Muzyka

Wszystkie wątki związane z szeroko rozumianą muzyką.
ODPOWIEDZ

Jakiej muzyki słuchasz?

heavy metal (death metal, gothic, thrash etc.)
114
18%
rock (british, classic, experimental, hard, instrumental, punk etc.)
146
23%
jazz/blues/reggae/soul/rnb/...
68
11%
hip-hop (freestyle, alternative, gangsta, old school etc.)
39
6%
regional popular music (country, regional disco, folk etc.)
28
4%
pop (disco, pop rock, synth etc.)
31
5%
ambient/downtempo/jungle/...
25
4%
electro/breakbeat/house/techno/...
22
3%
trance/hardcore/psychedelic/...
21
3%
klasyczna
74
11%
inne
76
12%

Liczba głosów: 644
Radkoff
Marynarz
Marynarz
Numer GG: 2207328

Post autor: Radkoff »

Powracajac do tematu... to podaj mi cytat jakiegos autorytetu w tej dziedzinie [ byle nie jakiegos twoje kumpla, ktory tez slucha metalu x lat :roll: ], bo z tego co widze to nazwa ta istnieje, i ma sie calkiem dobrze [(SiC!) jak to mozliwe, przeciez to nie po mysli Dartha :roll:] Dla mnie zupelnie bez roznicy jest to czy nazwiemy to "Trashem" czy "Trash Metalem"...... Darth nie badz takim purysta... :?

PS. Runiq nie zlapales ironii Wojtka :roll:
Obrazek Ty... Ty... ZŁY jeden, oddaj nam edycję postów...
Runiq
Bombardier
Bombardier

Post autor: Runiq »

Radkoff pisze:PS. Runiq nie zlapales ironii Wojtka :roll:
Bo nie widziałem, gdzie leciała :lol: .

W ogóle ta cała kłótnia (w którą dałem się wciagnąć) jest przecież bez sensu. Przecież nie ważne czy pisze się "Thrash", czy "Trash". Chodzi o to samo. Darth, nie rób z siebie nie-wiadomo-kogo-czyli-speca-od-muzyki. Każdy ma prawo się mylić. Może i masz rację; masz prawo się pokłócić, ale ty i Radkoff rozpętaliście wojnę o byle co.

Gorzej by było, gdyby ktoś nazwał muzykę Kalibru 44 "techniawą"... :-x
Radkoff
Marynarz
Marynarz

jest takie powiedzenie :

"popularne bledy staja sie wyjatkami od reguly"...

ja nie mowie ze "Trash" jest lepsze od "Thrashu", tylko ze w sumie nieistotne jest czy damy "r" czy "hr" .... :roll: ba... sam czesciej uzywam "HR" :roll: ... dyskusja jak wspominali przedmowcy jest troche bez sensu.... :?
Haer'dalis
Marynarz
Marynarz

Post autor: Haer'dalis »

eRyahXa0S/Darth Wojtex pisze:NIe interesuje mnie, ile jest wynikow w googlach czy gdziekolwiek indziej. Thrash metal to thrash metal, a nazwa zapewne wziela sie od bay area thrashers, wiec nawet etymologicznie trash metal nie ma powiazan z rzeczywistoscia, bo trash na pewno nie pochodzi od bay area thrashers, tylko zapewne ktos w mtv chcial rozpropagowac nowy nurt i przekrecil jedna literke.. zreszta, bez roznicy. Thrash metal to thrash metal, a trash to pewnie ejst korn, linkin park czy tam limb bizkit.. jesli tak, to to zwracam honor misiu. Choc skoro tak twierdzisz, to nie ma roznicy, czy do dziewczyny powiemy per 'slonce' czy per 'szmato', przeciez wiadomo o co chodzi :lol: :lol: :lol: :lol:
sory Darth, ale rozmowa z Tobą to jak mówienie do ściany - ja się z Toba zgadzam, a Ty gadasz jakbym działa przeciw Tobie...jakbyś nie był taki zapatrzony w swoją wiedzę i sprawdziłbyś strony z Trash i Thrash metalem w nazwie to pewnie ze zdziwieniem bys odkrył, że np. i jedne i drugie wymieniają Annihilatora...jeśli wg. Ciebie Annihilator to ten sam styl co LP to chyba masz jakąś niesprawdzoną tą wiedzę...miejże chłopie troszkę tolerancji dla cudzych poglądów (i to nie mówię tylko o swoich, bo jak wcześniej zaznaczyłem uważam thrash za poprawną nazwę) - to nie boli, a przy okazji można horyzonty poszerzyć.

