Muzyka

Wszystkie wątki związane z szeroko rozumianą muzyką.
ODPOWIEDZ

Jakiej muzyki słuchasz?

heavy metal (death metal, gothic, thrash etc.)
114
18%
rock (british, classic, experimental, hard, instrumental, punk etc.)
146
23%
jazz/blues/reggae/soul/rnb/...
68
11%
hip-hop (freestyle, alternative, gangsta, old school etc.)
39
6%
regional popular music (country, regional disco, folk etc.)
28
4%
pop (disco, pop rock, synth etc.)
31
5%
ambient/downtempo/jungle/...
25
4%
electro/breakbeat/house/techno/...
22
3%
trance/hardcore/psychedelic/...
21
3%
klasyczna
74
11%
inne
76
12%

Liczba głosów: 644
laRy
Kok
Kok

Post autor: laRy »

no Coma jest swietna. slucham juz od dluzszego czasu i slucham i slucham :D ogolnie polski rock trzyma poziom!
Awatar użytkownika
BLACKs
Tawerniany Cygan
Tawerniany Cygan

Post autor: BLACKs »

laRy pisze:no Coma jest swietna. slucham juz od dluzszego czasu i slucham i slucham :D ogolnie polski rock trzyma poziom!
O ile mnie pamięć nie myli Coma to też kawałek G'n'R i to bardzo dobry :D.
delur
Marynarz
Marynarz

Post autor: delur »

Coma jest bardzo dobra też słucham !
Obrazek
Obrazek
Delur słucha:
Obrazek
Obrazek
BearClaw
Marynarz
Marynarz
Numer GG: 9458038
Kontakt:

Post autor: BearClaw »

Guns'n'Roses? O tak! Szczególnie takie utworki jak: "Welcome to the Jungle", "Knockin' On Heaven's Door" czy "Paradise City" i oczywiscie sławne "Don't Cry"! Według mnie jedne z najlepszych utworów tego zespołu! A słyszał ktoś Jasonona Hayes'a - Seasons Of War (Intro Movie) ?? (muza z World of Warcraft, ale świetnie skomponowana!). Godnymi uwagi są również nowe albumy Within Temptation, a szczególnie ostatnio mi wpadł w ucho przeróbka utworu Running Up That Hill, wykonywanego w orginale przez Kate Bush with David Gilmour :) .
Wszystko przemija w milczeniu, a milczenie spowija wszystko...
LOD
Kok
Kok
Numer GG: 0

Post autor: LOD »

Dla mnie "Knockin' on the heaven's door" brzmi naprawdę dobrze tylko w oryginalnym wydaniu Boba Dylana a reszta to tylko albo inne wersje albo badziewne kopie. Ale ogólnie Guns'n'Roses bardzo lubię, a jeszcze bardziej mi się podoba jak gra zespół założony przez wokalistę Guns'n'Roses po odejściu z niego a mianowicie Velvet.
Obrazek
"Nie wiem na co będzie trzecia wojna światowa, ale czwarta będzie na pewno na maczugi." Albert Einstein
Awatar użytkownika
BLACKs
Tawerniany Cygan
Tawerniany Cygan

LOD pisze:Dla mnie "Knockin' on the heaven's door" brzmi naprawdę dobrze tylko w oryginalnym wydaniu Boba Dylana a reszta to tylko albo inne wersje albo badziewne kopie. Ale ogólnie Guns'n'Roses bardzo lubię, a jeszcze bardziej mi się podoba jak gra zespół założony przez wokalistę Guns'n'Roses po odejściu z niego a mianowicie Velvet.
TU SIĘ NIE ZGODZĘ! Velvet Revolwer został założony przez Slash'a i Duff'a z G'n'R - oni byli gitarzystami, a wokalistą jest Axl grający w G'n'R do dzisiaj, ale zespół schodzi na psy, bo nie ma tam Slash'a tylko jakiś łom Buckethead chodzący w kubełku KFC i masce...
LOD
Kok
Kok

Post autor: LOD »

