Jak wyżej. Poszukuję mrocznego fantasy, nie typu "Malowany Człowiek", "Bohaterowie Umierają" czy też "Anioł Nocy". Wszystkie te tytuły są dla mnie za lekkie, zbyt wątłe. "Malowany Człowiek" zaciekawił mnie dopiero w połowie drugiej księgi, gdy to pojawił się tytułowy bohater. Pewnie zapytacie "skoro są dla ciebie wątłe do dlaczego dalej je czytałeś?" otóż gdy już zaczynam książkę to ją kończę. Ale do rzeczy.
Interesują mnie książki ,w których główny bohater porzucił swoje ludzkie emocje, ma swoją własną ideologie i zerwał z zasadami powszechnie kierującymi społeczeństwo, można powiedzieć "outsider" (jeśli oglądaliście Death Note, to ideologia Kiry bardzo mi się podobała i szukam książki właśnie z bohaterem/bohaterami o podobnej ideologii). Najogólniej mówiąc: szukam przemocy, gdzie to czarne charaktery są masakrowani, rozrywani i nie wiadomo co jeszcze, w ostateczności szybka śmierć. Zależy mi również na tym, żeby główny bohater nie wahał się co do ideologii którą się kieruje.
Cóż, myślę, że dość dokładnie opisałem szukaną przeze mnie książkę. Tak więc liczę na Wasze propozycje.
Pozdro
![Wink ;)](./images/smilies/icon_wink.gif)