P.S. no i stało się - choć tego nie chciałem, zostałem wciągnięty w tą bezsensowną dyskusję :P
Ripper
Majtek
Majtek
Kontakt:

Post autor: Ripper »

JA podobnie jak Rajah słucham 8) 8) HIP-HOP'u 8) 8) , w koncu D-12, EmInEm, Nelly, 52 Dębiec...to 8) 8) HIP-HOP 8) 8) jak juz mozna zauwazyc na mojej liscie wymienianych osób jest mało POLSKIEGO 8) 8) HIP-HOP'u 8) 8) ,poniewaz dużo bardziej wole zagraniczny a głównie angielski i amerykański 8) 8) HIP-HOP 8) 8). Więc to moje zdanie na temat słuchanej przeze mnie muzyki (qrwa to wszystko zabrzmiało troche za bardzo naukowo i poważnie ale co tam :D :wink: )
DESTRACTION TRAUCERS
Khazar
Mat
Mat
Kontakt:

Post autor: Khazar »

Ripper, a kto ci powiedział, że Rajah słucha Hip-hopu? Rajah nie słucha hip-hopu (ja go słucham :-)). Rajah słucha raczej Trebaruny (czy jak to się tam pisze) i różnych hardcorowych zespołów metalowych. Ich muzyka daje mu siłę do walki.
Obrazek
Kamil Master
Majtek
Majtek
Kontakt:

Post autor: Kamil Master »

Metal jest najlepszy i wogule jakiś hip-hop mu nie podskczy
EmpE
Tawerniak
Tawerniak

Post autor: EmpE »

Rallat pisze:Porażka? Mi się podoba.
I nie jest to metal, tylko krzyżówka hip-hopu z rockiem (crossover?).
Rall, ja naprawdę proszę Cię nie obrażaj stylu jakim jest ha i p ha o pe. Nie wmówisz mi, że linkin park ma coś z rapu, DMX nawet nie musi ostrzyć kłów na tych chłopaków.

Zaznaczyłem HaHa, choć głownie słucham gangsta rapu. Bliskie są mi klimaty rymowania na wolno, coś jak stodoła w 8 mili, jednak bardziej Polsko (np. wielka bitwa warszawska etc.).

Z zagranicznych: dmx, wu-tang clan, g-unit, krs-one, snoop dogg, dre etc.
Z polskich: wieczna paktofonika, k44 i ew. OSTRY etc.
"Gdy nie ma floty zaczynają się kłopoty. Kłopotów nie kocham, więc kocham banknoty, zamieniam je w zielone, a zielone w siwy dym, siwy dym w dobry humor, dobry humor w dobry rym - to mój sposób na życie..."
laRy
Kok
Kok

Post autor: laRy »

w ankiecie powinno byc troche wiecej mozliwosci (typu: slucham kilku rodzai muzyki).
chyba kazdy slucha rocka.
CRD
Pomywacz
Kontakt:

Post autor: CRD »

Zależy jeszcze jakiego ;]
Tego, który na co dzień serwują nam stacje radiowe, a nazywa się pop-rockiem (chociaż to ma z rockiem tyle wspólnego co księża z celibatem ;]) czy tego klasycznego, z lat 70', gdzie ten gatunek muzyki naprawdę zasłużył na swoją nazwę... Dzisiaj, w czasach gdzie zalewa człowieka z prawda i z lewa pop i hh, warto czasem wrócić do czasów, gdy każdy zespół miał w swojej ekipie gitarzystę i większość nazywała się jak jakiś gatunek zwierzaka :wink:
Clashes of thoughts, of desires and hope lift you up, straight up to the top of the world!
Ripper
Majtek
Majtek
Kontakt:

Post autor: Ripper »

