Mów mi Sih
Kanał IRC Tawerny RPG: [url=irc://irc.npircs.pl/tawerna-rpg]KLIK![/url] Link nie działa? Używaj Opery lub zainstaluj Chatzillę, jeśli używasz Firefoxa. PS.[url=irc://quakenet/tawerna-rpg]STARY KANAŁ TUTAJ[/url]
Z początku myślałem że to jakaś wariacja na temat rickrollingu (Brian Adams? WTF?), ale później musiałem przyznać, że jest w tym jakaś nostalgiczna nuta lat 80. W sumie mi się podobało.
http://www.youtube.com/watch?v=unBe16ZKL9I - nigdy nie robili na mnie specjalnego wrażenia, ale to mnie zagięło. Naprawdę świetnie zrealizowany cover. 'Perkusista' rządzi. Tylko solo nieco skrzywdzone, ale to kwestia charakterystyki gitary jako instrumentu.
"Umysł rozkazuje ciału i ono jest posłuszne. Umysł rozkazuje sobie samemu i natrafia na opór."
- Lady Jessika Atryda, "Diuna" Herbert
Nowa płyta Kultu okazała się strasznym rozczarowaniem. Przed przesłuchaniem płyty właściwie głównie trafiałem na opinie negatywne ale podejrzewałem, że to głównie przez wypowiedzi Kazika, a poza tym kumpela mówiła, ze jej się płyta podoba. Miałem nadzieję ale już po pierwszych dwóch piosenkach zgasła. Przesłuchałem płytę do końca, myśląc, że może chociaż jeden kawałek się nadaje do słuchania ale niestety. Tej płyty słuchać się nie da.
Natomiast nowa płyta Hey jest bardzo dobra. Do ideału jej trochę brakuje ale bardzo przyjemnie się jej słucha i polecam ją każdemu, kto twórczość Hey i Nosowskiej lubi.
Deep pisze:Nowa płyta Kultu okazała się strasznym rozczarowaniem. Przed przesłuchaniem płyty właściwie głównie trafiałem na opinie negatywne ale podejrzewałem, że to głównie przez wypowiedzi Kazika, a poza tym kumpela mówiła, ze jej się płyta podoba. Miałem nadzieję ale już po pierwszych dwóch piosenkach zgasła. Przesłuchałem płytę do końca, myśląc, że może chociaż jeden kawałek się nadaje do słuchania ale niestety. Tej płyty słuchać się nie da.
Faktycznie rewelacyjna nie jest, ale też z drugiej strony jest moim zdaniem lepsza (czytaj: mniej męcząca) od Poligono industrial czy Los się musi odmienić. Przyznam jednak, że nie ma tam za bardzo kawaków, do których szczególnie chciałoby się wracać. Najbardziej chyba podoba mi się Amnezja i Nowe tempa.
Deep pisze:Natomiast nowa płyta Hey jest bardzo dobra. Do ideału jej trochę brakuje ale bardzo przyjemnie się jej słucha i polecam ją każdemu, kto twórczość Hey i Nosowskiej lubi.
Zespół, który każdy bardziej metalowy miłośnik klimatów fantasy powinien znać, czyli Rhapsody of Fire, wreszcie uporało się z poprzednią wytwórnią i wydaje wkrótce (30 kwietnia) nowy album!
Jeden z utworów jaki ma znaleźć się na krążku do ściągnięcia i posłuchania na głównej stronie zespołu: http://rhapsodyoffire.com/2010/
Najnowsza plyta Airbourne: 'No Guts No Glory' jest niezla, tak jak nowa plyta Jimiego Hendrixa, 'Valleys of Neptune' (Tak, dobrze slyszycie, Jimi zmartwychwstal i wydal album ) No i do tego pierwsza solowa plyta Slasha wlasnie wyszla! Ciekawe, na kazdym utworze jest inny wokalista
Deep pisze:A z Sunn O))) już w ogóle kopsa tyłek niesamowicie.
Potwierdzam. Jakiś czas temu byłem na koncercie i muszę powiedzieć, że to, co można usłyszeć na płytach to wielkie NIC. O))) na żywo jest mordercze i doskonałe. Miażdży łeb i wyciska sok z jelit (dosłownie!).
http://www.youtube.com/watch?v=OgULq1yCz70 matisyahu, nie wiem czy ktokolwiek go zna, ale chyba cieżko przejśc obok rapera beatboxera który na codzien nosi brode pejsy i mycke. I jest Chasydem. I robi to co robi, a to co robi jest wyśmienite.
Deep pisze:A z Sunn O))) już w ogóle kopsa tyłek niesamowicie.
Potwierdzam. Jakiś czas temu byłem na koncercie i muszę powiedzieć, że to, co można usłyszeć na płytach to wielkie NIC. O))) na żywo jest mordercze i doskonałe. Miażdży łeb i wyciska sok z jelit (dosłownie!).
Ale Deepowi chodziło o album kolaboracyjny pomiędzy Boris i Słonecznymi