Koncerty

-
- Marynarz
- Numer GG: 2609448
- Kontakt:
Re: Koncerty
Ja planuję w sierpniu wybrać się na Bad Religion, wreszcie grają w Polsce, więc powinnam tam być, chociaż niezbyt wiem co mi z tego wyjdzie - ciągle szukam kogoś z kim dałoby się pojechać. Inaczej zgubię się albo w Warszawie albo po koncercie. A nawet jeśli nie, to nie chciałabym jechać sama.
No i czekam czy coś z tym Bowiem w Polsce wyjdzie, chociaż domyślam się, że zupełnie nic z tego nie będzie.
No i czekam czy coś z tym Bowiem w Polsce wyjdzie, chociaż domyślam się, że zupełnie nic z tego nie będzie.
Ostatnio zmieniony niedziela, 27 czerwca 2010, 13:57 przez corvus, łącznie zmieniany 1 raz.

-
- Marynarz
- Numer GG: 11883875
Co do zgubienia się w Wwa to jest wbrew pozorom raczej trudne do wykonania
Wszędzie są jakieś mapki, no i nie jest to wcale aż takie duże miasto na jakie wygląda
Mi się marzy wyjazd na 30 Seconds to Mars... Ale nie mam z kim i trochę mi kasy szkoda

Mi się marzy wyjazd na 30 Seconds to Mars... Ale nie mam z kim i trochę mi kasy szkoda

“Better to fight for something, than live for nothing”
General George S. Patton
Fortis cadere, cedere non potest
General George S. Patton
Fortis cadere, cedere non potest

-
- Chorąży
Zaliczyłem festiwal SlotArt. Z tych koncertów co byłem:
- Clin't Eatstwood - szału nie ma ale przyjemna muzyka
- Mama Selita - zespół, którego sam w domu bym w życiu nie posłuchał ale koncert był bardzo fajny. Taka muzyka to pobujania się.
- NaPszykłat - czysta psychodela. Koncert mi się bardzo podobał, byłem pod wielkim wrażeniem. Szkoda, że na płytach nie wypadają równie dobrze. Co prawda zero kontaktu z publicznością - wyszli zagrali swoje i poszli - ale za to dali z siebie bardzo dużo.
- L.U.C. - nie przepadam za hip hopem ale to była rewelacja Slotu. L.U.C. zrobił niesamowity show.
- Hella Comet - to był jedyny zespół, który znałem wcześniej oprócz Cropli (których znam osobiście) i mewithoutYou (którego przesłuchałem jedną piosenkę na YT). Super. Mam nadzieję, że w końcu wydadzą pełny album.
- Cropla - zespół kumpli. Zagrali fajnie, jak to oni
- mewithoutYou - zmieniłem zdanie co do zespołu po tym występie. Myślałem, ze to będzie zwykłe indie-gówno ale pozytywnie mnie zaskoczyli. Dali z siebie wszystko, pogadali i byli zaskoczeni, że publiczność chce bisów
- Neversaid - świńskie wycie. Wyszedłem po 2 piosenkach.
- HOA - bardzo fajnie, tak odrobinę sludge'owo zaleciało.
- Arroyo - momentami mi się nie podobało ale całość prezentowała się całkiem nieźle.
- Clin't Eatstwood - szału nie ma ale przyjemna muzyka
- Mama Selita - zespół, którego sam w domu bym w życiu nie posłuchał ale koncert był bardzo fajny. Taka muzyka to pobujania się.
- NaPszykłat - czysta psychodela. Koncert mi się bardzo podobał, byłem pod wielkim wrażeniem. Szkoda, że na płytach nie wypadają równie dobrze. Co prawda zero kontaktu z publicznością - wyszli zagrali swoje i poszli - ale za to dali z siebie bardzo dużo.
- L.U.C. - nie przepadam za hip hopem ale to była rewelacja Slotu. L.U.C. zrobił niesamowity show.
- Hella Comet - to był jedyny zespół, który znałem wcześniej oprócz Cropli (których znam osobiście) i mewithoutYou (którego przesłuchałem jedną piosenkę na YT). Super. Mam nadzieję, że w końcu wydadzą pełny album.
- Cropla - zespół kumpli. Zagrali fajnie, jak to oni

- mewithoutYou - zmieniłem zdanie co do zespołu po tym występie. Myślałem, ze to będzie zwykłe indie-gówno ale pozytywnie mnie zaskoczyli. Dali z siebie wszystko, pogadali i byli zaskoczeni, że publiczność chce bisów

- Neversaid - świńskie wycie. Wyszedłem po 2 piosenkach.
- HOA - bardzo fajnie, tak odrobinę sludge'owo zaleciało.
- Arroyo - momentami mi się nie podobało ale całość prezentowała się całkiem nieźle.
.

-
- Pomywacz
Odświeżę trochę temat, gdyż jestem absolutnie nakręcona koncertem, na który wybieram się w przyszły poniedziałek - Archive z orkiestrą symfoniczną w Sali Kongresowej. Będzie pięknie... mam nadzieję:)

-
- Chorąży
Wykupili mi wszystkie bilety na Katie Meluę. Zostały tylko te za 240zł a za tyle mamy nie zabiorę 

.

