Na początek.. Jakieś kwiatuszki

P.S.: Mam nadzieję, że prawidłowo to dodaję.
Bo nie wiem czy można tu zdjęcia z modelkami podsyłaćNarmo pisze:Zdjęcie bardzo przyzwoite.. choć po przeglądnięciu Twoich prac, stwierdzam, że jak na Ciebie dość przeciętne.
Moje zdanie jest takie:Narmo pisze:Ładna głębia ostrości i kadr, technicznie nie ma się co przyczepiać... ale kolory.. wyraźnie widoczna ciepła dominanta. Histogram niebieskiego praktycznie znikomy (tylko w ciemnych miejscach).
Bawiąc się na szybko levelami wyszło mi coś takiego... jak się na to zapatrujesz?:)
Fakt, że trochę za dużo dałem niebieskiego (histogram nakazywał jeszcze więcej...:/ ale jak widać to tylko cyfry, a nie ludzie oko), zobaczyłem to później na liściach, mimo to trudno się zgodzić z Twoim powyższym stwierdzeniem... choćby w kwestii wyraźności zdjęcia jest widoczna poprawa. Taka kolorystyka to po prostu błąd... no chyba że mówimy o zamyśle artystycznym - wtedy wszytko co mogło być ujemnie oceniane (typu kulejący WB, szumy, winieta), przy odpowiednim wykonaniu może stanowić walor, ale chyba sam wiesz o tym najlepiej:) Tutaj nie widzę, żeby miało to dać coś konkretnego.Fuine Faireva pisze: 3. Nie wnosi nic pozytywnego - dodatkowe plamy ściągające uwagę i rozpraszające przez to.
Nie widzę przeciwwskazań;) Wrzuć coś z devianta, masz tam kilka świetnych prac.Fuine Faireva pisze: Bo nie wiem czy można tu zdjęcia z modelkami podsyłać