Muzyka
-
- Szczur Lądowy
- Numer GG: 0
Re: Muzyka
"Blackwater Park" i dla mojej skromnej osoby jest najlepszym wydawnictwem Opetha. "Watershed" ma coś w sobie, coś fajnego, co sprawia, że czuć na niej ducha i "Morningrise" jak i nowszych płyt.
Zaznaczylem 3 pierwsze opcje w ankiecie, ze szczególnym wskazaniem na pierwszą.
Zaznaczylem 3 pierwsze opcje w ankiecie, ze szczególnym wskazaniem na pierwszą.
-
- Pomywacz
- Numer GG: 3273175
- Kontakt:
Jelonka nie słyszałem, ale polecam płyty z serii The String Quartet Tribute. Smyczkowe covery różnych zespołów [Metallica, Nirvana, Audioslave, NIN... I masy innych], tyle że nie w wersji hard, jak Apo, tylko raczej w konwencji klasycznej. I prawdę mówiąc, przynajmniej jeśli chodzi o Metallikę, ich wersje przeważnie podobają mi się bardziej niż Apo.Deep pisze:A tak swoja drogą, są jeszcze jakieś zespoły w stylu Jelonka/Apo?
Nordycka Zielona Lewica
-
- Majtek
Ja tam słyszałem ich album z przeróbkami NIN i średnio mi przypadł do gustu (a lubię od czasu do czasu posłuchać muzyki klasycznej), nie wiem jak reszta bo nie miałem okazji słuchać.
-
- Bosman
Dobra, trve skórzane metale - a kto słucha Shaggy'ego?
-
- Bosman
- Numer GG: 11803348
A ja mam pytanko, kto jeszcze drodzy waszmościowie zaznaczył wszystkie gatunki muzyczne w ankiecie?
-
- Tawerniany Leśny Duch
- Numer GG: 1034954
Ja zaznaczyłem połowę tylko ;p Niestety heavy metal i technopodobne sprawy to nie dla mnie Za to kupiłem sobie płytkę Starego Dobrego Małżeństwa i poezja śpiewana ma swój urokSihamaah pisze:A ja mam pytanko, kto jeszcze drodzy waszmościowie zaznaczył wszystkie gatunki muzyczne w ankiecie?
-
- Pomywacz
- Kontakt:
Trve skórzanym metalem nie jestem, ale metalu trochę słucham. Co w żaden sposób nie przeszkadza mi po chwili przerzucić się na Seeeda [niemieckie reggae... To był ryzykowny eksperyment, ale do zniesienia] czy Lee 'Scratcha' Perry'ego. Może być? ;pPhoven pisze:Dobra, trve skórzane metale - a kto słucha Shaggy'ego?
7 z 11... Techno, pop itp. - nie moje klimaty.Sihamaah pisze:A ja mam pytanko, kto jeszcze drodzy waszmościowie zaznaczył wszystkie gatunki muzyczne w ankiecie?
Nordycka Zielona Lewica
-
- Bosman
Aaaale stary, kanikuły albo jakiś superekstrawypasionyhiciorapokrojumandaryny to jest poprosty pozycja obowiązkowa na imprezie. Przy tym wszyscy sie bawią. A Disco Polo no kurde, widzieliście kiedyś wesele bez Disco Polo? Kazdy wywija do tej wieśniackiej żenady a każdy dobrze się bawi.7 z 11... Techno, pop itp. - nie moje klimaty.
-
- Pomywacz
- Kontakt:
Nie sposób zaprzeczyć... Ale jednak muzyki wolę słuchać niż przy niej się bawić ;] Chociaż ostatnio byłem na weselu, gdzie było przeplatane typowe disco polo z zespołami typu Iron Maiden czy choćby Metallica - i jako całokształt wypadło świetnie ;]Brzoza pisze:Aaaale stary, kanikuły albo jakiś superekstrawypasionyhiciorapokrojumandaryny to jest poprosty pozycja obowiązkowa na imprezie. Przy tym wszyscy sie bawią. A Disco Polo no kurde, widzieliście kiedyś wesele bez Disco Polo? Kazdy wywija do tej wieśniackiej żenady a każdy dobrze się bawi.7 z 11... Techno, pop itp. - nie moje klimaty.