-
- Kok
- Numer GG: 28552833
Ja z paroma osobami wybieram się na koncert Adams a w Rybniku w czerwcu
Nie mogę się doczekać 

00088888000

-
- Pomywacz
Ostatnio byłam na Archive w Warszawie, zagrali w sali kongresowej z orkiestrą symfoniczną, rewelacja.

-
- Kok
Po koncercie.... Bryan dał czadu! Atomsfera była bardzo fajna
Teraz tylko trzeba poczekać na kolejny koncert 

00088888000

-
- Chorąży
http://www.last.fm/event/3111249+Rome%2 ... +Warszawie
Piękno i Dobroć - Rzym w Warszawie!
Jaram się niesamowicie. Mam nadzieję, że będę miał jakieś pieniądze
Przy okazji jeszcze polecam Festiwal Ambientalny. Tim Hecker za 20zł, grzech nie iść.
edit: Jeszcze jedna dobra wiadomość - Death in June zapowiedziało wizytę we Wrocławiu
http://dij30.blogspot.com/
Piękno i Dobroć - Rzym w Warszawie!
Jaram się niesamowicie. Mam nadzieję, że będę miał jakieś pieniądze

Przy okazji jeszcze polecam Festiwal Ambientalny. Tim Hecker za 20zł, grzech nie iść.
edit: Jeszcze jedna dobra wiadomość - Death in June zapowiedziało wizytę we Wrocławiu

.

-
- Kok
W tym roku do Rybnika będą starali się ściągnąć GnR. Gdyby się koncert rzeczywiście odbył pojechałbym na pewno
, ale znając humory Axla....

00088888000

-
- Chorąży

-
- Mat
- Numer GG: 0
W czerwcu w Rybniku, po Adamsie (który grał na Śląsku w zeszłym roku), zawitają GunsnRoses, w składzie co prawda Axl plus "reszta", ale jednak
Osobiście to upek mi się podoba - wciągający i łączący wszystkie postacie![]()

-
- Kok
Teraz ? Szansa jest. Dwadzieścia lat temu rzeczywiście byłoby to śmieszneDeep pisze:Te Guns N' Roses? W Rybniku?

Poza wystraczy wpisać w google "guns n roses rybnik"- pierwszy wynik:
http://www.mmsilesia.pl/395459/2011/12/ ... egory=news
kolejne:
http://www.se.pl/rozrywka/muzykaiklipy/ ... 18046.html
http://www.dziennikzachodni.pl/artykul/ ... ,id,t.html
Wszystkie linki są z przed niecałych dwóch tygodni.
00088888000

-
- Chorąży
Nie chodzi mi o prawdziwość tego wydarzenia ale raczej miejscówkę. Zawsze jak przyjeżdżają duże kapele to wybierają Warszawskie Bemowo, Spodek w Katowicach albo stadion w Chorzowie. W Rybniku jest miejsce, żeby pomieścić tyle ludzi?
.

-
- Kok
Nie wiem
W Rybniku byłem tylko raz - na koncercie Adamsa. Który wypadł naprawdę świetnie. Sam stadion ma pojemność ok 20 tys osób. Jeśli jesteś ciekawy to tutaj znalazłem coś właśnie sprzed koncertu Adamsa- na temat czy Rybnik jest w stanie pomieścić 20 tys osób. http://www.radio90.pl/rybnik-szykuje-wi ... ncert.html

00088888000

-
- Chorąży
Iggy & the Stooges na OFF Festival.
A także, co mnie bardziej jara, ALVA NOTO!
A także: Mathew Herbert, Death in Vegas, Suicide, Diamond Rings, Iceage, Colin Stenson, Black Face i Sleep Party People.
Całkiem ładny składzik chociaż przyznam szczerze, że skrycie liczyłem, że potwierdzą się pierwsze "wycieki" i będzie Sonic Youth :C Ale nic jeszcze nie jest przesądzone, Rojek nie ogłosił wszak wszystkich wykonawców jeszcze
A także, co mnie bardziej jara, ALVA NOTO!
A także: Mathew Herbert, Death in Vegas, Suicide, Diamond Rings, Iceage, Colin Stenson, Black Face i Sleep Party People.
Całkiem ładny składzik chociaż przyznam szczerze, że skrycie liczyłem, że potwierdzą się pierwsze "wycieki" i będzie Sonic Youth :C Ale nic jeszcze nie jest przesądzone, Rojek nie ogłosił wszak wszystkich wykonawców jeszcze

.

-
- Chorąży
Kolejne dobre wieści! The Ex będą w Polsce!
http://www.theex.nl/concerts.htm
http://www.theex.nl/concerts.htm
13/05 WROCLAW [Poland] - Firlej
14/05 KRAKAU [Poland] - Japanese Museum
15/05 WARSAW [Poland] - CDQ
16/05 GDYNIA [Poland] - Ucho
.