Nie obchodzi mnie jak oni wyglądają tylko jak grają... Sory za błąd i dzięki za sprostowanie. 8)
Obrazek
"Nie wiem na co będzie trzecia wojna światowa, ale czwarta będzie na pewno na maczugi." Albert Einstein
Awatar użytkownika
BLACKs
Tawerniany Cygan
Tawerniany Cygan

LOD pisze:Nie obchodzi mnie jak oni wyglądają tylko jak grają... Sory za błąd i dzięki za sprostowanie. 8)
No właśnie... Mimo tego, że wygląda jak łom to jeszcze technicznie nie dorównuje Slash'owi. Słyszałeś jak na koncercie mylił się w "Sweet child o'mine"? Wiem, że Slash się też mylił, ale to co robił Buckethead to istna porażka...
Vic
Szczur Lądowy
Kontakt:

Post autor: Vic »

Strzeż się ten (nie chce mi się szukać kto) który polecił na tym forum Theriona.
Ściągnąłem (na próbę) plytkę Lemuria i większość kawałków mi się podoba, ale jest jedno "ale", mianowicie tytułowy utwór, Lemuria. Co mnie podkusiło żeby tego słuchać? Teraz słucham tego kawałka (i gram sobie na gitarze bo tabulaturę znalazłem) 7 raz (słownie: siódmy) z rzędu. Kto śmiał zrobić utwór który tak wciąga??

No nic, niedługo włączę coś innego do grania. :)
I chciałbym opinię Wasze o płytce Theriona - Sirius B (przyjdzie mi za dwa dni pocztą, ale chciałbym już wiedzieć co mnie czeka)
Craw
Bosman
Bosman
Numer GG: 5454998

Post autor: Craw »

W sumie nie slucham zbytni Theriona, poszukuje za to ich plyt z okresu kiedy grali BM :)

A ja ostatnio wynalazlem na necie kilka utworow Pagan Forest. Swietne sa :)
Eglarest
Chorąży
Chorąży
Numer GG: 777575

Post autor: Eglarest »

bu neimzona bylo wybrac wiecej opcji aja sluchamw szytko co mis ie zpodoba i wucho wpadnie po litrze vodki to i nawet disco z jolą jest fajne
krucaFuks
Tawerniany Trickster
Tawerniany Trickster
Kontakt:

Post autor: krucaFuks »

Chcialbym złożyć oficjalny protest, przeciwko tej ankiecie, ze wzgledu na tendencyjny dobór gatunków :P

4-5 gatunków rockowych, a nie ma np jazzu, funka, o bluesie, gospel i soulu nie wspominajac. A gdzie IDM, indy, experimental, latin, folk czy worldmusic?

:D

[/url]
Obrazek Obrazek
laRy
Kok
Kok

Post autor: laRy »

metal rzadzi swiatem, a reszta to taki dodatek :D

ale, co tam, ankieta niejest taka wazna, wazna jest dyskusja!
mi3dzi4k
Majtek
Majtek
Kontakt:

Post autor: mi3dzi4k »

Szkoda, że reggae nie daliście :] Według mnie to reggae żadzi światem a inne to tylko dodatki :] Peace and love !
Obrazek
Obrazek
Obrazek
BearClaw
Marynarz
Marynarz
Numer GG: 9458038
Kontakt:

Post autor: BearClaw »

A według mnie to porządny dobry Rock jest najlepszy :P :P ! A jeśli chodzi o muzykę to ostatnio wpadły mi takie utowrki jak : Kill Bill Theme, Suni Clay - In A Hood Near You oraz World of Warcraft: Legends :)
Wszystko przemija w milczeniu, a milczenie spowija wszystko...
Awatar użytkownika
BLACKs
Tawerniany Cygan
Tawerniany Cygan

45% forumowiczów słucha metalu, a tylko 20% rocka... Jak tak może być? Czy nikt nie słucha starego rocka? :cry:
mi3dzi4k
Majtek
Majtek
Kontakt:

Post autor: mi3dzi4k »

A chyba tylko ja słucham reggae. Ale czasami włącze płytkę Mike'a Oldfield'a "Tubular Bells 3", przy której można się zrelaksować. Ale reggae najlepsze.
Obrazek
Obrazek
Obrazek
ODPOWIEDZ