Nordycka Zielona Lewica
-
- Bosman
- Numer GG: 5454998
Wiem, ze zartujesz, ale ta wypowiedz ma identyczny sens co "Dobra wylansowani technomuly - a kto slucha Lba Prosiaka?"Phoven pisze:Dobra, trve skórzane metale - a kto słucha Shaggy'ego?
Ta, nikt nie slucha, wszyscy znaja tekstyBrzoza pisze:A Disco Polo no kurde, widzieliście kiedyś wesele bez Disco Polo? Kazdy wywija do tej wieśniackiej żenady a każdy dobrze się bawi.
-
- Bosman
W ogóle nie wiem o co ludzie się spinają przy disco-polo... Zabawa przy tym jest świetna. Bywa. No, ale do słuchania to się nie nadaje.
Poza tym ta muzyka to część naszego dorobku kulturalnego! (dlatego mam zamiar wyjechać z Polski).
Poza tym ta muzyka to część naszego dorobku kulturalnego! (dlatego mam zamiar wyjechać z Polski).
-
- Bosman
Do Discopolo, Popu i Techna przekonał mnie ten koleś.
http://inzmru.blox.pl/2008/09/Bezguscie.html
http://inzmru.blox.pl/2008/09/Bezguscie.html
-
- Majtek
A wracając do klimatów trve-skórzano-metalowych (i nie tylko) co sądzicie o death magnetic?
-
- Bosman
- Numer GG: 5454998
Fajna plytka. Nie jest to moze dzielo wiekowe, ale ma swoj klimat. Wprawdzie utwory jak na moj gust nieco za dlugie, to jednak nie wieja zbytnio nuda. No i jest kilka perelek - "The End of the Line", "Broken, Beat & Scarred", "All Nightmare Long" no i oczywiscie instrumentalny "Suicide & Redemption." Za to mogli sobie podarowac "The Unforgiven III." No i nadal twierdze, ze "The Day that Never Comes" mogli rozbic na 2 walki
-
- Majtek
Mi z całej płyty najbardziej podoba się pierwszy utwór. Poza nim Unforgiven III (tak na marginesie - myślę, że gdyby nazwali ten numer jakoś inaczej zebrałby o wiele lepsze recenzje) - nie jest to może ballada wszech czasów ale przypadła mi do gustu. Poza tym Cyande. Jeśli idzie o ocenę całokształtu to chyba wszyscy możemy się zgodzić, iż jest to znacznie lepszy album od st. anger (ale nie ma się co czarować, nagranie płyty lepszej od st. anger nie jest zadaniem trudnym). Cieszy fakt, że Hetfield i spółka potrafią jeszcze zrobić coś takiego. Moim zdaniem płytka zasługuje na więcej niż 71%, które dostała na metal archives - ja dałbym co najmniej 81%. Nie zmienia to faktu, że jeśli idzie o światek metalowy to dla mnie wydarzeniem numer 1 w 2008 r. jest ostatnia płyta Testamentu.
-
- Pomywacz
- Kontakt:
Zmiażdżył mnie All Nightmare Long, Broken, Beat & Scarred też mi się bardzo spodobał, reszta trzymała całkiem wysoki poziom - zdecydowanie nie żałuję wydanych pieniędzy. Co do ANL - jestem niemal pewien, że wejdzie do kanonu Metalliki.
St. Anger, hehe... Wczoraj sobie uświadomiłem, że nigdy go w całości nie przesłuchałem - po pierwszych 2 utworach przestawałem słuchać, zupełnie nie porywało. Death Magnetic? Wchłonięty, tego się chce słuchać
St. Anger, hehe... Wczoraj sobie uświadomiłem, że nigdy go w całości nie przesłuchałem - po pierwszych 2 utworach przestawałem słuchać, zupełnie nie porywało. Death Magnetic? Wchłonięty, tego się chce słuchać
Nordycka Zielona Lewica
-
- Bosman
Jestem jakimś dziwnym wyjątkiem, że mi najlepiej ze wszystkich płyt podchodził właśnie St. Anger?
Najnowszą przesłuchiwałem raz, ale niezbyt mi przypadła do gustu. Zabiorę się za to jeszcze raz, może będzie lepiej...
Najnowszą przesłuchiwałem raz, ale niezbyt mi przypadła do gustu. Zabiorę się za to jeszcze raz, może będzie lepiej...