Muzyka

Wszystkie wątki związane z szeroko rozumianą muzyką.
ODPOWIEDZ

Jakiej muzyki słuchasz?

heavy metal (death metal, gothic, thrash etc.)
114
18%
rock (british, classic, experimental, hard, instrumental, punk etc.)
146
23%
jazz/blues/reggae/soul/rnb/...
68
11%
hip-hop (freestyle, alternative, gangsta, old school etc.)
39
6%
regional popular music (country, regional disco, folk etc.)
28
4%
pop (disco, pop rock, synth etc.)
31
5%
ambient/downtempo/jungle/...
25
4%
electro/breakbeat/house/techno/...
22
3%
trance/hardcore/psychedelic/...
21
3%
klasyczna
74
11%
inne
76
12%

Liczba głosów: 644
Ripper
Majtek
Majtek
Kontakt:

Post autor: Ripper »

No, wiesz Runiq ja wole kawałki z wstawkami Mike'a (tego co rymuje) :) wtedy jest spoko :) a oto kilka tytułów gdzie wystepują takie wstawki: "Faint", "Somewhere I Belong", "Points of Autority" i wszystkim znane "In the End". To nie są wszytskie kawałki z takimi wstawkami. POLECAM JE WSZYSTKIE!
DESTRACTION TRAUCERS
Radkoff
Marynarz
Marynarz
Numer GG: 2207328

Post autor: Radkoff »

LP - zalosna pseudo metalowa kapela, grajaca jakis pseudo metal, dla jakis pseudo metali i neopunkowcow.

neopunk - "punk" ubierajacy sie w markowe ubrania, pijacy Tyskie, i sluchajacy Nu-Metalu

sluchajcie lepszej muzyki.... prosze... :roll:
Obrazek Ty... Ty... ZŁY jeden, oddaj nam edycję postów...
Khazar
Mat
Mat
Kontakt:

Post autor: Khazar »

Ściągnąłem sobie z Kazzy ostatnio trochę soundtracka z Matrix: Revolutions. No i znalazłem to, co mi się tak w filmie spodobało. A utwór nazywa się "Navras". To ten, w którym po łacinie śpiewa chór na początku sceny Neo vs. Smith (a właśiwie śpiewają tylko początek). W ogóle bardzo lubię takie chóry łacińskie. Ten donośny oddzwięk wspaniałego języka, śpiewanego przez dziesiątki współgrających i zlanych w jedno głosów. Pewnie większość z was czegoś takiego nie lubi, ale ja dziwny jestem, to wiecie ;).
Obrazek
Runiq
Bombardier
Bombardier

Post autor: Runiq »

Radkoff pisze:LP - zalosna pseudo metalowa kapela, grajaca jakis pseudo metal, dla jakis pseudo metali i neopunkowcow.

neopunk - "punk" ubierajacy sie w markowe ubrania, pijacy Tyskie, i sluchajacy Nu-Metalu

sluchajcie lepszej muzyki.... prosze... :roll:
Heh, Darth Wojtex się kłania i wychodzi zostawiając miejsce dla swojego następcy, ongi wroga, Radkoffa!! BRAWA DLA (chyba) PANA!!!

A co cię to obłazi, jakiej ja muzyki słucham? Jeśli będę słuchał niemieckiego HH zmiksowanego z Kenijskim chórem ludowym i arabskim metalem, to mi rozwalisz radio? :x
laRy
Kok
Kok

Post autor: laRy »

hej khazar, jak ci sie podoba lacina to znam kilka kapel (rock / metal) ktore maja piosenki po lacinie. IN EXTREMO mialo kilka i Svbway to Sally maja tez kilka. naprawde odjazd. a tu pelno metalowcow i numetalowcow (bo nu to dla mnie nie metal tylko nuSHIT + gitara :D). a jak ktos chce czegos sluchac to niech slucha, tylko mnie tym niewnerwiac bo ostatnio nerwowy jestem (coraz wiecej rzeczy leci o sciane... ksiazki, plyty, plecak kumpla na lekcji polecial....)
Runiq
Bombardier
Bombardier

Jeszcze raz powtórzę, bo widze, że nie dotarło: Co wam, ku*** do tego, czego ja słucham? I tak mnie nie zagniecie, bo mi się (uwaga) PODOBA taki rodzaj muzyki.
laRy pisze:mi sie lp niepodoba, bo nielubie laczenia metalu z jakims pseudorapem.
Ale widzę, laRy, że nie uwzględniłeś piosenek LP bez rymowania.
laRy pisze:jak ktos cos takiego robi to niech tego nienazywa metalem! lp to conajwyzej hardrock.
Przykre, ale rzeczywistośc jest inna. To jest metal (jeśli się nie boisz, to posłuchaj "One Step Closer").