Aha zapomniałem napisac ze z polskiego 8) 8) HIP-HOP'u 8) 8) UWIELBIAM też PFK i K44 (pokahontaz i Abradab dzisejszy). NIEPRAWDA 8) 8) HIP-HOP 8) 8) RULEZZZ!!! bo Ripper tak mówi :) :wink: . Aa i żeby nikt se nie pomyslał że słucham jakiegos szajsu jak np. PCP, HEMP GRU ITP. choć znam takie zespoły i mam szeroka wiedzę na ten temat.
DESTRACTION TRAUCERS
Khazar
Mat
Mat
Kontakt:

No to vitay w klubie 8).
Ja wolę raczej inne sqady (jak Peję, Mezo, OSTRego), ale Dab i Pokahontaz też są cool. A propo szajsu: jak ściągałem kiedyś z Kazzy, to przyczepił się do mnie jakiś muł i wiecie, co twierdził? Że (tu cytuję): "Prawdziwy Hip-hop to PCP" :P. Cóż, nie sądzę. Czy któryś z ich singli opowiada o życiu? O prawdzie? Czy mają jakiś dobry styl? Ich najlepszy singiel to chyba "Uciuany giercik". Czasem go słucham, jak mi jest źle, bo mnie rozwesela ;-).
Obrazek
Runiq
Bombardier
Bombardier

Post autor: Runiq »

Prawda jest taka, że zespoły takie jak PCP, Fu i inne tym podobne to banda żałosnych pionków, którzy myślą, że jak coś zarymują od rzeczy, walną parę K****, Pi*******y to myślą, że są ekstra raperami i w ogóle "co to nie oni". Debile.
Khazar
Mat
Mat
Kontakt:

Cóż, raperami może są, ale na pewno nie MC (jest zasadnicza różnica). Po rap różni się od hip-hopu. Rap jest prosty jak budowa cepa, nie mam nim żadnego przesłania, żadnej sensownej treści. Mistrzami rapu są Amerykanie, choć robią i hip-hop (Eminem, nader przykład, czasem robi single hip-hopowe, w których chce coś przekazać). I w rapie są właśnie raperz. Hip-hop jest bardziej skomplikowany. Ma w sobie jakąś ukrytą (lub nie) treść, jakieś przesłanie, protest lub coś w tym stylu. To muzyka prawdy, pokazująca rzeczywistość, nie mydląca oczy ludziom, mająca w d*pie zdanie władz i ogółu. I w hip-hopie są właśnie MC. I takimi MC są Peja (nastawiony krytycznie do życia), 52 Dębiec (ironicznie podchodzący do naszego kraju) i Mezo (mistrz freestyle'u, gnojący kogo się da). A raperem może być jeszcze Tede (wesoły, cholera, jakby był na haju, "król parkietu" - tak o sobie myśli (ciekawe, jak taki grubas może być "królem parkietu :P)).
Obrazek
Gość

Post autor: Gość »

Khazar pisze:No to vitay w klubie 8).
Ja wolę raczej inne sqady (jak Peję, Mezo, OSTRego)
Mezo to nie hip-hop, to tzw. hip-hopolo.
Khazar pisze:Cóż, raperami może są, ale na pewno nie MC (jest zasadnicza różnica). Po rap różni się od hip-hopu. Rap jest prosty jak budowa cepa, nie mam nim żadnego przesłania, żadnej sensownej treści.
ha, nie powiedziałbym. Posłuchaj wu-tang clanu.
Khazar
Mat
Mat
Kontakt:

ale the best of the best of the best of the best of the best of the best of wszystkie zespoły hiphopowe jest Kaliber 44. Jeden z najlepszych (jeśli nie najlepszy) squad na polskiej scenie hiphopowej. W nim zaczynał Abradab. Szkoda, że się rozwiązał. Jeden z członków zespołów zaćpał się i skoczył z mostu. Zostawił żonę i dziecko. Smutne. Niech Bóg ma go w swojej opiece.
Obrazek
Radkoff
Marynarz
Marynarz

Khazar pisze:Jeden z członków zespołów zaćpał się i skoczył z mostu.
Magik, nie skoczyl z mostu tylko z wiezowca [9 pietro] ... a czy byl nacpany to nie wiem.... takie male sprostowanie ...
ODPOWIEDZ