Muzyka

Wszystkie wątki związane z szeroko rozumianą muzyką.
ODPOWIEDZ

Jakiej muzyki słuchasz?

heavy metal (death metal, gothic, thrash etc.)
114
18%
rock (british, classic, experimental, hard, instrumental, punk etc.)
146
23%
jazz/blues/reggae/soul/rnb/...
68
11%
hip-hop (freestyle, alternative, gangsta, old school etc.)
39
6%
regional popular music (country, regional disco, folk etc.)
28
4%
pop (disco, pop rock, synth etc.)
31
5%
ambient/downtempo/jungle/...
25
4%
electro/breakbeat/house/techno/...
22
3%
trance/hardcore/psychedelic/...
21
3%
klasyczna
74
11%
inne
76
12%

Liczba głosów: 644
laRy
Kok
Kok

Post autor: laRy »

nic dziwnego ze tych kapel nikojarzysz bo duzo metalowcow w niemczech niemapojecie ze takie cos istnieje :D
a kapele sa swietne i moge tylko polecic.
dsadfga_atadf_a
Mat
Mat
Kontakt:

Post autor: dsadfga_atadf_a »

to ja ci polecam Gothama :-)
Dźwiedź
Majtek
Majtek
Kontakt:

Post autor: Dźwiedź »

A ja polecam Running Wild, Jerk'a i Avenged Sevenfold. To drugie to masakryczny industrial-metal (stary Manson skrzyżowany z NIN i Robem Zombie), a to trzecie to ostre nu, ale wokal cholernie przypomina mi Vorpha z Samaela.
Khazar
Mat
Mat
Kontakt:

Post autor: Khazar »

Fajne jest też Linkin Park i Korn (z przewagą, jaki dla mnie, Linkin Parku). Linkin Park to dobre połązenie rapu i rocka, a Korn to po prostu dobry rock (hardcorowy - takie lubię :D).
Obrazek
EmpE
Tawerniak
Tawerniak

Post autor: EmpE »

Sorry, że się powtarzam, ale muszę to napisać :P - Linkin Park nie ma nic z rapu! Oni nie wiedzą co to rap, obrazą dla rapu jest stwierdzenie, że te przyśpiewki "parkowej kapeli" są do niego zaliczane...
"Gdy nie ma floty zaczynają się kłopoty. Kłopotów nie kocham, więc kocham banknoty, zamieniam je w zielone, a zielone w siwy dym, siwy dym w dobry humor, dobry humor w dobry rym - to mój sposób na życie..."
Khazar
Mat
Mat
Kontakt:

Post autor: Khazar »

Znaczy ja się źle wyraziłem. Faktycznie, z rapu to niewiele mają. To taki "pseudorap". Taki bliżej nieokreślony rodzaj muzyki. Lepiej im wychodzi rock, a ten "rap" to raczej taki "smaczek" w ich muzyce.
Obrazek
Ripper
Majtek
Majtek
Kontakt:

Post autor: Ripper »

Taaa... LP jest zajebiste do dziś lubie posłuchać Points od Autority i Faint..choć inne kawałki są też spoko:) aha i Linkin Park to nie bardzo jest Rock to raczej Nu Metal. Jak sama juz nazwa mówi..jakby nowe odkrycie metalu. Pozdr. for all!!!
DESTRACTION TRAUCERS
dsadfga_atadf_a
Mat
Mat
Kontakt:

no to ja sie teraz wypowiem o LP. Ja ich plyt nie zbieram ale jak slysze ich w radiu lub w telewizji albo u kogos w domu , ktory to slucha to nie krytykuje. Ogolnie ich piosenki wpadaja mi w ucho.
Ripper
Majtek
Majtek
Kontakt:

Masz rację. Ja też nie zbieram ich płyt, ale naprawde lubie ta kapele, nie tak jak zespoły albo "emce" HH. 8) eee...nie sorki mam jedną ich płytke "Live In Texas". Fajne piosenki z koncertu w texasie. Nie żułuję, że mam tą płytkę w domu (czasem jej słucham)...ale to mój stary ją kupił. Chyba dla mojego brata:P
DESTRACTION TRAUCERS
Carchmage
Trocheiczny Tawerniak
Trocheiczny Tawerniak
Numer GG: 3654146

Post autor: Carchmage »

Ja mam ich wszystkie plyty (oryginal Live in Texas :P ), ale Colission Course byl dla mnie wyjatkowo niemilym zaskoczeniem. Jak tylko uslyszałem, że maja robic płyte z Jayem Z, wiedziałęm, że to bedzie (jak dla mnie) klapa. Według mnie - tragedia. Nie podoba mi się.
Śnieżysta równina, biały krąg księżyca,
Całunem przykryta nasza okolica,
I zawodzą w lasach brzozy w bieli całe.
Kto zginął tu? Umarł? Nie ja sam skonałem?

(Sergiusz Jesienin, 1925)
laRy
Kok
Kok

mi sie lp niepodoba, bo nielubie laczenia metalu z jakims pseudorapem. jak ktos cos takiego robi to niech tego nienazywa metalem! lp to conajwyzej hardrock.
Perzyn
Bosman
Bosman
Numer GG: 6094143
Kontakt:

Post autor: Perzyn »

Ja nie lubie nu metalu, jakoś mi nie pasi. Podchodzi mi heavy, power, troche speed nie Blind Guardian Metal. A w ogóle to najlepoiej podchodzi taki inspirowany fantasy
Ripper
Majtek
Majtek
Kontakt:

co? nigdy nie słyszalem o czymś takim jak inspirowane fantasy?! cio to jest?? gotyk??? jaki to rodzaj muzy?
DESTRACTION TRAUCERS
dsadfga_atadf_a
Mat
Mat
Kontakt:

jesli gotyk to muzyka inspirowana fantasy to posluchaj sobie Type O'Negative :/ watpie zeby tam bylo cos o fantasy
Perzyn
Bosman
Bosman
Numer GG: 6094143
Kontakt:

Post autor: Perzyn »

nie wiem jak to do końca wyjasnić ale np. Blind Guardian ma cos takiego jak album inspirowany Silmarilionem a Rhapsody własną sage fantasy oparta na ich twórczosci. I nie ma na to konkretnego gatunku tylko konkretni wykonawcy\utwory
Runiq
Bombardier
Bombardier

Post autor: Runiq »

Od pewnego czasu wróciłem do słuchania LP. Faktycznie, kawałki bez pseudorapu lepiej im wychodzą. Wspomnę choćby IMO genialne PSHNG ME A*WY.
laRy
Kok
Kok

ja ostatnio mam faze i slucham prawie tylko niemieckiego undergroundowego black- i deathmetalu. tylko hardcore :D
juz sie ciesze na piatek na w-f... bedzie MOJA muzyka :twisted: :twisted: :twisted:
SATAN :D
ODPOWIEDZ