A Radkoff słucha Industrialu i jakoś nikt mu tego nie wytykał. :?
Radkoff
Marynarz
Marynarz

Runiq szukasz flame'u ? serio ci tego potrzeba do nabicia 500 postu ?

nie mówię, że cię najdę w domu i sklepie ... poprostu słuchasz shitu nie muzy, takie jest moje skromne zdanie niestety ...

neopunku

Runiq pisze:A co cię to obłazi, jakiej ja muzyki słucham? Jeśli będę słuchał niemieckiego HH zmiksowanego z Kenijskim chórem ludowym i arabskim metalem, to mi rozwalisz radio? :Mad:

nie ... wywoła uśmiech politwowania.

Runiq pisze:Przykre, ale rzeczywistośc jest inna. To jest metal (jeśli się nie boisz, to posłuchaj "One Step Closer").

posłuchaj Nile .... i zamilcz

Runiq pisze:Ale widzę, laRy, że nie uwzględniłeś piosenek LP bez rymowania.

to są takie ? trzeba lamom pogratulowac :lol: takie osiągnięcie ...
Runiq
Bombardier
Bombardier

Radkoff pisze:Runiq szukasz flame'u ? serio ci tego potrzeba do nabicia 500 postu ?
Uwierz, że spokojnie mógłbym napisać ten 500 bez użerania się z tobą.
Radkoff pisze:poprostu słuchasz shitu nie muzy, takie jest moje skromne zdanie niestety ...
Ok, ja nie próbuję cię zmienić. To jest twoje zdanie. Nie wiem tylko, dlaczego się mnie czepiasz i prosisz, abym tego nie słuchał. Sam się żarłeś z Darth Wojtexem o głupią nazwę gatunku muzyki. To chyba ty raczej wszystko utrudniasz. Czy ja mówiłem, że twój ulubiony Industrial to shit? Nawet jeśli tak sądzę, to powiem, że do mnie ta muzyka nie trafia, a nie że słuchasz (za przeproszeniem) gówna (bo po przetłumaczeniu tak właśnie wychodzi).
Radkoff
Marynarz
Marynarz

Runiq pisze:Uwierz, że spokojnie mógłbym napisać ten 500 bez użerania się z tobą.
nastatsowac sobie ... dosc czeste zjawisko na fTRPG
Runiq pisze:Ok, ja nie próbuję cię zmienić. To jest twoje zdanie. Nie wiem tylko, dlaczego się mnie czepiasz i prosisz, abym tego nie słuchał. Sam się żarłeś z Darth Wojtexem o głupią nazwę gatunku muzyki. To chyba ty raczej wszystko utrudniasz. Czy ja mówiłem, że twój ulubiony Industrial to shit? Nawet jeśli tak sądzę, to powiem, że do mnie ta muzyka nie trafia, a nie że słuchasz (za przeproszeniem) gówna (bo po przetłumaczeniu tak właśnie wychodzi).
to że nie trafia do ciebie Industrial nie jest dziwne, bo to nie jest muzyka dla ludzi twojego pokroju. Jestes mainstream'owcem i nikt na to nic nie poradzi ... szkoda, bo taki madry chlopak. W dodatku nie prosze zebys sluchal lepszej muzy, znadinterpretowales moje slowa, przykro mi, bo zawsze myslalem ze pisze zrozumiale. Ja tylko mowie, ze kapele typu Linkin Park, czy tam inny pseudo-metal, nie sa warte splunieca, aczkolwiek maja kilka kawalkow dobrych ("One step closer", "Crawling", "Points of authorithy", "Breaking the Habit" ... i w sumie tyle :lol:)

nie chce mi sie z toba dyskutowac na tak pusty temat :roll:
laRy
Kok
Kok

a moze skonczymy obrzucac blotem wykonawcow ktorych lubia inni, a sprobujemy znalezc muze ktora sie wiekszej ilosci ludzi podoba i nikt niebedzie az tak przeciwko.
Khazar
Mat
Mat
Kontakt:

Post autor: Khazar »

Popieram. Po co się kłócić? Nie lepiej żyć w zgodzie?
A ja może zacznę temat o muzie, którą ludzie na pewno NIE lubią (jakieś 98% Polaków). A mowa o... DISCO POLO! Co o niej myślicie i czemu jej nie lubicie?
Obrazek
MAd Phantom
Arcymod Tawerniany
Arcymod Tawerniany

Post autor: MAd Phantom »

