Dexter - morderca z zasadami...
-
- Bosman
- Numer GG: 0
- Lokalizacja: Nie chcesz wiedzieć... naprawdę nie chcesz wiedzieć...
Dexter - morderca z zasadami...
Chcę porozmawiać na temat mojego ulubionego serialu, (co prawda zacząłem go oglądać niedawno i nie moge ocenić całej serii, ale) to co obejrzałem do tej pory zasługuje na ocene 8+/10.
Serial opowiada o życiu seryjnego zabójcy z obsesją na punkcie krwi, a w dodatku... pracuje w policyjnym laboratorium, gdzie bada miłość swego życia - ludzkie osocze.
Według mnie jedynymi wadami serialu jest zbytnie "Szaleństwo" Dextera* (imie głównego bochatera) oraz
przewidywalność niektórych wątków. ( wiedziałem kto jest "zabójcą z chłodni" w pierwszej sekundzie po ukazaniu się jego twarzy, oraz kilka innych rzeczy przed zobaczeniem ich na monitorze [być może ja mam do tego smykałke, gdyż moi znajomi mi nie wierzyli, lecz prędzej oni nie zauważyli tych "szczegółów"])
Polecam serial fanom:
"Milczenia owiec", "CSI"- i innych kryminalnych filmów, "Lost?" (retrospekcje są częste, a postacie można poznać baaardzo w głąb, a nawet przejść przez nie) i zwolennikom czarnego humoru.... właściwie to wszystkim innym też.
No dobra... a co wy sądzicie?
Serial opowiada o życiu seryjnego zabójcy z obsesją na punkcie krwi, a w dodatku... pracuje w policyjnym laboratorium, gdzie bada miłość swego życia - ludzkie osocze.
Według mnie jedynymi wadami serialu jest zbytnie "Szaleństwo" Dextera* (imie głównego bochatera) oraz
przewidywalność niektórych wątków. ( wiedziałem kto jest "zabójcą z chłodni" w pierwszej sekundzie po ukazaniu się jego twarzy, oraz kilka innych rzeczy przed zobaczeniem ich na monitorze [być może ja mam do tego smykałke, gdyż moi znajomi mi nie wierzyli, lecz prędzej oni nie zauważyli tych "szczegółów"])
Polecam serial fanom:
"Milczenia owiec", "CSI"- i innych kryminalnych filmów, "Lost?" (retrospekcje są częste, a postacie można poznać baaardzo w głąb, a nawet przejść przez nie) i zwolennikom czarnego humoru.... właściwie to wszystkim innym też.
No dobra... a co wy sądzicie?
Grupa Nieszanowania Praw Ludzkich oraz Wspierania Bratniej Nienawiści na Tawernie
Azrael (Śmierć Wszechświatów) jest ich władcą. Wszystkie inne Śmierci są zależne od niego.
Azrael (Śmierć Wszechświatów) jest ich władcą. Wszystkie inne Śmierci są zależne od niego.
-
- Marynarz
- Numer GG: 5761430
Re: Dexter - morderca z zasadami...
Pierwsze słyszę Ale fabuła dość zachęcająca, lubię psychotyczne klimatyNo dobra... a co wy sądzicie?
Khornita?Serial opowiada o życiu seryjnego zabójcy z obsesją na punkcie krwi, a w dodatku... pracuje w policyjnym laboratorium, gdzie bada miłość swego życia - ludzkie osocze.
To drugie to wada ale pierwsze ? Nigdy za mało szaleństwa . To tak jak w kokoArcie było -> nie ma czegoś takiego jak za dużo Pratchetta.Według mnie jedynymi wadami serialu jest zbytnie "Szaleństwo" Dextera* (imie głównego bochatera) oraz
przewidywalność niektórych wątków.
No dobrze już dobrze.
Ale mam pytanie czy tytuł tego serialu to ten z tematu i gdzie go można ewentualnie obejrzeć.
-
- Bosman
Nazwa: Dexter
Mam do was prośbę, nie zraźcie się pilotem-jest tylko 1/3 tego co pokażą wam następne dwa odcinki.
