z6hL6fkJ1_k to wam się bardziej spodoba, jest w tym trochę rocku, np gitara :lol:
Obrazek
Alucard
Bosman
Bosman
Numer GG: 9149904

Post autor: Alucard »

Tenacious D - Strasznie ciekawy zespół ;)
Spodobał mi sie po obejrzeniu filmu opowiadającego historie zespołu- KOSTKA PRZEZNACZENIA ("pick of destiny")

-Deep... Jeżeli nie widziałes to obczaj (widziałem w podpisie... Tribute figuruje na 3 miejscu )
Awatar użytkownika
BLACKs
Tawerniany Cygan
Tawerniany Cygan

Post autor: BLACKs »

Chciałbym, żebyście coś ocenili. Nie są to moje najświeższe kawałki, nie wiedziałem, gdzie dać to na forum, to pomyślałem, że tu będzie pasować

Pierwszy kawałek jest nieco schrzaniony, ale ok... Toccata i Fuga Dmol (fragment) i Dla Elizy (fragment).

http://pacio.moje.granie.patrz.pl/

A tu 24 Kaprys Paganiniego... Męka, katusze, ból palców i transkrypcje uwiecznione w 3 minutach... Ale również fragment :).

http://www.pacio.24th.caprice.pl
Blantus
Tawerniany Teolog
Tawerniany Teolog
Numer GG: 0

Re: Muzyka

Post autor: Blantus »

Ja ostatnio zaczynam pomalutku nasłuchiwać Falco... tak pomalutku...
"-Tylko słaby duch łakoci potrzebuje, by urosnąć w siłe."
krucaFuks
Tawerniany Trickster
Tawerniany Trickster
Kontakt:

Post autor: krucaFuks »

Tym, którzy nie obawiają się, że radykalne lewactwo może być zaraźliwe, polecam nowe Manu Chao, które odsłuchać można sobie zupełnie za darmo na manochao.net

Wygląda na to, że Manu Chao po lekkim zapętleniu od czasów wydania Clandestino powrócił do enenergetycznego grania jak za czasów Mano Negra... to po prostu energetyczny latinopunkowy kopniak + boski teledysk Woźniaka.
Obrazek Obrazek
LOD
Kok
Kok

Post autor: LOD »

Świetny jest najnowszy album Marilyna Mansona, ma klimat. 8) Kawałek Evidence wymiata.
Obrazek
"Nie wiem na co będzie trzecia wojna światowa, ale czwarta będzie na pewno na maczugi." Albert Einstein
KuKi
Majtek
Majtek

Re: ulubiona piosenka

Post autor: KuKi »

Moją jedną z ulubionych piosenek jest "Pump It".Teledysk do tej piosenki może się wydawać (niektórym) denny ale sama piosenka jest deche ^^
Falandar
Marynarz
Marynarz
Numer GG: 5951765

Post autor: Falandar »

Ostatnio podłapałem kawałek "sny w czasie siedzenia" z płyty Muzyka ze słowami voo voo. Jak słysze takie utwory to wiara w polska muzyke mi wraca. W ogóle cała ppłyte polecam
Trankvilus
Marynarz
Marynarz

Post autor: Trankvilus »

Jeśli mówimy już o muzyce polskiej - polecam zespół Mute. Chłopcy już teraz grają naprawdę na poziomie, a mają 17-19 lat (tylko nowy gitarzysta ma 21 :wink: ). Delikatny rock, nieco podobny do Comy, wielka nadzieja polskiej sceny muzycznej - jeśli się, skubani nie rozpadną -_- No i część zespołu uczęszczała do tego samego gimnazjum, co ja :D
http://www.myspace.com/muterock
Koyaanisqatsi!
Alucard
Bosman
Bosman
Numer GG: 9149904

Post autor: Alucard »

Ano. Voo Voo i Ratatam przodują :D Takie nie wiadomo co a optymiostycznie nastraja jak nie wiem. No i kawał dobrej muzyki poza tym :D
Mroczna partia zjadaczy sierściuchów
Czerwona Orientalna Prawica
LOD
Kok
Kok

Post autor: LOD »

