Im dłużej na to patrzę, tym bardziej jestem przekonany, że to nie zdjęcie. A przynajmniej nie z mojej okolicy, może kiedyś trafie do tej krainy, gdzie wszędzie na roślinkach są błyszczące kropelki(w których nawet coś sie odbija :p lub Ktoś, zdjątko ma małe wymiary i nijak lupy użyć). Osobiście przesunąłbym kadr w dół i prawo, dla większego kontrastu światło-cień. 5... Znowu... nawet jeśli je jakoś wyostrzysz.
Avitto pisze:Im dłużej na to patrzę, tym bardziej jestem przekonany, że to nie zdjęcie.
Zdjęcie, ale z podciągniętymi w photoshopie poziomami (moim zdaniem trochę za bardzo, zresztą, są subtelniejsze sposoby na ciekawe efekty, np. nakładanie overlayem wersji z delikatnymi zmianami).
krucaFuks pisze:Zdjęcie, ale z podciągniętymi w photoshopie poziomami (moim zdaniem trochę za bardzo, zresztą, są subtelniejsze sposoby na ciekawe efekty, np. nakładanie overlayem wersji z delikatnymi zmianami).
Poziomy nie były podciągane był podniesiony vibrance w ACR. A overlay za bardzo podnosi kontrast jak dla mnie.
Avitto pisze:Im dłużej na to patrzę, tym bardziej jestem przekonany, że to nie zdjęcie. A przynajmniej nie z mojej okolicy, może kiedyś trafie do tej krainy, gdzie wszędzie na roślinkach są błyszczące kropelki(w których nawet coś sie odbija :p lub Ktoś, zdjątko ma małe wymiary i nijak lupy użyć). Osobiście przesunąłbym kadr w dół i prawo, dla większego kontrastu światło-cień. 5... Znowu... nawet jeśli je jakoś wyostrzysz.
PS. W prawym górnym rogu ktoś jest, prawda?
Ta kraina nazywa się sosna a kropelki zawsze są błyszczące. Szczególnie, gdy lampą dopalisz.
A czy ktoś jest.. Raczej nie. Ten pomarańcz to mogła być gałązka