Nie wiem gdzie i kiedy go puszczają.
Mam do was prośbę, nie zraźcie się pilotem-jest tylko 1/3 tego co pokażą wam następne dwa odcinki.
Nie wiem gdzie i kiedy go puszczają.
Grupa Nieszanowania Praw Ludzkich oraz Wspierania Bratniej Nienawiści na Tawernie
-
- Marynarz
- Numer GG: 5761430
No to na pewno obejrzę .Nie wiem gdzie i kiedy go puszczają.
A tak chociaż gdzie ty go oglądasz.
-
- Bosman
Kumpel ma na płytkach.
Pierwsza seria skończyła się bosko. (15 sek. temu skończyłem oglądać) - a według tego co mówią na innych forach druga jest jeszcze lepsza!!!
LUDZIE JEŚLI NIE CHCECIE RYZYKOWAĆ WPISZCIE W GOOGLE DEXTER I POCZYTAJCIE OPINIE!!!!!!!
Dexter every Sunday at 10PM ET/PT, only on Showtime. - Znalazłem specjalnie dla was!
http://www.youtube.com/watch?v=ej8-Rqo-VT4 - poranek Dextera
Pierwsza seria skończyła się bosko. (15 sek. temu skończyłem oglądać) - a według tego co mówią na innych forach druga jest jeszcze lepsza!!!
LUDZIE JEŚLI NIE CHCECIE RYZYKOWAĆ WPISZCIE W GOOGLE DEXTER I POCZYTAJCIE OPINIE!!!!!!!
Dexter every Sunday at 10PM ET/PT, only on Showtime. - Znalazłem specjalnie dla was!
http://www.youtube.com/watch?v=ej8-Rqo-VT4 - poranek Dextera
-
- Bosman
Myślę że tak naprawdę dałbyś 10/10 ale dałeś 8 tak na wszelki wypadek gdyby ktoś chciał cię całkowicie pojechaćAzrael666 pisze:to co obejrzałem do tej pory zasługuje na ocene 8+/10
Już jest na mojej liście filmów do obejrzeniaAzrael666 pisze:Serial opowiada o życiu seryjnego zabójcy z obsesją na punkcie krwi
Myślę ze super przewidywalnego W11 nie pobije.Azrael666 pisze:oraz przewidywalność niektórych wątków
Łoch, ładnie jeżeli całość jest taka jak to śniadanko to czemu nie, gdzie mój rapidshare?Azrael666 pisze:http://www.youtube.com/watch?v=ej8-Rqo-VT4
-
- Bosman
Nie dałbym 10, choć długo się zastanawiałem nad 9...Myślę że tak naprawdę dałbyś 10/10 ale dałeś 8 tak na wszelki wypadek gdyby ktoś chciał cię całkowicie pojechać
Jednak... całokształt !troszkę! mija się z tym ideałem.
-
- Bosman
- Numer GG: 11803348
Właśnie oglądam, kończę pierwszy sezon. Boskie. Trochę mi przypomina początki LOSTów, bo psychologicznie i zagadkowo Ekstra.
-
- Szczur Lądowy
Drugi sezon prezentuje sie gorzej, ale wciąż zadowalająco... zresztą co sie dziwić, tylko pierwszy sezon jest na podstawie książki.
-
- Majtek
- Numer GG: 8941160
- Kontakt:
Obejrzałem dwie serie Dextera. Przyznam, że do serialu podszedłem dość sceptycznie na samym początku. Dotychczas jedyne seriale, które przemykały po moim monitorze to "Lost" i "Prison Break". Oba niezwykle wciągające i, co tu dużo mówić, wybitne. Pierwsze trzy odcinki Dextera zniechęciły mnie jeszcze bardziej. Prosty powód- nuda. Potem jednak, wraz z postępującą fabułą stwierdziłem, że oto mam przed sobą arcydzieło. Prawdziwe, niemalowane. Pełen szacunku ukłon w stronę twórców. Mówić kolokwialnie- serial jest zajebi*ty.