A jeżeli ktoś lubi Disco Polo? ;-P Ale racja - nie kłóćcie się bo nie chce mi się upomnień wstukiwać ;-P

A muzyka, której słucham (pozwolę sobie wyminąć pytanie Khazara ;-P) ? Czy mówi coś komuś "Weird Al" Yankovic? Mistrz parodi muzycznych, od chyba 20 lat tworzący najwyższej klasy,(i do tego wysokobudżetowe) przeróbki i parodie znanych utworów, znanych twórców? Nie? To jego strata ;-P Gość jest naprawdę genialny (już prawie Asthnera na niego nawróciłem... polecam np. "The Saga Begins" "Livi'n La Vida Yoda" "Weenie in a Botle" "Barny's on Fire" "Christmas at Ground Zero" "Hedline New's" (ostatni koniecznie z teledyskiem)... i wiele, wiele innych... (łacznie Al przerobił koło chyba nawet setki utwrów i zrobił paredziesiąt teledysków) - każdy zresztą zapewne widział klasyki jak np. "Amish Paradise" "Fat" czy "Smells like Nirvana" - to wszystko jego). Może uznacie, że jestem nienormalny, ale jest to praktycznie jedyna muza jakiej słucham i często zapętlam sobie ileś dzieł Yanka i lecą cały dzień ;-) i od razu człowiek ma dobry humor ;-D
laRy
Kok
Kok

disco polo to ostatnie g**no... jak tego mozna sluchac? niedosc ze niema jakichs mocnych gitar, to o jakichs glupotach spiewaja...

zobaczmy jak mysla polacy o disco polo:

franek (punk): k***a piwo sie leje! a co disco co? no future! ja ide na piwo i zglanuje jakichs skinow!

miecio (hip-hop): a ja pier***e disco, disco nienawidze, siedze i rymuje... (dalej mi sie niechcialo sluchac... sluchawki pod uszy i metal!)

wladzio (techno): a ja mam nowe techna! chcesz posluchac? (tu glanowanie kolesia... 30min pozniej... jeczy ostatkiem sil) nnnnniiiiiiieeeee????

jozef (metal): ja jestem metal i tego gowna nienawidze!!! zabic wszystkich disco polowcow i zlozyc ich satanowi! :D

tadzio R. (??? modlitwy na radio maryja...): muzyka szatana!!! tak jak ten metal (tu 5 godzinne glanowanie... dla chwaly szatana :D) eeee.eeeee, gdzie ja jestem?

henio the disco man (disco polo): ja kocham boysow z bangladeszu i cale disco polo (nic wiecej niepowiedzial... glanowanie trwa... ktos sie chce przylaczyc? zapraszam...)

tu chyba przedstawilem jak rozni ludzie patrza na disco polo
oris
Szczur Lądowy
Kontakt:

Post autor: oris »

SŁucham METALU i rocka i wszysrtkiego co mi się podoba.
Zazanaczyłem Metal.
Moim zdaniem spór o LP jest bezsensowny. Czy komuś się podoba czy nie to kwestia je osobistego gustu, a wiadomo ile ludzi tyle gustów. :D
Osobiście nie przepadam z a LP ani HH ani innym nu-metalem ale nie obrażam, innych stylów muzycznych. Nie ma to sesnsu. Mam tylko nadzieje ze nu metal zniknie tak szybko jak sie pojawił i stał sie modny.
Waltos
Mat
Mat
Numer GG: 6635964

Post autor: Waltos »

Ostatnio dorwałem ciekaa mp3... The Corrs - Toss The Feather, coś w klimatach irlandzkiego folku instrumentalnego... Utwór mi się bardzo spodobał, może ktoś zna jakieś inne zespoły, które tworzą taką muzykę, lub jakieś ciekawe stronki? Z góry thx.
żyję
dsadfga_atadf_a
Mat
Mat
Kontakt:

Post autor: dsadfga_atadf_a »

hehe Disco Polo jest dobre do robienia jaj! :D bylismy tydzien temu w gorach na obozie sportowym i pare qmpli przynioslo plyte z disco polem :D ale byly wiksy... Do dzis mi sie chce smiac! Jestes szalona... hAHAHA!!
Ripper
Majtek
Majtek
Kontakt:

Post autor: Ripper »

Wiecie z Disco Polo jest zaje**sty ubaw ale ludzie ile oni kaski trzepią na takiej muzie SZOK czajcie organki jakies marne i gitarka i to wszystko takie cos to ja z moim kumplem moge nagrac i se zarobie w ciemno ze dwa tysiaki i bedzie dobrze ((ale napisałem :D :D :P:P)
DESTRACTION TRAUCERS
ODPOWIEDZ