Co obecnie czytacie?
-
- Bombardier
- Numer GG: 0
Re: Co obecnie czytacie?
Jak napisała moja ulubiona grupa na FB, "rękopis znaleziony w internetach":
http://www.ha.art.pl/rekopis/00_intro.html
Kapitalna sprawa, polecam.
http://www.ha.art.pl/rekopis/00_intro.html
Kapitalna sprawa, polecam.
"Mistrz gry nie ma duszy! Sprzedał ją diabłu za tabelę trafień krytycznych!"
May the Phone be with you!
May the Phone be with you!
-
- Marynarz
- Numer GG: 4382272
- Kontakt:
Obecnie "Piękna przyjaźń" Dawida Webera i "Atrament" Hala Duncana. Pierwsza książka to nic nadzwyczajnego, ale Weber to najlepszy pisarz space operowy jakiego znam i czyta się go bardzo przyjemnie. Druga książka to kontynuacja "Welinu" i jest równie popieprzona co część pierwsza.
-
- Bosman
- Numer GG: 5454998
Ostatnio dość mało czytam, ale jak już po coś się gam, jest to Hagakure. Kto widział Ghost Doga, ten wie o co chodzi.
W sumie smuci mnie moje słabe czytelnictwo, szególnie że sporo książek czeka na półce.
W sumie smuci mnie moje słabe czytelnictwo, szególnie że sporo książek czeka na półce.
-
- Majtek
- Numer GG: 21666460
"Muzyka duszy" Terry'ego Pratchetta. Na półce czeka jeszcze jego "Zbrojni".
"Widzieliście go? Rycerz chędożony! Herbowy! Trzy lwy w tarczy! Dwa srają, a trzeci warczy!"
- Solarius Scorch
- Bosman
Właśnie skończyłem Amusing Ourselves to Death Neila Postmana (po polsku też wyszło, ale tytułu nie jestem pewien; chyba Zabawić się na śmierć). Genialna książka, choć już nieco leciwa jak na temat, o którym traktuje (głównie telewizja) - została napisana za Reagana.
-
- Chorąży
Uporałem się przed chwilą z "Komu bije dzwon" Ernesta Hemingway'a. Świetna książka, polecam.
A teraz zabieram się (ponownie, bo już ledwo co pamiętam tę książkę, a akurat miałem pod ręką) za "Amerykańskich bogow" Neila Gaimana.
A teraz zabieram się (ponownie, bo już ledwo co pamiętam tę książkę, a akurat miałem pod ręką) za "Amerykańskich bogow" Neila Gaimana.
.
-
- Bosman
Czytałem jakieś pół roku temu i przyznam, że dla mnie była dość ciężka. Takie połączenie reportażu wojennego i telenoweli. Czasami piorunujące, czasami straszna nuda.
-
- Chorąży
Mówisz o Hemingwayu czy Gaimanie? Zakładam, że o Hemingwayu; generalnie to w tej książce nie chodzi o fabułę (której w zasadzie nie ma), ale rozumiem ludzi, którzy nie lubią takich książek.
W każdym razie, przez przypadek zacząłem czytać teraz dwie książki na raz - "Egipcjanin Sinuhe" Miki Waltariego i "Fight Club" Chuka Palahniuka. To pierwsze, bo mi znajomy podrzucił tytuł, a to drugie, bo obejrzałem film i stwierdziłem, że koniecznie muszę go sobie porównać z książką (już właściwie kończę, lepsza książka od filmu).
W każdym razie, przez przypadek zacząłem czytać teraz dwie książki na raz - "Egipcjanin Sinuhe" Miki Waltariego i "Fight Club" Chuka Palahniuka. To pierwsze, bo mi znajomy podrzucił tytuł, a to drugie, bo obejrzałem film i stwierdziłem, że koniecznie muszę go sobie porównać z książką (już właściwie kończę, lepsza książka od filmu).
.
-
- Bosman
Ta, Hemingway
Ja się jak zwykle zapuściłem z czytaniem, czasami ino zaglądam do Poego :]
Ja się jak zwykle zapuściłem z czytaniem, czasami ino zaglądam do Poego :]
-
- Majtek
- Kontakt:
Za Allana Poe muszę się w końcu wziąć, toć to klasyk A aktualnie magluję "Grę O Tron i Filozofię". Jestem po paru pierwszych stronach, ale zapowiada się na ciekawą interpretację powieści. Podejrzewam, że będzie jak na języku polskim w technikum: sam autor nie będzie wiedział, ile sensu można wyciągnąć z jego dzieła xD
-
- Szczur Lądowy
Ja właśnie zacząłem czytać nowego Wiedźmina - Sezon Burz. Kupiłem na allegro w przed sprzedaży, bo premiera dopiero 6 listopada.
-
- Szczur Lądowy
Ja teraz czytam Dom Tajemnic Columbusa. Wydawałoby się, że to coś dla dzieciaków bardziej, ale jak zobaczyłam, że poleca Rowling, a ona przecież zna Columbusa osobiście, bo się poznali podczas kręcenia filmów... postanowiłam sprawdzić, co do za twór;) I okazuje się, że wcale niezły, mocno mnie wciągnęło. Są piraci, pływające domy i walka dobra ze złem. Jak ktoś ma młodsze rodzeństwo, to polecam:)
I believe in SH.
-
- Majtek
- Numer GG: 21666460
Przeczytałam ostatnio Achaję, "Przenośne drzwi" Toma Holta, "Wojna goblina" Jima C. Hinesa i "Vatran Auraio" Marka S. Huberatha. Ostatnia pozycja mi się nie podobała, styl za bardzo podobny do twórczości Lema, którego niestety nie lubię.
"Widzieliście go? Rycerz chędożony! Herbowy! Trzy lwy w tarczy! Dwa srają, a trzeci warczy!"
-
- Szczur Lądowy
Upadek Króla Artura, Tolkiena ofc.
-
- Kok
- Numer GG: 28552833
I sądząc po nicku "wampiraci" autora nie pamiętam
Ja dzisiaj skończyłem Sezon burz sapkowskiego, generalnie całkiem fajne. Do tego mogę szczerze polecic królewską krew autora nie pamiętam
Ja dzisiaj skończyłem Sezon burz sapkowskiego, generalnie całkiem fajne. Do tego mogę szczerze polecic królewską krew autora nie pamiętam
00088888000
-
- Marynarz
- Numer GG: 4382272
- Kontakt:
Czytam "Osamę" Lavie Tidhar. Dobra książka o alternatywnych rzeczywistościach. Polecam.
-
- Chorąży
Chyba trochę późno się za takie rzeczy zabieram, ale "Fear and Loathing in Las Vegas". Świetnie się przy tym bawię, za niedługo kończę i sprawdzam, czy film równie dobry.
.