No ja polecam i ostatnio słucham Rob Zombie. Tak z polskich zespołów polecam Muchy lub niedługo najprawdopodobniej nagrają płytę zespół Trez Colorez. Muchy to rock, ambitny, można powiedzieć, o ile nie na pewno, jest to rock progresywny, zaś Trez Colorez jest połączeniem między reggae, a ska. Jak wychodzi album tego drugiego to ja na stówę idę, ponieważ byłem ostatnio na koncercie i dobry był na maksa. Polecam.
Obrazek
"Nie wiem na co będzie trzecia wojna światowa, ale czwarta będzie na pewno na maczugi." Albert Einstein
Lajla
Pomywacz
Numer GG: 8009316

Post autor: Lajla »

Ja slucham muzyki, która do mnie dociera czyli np Włochaty, GA GA, sex pistols, czasem chilinskiej.....
Kolejne państwo, kolejny system, kolejne życie, kolejna śmierć....
kajtek Raulin
Kok
Kok

The Doors

Post autor: kajtek Raulin »

Słucha ktoś może "Doorsów".
Co sądzicie o ich muzycę?
Czy znacie jakies nagrania?(no chyba każdy zna "Light my fire" :) )

Ja jestem fanem i nałogowym słuchaczem The Doors :D .Takie nagrania jak "Moonolight drive" czy "Break on throught(to the other side)" to zwyczajnie perfekcja w wykonaniu.Dodatkowo poezyjne tekst i głos Jima Morissona......
kajtek Raulin
Kok
Kok

Post autor: kajtek Raulin »

Show me the way to the next whisky bar...(wiem,wiem źle napisałem :D )
Z Pink Floydów to słyszałem znane każdemu 3 nagrania (części) another brick the wall.(poprawione :D )

Orócz jak to nazwał mój przedmówca "dinozaurów rocka" słucham reggae(czytaj.Bob Marley).
Ostatnio zmieniony wtorek, 3 lipca 2007, 16:33 przez kajtek Raulin, łącznie zmieniany 2 razy.
Ravandil
Tawerniany Leśny Duch
Tawerniany Leśny Duch
Numer GG: 1034954

Post autor: Ravandil »

kajtek Raulin pisze:Show me the way to the next whisky bar...(wiem,wiem źle napisałem :D )
Z Pink Floydów to słyszałem znane każdemu 3 nagrania (części) Brick the wall.
Aghrrrrrrrrrr.... ANOTHER BRICK IN THE WALL!!!! <upierdliwiec_mode_off> :P Przepraszam, ale nie lubię jak ktoś przekręca tytuły piosenek, szczególnie tych, które lubię ;)
Ja mam ostatnio dużo radości, szukając starszych kawałków znanych zespołów. M.in męcze pierwsze płyty Pink Floyd i starsze utwory RHCP, których jeszcze nie znałem. Jednak klasyka rządzi :D The Doors znam kilka piosenek, świetnych zresztą, ale jednak wolę Pink Floyd. Zresztą to widać na moim rankingu z last.fm ;) Aktualnie niemal całkowicie obracam się w kręgu zespołów z TOP3, chociaż ostatnio też trochę na SoaD mnie wzięło, sam się dziwię trochę. Ogólnie szeroko rozumiane rockowe klimaty to jest to ;)
Nordycka Zielona Lewica

Obrazek
http://www.lastfm.pl/user/Ravandil/

Obrazek
Awatar użytkownika
BLACKs
Tawerniany Cygan
Tawerniany Cygan

Post autor: BLACKs »

Slucham teraz Bucketheada, czyli tego pana, ktorego mam w avku. Nowatorska technika gitarowa + niecodzienne pomysly + taniec Bucketheada + wywijanie nunczako = miodzio.

Przez Bucketa odchodze od muzyki rozrywkowej, a szczegolnosci od rocka w strone czystej wirtuozerii pokroju Vaia, Satrianiego, Malmsteena... Coraz dziwniejszej muzyki slucham ^^.

Zarzuce dwa linki, moze kogos to zainteresuje:

Buckethead solowka:
http://youtube.com/watch?v=tmH-pZFDeW8

Buckethead - Jordan
http://youtube.com/watch?v=pytlmRmxZkA

Ciekawostka jest to, ze Buckethead skomponowal temat muzyczny do... POWER RANGERS i MORTAL KOMBAT :D.
ODPOWIEDZ